FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 6 juli 2004

Brommerleeftijd toch niet omhoog

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Minister Peijs heeft haar plan om de brommerleeftijd te verhogen naar 17 jaar uit haar 'Actieplan Jonge Bromfietsers' geschrapt. Zodoende kunnen jongeren van 16 jaar toch op de brommer stappen.

Vrijdag buigt het kabinet zich over het actieplan van minister Peijs. Het plan bevat een serie maatregelen die het aantal verkeersdoden en gewonden specifiek onder de bromfietsers moet verlagen. Volgens ingewijden in Den Haag behoorde het verhogen van de minimum brommerleeftijd tot dat pakket maatregelen. Dinsdag heeft de Peijs in het NOS radiojournaal gezegd hiervan af te zien. In plaats daarvan krijgen de jongeren een puntenrijbewijs. Dit rijbewijs wordt ingetrokken na twee verkeersovertredingen.

Ook jonge Marokkanen liever naar de costa's

Substitute had ons via de nieuws-submit te melden:

Ook Marokkaanse jongeren gaan het liefst op vakantie naar Zuid-Europese landen als Spanje, Griekenland en Italië. Marokko komt niet voor in het rijtje met de vijf favoriete bestemmingen. Net als autochtone Nederlandse jongeren gaan de Marokkaanse jongeren zelden op vakantie voor de cultuur. Uitgaan en op het strand liggen zijn de meest geliefde bezigheden tijdens de vakantie. Dit zijn de resultaten van een onderzoek door het toeristische adviesbureau Euro Leisure in Gouda.

Turken en Surinamers gaan wel graag op vakantie naar het land van herkomst. Voor Surinamers is Suriname de populairste vakantiebestemming. Turkije komt bij de Turken op de vierde plek als het gaat om populairste vakantiebestemming. Beiden groepen verblijven voornamelijk in luxe hotels en niet bij familie. Wat betreft verre reizen lijken allochtonen van de tweede en derde generatie ook op hun autochtone leeftijdgenoten. Verenigde Staten, Thailand, Brazilië en de Nederlandse Antillen zijn de populairste verre bestemmingen onder beide groepen. Surinamers kiezen bij verre bestemmingen minder vaak voor strandvakanties en hebben een voorkeur voor cultuurbestemmingen als India en Brazilië.

Tour de France: Uitslag derde rit

In Wasquehal heeft Fransman Jean-Patrick Nazon de derde etappe van de Ronde van Frankrijk gewonnen. Nazon was de rapste in de sprint van het eerste peloton. De Duitser Erik Zabel eindigde als tweede, de Australiër Robbie McEwen als derde. Laatstgenoemde neemt overigens de gele trui over van de Noor Thor Hushovd.

De Scandinaviër kwam op 3 minuten 53 seconden achterstand in de tweede groep binnen. Ook Iban Mayo, die als kanshebber voor de eindzege wordt gezien, kwam op dezelfde achterstand binnen. De derde rit van de Tour, van Waterloo in België naar Wasquehal in Noord-Frankrijk, werd gekenmerkt door een lange vlucht van de Nederlander Bram de Groot en de Duitser Jens Voigt. Vlak na de start van de etappe ontsnapte het tweetal. Pas na 173 kilometer zag het peloton hen terug.

Uitslag:
1. Jean-Patrick Nazon (Fra) 4.36.46
2. Erik Zabel (Dui) z.t.
3. Robbie McEwen (Aus) z.t.
4. Tom Boonen (Bel) z.t.
5. Kim Kirchen (Lux) z.t.
27. Aart Vierhouten z.t.

Klassement:
1. Robbie McEwen (Aus) 13.42.34
2. Fabian Cancellara (Zwi) + 0.01
3. Jens Voigt (Dui) + 0.09
4. Jean-Patrick Nazon (Fra) + 0.12
5. Lance Armstrong (VS) + 0.16
6. Danilo Hondo (Dui) + 0.22
7. Erik Zabel (Dui) + 0.23
8. José Enrique Gutierrez,Spa z.t.
9. Levi Leipheimer (VS) + 0.24
10. Oscar Pereiro Sio (Spa) + 0.25
16. Bram de Groot + 0.30

Kijk voor meer Tour de France-nieuws op de FOK! WBmanager!

Slechts twee Ajax-hooligans voor de rechter

Icon Sport - VoetbalSlechts twee van de veertig aangehouden supporters na de rellen op sportpark De Toekomst na de wedstrijd Jong Ajax - Jong Feyenoord zullen voor de rechter verschijnen. Hen wordt openlijke geweldpleging ten laste gelegd.

Na de wedstrijd op 15 april van dit jaar gingen meerdere mensen het veld op. Hierbij werden er verscheidene Feyenoordspelers aangevallen, waaronder Robin van Persie en Jorge Acuna. De aanwezige camera van televisiezender AT5 werd opzettelijk afgedekt door een supporter.

Zowel Ajax zelf als de politie waren het ermee eens dat de supporters hard aangepakt moesten worden. Door het gebrek aan bewijs worden bijna alle opgepakte mensen niet vervolgd. In een reactie laat Ajax weten zeer teleurgesteld te zijn over het resultaat. Wel probeert Ajax de namen van de opgepakte personen te achterhalen, zodat zij kan overgaan tot verdere maatregelen als stadionverboden.

Café voor mensen met liefdesverdriet

Icoon opmerkelijk nieuwsEen café waar mensen met liefdesverdriet eens goed kunnen uithuilen, heeft onlangs zijn deuren geopend in de Chinese stad Nanjing. Om de klanten te helpen met huilen liggen er uien en rode pepers voor handen en op elk tafeltje ligt een stapel papieren zakdoekjes.

Uit de luidsprekers van het café klinkt sentimentele muziek. Er staan ook levensechte poppen die je tegen de muur kan slaan om zo je woede te uiten. Behalve de kosten van het drankje moeten klanten vijf euro per uur extra betalen voor de unieke diensten van de bar. Het café is sinds de opening een groot succes.

Noorse krijgt recordboete voor rijden onder invloed

Een Noorse zakenvrouw heeft een recordboete gekregen voor het rijden onder invloed. De vrouw werd aangehouden in Oslo en kreeg een boete van een half miljoen Noorse kroon (59.000 euro). Beschonken achter het stuur kruipen, kost de overtreder in Noorwegen een maandsalaris. Vorig jaar verdiende de vrouw zes miljoen kroon (707.000 euro).

In augustus 2003 werd de vrouw gearresteerd nadat zij tijdens een ritje van amper honderd meter tegen drie geparkeerde auto's was gebotst. De vrouw had tien keer zoveel drank op als is toegestaan. De zakenvrouw bekende elf glazen wijn te hebben gedronken. Behalve een boete kreeg de vrouw ook een gevangenisstraf van 25 dagen. Die straf is voorwaardelijk op voorwaarde dat ze in therapie gaat voor alcoholmisbruik.

Ontslag Hartstichtingdirecteur was onterecht

Het ontslag van Manger Cats, medisch directeur van de Nederlandse Hartstichting, was onterecht. Dat is door de kantonrechter besloten. In april 2004 werd Manger Cats ontslagen, omdat hij geen salarisverlaging accepteerde.

Hij zou minder geld krijgen nadat de media aandacht besteedden aan de hoogte van salarissen bij goededoelenorganisaties.
Uit een onderzoek van de Volkskrant bleek eerder dat directeur Cats met een jaarsalaris van 170.000 euro verreweg het meeste verdient van directeuren van goede doelen in Nederland.

Momenteel verblijft Manger Cats in het buitenland. Volgens zijn advocaat is Cats 'zeer verheugd'. Manger Cats zou weer aan de slag kunnen.

Minder subsidie voor zwarte scholen

Als het aan minister Van Der Hoeven van Onderwijs ligt wordt er geen financieel onderscheid gemaakt tussen witte en zwarte scholen. Dit zou volgens RTL Nieuws staan in een notitie die vrijdag door het kabinet wordt besproken.

Scholen met overwegend allochtone leerlingen kregen tientallen miljoenen extra per jaar om leerachterstanden weg te werken. Dat gaat veranderen omdat leerachterstand bij allochtone en autochtone kinderen in gelijke mate voorkomt. Ongeveer 400.000 van de 1,5 miljoen leerlingen in het basisonderwijs hebben een leerachterstand. Scholen en gemeenten krijgen meer geld om de achterstanden weg te werken. Het geld zal voortaan wel anders verdeeld worden. Zwarte scholen krijgen voortaan minder geld en witte scholen juist meer. De minister heeft bovendien 100 miljoen euro minder uitgetrokken voor het wegwerken van de achterstanden.

