Edwards wordt running mate van Kerry

Icoon US electionsHet wordt John & John de komende maanden in Amerika. Vandaag heeft de Democratische presidentskandidaat John Kerry bevestigd dat senator John Edwards zijn running mate wordt tijdens de presidentsverkiezingen. Kerry heeft Edwards telefonisch de Democratische kandidatuur voor het vice-presidentschap aangeboden.

Maandenlang hulde Kerry zich in stilzwijgen over de running mate kandidatuur en dit leidde tot veel geruchten over wie het zou worden. De namen van onder andere voormalig Democratische kandidaat Gephart en gouverneur Vilsack van Iowa werden genoemd, maar sommige bleven ook hopen op senator Hillary Clinton.


Kerry en Edwards


Senator Edwards was direct na zijn verrassend succesvolle campagne tijdens de voorverkiezingen al één van de topfavorieten voor de functie. Pas als laatste van de serieuze kanshebbers gooide Edwards op Super Tuesday de handdoek in de ring.

De benoeming van Edwards werd door Kerry tot het laatste moment geheim gehouden. Daarom heeft Kerry Edwards niet uitgenodigd in Pennsylvania, waar hij vanmiddag in een toespraak de kandidatuur van Edwards officieel bekend zal maken.