Gronkjaer of Overmars voor Ajax?

Louis van Gaal heeft verteld dat het voor Ajax deze zomer de prioriteit is om een rechtsbuiten te halen. Daarbij wordt gedacht aan Marc Overmars en Jesper Gronkjaer.

In de zomer verwacht Van Gaal dat er enkele spelers bij Ajax zullen vertrekken. Het geld daaruit zou moeten worden gebruik voor het aantrekken van een goede rechtsbuiten. Hij vertelde: "Ajax heeft geen rechtsbuiten. Gronkjaer zou helemaal geen vervelende keus zijn. Hij is een optie, net als Overmars."

Van Gaal verwacht dat Maxwell bij Ajax zal blijven: "Ik denk dat Maxwell gewoon bij Ajax wil blijven." Voor Van der Vaart denkt hij dat het ook nog te vroeg is om naar het buitenland te vertrekken: "Hij heeft zich dit seizoen qua spel niet ontwikkeld. Hij zit in de fase dat hij constant moet aantonen dat hij het niveau heeft. Dat lukt nog niet zo goed, dus is het beter dat hij blijft."

Mocht Van der Vaart wel vertrekken dan zijn er volgens Van Gaal genoeg mogelijkheden om dat op te vangen: "We hebben met Pienaar en Sneijder goede vervangers, maar Bastürk van Bayer Leverkusen is ook een optie."