De commissie-Blok pleitte onlangs ervoor om achterstandsscholen geen subsidie te geven omdat die de vorming van zwarte scholen juist stimuleert.

Sms’en met je t-shirt

Niwa had ons via de nieuws-submit te melden:

France Telecom heeft een bijzonder T-shirt ontwikkeld. Met de vinding van het telecombedrijf kan men sms’en. Er is een klein flexibel kleurenschermpje op het kledingstuk aangebracht. Hierop kunnen allerlei animaties, foto's en tekst worden geprojecteerd.

De mobiele telefoon fungeert als een soort afstandsbediening. Met behulp van de 'afstandsbediening' kunnen de projecties veranderd worden. Het verwijderbare schermpje is 10 bij 7 centimeter en heeft een batterijduur van 4 uur. Het T-shirt zal voorlopig nog niet in de winkels te vinden zijn.

Remmen vrachtwagen Kerkrade waren versleten

De remvoeringen van de vrachtwagen die zich vorige week in een winkel in Kerkrade boorde waren volledig versleten. Dit blijkt volgens de Duitse TV-zender WDR uit technisch onderzoek van het Openbaar Ministerie in het Duitse Detmold. Het ongeval kostte aan drie mensen, onder wie de chauffeur van de vrachtwagen, het leven.

Het bericht kon nog niet formeel bevestigd worden door de Maastrichtse persofficier van justitie A. Rogier. Het OM in Maastricht zei wel dat het een rechtshulpverzoek aan de Duitse justitie heeft gedaan voor een strafrechtelijk onderzoek bij de onderneming die eigenaar is van de verongelukte vrachtwagen.

Het Duitse OM meende dat een leek kon zien dat de remmen versleten waren. Justitie zou volgens het Duitse OM al begonnen zijn met een strafrechtelijk onderzoek tegen de verantwoordelijke firma uit Bad Salzuflen, eigenaar van de vrachtwagen.

Dit bedrijf heeft 75 vrachtwagens op de weg. Chauffeurs zijn door justitie gevraagd naar de technische onderhoudsstaat van hun voertuigen. In april was de verongelukte vrachtwagen nog door de keuring gekomen. Hoe de remmen versleten konden zijn is dan ook een groot raadsel. Justitie onderzoekt ook of de keuring wel volgens het boekje is verlopen.

School op Curaçao test scholieren op drugs

Leerlingen die zich voor het nieuwe schooljaar inschrijven bij de Curaçaose onderwijsinstelling Feffik zullen voortaan een drugstest moeten ondergaan. Van de vierhonderd nieuwe leerlingen is ongeveer twintig procent door de mand gevallen.

Feffik biedt middelbaar beroepsonderwijs aan scholieren van 16 tot en met 24 jaar. Momenteel telt de onderwijsinstelling ongeveer 650 leerlingen. Volgens woordvoerder Geraldine Archer is het aantal leerlingen dat drugs gebruikt de afgelopen jaren sterk gestegen. "Het wordt met de dag erger."

Behulpzame man veroorzaakt vertraging

Op de luchthaven van Düsseldorf heeft een Nederlandse huisvader commotie veroorzaakt. Net voordat het toestel naar Turkije zou vertrekken, vroeg de man of hij er nog uit mocht. De man gaf aan alleen ingestapt te zijn om zijn vrouw, die last had van haar arm, en zijn twee kinderen aan boord te helpen. De man had geen ticket, maar was nergens bij de controles aangehouden.

De bemanning vertrouwde de situatie echter niet en liet het toestel met honden doorzoeken op explosieven. Toen het verhaal van de man waar bleek, vertrok het vliegtuig alsnog. Het vertrek was echter wel drie uur later dan gepland.

ManU koopt opnieuw tiener

Manchester United is er in geslaagd om de tiener Giuseppe Rossi over te nemen van Parma. De zestienjarige middenvelder is één van de grootste talenten van Europa.

Rossi is de tweede tiener die dit deze zomer naar Manchester komt. Eerder haalde de club al de zeventienjarige verdediger Pique. Manchester United hoefde niet veel geld voor de puber neer te tellen, omdat Rossi bij Parma geen professioneel contract had. Rossi zal zeer waarschijnlijk niet meedoen in de voorbereidingswedstrijden van ManU in de V.S.

Ferguson haalde ook al twee senioren voor aankomend seizoen. Alan Smith kwam voor zeven miljoen pond over van Leeds en Gabriel Heinze komt voor 6.9 miljoen pond naar de Engelsen. Hij komt van Paris St Germain.

Schilderij van kleuterklas brengt 60.000 op

Icoon Buitenlands nieuwsEen schilderij dat geschilderd werd door een kleuterklas van de St. Catherine's School uit het Australische Melbourne, is op een veiling verkocht voor bijna 60.000 euro. Het schilderij werd geveild in het kader van een liefdadigheidsproject.

''De dingen liepen een beetje uit de hand. Mijn oudste dochter werkte samen met haar klasgenootjes aan het schilderij en wilde het graag mee naar huis nemen. Op het schilderij staan een paar kinderen, wat dieren en iets dat op een bloem lijkt. Het is een erg kleurrijk geheel'', aldus miljonair John Ilhan wiens twee dochters naar de kleuterschool gaan. Hij heeft het schilderij overigens niet bemachtigd.

Hij deed een openingsbod van enkele honderden euro's, maar toen begonnen andere ouders tegen te bieden. Eerst dacht de man dat het om een grap ging totdat een vrouw hem toebeet dat ze meer geld had dan hij. ''Ik antwoordde dat ik het voor andere redenen koop. Ik wilde het schilderij om mijn dochter een plezier te doen. Daar was de vrouw volgens mij niet in geïnteresseerd. De prijs werd opgedreven tot meer dan 55.000 euro. Echt ongelofelijk.''

Volgens een woordvoerster van de school wordt het schilderij door de eigenares in permanente bruikleen aan de kleuterschool gegeven.

Nu aangifte tegen 'anti-joodse' rapgroep

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) heeft aangifte gedaan tegen een rapgroep die een nummer op internet verspreidt waarin beledigingen en dreigementen aan het adres van Ajax, Ajax-voetballer Van der Vaart, homo's en joden staan.

Uit de tekst kan volgens het CIDI worden afgeleid dat de makers fan zijn van de voetbalclub Feyenoord uit Rotterdam.

Volgens het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) profiteren de makers van alle tot nu toe, door de media, Kamerleden en organisaties als het CIDI, beklaagde rapsongs van de gegenereerde aandacht. ''Dergelijke aandacht heeft doorgaans het tegenovergestelde effect van wat wordt beoogd. De downloadcijfers van dat soort liedjes stijgt enorm, zodra de titel in de krant heeft gestaan of op tv is geweest''.

-
Alhoewel het niet in het ANP-bericht beschreven staat, gaat het zeer waarschijnlijk om het nummer ''Wie niet springt is een jood'' van de Sluipschutters. In het nummer wordt onder andere meermaals opgeroepen dat alle joden dood moeten. Met joden worden Ajax-supporters bedoeld, zo laat men aan het eind van het nummer weten.

Onder andere het Hersenloos forum heeft het liedje gemirrord staan, maar het is op meerdere plekken te vinden, alsmede op KaZaA.

Todt geen FIA-president

Ferrari-baas Jean Todt zegt geen interesse te hebben om de baan van Max Mosley, als president van de FIA, over te nemen. De Fransman werd genoemd als één van de mogelijke opvolgers van Mosley, die in oktober stopt.

"Ik heb tot het einde van 2006 een contract bij Ferrari, en ik krijg daar goed betaald. Wat is dan de verbetering als ik volgend jaar gratis ga werken met mensen die het toch nooit eens kunnen worden?", aldus de Ferrari-baas.

Toch spreekt ook Todt bewondering uit voor Mosley die dertien jaar lang de president was van de FIA. "Als ik zie wat hij heeft gedaan, dan is dat fantastisch. Soms is het gewoon onmogelijk om alle teams het met elkaar eens te laten worden, soms moet je daarom gewoon onpopulair zijn. Ik zie niet in welke beslissing we hem kwalijk kunnen nemen. Hij was wel eens te provocerend, maar soms moet je dat ook gewoon zijn."

Insectenlollies nu ook te koop in Nederland

Sabinaa en 12345678910 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsSinds afgelopen week kun je in Groningen insectenlollies kopen. In de steeds populairder wordende lollies, die uit Engeland komen, zijn schorpioenen, mieren en krekels met currysmaak verwerkt. De schorpioen bevindt zich binnenin een doorzichtige lolly. Het giftige beest kan worden opgegeten omdat de angel waar het gif in zit verwijderd is.

