Zongo geschorst na weigering

Mamadou Zongo (23) is voor onbepaalde tijd uit de selectie van Vitesse gezet. Trainer Edward Sturing zag zich daartoe genoodzaakt nadat de spits gisteren weigerde in te vallen in het duel met NEC (2-2).

Sturing stuurde Zongo tegen het slot van de tweede helft van de bank om te gaan warmlopen voor invallen, maar Zongo voelde daar niet toe. Het werd niet duidelijk waarom de speler uit Burkina Faso niet wilde invallen.

Sturing: "Het was niet makkelijk om tot deze beslissing te komen want Zongo is normaal gesproken een fijne jongen om mee te werken. Natuurlijk was hij teleurgesteld dat hij lang moest warmlopen maar dit kan niet. Ik heb met hem gesproken en hij snapt zelf ook niet waarom hij het deed. Maar het is wel gebeurd en hij heeft het teambelang geschaad."

In blessuretijd maakte Nick Hofs gelijk voor Vitesse (2-2), waardoor het slechts gedeeltelijke averij opliep. De club lijkt de nacompetitie niet meer te kunnen ontlopen en zou in het slechtste geval nog rechtstreeks kunnen degraderen.

Zongo speelde dit seizoen al 21 duels, waarin hij tweemaal scoorde. Hij staat nog tot medio 2005 onder contract in Arnhem.