Varkens in je graf

Niet al te lang geleden las ik op de nieuwssubmit dat die twee vrouwelijke Italiaanse hulpverleners zijn gedood door hun gijzelaars in Irak. Geschokt door weer een nieuw niveau aan willekeur en wreedheid ben ik door de reacties gaan pluizen, en kwam ik een interessante post tegen; de schrijver suggereerde dat wij alle moslimterroristen moest aanpakken zoals "Jack Black" Pershing dat destijds had gedaan.

Volgens hem had deze officier tijdens de Amerikaans - Fillipijnse oorlog ook te maken met moslimterroristen. Zijn oplossing was de volgende: Toen hij erin slaagde vijftig terroristen gevangen te nemen, liet hij deze alle vijftig vastbinden aan staken, waarna hij een paar van zijn mannen twee varkens liet slachten, dit alles onder het oog van zijn gevangenen. Vervolgens liet Mr. Pershing de soldaten hun kogels drenken in het bloed en ingewanden van de varkens, nog steeds heel erg zichtbaar voor de gevangenen. Hierna ging men over op het standrechtelijk executeren van alle gevangenen met diezelfde kogels en om het geheel af te ronden werden de stoffelijke overschotten begraven met de varkensorganen. Voor de duidelijkheid; Moslims vinden varkens smerig en contact met deze onreine dieren zorgt ervoor dat je niet naar de hemel gaat.

John Pershing liet vervolgens één gevangene ontsnappen. Het artikel eindigt met de suggestieve slotzin dat "Amerika vijftig jaar lang geen last heeft gehad van moslimterroristen sinds die executie".

Na een kort onderzoekje op Internet bleek al vrij snel dat dit hele verhaal een hoax was, waarschijnlijk in elkaar gezet door een Amerikaan die in een creatieve opwelling in zijn pen is geklommen. Maar het heeft mij wel tot denken aangezet; het idee om hun eigen godsdienst tegen deze fanatici te gebruiken is interessant, nietwaar?

Al snel kwam ik erachter dat dit niet het enige verhaal was waarin moslimterroristen en varkens voorkomen. Er schijnt in Israël een levendige discussie te zijn om zakken met varkensvet in bussen op te hangen; bij een zelfmoordaanslag door een martelaar zal de zak scheuren en de stoffelijke overschotten van de martelaar besmeuren met varkensvet. De theorie is dan dat bussen opeens niet meer het lievelingsdoel zijn van deze zelfmoordterroristen. Want je komt het paradijs niet in als je aan stukken gescheurde lichaam "onrein" is.

Ook zijn er gevallen bekend van Russische soldaten die Tsjetsjeense rebellen in varkenshuiden hebben ingenaaid alvorens ze te begraven. Persoonlijk vroeg ik me dan ook af of dit soort maatregelen zoden aan de dijk zet, maar sinds Beslan weten we dat het niet echt veel uitmaakt; men gaat gewoon door met moorden en terroriseren, varkens in je graf of niet.

Wat echter zo interessant is aan het geheel, is dat wij als "westerlingen" terugvallen op dit soort methodes. Normaalgesproken, als onze maatschappij wordt bedreigd, dan rollen we deze criminele organisatie op zonder al teveel moeite en kunnen we door waar we mee bezig waren. Moslimextremisten of extremisten in het algemeen staan echter zo haaks op alles wat wij kennen, dat dit grote problemen met zich mee brengt. En omdat we er totaal geen vat op krijgen proberen we ten einde raad maar mee te gaan in hun doctrine en zijn we opeens bezig met varkensvet in bussen op te hangen. Persoonlijk vind ik dit net zo idioot als bijvoorbeeld een smulbos in Nederland aan te leggen, maar ik snap de noodzaak wel. Als niks meer werkt, wat moet je dan?

Vervelend detail is alleen dat zelfmoordterroristen zich niks aan trekken van dit soort dingen; tenslotte is zelfmoord niet toegestaan volgens de Islam, mag men geen onschuldigen doden, geen vrouwen en kinderen en zijn er allerlei andere wetten die deze extremisten aan hun laars lappen. Ik vraag me bijvoorbeeld af wat een vrouwelijke zelfmoordterrorist krijgt als ze in de hemel komt; want ik kan me voorstellen dat zij niet bepaald zit te wachten op 72 maagden. Of misschien juist wel, want 72 hitsige Palestijnse pubermacho's doe je jouw ergste vijand niet aan, is het wel? Persoonlijk denk ik dat oudere (leidende)terroristen hun geloof misbruiken om jongere aanhangers te manipuleren en te motiveren.

Maar nogmaals, als wij als westers machtsbolwerk met onze superieure militaire macht moeten terugvallen op varkenskadavers, dan geeft dat aan dat we lichtelijk wanhopig aan het worden zijn. Ik vraag me dan ook af wat écht zou helpen, en dan wel op lange termijn. Persoonlijk geloof ik niet zozeer in het overbruggen van de kloof tussen rijk en arm, of andere oplossingen die uit de linkse hoek komen. Zelf heb ik echter geen goede oplossing. Ook denk ik dat veel onvrede en frustratie jegens het westen voortkomt uit regionale problemen die men weigert te erkennen; corruptie, totalitaire regimes en analfabetisme. Tenslotte is het altijd fijn om een pispaal te hebben, en wie is beter geschikt dan het decadente westen?

Ik denk dan ook dat het "conflict van culturen", of "East meets West" zoals men het ondertussen al noemt, tekenend zal zijn voor de komende eeuw. Ook denk ik dat alles veel erger zal worden voordat het weer beter zal gaan.

Ik vraag me dan ook af wat andere mensen denken wat er nodig is om aanslagen te voorkomen en moslimfanatici te marginaliseren totdat ze een obscuur groepje zijn ergens in de Pakistaanse bergen waar je nooit meer iets van hoort. Hoe voorkom je op korte termijn ontploffende bussen, treinen, wolkenkrabbers en stadia? Graag jullie (serieuze) mening...