Smit accepteert excuses over 538-column

Radio 538-medewerker Martijn Zuurveen heeft zijn excuses aangeboden aan de voorzitter van de politieke partij Nieuw Rechts. Hij deed dit voor een column waarin hij schreef Michiel Smit te willen besmeuren met ketchup en een barbecue.

De column verscheen op de website van het radioprogramma van Ruud de Wild, waarvan Zuurveen teamlid is. Na protesten van Smit - hij dreigde met aangifte wegens bedreiging en smaad - werd die column al weggehaald. Nu Zuurveen ook zijn excuses heeft gemaakt beschouwt Smit de zaak als afgedaan.

De gewraakte column draaide onder meer om een nieuwsbericht over Nieuw Rechts waarin met gejuich de ontvoering van het Somalische jongetje Libaan Ali werd ontvangen, en die van Smit niet naar Nederland hoeft te worden teruggehaald. In de column vroeg Zuurveen zich af hoever je mag gaan om je mening te uiten in Nederland. ''Voor Michiel ga ik een fles ketchup kopen en gooi het totaal over hem heen. Liefst met bbq en al ... Of ga ik nu ook te ver met mijn mening?'', zo besloot Zuurveen zijn column.

Zuurveen stelt dat hij met zijn column slechts de discussie wilde aanzwengelen over het opzoeken van grenzen, maar zegt hiermee te ver te zijn gegaan.