"Je hebt tegenwoordig ook restaurants waar je insecten kunt eten. Die drempel is voor veel mensen te hoog", zegt een verkoper van het snoep in het Algemeen Dagblad. ''Als je het in een leuk vormpje giet, wordt het wat makkelijker."

Het snoep is voor zover bekend alleen te koop bij de broers Peter en Henry Dool in Bedum (Groningen). Volgens de broers gaat het om een nieuwe trend voor hippe jongeren.

Uitslag derde etappe Tour de France

De derde etappe van de Tour de France, vanuit het historische Waterloo naar Wasquehal, is gewonnen door Jean-Patrick Nazon. In de sprint was hij de snelste van de in het voorste peloton aanwezige sprinters.

De etappe van vandaag had wat klassieke trekjes. De muur van Geraardsbergen, bekend uit de Ronde van Vlaanderen, en twee kasseienstroken uit Parijs - Roubaix waren in het parkoers opgenomen. Deze elementen zorgden echter niet voor het nieuws van de dag. Daarvoor zorgde een valpartij en bijbehorende breuk in het peloton.

Al na drie kilometer gingen Jens Voigt en Bram de Groot weg uit het peloton, in een poging de sprinters dwars te zitten. Ze pakten een aardige voorsprong van rond de zes minuten en het leek een kansvolle aanval te worden.

In het gedrang naar de kasseienstroken was er echter in het peloton een valpartij. Marco Velo was het grootste slachtoffer met een gebroken sleutelbeen. Door de valpartij brak het peloton in twee stukken en in het achterste stuk zaten gele-trui-drager Hushovd en favoriet Mayo. De US Postal zag kans een concurrent op achterstand te zetten en voerde het tempo van het peloton op.

Voigt en De Groot werden hierdoor gemakkelijk ingelopen. De groep achter het peloton werd op steeds meer achterstand gereden. Op tien kilometer voor de streep pakten de ploegen van de sprinters de leiding in het peloton over.

De sprint werd van verre aangetrokken door Hondo. Nazon bleek de beste, vlak voor Zabel, McEwen en Boonen. Het tweede peloton, met daarin Mayo en Hushovd, finishte op 3 minuut 52 achterstand en daardoor pakte McEwen de gele trui en Armstrong zijn voorsprong op Mayo.

Uitslag:
1. Jean-Patrick Nazon (Fra) 4.36.46
2. Erik Zabel (Dui) z.t.
3. Robbie McEwen (Aus) z.t.
4. Tom Boonen (Bel) z.t.
5. Kim Kirchen (Lux) z.t.
6. Danilo Hondo (Dui) z.t.
7. Jaan Kirsipuu (Est) z.t.
8. Alessandro Bertolini (Ita) z.t.
9. Fabio Baldato (Ita) z.t.
10. José Enrique Gutierrez (Spa) z.t.
11. Michele Scarponi (Ita) z.t.
12. Levi Leipheimer (VS) z.t.
13. Laurent Brochard (Fra) z.t.
14. Fabian Cancellara (Zwi) z.t.
15. Paolo Valoti (Ita) + 0.05
16. Mikel Pradera (Spa) z.t.
17. Mikel Astarloza (Spa) z.t.
18. Jan Ullrich (Dui) z.t.
19. Sylvain Chavanel (Fra) z.t.
20. Georg Totschnig (Oos) z.t.

Klassement:
1. Robbie McEwen (Aus) 13.42.34
2. Fabian Cancellara (Zwi) + 0.01
3. Jens Voigt (Dui) + 0.09
4. Jean-Patrick Nazon (Fra) + 0.12
5. Lance Armstrong (VS) + 0.16
6. Danilo Hondo (Dui) + 0.22
7. Erik Zabel (Dui) + 0.23
8. José Enrique Gutierrez,Spa z.t.
9. Levi Leipheimer (VS) + 0.24
10. Oscar Pereiro Sio (Spa) + 0.25
11. Bobby Julich (VS) + 0.26
12. George Hincapie (VS) z.t.
13. Tom Boonen (Bel) + 0.28
14. Angel Vicioso (Spa) + 0.29
15. Carlos Sastre (Spa) z.t.
16. Bram de Groot + 0.30
17. Kurt-Asle Arvesen (Noo) z.t.
18. Jan Ullrich (Dui) + 0.31
19. Floyd Landis (VS) + 0.32
20. Tyler Hamilton (VS) z.t.

Toestand president Oostenrijk verslechtert

Icoon Buitenlands nieuwsArtsen hebben bekend gemaakt dat de gezondheidstoestand van de Oostenrijkse president Thomas Klestil nog verder is verslechterd. Op de vraag of de president nog enige kans maakt op herstel, zei een van zijn artsen alleen dat hij ''uiterst bezorgd'' was. De arts maakte ook bekend dat Klestil in ieder geval hersenbeschadiging heeft opgelopen.

Klestil kreeg gisteren een hartaanval. Bodyguards konden zijn hart met behulp van een defibrillator weer aan de gang krijgen. Met een helikopter werd hij overgebracht naar het ziekenhuis in Wenen, waar hij nog steeds in kritieke toestand op de intensive care ligt. Hij is in een kunstmatige coma gebracht.

Subheader
Thomas Klestil

''Franse moslims integreren slecht''

Uit een rapport van de Franse binnenlandse inlichtingendienst DCRG (la Direction Centrale des Renseignements Généraux) blijkt dat steeds meer moslims afdrijven van de rest van de bevolking. Het rapport spreekt van een zorgwekkende ontwikkeling.

DCRG bekeek de situatie in 630 wijken waar veel moslims wonen. De dienst constateerde dat in bijna 50% sprake is van wat de Fransen omschrijven als "communautarisme", de onwil of de onmogelijkheid om te integreren. In alle wijken laten imams steeds vaker van zich spreken in onder meer scholen, kinderdagverblijven en sportverenigingen. In 2003 werden in buitenwijken van Parijs twee kinderdagverblijven gesloten omdat er koranlessen en Arabisch werden gegeven - aan kinderen vanaf 4 jaar - door bij de autoriteiten bekende moslimextremisten.

Het rapport beschrijft verder dat vrouwen van Noord-Afrikaanse afkomst regelmatig geweld te verduren krijgen. Ook zijn er steeds vaker scholieren die weigeren lessen te volgen, omdat zij die ''als strijdig met de moslimleer'' zien. Ten slotte vraagt een groeiend aantal werknemers hun werkgever om een gebedsruimte in te richten. In Disneyland Parijs werden zelfs een tiental illegale gebedsruimtes ontdekt.

-
Communautarisme kan ook worden omschreven als: Het denken in gemeenschappen, in etnische groepen. Zich terugtrekken daarin danwel het voorstaan daarvan. Het niet versmelten van normen en waarden.

Boek: Loesje - Ervaar Europa, mijd Brussel

Loesje - Ervaar Europa, mijd BrusselEuropa wordt steeds groter. Niet alleen is de EU onlangs uitgebreid met tien landen, maar ook de rol die Europa speelt op het wereldtoneel groeit gestaag. Kortom: we worden belangrijk.

Dit denkt Loesje tenminste. En wie kent Loesje niet? Bekend geworden met grappige oneliners op herkenbare posters geeft ze nu ook haar mening over 'ons' Europa in een handzame pocket in de vorm van teksten, verhalen, gedichten en tekeningen. Maar zitten we nu echt op haar mening hierover te wachten?

Fehér definitief naar PSV

PSV lijkt de strijd om de diensten van Csaba Fehér (28) te hebben gewonnen van Feyenoord. De club sprak inmiddels met de verdediger.

Fehér heeft in Breda nog een contract tot medio 2005, maar mag voor een interessant bedrag vertrekken van de Bredanaren. PSV en Feyenoord informeerden naar de Hongaar. Feyenoord kan echter minder bieden volgens technisch directeur Mark Wotte. De Eindhovenaren kregen van NAC Breda de eerste vrijbrief tot onderhandelen met Fehér zelf. Maandag sprak deze al met trainer Guus Hiddink. NAC zal morgen nog met Feyenoord spreken.

Fehér wil niets kwijt over welke club hij ambieert, enkel dat hij hoopt dat de transfer binnen enkele dagen rond is. "Dat is het beste voor alle partijen." Hij was vanaf 2000 voor NAC actief. Hij speelde reeds 118 eredivisieduels, waarin hij 15 maal scoorde.

update 17:03

Studio Sport meldt dat Fehér inmiddels een vier-jarig contract heeft getekend bij de Eindhovense club.

Libelle en Margriet verliezen

Libelle en Margriet hebben flink wat lezers verloren. Dat blijkt uit onderzoek van het HOI Instituut voor Media Auditing. Beide vrouwenbladen zagen in het eerste kwartaal van 2004 hun oplage flink dalen. Libelle ging van 582.204 naar 560.596 exemplaren en Margriet van 380.585 naar 360.578.

