SGP'er weigert foto met kussende mannen

Toad had ons via de nieuws-submit te melden:

De Zeeuwse afdeling van het PvdA heeft Gedeputeerde Staten om opheldering gevraagd nadat SGP'er G. van Heukelom vorige week woensdag weigerde de winnaar van een fotowedstrijd te huldigen. De reden hiervoor was dat op de afbeelding twee zoenende mannen staan.

De gedeputeerde zou vorige week op het Regionaal Opleidingen Centrum (ROC) Zeeland de prijs uitreiken aan de winnaar van een fotowedstrijd waar 179 leerlingen aan deelnamen. Als juryvoorzitter wilde de politicus de winnende foto, gemaakt door de 21-jarige Else van den Hoeven uit Heinkenszand, niet bekronen. Ook de derde prijswinnaar kon niet op waardering rekenen, aangezien op de betreffende foto halfnaakte vrouwen stonden.

De PvdA kon de actie van de SGP'er niet waarderen. "Iedereen mag zijn moraal hebben, maar Van Heukelom zat namens het college van GS in de jury. De sociaal-democratie pikt het niet als een bestuurder een prijs weigert uit te reiken omdat er twee homo’s op een foto staan. Daarmee worden mensen die geen hetero zijn expliciet veroordeeld." Van Heukelom is van mening dat hij voor het blok is gezet. "Ik werd als juryvoorzitter benoemd, maar had geen enkele invloed op het bepalen van de winnaars. Toen ik kwam, stonden de nummers één, twee en drie al vast. Ik heb niets tegen homo’s, maar ik keur homoseksuele handelingen op grond van de Schrift af. Daarom wilde ik die prijs niet uitreiken. Zo zal iedere SGP’er erover denken."