Extra geld voor de Antillen

De Nederlandse Antillen krijgen voor het eerst in jaren weer extra geld van de Nederlandse overheid. Buiten de reguliere samenwerkingsprogramma's heeft minister De Graaf van Koninkrijksrelaties 2,27 miljoen euro voor acute armoedebestrijding beschikbaar gesteld.

De regel dat Nederland eerst resultaat wil zien voordat er geld bijgelegd wordt, is hiermee komen te vervallen. "Wij realiseren ons dat het erop of eronder is voor de Antillen. Deze regering heeft laten zien dat het haar ernst is en dit is onze eerste stap om duidelijk te maken dat we samen kunnen werken", aldus minister De Graaf.

Ook is er extra geld uitgetrokken voor het bestrijden van drugssmokkel, zodat onder andere een nieuwe radarinstallie kan worden geinstalleerd die de kusten van de eilanden beter moet bewaken. De Graaf wil verder nagaan of het mogelijk is om de Nederlandse Marechaussee in te zetten op de Antillen. De Antilliaanse regering ziet graag dat de Marechaussee de politiekorpsen komt versterken, maar De Graaf is hier geen voorstander van.