[update] 'Maud verspreekt zich tijdens uitzending'

woeeiiii had ons via de nieuws-submit te melden:

Gisteren heeft Maud zich tijdens de finale van Idols 2004 mogelijk versproken. De twee finalisten mochten aan het begin van de uitzending even de trofee vasthouden. Maud maakte op dat moment wel een heel opmerkelijke uitspraak. Wijzend naar de trofee zegt zij tegen Boris iets wat klonk als: "Je naam staat er al op." Ook zou er te zien zijn dat er al wat gegraveerd staat op de trofee.

Of het hier gaat om een grapje of een verspreking is niet duidelijk. De persvoorlichter van Idols heeft nog geen commentaar gegeven.

Het fragment is te zien op de site van de bron.

Update 22:02
McNews meldt dat na de berichtgeving van de 'verspreking' van Maud, de foto's van de website van Idols zijn verwijderd. McNews meldt ook dat er bronnen zijn die bevestigen dat de naam van Boris inderdaad op de trofee zou staan. Hoe betrouwbaar deze bronnen zijn is voor ons nog onduidelijk. Er zou aan de achterkant 'Winnaar Idols 2004' staan en op de voorkant 'Boris Titulaer'.

Update 3 mei, 21:53
McNews heeft ondertussen een reactie gekregen van persvoorlichter Woldberg van Idols. Hieronder de inhoud van de e-mail:

Op de achterkant stond de naam van de maker en op de voorkant gewoon de tekst 'winnaar Idols 2004'. Laten we er verder ophouden. Word persoonlijk nogal moe van al die complottheorieŽn. In zijn algemeenheid: ik hoef hopelijk niet nog eens uit te leggen dat wij er sowieso geen enkel, maar dan ook geen enkel (!) belang bij hebben om de uitslag te manipuleren. Simpel, de kandidaat met de meeste stemmen wint Idols. Die methodiek is helder en voor Šlle partijen het meest interessant, ook commercieel. Daar hoef je geen Bedrijfskunde voor te hebben gestudeerd.

Groet, Laurens