Ook andere bladen deden het niet goed. Beau Monde moest terug van 118.705 in het eerste kwartaal van 2003 naar 113.307 in 2004. Glossy ging van 71.554 naar 62.535. Ook Cosmopolitan kampt met een oplagedaling: 96.132 naar 89.577.

Elle, Celebrity en Starstyle haalden weer een stijging. Ook Flair steeg licht. Bij de gezinsbladen gaan Aktueel (van 84.399 naar 65.538) en Panorama (van 124.379 naar 106.068) nog steeds achteruit. Nieuwe Revu ook (van 87.408 naar 81.099), al lijkt de oplagedaling daar minder scherp.

Alle roddelbladen moesten inleveren. Privé van 295.314 naar 276.826, Weekend van 231.332 naar 214.948, Story van 228.949 naar 222.211 en Party van 97.846 naar 89.189.

Eerder vandaag werd ook bekend dat de landelijke dagbladen in oplage daalden.

Advocaat stapt op als bondscoach

Dick Advocaat is niet langer de trainer van het Nederlands Elftal. De Hagenaar heeft bekend gemaakt zijn dienstverband met de KNVB te beëindigen. Advocaat vindt dat er onvoldoende basis is om door te gaan tot en met het WK in 2006.

Het contract van Advocaat, dat tot na het WK van 2006 in Duitsland doorliep, wordt per 1 augustus ontbonden. Ook assistent-coach Willem van Hanegem stopt bij de KNVB. De Utrechter legt op 1 augustus zijn taken neer.

Het is nog niet bekend wie Advocaat zal opvolgen. De KNVB hoopt voor 18 augustus een nieuwe bondscoach te kunnen presenteren. Dan speelt Nederland een interland in en tegen Zweden.

Dick Advocaat kwam in twee ambtstermijnen tot in totaal 55 interlands, en is daarmee recordhouder van na de Tweede Wereldoorlog. Advocaat was eerder al trainer van Oranje in de periode 1992 tot 1994, en leidde het Nederlands Elftal naar de kwartfinale op het Wereldkampioenschap in Amerika.

Dick Advocaat kende een bewogen Europees Kampioenschap in 2004. In Portugal bereikte een ware hetze tegen de coach het hoogtepunt na de wissel van Arjen Robben in de wedstrijd tegen Tsjechië. De verloren halve finale wedstrijd tegen Portugal is uiteindelijk de laatste interland van Dick Advocaat als bondscoach geweest.

Dick Advocaat stapt op als bondscoach

Dick Advocaat is niet langer de trainer van het Nederlands Elftal. De Hagenaar heeft bekend gemaakt zijn dienstverband met de KNVB te beëindigen. Advocaat vindt dat er onvoldoende basis is om door te gaan tot en met het WK in 2006.

Het contract van Advocaat, dat tot na het WK van 2006 in Duitsland doorliep, wordt per 1 augustus ontbonden. Ook assistent-coach Willem van Hanegem stopt bij de KNVB. De Utrechter legt op 1 augustus zijn taken neer.

Het is nog niet bekend wie Advocaat zal opvolgen. De KNVB hoopt voor 18 augustus een nieuwe bondscoach te kunnen presenteren. Dan speelt Nederland een interland in en tegen Zweden.

Dick Advocaat kwam in twee ambtstermijnen tot in totaal 55 interlands, en is daarmee recordhouder van na de Tweede Wereldoorlog. Advocaat was eerder al trainer van Oranje in de periode 1992 tot 1994, en leidde het Nederlands Elftal naar de kwartfinale op het Wereldkampioenschap in Amerika.

Dick Advocaat kende een bewogen Europees Kampioenschap in 2004. In Portugal bereikte een ware hetze tegen de coach het hoogtepunt na de wissel van Arjen Robben in de wedstrijd tegen Tsjechië. De verloren halve finale wedstrijd tegen Portugal is uiteindelijk de laatste interland van Dick Advocaat als bondscoach geweest.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Voetbalmanager!

Kritiek op loslippigheid van Plooy

Icoon Binnenlands nieuwsIn een interview met Paul Rosenmöller, dat dinsdagavond wordt uitgezonden in het televisieprogramma 'spraakmakende zaken', geeft de Amsterdamse officier van Justitie Koos Plooy openheid van zaken omtrent de voorgenomen moordaanslag op zijn persoon. In het interview zegt Plooy onder andere dat hij op de hoogte is gebracht van de liquidatieplannen door een advocaat. De voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten, A. Röttgering, begrijpt hier niets van.

"Ik ken Plooy als een goede officier, dus ik houd de mogelijkheid open dat er een redelijke verklaring voor is dat hij dit doet. Maar mijn eerste reactie is: ik begrijp dit niet en het lijkt me ook link", aldus Röttgering.

Op 1 augustus vorig jaar werd Plooy gebeld door een advocaat, die hij verder niet bij naam noemt. De raadsman wilde hem dringend spreken omdat hij informatie had over een voorgenomen liquidatie van de aanklager. In een persoonlijk onderhoud vertelde de advocaat vervolgens aan Plooy dat hij had vernomen dat er Albanezen op weg waren om hem te liquideren.

Na overleg met zijn superieuren bij het Amsterdamse parket dook Plooy onmiddellijk onder en werd hij voorzien van bodyguards. De affaire leidde tot een conflict met de top van het Openbaar Ministerie (OM), die geen toestemming verleende voor de inzet van een kroongetuige. Deze beweerde de bedreigingszaak te kunnen helpen oplossen. De weigering van de OM-top is bij Plooy slecht gevallen.

Eerder dit jaar liet Plooy weten zich voorlopig met andere taken bezig te houden binnen het OM. Vorige week werd echter bekend dat hij per 1 september overstapt naar het landelijk parket, dat zich overwegend toelegt op het bestrijden van zware misdaad.

Advocate Röttgering zegt niet te weten wie de advocaat is die Plooy vorig jaar heeft gewaarschuwd. ''Als blijkt dat hij of zij lid is van onze vereniging en vraagt om bijstand, dan zullen wij dat doen. Want het gaat om een belang waar wij als advocatenvereniging voor staan.''

Subheader
De Amsterdamse officier van Justitie Koos Plooy

Smit accepteert excuses over 538-column

Radio 538-medewerker Martijn Zuurveen heeft zijn excuses aangeboden aan de voorzitter van de politieke partij Nieuw Rechts. Hij deed dit voor een column waarin hij schreef Michiel Smit te willen besmeuren met ketchup en een barbecue.

De column verscheen op de website van het radioprogramma van Ruud de Wild, waarvan Zuurveen teamlid is. Na protesten van Smit - hij dreigde met aangifte wegens bedreiging en smaad - werd die column al weggehaald. Nu Zuurveen ook zijn excuses heeft gemaakt beschouwt Smit de zaak als afgedaan.

De gewraakte column draaide onder meer om een nieuwsbericht over Nieuw Rechts waarin met gejuich de ontvoering van het Somalische jongetje Libaan Ali werd ontvangen, en die van Smit niet naar Nederland hoeft te worden teruggehaald. In de column vroeg Zuurveen zich af hoever je mag gaan om je mening te uiten in Nederland. ''Voor Michiel ga ik een fles ketchup kopen en gooi het totaal over hem heen. Liefst met bbq en al ... Of ga ik nu ook te ver met mijn mening?'', zo besloot Zuurveen zijn column.

Zuurveen stelt dat hij met zijn column slechts de discussie wilde aanzwengelen over het opzoeken van grenzen, maar zegt hiermee te ver te zijn gegaan.

Loting 1e ronde Amstelcup

De loting voor de eerste ronde van de Amstel Cup is vanmorgen door linksbuiten Dave van den Bergh van Beker-winnaar FC Utrecht verricht.

Tijdens de loting werden de deelnemende clubs verdeeld in twee regio`s, Zuid en Noord. In de eerste ronde ontwijken de profclubs elkaar. Pas in de vierde ronde, in december, stromen de zes clubs die deelnemen aan de Europese competities in.
De wedstrijden worden op 7 en 10 Augustus gespeeld.

