Nu aangifte tegen 'anti-joodse' rapgroep

Het Centrum Informatie en Documentatie IsraŰl (CIDI) heeft aangifte gedaan tegen een rapgroep die een nummer op internet verspreidt waarin beledigingen en dreigementen aan het adres van Ajax, Ajax-voetballer Van der Vaart, homo's en joden staan.

Uit de tekst kan volgens het CIDI worden afgeleid dat de makers fan zijn van de voetbalclub Feyenoord uit Rotterdam.

Volgens het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) profiteren de makers van alle tot nu toe, door de media, Kamerleden en organisaties als het CIDI, beklaagde rapsongs van de gegenereerde aandacht. ''Dergelijke aandacht heeft doorgaans het tegenovergestelde effect van wat wordt beoogd. De downloadcijfers van dat soort liedjes stijgt enorm, zodra de titel in de krant heeft gestaan of op tv is geweest''.

-
Alhoewel het niet in het ANP-bericht beschreven staat, gaat het zeer waarschijnlijk om het nummer ''Wie niet springt is een jood'' van de Sluipschutters. In het nummer wordt onder andere meermaals opgeroepen dat alle joden dood moeten. Met joden worden Ajax-supporters bedoeld, zo laat men aan het eind van het nummer weten.

Onder andere het Hersenloos forum heeft het liedje gemirrord staan, maar het is op meerdere plekken te vinden, alsmede op KaZaA.