BMW steunt ban op elektronica

BMW staat achter het voorstel om elektronische hulpmiddelen in de toekomst te verbieden. Dat heeft directeur motorsport Mario Theissen laten weten.

De FIA heeft een lijst met voorstellen klaarliggen, waarmee het weer leuker moet worden om de sport te volgen. Van veel autofabrikanten wordt echter verwacht dat zij de punten niet zullen steunen, maar op het punt van de elektronica is BMW het wel met de FIA eens. "Het pamflet (waarop de voorstellen van de FIA staan, red.) bestaat, zoals ik het zie, uit twee delen. Het eerste deel wordt door ons gesteund. Wij zijn er voorstander van de coureurs belangrijker te maken door elektronische hulpmiddelen te verbieden," aldus Theissen.

Over andere voorstellen moet de BMW-topman nog eens goed nadenken. Zo is er voorgesteld om de inhoud van de motor terug te brengen naar 2,4 liter en 8 cilinders, maar of Theissen ook dit plan steunt is niet duidelijk. "Ik denk wel dat we een of twee van die voorstellen kunnen accepteren, misschien nog wel wat meer," zo liet hij ovr de overige voorstellen weten.