Wedstrijden in regio Zuid:

FC Dordrecht - Scheveningen
Schijndel - Helmond Sport
UDI ‘19/ Beter Bed - Roda JC
GSV ’28 - Fortuna Sittard
Rijnsburgse Boys - VVV
Ter Leede - NAC
Dongen - Jong Feyenoord
GDA - ADO Den Haag
De Treffers - MVV
Willem II - SV Meerssen
RKC Waalwijk - Achilles ‘29
UNA - FC Den Bosch
Sparta Rotterdam - TOP (ama)
TOGR - TOP
RBC Roosendaal - JVC Cuijk
Exelsior - SV Triborgh
Westlandia - FC Eindhoven
Baronie - Elinkwijk
DOVO - FC Lisse
Quick Boys – DBS

Wedstrijden in regio Noord:

Be Quick ’28 - Cambuur Leeuwarden
FC Twente - Sparta Nijkerk
Bennekom - BV Veendam
AGOVV - SDC Putten
Babberich - FC Volendam
FC Omniworld - Emmen
Ajax (ama) - FC Zwolle
AVC - FC Groningen
De Graafschap - Harkemase Boys
Spakenburg - Vitesse
Roda Raalte - Jong Ajax
Heracles Almelo - Sporting Maroc
AFC - Stormvogels/ Telstar
HFC Haarlem - Hollandia
Genemuiden - Go Ahead Eagles
Be Quick - Quick ‘20
HSC ’21 - ADO ‘20
DOS Kampen - IJsselmeervogels
WHC - SneekTwee Fransen op proef bij ADO

ADO Den Haag is de voorbereiding op het seizoen 2004/2005 begonnen met twee Franse spelers op proef. François Dubourdeau en Cedric Moukouri mogen aan de club laten zien dat ze een contract verdienen.

Doelman Dubourdeau speelde de laatste drie jaar in de Schotse competitie, twee seizoenen bij Motherwell en het afgelopen jaar bij Kilmarnock.

De 24-jarige Moukouri stond onder contract bij het Franse RC Strasbourg, waar de spits afgelopen seizoen 13 wedstrijden speelde.

Vrouw wilde penis man laten afsnijden

Icoon Buitenlands nieuwsEen 45-jarige Amerikaanse verpleegster uit Reno (Nevada), Margaret Lynn Wilson, is gearresteerd nadat ze een undercover politieagent had ingehuurd die de penis van haar man moest afsnijden. Eerst had ze hem gevraagd om hem om het leven te brengen, maar na enige tijd besloot ze dat ze haar echtgenoot het liefst levend, maar zonder penis zag.

De 'huurmoordenaar' moest ook een vriendin van haar echtgenoot martelen. De vrouw was er van overtuigd dat de twee een verhouding hadden. De vrouw en de undercover agent spraken af dat ze 1000 dollar zou betalen. Toen ze vervolgens een aanbetaling deed en haar huissleutel afgaf werd ze gearresteerd door de politie.

De vrouw wordt ook vervolgd voor het verwaarlozen van haar twee kleinkinderen in haar appartement dat vol lag met vuilnis en flessen bier. De kinderen van vijf en twee jaar oud kregen amper te eten.

Davids blijft in Oranje

Edgar Davids blijft beschikbaar voor het Nederlands Elftal. Na de uitschakeling van Oranje op het afgelopen EK was de middenvelder nog niet helemaal zeker van zijn zaak.

"Maar we hebben er over gesproken en Edgar gaat voor honderd procent voor het Nederlands Elftal, als de coach hem nodig heeft", aldus de advocaat van Davids, Robert Geerlings, in het blad Sportweek.

Davids, die inmiddels 31 jaar is, speelde al 68 interlands. Zijn debuut was op twintig april 1994 tegen Ierland, waar Oranje verloor met 0-1. Al eerder maakten Frank de Boer, Jaap Stam en Marc Overmas bekend hun interlandcarrière niet te willen verlengen. Philip Cocu en Michael Reiziger zullen in hun vakantie nadenken over het verdere verloop van hun interlandcarrière. Van Hooijdonk gaf al eerder aan nog steeds beschikbaar te zijn voor Oranje.

Rosicky inzet presidentsverkiezingen Real

Thomas Rosicky zal de inzet zijn van de presidentsverkiezingen bij Real Madrid. Lorenzo Sanz beloofde Rosicky en Milan Baros naar Madrid te halen als hij de nieuwe president wordt van de Koninklijke.

Volgens de zaakwaarnemer van beide spelers, Pavel Paska, zouden zij al een voorcontract op zak hebben. Toch is het de vraag of het tot een transfer zal komen, omdat Sanz als een outsider geldt voor de verkiezingen van zondag. "Daarbij moet Real Madrid het ook nog eens worden met Liverpool en Dortmund", zo zegt Paska in het voetbalblad Kicker.

Al eerder deze zomer liet Rosicky doorschemeren toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Bovendien kan Dortmund, waar Bert van Marwijk nu coach is, het geld goed gebruiken, omdat de schuldenlast nog steeds hoog is.

Rechter vindt dode muis in zijn bierflesje

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Amerikaanse rechter wil een schadevergoeding nadat hij een dode muis in zijn flesje bier had gevonden. Nadat Randy Anglen zijn laatste slok uit de plastic halve liter fles had gedronken, gooide hij het flesje in een lege vuilnisbak. Het flesje kwam vervolgens hard neer en maakte een 'plop' geluid. Anglen haalde hierop het flesje uit de vuilnisbak, keek erin en zag een muizenkadaver.

De rechter schreeuwde het vervolgens uit. ''Ik wist niet wat ik zag en schreeuwde het uit van walging. Ik ging erbij liggen en maakte stuiptrekkingen op de vloer. Mijn toegesnelde vrouw kwam met ons eenjarig kind kijken en wist niet wat er fout was. Pas na een paar minuten kon ik haar vertellen dat ik niets mankeerde,'' verklaarde de rechter.

De desbetreffende bierbrouwerij heeft al contact met de rechter opgenomen en vroeg hem om het flesje met het muizenkadaver in te pakken en in een koelbox naar hen op te sturen. ''Ik vertelde hen aan de telefoon dat ik advocaat ben en ik hier geen onzin zit uit te kramen,'' zei Anglen. ''Ik wil zelfs aan de leugendetector om te bewijzen dat ik de waarheid spreek. Ze moeten weten dat ik wel iets beters te doen heb dan de brouwerij met een schandaal op te zadelen.''

Stoke City wil Elshot

Verdediger Kurt Elshot van FC Groningen staat in de belangstelling van de Engelse club Stoke City.

Elshot meldt in het Dagblad van het Noorden dat hij wel interesse heeft in een overgang naar Engeland. De 27-jarige linksback heeft nog wel een contract van een jaar bij de club uit het Oosterpark Stadion.

Bij Stoke City staat ex-Feyenoord Ed de Goeij onder de lat en vanaf aankomende zaterdag traint Ronnie van Es op proef mee. De Engelse club komt uit in de Championship. ( de vroegere First Division)

Judoleraar betastte leerlingen uit 'liefkozing'

Icoon Binnenlands nieuwsJudoleraar Richard van D. betastte zijn leerlingen uit liefkozing. Dit verklaarde een emotionele Van D. vandaag voor de Amsterdamse rechtbank waar twintig maanden gevangenisstraf tegen hem werd geëist waarvan vijf voorwaardelijk. Van D. zou van 1993 tot en met 2002 meerdere malen ontucht hebben gepleegd met vijf jongens.

Eind maart stapten vier van de slachtoffers naar de politie. Van D. bekende dat hij jaren geleden de vier jongens over de kleding had gewreven op plaatsen 'waar dat niet goed was.' Het vijfde slachtoffer, dat een maand later naar de politie stapte, is minderjarig. Hij werd naar eigen zeggen in 2002 betast. Van D. zegt zich niet te herinneren deze jongen ooit onzedelijk te hebben aangeraakt.

Edwards wordt running mate van Kerry

Icoon US electionsHet wordt John & John de komende maanden in Amerika. Vandaag heeft de Democratische presidentskandidaat John Kerry bevestigd dat senator John Edwards zijn running mate wordt tijdens de presidentsverkiezingen. Kerry heeft Edwards telefonisch de Democratische kandidatuur voor het vice-presidentschap aangeboden.

Maandenlang hulde Kerry zich in stilzwijgen over de running mate kandidatuur en dit leidde tot veel geruchten over wie het zou worden. De namen van onder andere voormalig Democratische kandidaat Gephart en gouverneur Vilsack van Iowa werden genoemd, maar sommige bleven ook hopen op senator Hillary Clinton.


Kerry en Edwards


Senator Edwards was direct na zijn verrassend succesvolle campagne tijdens de voorverkiezingen al één van de topfavorieten voor de functie. Pas als laatste van de serieuze kanshebbers gooide Edwards op Super Tuesday de handdoek in de ring.

De benoeming van Edwards werd door Kerry tot het laatste moment geheim gehouden. Daarom heeft Kerry Edwards niet uitgenodigd in Pennsylvania, waar hij vanmiddag in een toespraak de kandidatuur van Edwards officieel bekend zal maken.

