'Teambazen zetten F1 voor schut'

Een paar teambazen in de Formule 1 zetten de sport voor schut. Dat is de mening van F1-baas Bernie Ecclestone, die een hernieuwde poging doet om het kwalificatiesysteem te veranderen.

Ecclestone wil een nieuw systeem waarbij er twee keer 25 minuten wordt gereden en men de tijden bij elkaar optelt. Momenteel wordt de grid nog bepaald door de resultaten van één ronde. Ecclestone heeft de teambazen nu een deadline gesteld die vandaag afloopt. Hij wil al op Silverstone met het nieuwe systeem van start.

"Ze hadden allemaal getekend, toen er een paar overliepen," zo liet de F1-baas weten. Hij heeft de weigeraars verteld dat ze volwassen mannen zijn en dat ze, als ze het er niet mee eens waren, meteen niet hadden moeten tekenen. Nu zetten ze volgens hem iedereen voor schut.

Het zou voornamelijk gaan om leiders van kleinere teams als Minardi. Jordan zou daarbij onder druk staan van een sponsor om niet te tekenen. Ook Ferrari is niet helemaal tevreden met het plan, maar Jean Todt liet in Frankrijk weten niet de enige te willen zijn die niet tekent.

De FIA heeft inmiddels bepaald dat het systeem niet ingevoerd mag worden op Silverstone. Volgens de organisatie is de discussie te laat begonnen om nog op tijd over het plan te stemmen.