Remmen vrachtwagen Kerkrade waren versleten

De remvoeringen van de vrachtwagen die zich vorige week in een winkel in Kerkrade boorde waren volledig versleten. Dit blijkt volgens de Duitse TV-zender WDR uit technisch onderzoek van het Openbaar Ministerie in het Duitse Detmold. Het ongeval kostte aan drie mensen, onder wie de chauffeur van de vrachtwagen, het leven.

Het bericht kon nog niet formeel bevestigd worden door de Maastrichtse persofficier van justitie A. Rogier. Het OM in Maastricht zei wel dat het een rechtshulpverzoek aan de Duitse justitie heeft gedaan voor een strafrechtelijk onderzoek bij de onderneming die eigenaar is van de verongelukte vrachtwagen.

Het Duitse OM meende dat een leek kon zien dat de remmen versleten waren. Justitie zou volgens het Duitse OM al begonnen zijn met een strafrechtelijk onderzoek tegen de verantwoordelijke firma uit Bad Salzuflen, eigenaar van de vrachtwagen.

Dit bedrijf heeft 75 vrachtwagens op de weg. Chauffeurs zijn door justitie gevraagd naar de technische onderhoudsstaat van hun voertuigen. In april was de verongelukte vrachtwagen nog door de keuring gekomen. Hoe de remmen versleten konden zijn is dan ook een groot raadsel. Justitie onderzoekt ook of de keuring wel volgens het boekje is verlopen.