Ferrero nog steeds niet in vorm

Juan Carlos Ferrero lijkt zijn grote vorm van vorig jaar nog steeds niet te pakken te krijgen. De winnaar van Roland Garros van vorig jaar, sneuvelde dit jaar al in de tweede ronde van het tennistoernooi. Daarbij verloor Ferrero vandaag ook nog in Gstaad van de Oostenrijker Stefan Koubek.

Koubek had aan twee sets genoeg om af te rekenen met de als tweede geplaatste Spanjaard (7-6 en 6-4). Als eerste op de plaatsingslijst staat Federer die in eigen land probeert zijn faam waar te maken, na het winnen van Wimbledon.

Everton biedt Rooney nieuw contract aan

Everton heeft officieel een nieuw vijfjarig contract aangeboden aan Wayne Rooney. De spits die het zeer goed deed op het EK in Portugal krijgt het beste contract aangeboden in de historie van Everton.

"Wij geloven dat dit de beste aanbieding is die we Wayne konden aanbieden. Het contract laat zien dat wij veel voor hem over hebben en laat daarbij ook zien dat wij meegaan in zijn verbeteringen op het veld", aldus Everton-baas Trevor Birch. "De aanbieding is de grootste in de historie van de club. Hopelijk zal dit niet er alleen voor zorgen dat Wayne zijn eisen zullen worden volbracht, maar het geeft ook aan wat wij willen met de club."

Toch lijkt de verkoop van de achttienjarige spits een betere oplossing voor de club. Everton heeft namelijk nogal wat financiële problemen en met de verkoop van Rooney zouden die in één klap opgelost zijn. Zowel Chelsea als Manchester United zijn zeer geïnteresseerd in Wayne Rooney.

Politie flitst binnen drie uur 500 man

Herman, 1034247 en Daanemanz hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In drie uur tijd heeft de politie Friesland op de N31 tussen Drachten en Oosterwolde 500 snelheidsovertreders geflitst. Deze controle leverde de politie ongeveer 27.500 euro op aan bekeuringen. Op de N31 geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

De controle kwam na aanleiding van klachten van wegwerkers die daar aan de weg bezig waren. Zij stoorden zich aan het aantal hardrijders die daardoor voor een onveilige werksituatie zorgden. De politie Friesland besloot toen om met een radarauto de snelheid op dat traject te controleren.

Het minimumbedrag voor een snelheidsovertreding is 30 euro, maar bij wegwerkzaamheden is dat 55 euro. De wegwerkzaamheden aan de N31 duren nog tot april volgend jaar. De politie heeft toegezegd vaker te gaan controleren op snelheidsovertredingen op de betreffende weg.

Mansell: "F1 is saai"

Oud-wereldkampioen Nigel Mansell vindt Formule 1 zo saai dat hij het niet kan uithouden om een race uit te kijken.

"Ik heb het jarenlang geprobeerd om de sport te verdedigen, omdat ik zoveel van de sport hield al die jaren. Toch kan ook ik niet de sport verdedigen als het onverdedigbaar is", aldus Mansell in The Times afgelopen maandag. "Waarom zou je het ook willen verdedigen als er bijna geen inhalen mogelijk is op de baan en er slechts weinig spanning zit in de wedstrijden"? De wereldkampioen zegt daarbij vaak wel het begin van de wedstrijd te kijken, maar na een paar rondes de t.v. uit te schakelen, omdat hij verveeld raakt.

Het commentaar van de kampioen uit 1992 komt op de dag nadat de huidige wereldkampioen, Michael Schumacher, de Franse Grand Prix won. Dit was zijn negende overwinning in de tien gereden races van dit seizoen.

Desailly weg bij Chelsea

Na zes seizoenen bij Chelsea te hebben gespeelt, heeft Marcel Desailly zijn contract laten ontbinden.

De 35-jarige verdediger uit Frankrijk had een contract tot 2005. Hij zal zich terugtrekken naar Zuid-Frankrijk om zich daar over het verdere vervolg van zijn voetballoopbaan te beraden. Het is niet onwaarschijnlijk dat Desailly stopt met voetballen. Na het afgelopen EK in Portugal zette hij al een punt achter zijn interlandloopbaan.

De afgelopen zes jaar speelde de sterke verdediger 222 wedstrijden voor de Blues. Van deze wedstrijden was hij 94 keer de aanvoerder van de ploeg. Hij won de Europese Super Cup, de Fa Cup en het Charity Shield met Chelsea.

"Davids naar Internazionale"

De Italiaanse krant Gazetta dello Sport meldt dat Edgar Davids de komende drie jaar voor Internazionale gaat spelen. Naar verluidt zou de international zo`n 3,5 miljoen euro per jaar gaan verdienen.

Davids, die niet tevreden was over het nieuwe contract dat Barcelona hem aanbood, werd ook al gelinkt met de Engelse club Tottenham Hotspur , maar schijnt nu toch voor Italie te hebben gekozen.

Bij Internazionale moet Davids samen met Juan Sebastion Veron, die gehuurd is van Chelsea, het middenveld gaan vormen. Davids kwam in het verleden al uit voor Ajax, AC Milan, Juventus en Barcelona.

'Teambazen zetten F1 voor schut'

Een paar teambazen in de Formule 1 zetten de sport voor schut. Dat is de mening van F1-baas Bernie Ecclestone, die een hernieuwde poging doet om het kwalificatiesysteem te veranderen.

Ecclestone wil een nieuw systeem waarbij er twee keer 25 minuten wordt gereden en men de tijden bij elkaar optelt. Momenteel wordt de grid nog bepaald door de resultaten van één ronde. Ecclestone heeft de teambazen nu een deadline gesteld die vandaag afloopt. Hij wil al op Silverstone met het nieuwe systeem van start.

"Ze hadden allemaal getekend, toen er een paar overliepen," zo liet de F1-baas weten. Hij heeft de weigeraars verteld dat ze volwassen mannen zijn en dat ze, als ze het er niet mee eens waren, meteen niet hadden moeten tekenen. Nu zetten ze volgens hem iedereen voor schut.

Het zou voornamelijk gaan om leiders van kleinere teams als Minardi. Jordan zou daarbij onder druk staan van een sponsor om niet te tekenen. Ook Ferrari is niet helemaal tevreden met het plan, maar Jean Todt liet in Frankrijk weten niet de enige te willen zijn die niet tekent.

De FIA heeft inmiddels bepaald dat het systeem niet ingevoerd mag worden op Silverstone. Volgens de organisatie is de discussie te laat begonnen om nog op tijd over het plan te stemmen.

Waar gaat de wereld heen?

Iedereen heeft wel eens een bericht in de krant gelezen over vandalen die begraafplaatsen teisteren door diverse graven te bekladden en te vernielen. Iedereen die dit las was hier verbolgen over. "Dit kan toch niet zo maar" , "waar gaat deze wereld naar toe" en "wie doet er nou zo iets" was dan ook wat je overal kon horen. Laten we ook wel wezen, ik ken niemand in mijn omgeving die zoiets zou doen, ik neem ook aan dat jullie ook niemand kennen die graven schenden. Dat is namelijk afwijkend gedrag waar we allemaal afkeurend tegenaan kijken. Toch gebeurt dit vaker dan we op basis van die gezamenlijke verontwaardiging zouden kunnen verwachten. Kennelijk lopen er toch wat zieke geesten rond.

Kasseien moeten kunnen?

In het slot van de derde rit van de Tour de France vandaag moeten de renners twee kasseistroken van in totaal vijf kilometer overbruggen. De laatste jaren was het niet meer de gewoonte om kasseistroken aan te doen in de Ronde, en de stenen nabij Gruson zijn dus al fel besproken.

Wilfried Peeters, ploegleider bij Quick Step - Davitamon, specialisten in het kasseienwerk, vindt het wel een goede zaak: "Laat die berggeiten maar eens ondervinden wat het is om te panikeren op kasseien. Het probleem is alleen dat in Parijs-Roubaix haast louter specialisten aan het werk zijn. In de Tour hebben er 120 nog nauwelijks een kassei gezien." Hij hoopt op een goed resultaat van de Nederlander Servais Knaven en de Belg Tom Boonen.

De Spanjaarden zijn minder opgetogen. "Dit is werk voor Belgen en Hollanders.," zegt Julian Gorospe, de ploegleider van Euskatel, "Niet voor Spanjaarden. Ik zal blij zijn als we die rit zonder averij achter ons hebben gelaten."

