Banik Ostrava kampioen Tsjechië

Banik Ostrava heeft voor het eerst in 23 jaar weer eens de Tsjechische landstitel veroverd. De concurrenten uit Praag werden op een onoverbrugbare achterstand gezet.

Ostrava versloeg gister Sigma Olomouc benauwd met 1-0. De zege was echter voldoende. Het gat met het drietal clubs op plaats twee -Slavia Praag, Sparta Praag en Sigma Olomouc- werd 11 punten met drie speelronden te gaan.

De titel brengt Banik Ostrava komend seizoen in de derde kwalificatieronde voor de Champions League. Ondanks de redelijke prestaties van Tsjechische clubs de laatste jaren is het de vraag of het daarin een 'geplaatste' club zal zijn.

Enige kanttekening bij de landstitel kan een omkopingsschandaal vormen. Nummer twee Sparta Praag zou de verloren wedstrijd bij Fc Synot (2-0) eind maart aan een omgekocht arbitraal trio hebben te danken. De sportief directeur van FC Synot Jaroslava Hastíka is opgepakt op verdenking van corruptie. De scheidsrechter van dienst Lubos Helebrant wacht de uitkomst van het onderzoek af.