Neptunus op kampioenskoers

Otto (okee6)
Regerend honkbalkampioen Neptunus heeft een goede stap gezet voor prolongatie van de titel. HCAW werd in het tweede duel in de Holland Series met 0-8 weggeslagen.

Eelco Jansen mocht ditmaal werpen voor de Rotterdammers. Hij kwam geen moment in de problemen. Zijn collega Calvin Maduro van HCAW begon goed, maar moest in de vierde inning toch capituleren.

Na een fout van korte stop Ralph Milliard wisten Dirk van 't Klooster en Percy Isenia te scoren. Even later bracht Jeroen Sluijter met een verre klap in het rechtsveld ook Evert-Jan 't Hoen en Maikel Benner binnen (0-4).

In de zesde inning besliste Neptunus vervolgens de wedstrijd door met drie honken bezet een man te offeren (Van 't Klooster). Door een wilde worp werd het ook nog 0-6.

In de negende inning werd Maduro vervangen door Jeroen Deken. Hij kreeg nog twee runs achter zijn naam. Twee honkslagen en een vrije loop zorgden voor volle honken, waarna Van 't Hoen een tweehonkslag sloeg (0-8).

Vermeldenswaardig is nog het werpen van Ferenc Jongejan. De werper die net de Olympische Spelen niet haalde in verband met een blessure. Neptunus trok de profhonkballer aan voor de play-offs. Hij mocht er vandaag even aan ruiken in de negende innning.

Maandag is nu het derde duel, wederom in Bussum. Bij winst grijpt Neptunus de landstitel.

Boxscore:

Neptunus0004020028121
HCAW000000000011

Werpcijfers Neptunus:
Eelco Jansen (8 1/3): 7-4-1-1
Ferenc Jongejan (2/3): 1-1-0-0

Werpcijfers HCAW:
Calvin Maduro (8): 4-1-9-1
Jeroen Deken (1): 0-1-3-0

werper - aantal innings gespeeld - drie slag - 4 wijd - honkslagen tegen - veldfouten