De meester zelf, Lance Armstrong, zal gedurende de rit beschermd worden door zijn ervaren knecht George Hincapie. Verder is Dirk Demol er gerust in: "Lance weet wel wat kasseien zijn, van zijn verleden als voorjaarsrenner. Laat ons die beide stroken bovendien niet overroepen. 't Is Parijs-Roubaix niet! Maar dat er valpartijen van zullen komen met dit nerveuze peloton, dàt weet ik wel zeker."

Nieuw: bananen met aardbeiensmaak

Bananen met aardbeiensmaak. Binnenkort is het waarheid, want de Amerikaanse bananenleverancier Chiquita International gaat bananen de aparte smaak geven. Hoe het bedrijf de bananen zo maakt wil het niet kwijt, maar genetische manipulatie wordt uitgesloten. "Ik heb zelf al vijf bananen gegeten met ieder een andere smaak. Nu komt het erop aan uit te zoeken of de consument er wel iets voor voelt en er voor wil betalen", zo zegt directeur Fernando Aguirre van Chiquita.

Naast de aardbeiensmaak komen er nog andere smaken bananen in de winkel. Hiermee wil Chiquita de banaan 'een nieuwe impuls' geven en nieuwe markten aanboren. Volgend jaar worden de nieuwe bananen getest in de Verenigde Staten en Europa.

Jos Brink maakt succesvolle come-back

Jos Brink heeft met zijn programma 'TV Toppers' zaterdagavond een goede come-back gemaakt op televisie. Vier miljoen Nederlanders hebben zaterdagavond afgestemd op het nieuwe NCRV-programma via Nederland 1. Met een gemiddeld aantal kijkers van 2,1 miljoen en een kijktijdaandeel van 36 procent spreekt de NCRV van een uiterst succesvolle introductie van een nieuw tv-programma in de zomer. Na de voetbalwedstrijden was 'TV Toppers' het best bekeken programma.

De NCRV zendt nog zeven afleveringen uit van 'TV Toppers', waarin oude televisiefragmenten nog eens worden uitgezonden. Zaterdag 10 juli neemt presentator Jos Brink een duik in de geschiedenis van onze televisie met Robert ten Brink.

Actie voor noodhulp aan Darfur

De samenwerkende hulporganisaties (SHO) hebben vandaag het gironummer 555 geopend voor hulp in de Soedanese regio Darfur. Morgen zal een grote campagne via de media starten om alle Nederlanders op te roepen geld te storten op de rekening. De Nederlandse regering heeft al tien miljoen euro ter beschikking gesteld voor voedselhulp, muskietennetten, kleding en sanitaire voorzieningen.

In Darfur heeft het etnische en religieuze geweld tussen Arabische milities en zwarte Soedanezen al aan 10.000 mensen het leven gekost. Een miljoen zwarten zijn op de vlucht geslagen.

Eis 30 mnd voor dreigmails aan Balkenende

Het Openbaar Ministerie heeft gisteren 30 maanden cel geëist tegen de 35-jarige Dennis K. uit Hoorn wegens het per e-mail bedreigen van premier Balkenende. De bedreigende e-mails begonnen in december en hielden tot maart van dit jaar aan. De mails aan de minister president bevatte teksten als ,,Je gaat er nu echt aan'' en ,,Ik zal je gijzelen''. De man is volgens het OM volledig toerekeningsvatbaar. Hij heeft een deel van de beschuldigingen bekend. Alleen de e-mail waarin volgens het OM de ergste bedreigingen instonden, ontkent hij te hebben gestuurd. Dat zou iemand hebben gedaan die zijn computer gehackt had; een volledig nonsens-verhaal volgens de officier van justitie.

K. zei dat hij de bedreigingen heeft geuit in een periode van zware stress. Hij had grote schulden en problemen met zijn aan cocaïne verslaafde vriendin die net een kind had gekregen. Behalve teksten stuurde de verdachte óók een foto van zichzelf waar hij gewapend op stond met een bivakmuts over zijn hoofd.

Volgens de Officier van justitie waren de bedreigingen niet alleen voor de ontvanger, maar ook voor de maatschappij ernstig. De aanklaagster kwam verder met het uitgebreide strafblad van de verdachte op de proppen. K. heeft in de afgelopen jaren diverse inbraken, diefstallen en een ramkraak gepleegd. Toen hij de dreigmails naar de minister-president stuurde, zat hij nog in de proeftijd van een veroordeling in april 2003 wegens hennepteelt en verboden wapenbezit.

TV Noord-Holland onthulde gisteren dat K. in 2003 nog bij de tv-zender op de buis verscheen als woordvoerder van een groep illegale straatracers. Die beelden werden deels herhaald, alleen werd K. nu met een balkje over zijn hoofd vertoond.

Kranten zien oplage verder dalen

Het gaat slecht met de landelijke dagbladen. De kranten zagen in het eerste kwartaal van dit jaar de oplage verder dalen. Dat blijkt uit gepubliceerde cijfers van het media-instituut HOI. Grote verliezer is Trouw die de oplage met 9,6 procent zag afnemen naar 110.686 exemplaren.

Ook het Algemeen Dagblad was groot verliezer. De Rotterdamse krant zag de oplage met 8,6 procent dalen tot 277.503 stuks. De Volkskrant bezet een derde plek met een afname van 6 procent tot 309.343.

Hirsi Ali-rappers nog 10 dagen vast

De rechter-commissaris in Den Haag heeft gisteravond besloten dat twee rappers van de groep DHC (Den Haag Connection) nog tien dagen in de cel moeten blijven, wegens het uiten van ernstige bedreigingen richting Tweede-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali. Eén rapper werd vrijgelaten, omdat hij nog niet zo lang bij de groep zit.

Het Openbaar Ministerie wilde de rappers vervolgen wegens belemmering; artikel 121 van het Wetboek van Strafrecht. Dat stelt dat op het belemmeren van een parlementariër een straf van maximaal levenslang staat. De onderzoeksrechter vond echter dat van belemmering geen sprake is, wel van 'gewonde bedreiging'.

De bedreiging hebben de rappers volgens justitie geuit in het nummer 'Hirsi Ali Diss'. Daarin rappen ze onder meer dat ze haar nek willen breken, dood willen schoppen, en dat een liquidatie bomba aktie op het Kamerlid in voorbereiding is. Verder bestaat de tekst uit een kannonade scheldwoorden en zware beledigingen.

DHC heeft het nummer vorig jaar al gemaakt. Het wordt verspreid via internet. VVD-Kamerlid Hirsi Ali deed aangifte nadat NOVA haar met het nummer confronteerde. Met die aangifte is voor haar de zaak klaar en houdt ze zich verder afzijdig van deze zaak, meldde de VVD gisteren.

CD: Consequence - Take 'Em To The Cleaners

Iedere ‘grote’ rapper die zichzelf serieus neemt, heeft een protégé. Dr. Dre kwam met succesvolle mensen als Snoop Dogg en Eminem, KRS ONE introduceerde Channel Live, Nas bracht The Bravehearts en Jay-Z bekommerde zich om Kanye West. Die laatste is op dit moment the hottest kid in town en daarom schuift hij nu zijn mannetje naar voren. Consequence is zijn naam en zijn album heet “Take ‘Em To The Cleaners”.

Martin Verkerk naar Olympische Spelen

Martin Verkerk gaat door de tennisbond KNLTB voorgedragen worden voor een ticket naar de Olympische spelen. Door zijn 36ste plaats bij de Champions Race heeft hij vormbehoud getoond terwijl hij door de finale plaats vorig jaar op Roland Garros al de eerste nominatie te pakken had. Om vormbehoud te tonen moest hij bij de eerste 50 van de wereld staan.

Waarschijnlijk zal Verkerk de enige Nederlands tennisser zijn in Athene aangezien Sjeng Schalken voor de eer bedankt heeft en Raemon Sluiter ondanks een wildcard van de internationale bond ITF niet heeft voldaan aan de Nederlandse eis, een kwartfinale bij een Grand Slam of een halve finale bij een Masters toernooi.


Martin Verkerk


Voor meer sportnieuws check de sportsite van FOK!

Opvolger Idols bekend

CrazyDutchPunk had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuwsHet was al eerder bekend gemaakt, maar nu is ook de opvolger bekend; RTL 4 slaat een jaartje over met Idols en komt in plaats daarvan in het najaar met 'Popstars; The Rivals'. In dit van oorsprong Engelse programma worden twee rivaliserende popgroepen geformeerd, een mannen-groep en een vrouwen-groep.

Twee ervaren platenmanagers beslissen in de voorrondes, twee afleveringen op tv, welke kandidaten doorgaan naar de liveshows. Voor de liveshows is er nog één workshop-aflevering, één aflevering waar iedereen zich nog mag bewijzen voor de jury en twee afleveringen waarin ze de uitslag te horen krijgen. In aflevering zeven tot en met veertien worden de daadwerkelijke popgroepen geformeerd, uiteraard door de telefoontjes van het publiek.

