Opvolger Idols bekend

CrazyDutchPunk had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuwsHet was al eerder bekend gemaakt, maar nu is ook de opvolger bekend; RTL 4 slaat een jaartje over met Idols en komt in plaats daarvan in het najaar met 'Popstars; The Rivals'. In dit van oorsprong Engelse programma worden twee rivaliserende popgroepen geformeerd, een mannen-groep en een vrouwen-groep.

Twee ervaren platenmanagers beslissen in de voorrondes, twee afleveringen op tv, welke kandidaten doorgaan naar de liveshows. Voor de liveshows is er nog één workshop-aflevering, één aflevering waar iedereen zich nog mag bewijzen voor de jury en twee afleveringen waarin ze de uitslag te horen krijgen. In aflevering zeven tot en met veertien worden de daadwerkelijke popgroepen geformeerd, uiteraard door de telefoontjes van het publiek.

De daadwerkelijke winnaar van het programma, de mannen-groep of de vrouwen-groep, wordt in een kerstspecial bekend gemaakt. De beide groepen hebben een single opgenomen en proberen de eerste positie in de charts te bereiken. Wie het hoogste eindigt wint het programma.Popstar; The Rivals was in Engeland en Australië een groot succes. Nu is Nederland aan de beurt en RTL 4 denkt niet dat het publiek al is uitgekeken op dit soort programma's, gezien de hoge kijkcijfers van de laatste Idols-serie.