De daadwerkelijke winnaar van het programma, de mannen-groep of de vrouwen-groep, wordt in een kerstspecial bekend gemaakt. De beide groepen hebben een single opgenomen en proberen de eerste positie in de charts te bereiken. Wie het hoogste eindigt wint het programma.Popstar; The Rivals was in Engeland en Australië een groot succes. Nu is Nederland aan de beurt en RTL 4 denkt niet dat het publiek al is uitgekeken op dit soort programma's, gezien de hoge kijkcijfers van de laatste Idols-serie.

België arresteert Marokkaan uit Weert

Icoon Buitenlands nieuws De Belgische justitie heeft de Marokkaan El Houcine el H. opgepakt, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de bloedige bomaanslagen in Madrid. De man is momenteel woonachtig in Weert (Limburg). In januari werd zijn zwager Khalid B, ook wonende te Weert, opgepakt vanwege betrokkenheid bij de aanslagen in Marokko van vorig jaar.

El H. kon worden aangehouden, toen hij vorige week in België asiel aanvroeg. Inmiddels is zijn woning door de politie doorzocht.

De Belgische justitie verdenkt El H. lid te zijn van de radicale Marokkaanse Islamitische Strijdgroep. Van de Marokkaan is bekend dat hij in de jaren negentig een strijder was in Afghanistan, na in contact gekomen te zijn met Tsjetsjeense strijders.

Rehhagel blijft in Griekenland

Het Duitse blad Bild meldt dat Otto Rehhagel bondscoach blijft van Europees kampioen Griekenland.

Volgens voorzitter Gagatsis van de Griekse voetbalbond heeft "Koning Otto" zijn contract verlengd met 2 jaar.

De 65-jarige Duitser, die met Griekenland onverwacht Europees kampioen voetbal werd , wordt in Duitsland gezien als de mogelijke opvolger van de opgestapte bondscoach Rudi Völler .

Verkerk naar de spelen

Martin Verkerk gaat door de tennisbond KNLTB voorgedragen worden voor een ticket naar de Olympische spelen.

Door zijn 36ste plaats bij de Champions Race heeft hij vormbehoud getoond terwijl hij door de finale plaats vorig jaar op Roland Garros al de eerste nominatie te pakken had. Om vormbehoud te tonen moest hij bij de eerste 50 van de wereld staan.

Waarschijnlijk zal Verkerk de enige Nederlands tennisser zijn in Athene aangezien SJeng Schalken voor de eer bedankt heeft en Raemon Sluiter ondanks een wildcard van de internationale bond ITF niet heeft voldaan aan de Nederlandse eis, een kwartfinale bij een Grand Slam of een halve finale bij een Masters toernooi.

Homoweigerende trouwambtenaar moet weg

De Friese trouwambtenaar die sinds 2001 weigert homohuwelijken te sluiten moet haar functie per 1 januari 2005 neerleggen. Althans, dat is de mening van de Leeuwardense gemeenteraad. Met een nipte meerderheid stemde zij voor het plan om ambtenaar van de burgerlijke stand Eringa-Boomgaardt haar functie te doen laten neerleggen.

De betreffende ambtenaar is principieel tegen het homohuwelijk en weigert dan ook huwelijken tussen twee mannen of twee vrouwen te sluiten. In 2001, toen de mening van de vrouw aan het licht kwam, drong de raad ook al aan op het vertrek van de vrouw. Wegens fouten in de procedure werd dat besluit door de rechter afgewezen. Eringa-Boomgaardt wilde niet zeggen of ze opnieuw gaat procederen tegen het raadsbesluit, maar mocht het tot een proces komen, dan moet de rechter een principe-uitspraak doen over de vraag of een ambtenaar met gewetensbezwaren mag weigeren een homostel te trouwen.

Het college van Burgemeester en Wethouders is overigens van mening dat de ambtenaar nog tot 2015 kan blijven. Vandaag praat B&W over het besluit.

CIA lichtte Bush niet in over massavernietigingswapens

Icoon Irak nieuwsDe Amerikaanse inlichtingendienst CIA wist al voor het begin van de oorlog in Irak dat het land geen massavernietigingswapens meer zou maken. Men vertelde het echter niet aan president Bush.

Voor de oorlog voerde de CIA in het geheim gesprekken met familieleden van Iraakse wetenschappers over het produceren van de wapens. Volgens de krant New York Times was de conclusie dat Irak geen wapenprogramma meer had. De CIA wordt verder beschuldigd van het omzetten van onbetrouwbare gegevens naar waarheid, zonder betrouwbare bronnen te spreken.

De commissie die onderzoek doet naar de wijze waarop de regering-Bush omging met inlichtingen over de Iraakse wapens, zal de CIA hierop veroordelen. Het eventuele bezit van massavernietigingswapens was voor Amerika een van de redenen om de oorlog in Irak te beginnen.

Jongens dagelijks in kooi opgesloten

ircle had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Canadese vrouw (42) en haar man (51) zijn veroordeeld tot negen maanden celstraf omdat ze hun geadopteerde neefjes geregeld in een kooi opsloten. De jongens, die nu 17 en 18 jaar oud zijn, moesten dertien jaar lang vele uren opgesloten doorbrengen.

Van jongs af aan woonden de tieners bij hun oom en tante in een klein dorpje in de buurt van Toronto. In het begin moesten ze dagelijks uren aan een stuk doorbrengen in wiegjes die met gaas waren afgesloten. Later verhuisden ze naar kooien. De mishandeling kwam pas in 2001 na een tip aan het licht.

Het Canadese stel werd aangeklaagd wegens wederrechtelijke vrijheidsberoving, verwaarlozing en gewapend geweld. Een van de jongens gaf aan dat hij het vonnis teleurstellend vond.

I haven't cum so hard for years.

Het schijnt dat je dat soort zaken gaat roepen als je Geoffrey langs laat komen. Geoffrey weet namelijk wel hoe hij de liefdeslans moet beroeren en heeft er zijn werk van gemaakt. Sommigen zullen nu meteen op het randje van hun stoel zitten en willen snel weten waar het over gaat, hier is een korte samenvatting. Maar het kan ook zijn dat je even rustig de tijd neemt en wilt weten wie Geoffrey is, wat hij kost en wanneer hij plaats heeft.

Geïntresseerd geraakt? Dan moet je toch nog even vliegen: Until January 2005, Geoffrey is only available for bookings in the Blue Mountains, west of Sydney.

Extra geld voor de Antillen

De Nederlandse Antillen krijgen voor het eerst in jaren weer extra geld van de Nederlandse overheid. Buiten de reguliere samenwerkingsprogramma's heeft minister De Graaf van Koninkrijksrelaties 2,27 miljoen euro voor acute armoedebestrijding beschikbaar gesteld.

De regel dat Nederland eerst resultaat wil zien voordat er geld bijgelegd wordt, is hiermee komen te vervallen. "Wij realiseren ons dat het erop of eronder is voor de Antillen. Deze regering heeft laten zien dat het haar ernst is en dit is onze eerste stap om duidelijk te maken dat we samen kunnen werken", aldus minister De Graaf.

Ook is er extra geld uitgetrokken voor het bestrijden van drugssmokkel, zodat onder andere een nieuwe radarinstallie kan worden geinstalleerd die de kusten van de eilanden beter moet bewaken. De Graaf wil verder nagaan of het mogelijk is om de Nederlandse Marechaussee in te zetten op de Antillen. De Antilliaanse regering ziet graag dat de Marechaussee de politiekorpsen komt versterken, maar De Graaf is hier geen voorstander van.

Monument eert UFO-waarneming

Substitute had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsBijna vijftig jaar geleden zag de toen 17-jarige paracommando Martin Vandercruyssen naar eigen zeggen vijf UFO's zweven in het Oost-Vlaamse Lotenhulle. Op diezelfde plaats heeft het gemeentebestuur nu een monument onthuld om deze UFO-waarneming te gedenken.

Volgens Vandercruyssen ging het om zilveren schijven van honderd meter doorsnee die ongeveer tien minuten bleven hangen. "Het was een stralende dag. Ik had meteen door dat het UFO's waren. Als paracommando zou ik het meteen gemerkt hebben als het speciale legervliegtuigen zouden zijn", zei hij.

"Wij geloven Vandercruyssen. Wij bestaan toch ook. Waarom zou er in de gigantische kosmos dan geen ander ontwikkeld leven kunnen zijn?", aldus wethouder De Smul. Volgens de gemeente is hun UFO-waarnemingsmonument het eerste ter wereld.
Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.