Merckx ziet Benelux Tour niet zitten

Eddy Merckx ziet de Ronde van de Benelux niet zitten. Hij vindt het jammer dat de Ronde van België er waarschijnlijk voor zal moeten wijken.

Zowel Nederland als België heeft een nationale ronde. In het Pro Tour-programma, dat de UCI voor volgend seizoen heeft opgesteld, is er voor de Ronde Van Benelux data gereserveerd. De organisaties van de rondes en de wielerbonden van de drie landen overleggen over de invulling daarvan. Voorlopig verlopen die overleggen nog niet echt soepel. Zowel de Belgen als de Nederlanders willen de organisatie op zich nemen.

In de strijd zetten de Belgen wielericoon Eddy Merckx in. Hij zei over de Pro Tour: "Als men doping wil bestrijden, is het uitgedokterde concept niet ideaal." De Ronde van België ziet hij liever niet verdwijnen: "De Ronde heeft haar bestaansrecht. Wie ze wint, is een complete renner."

Rob Discart van Octagon Cis, van de organisatie van de Ronde van België vertelde over de overleggen: "Wij zijn kandidaat voor de organisatie van de Benelux Tour. Er zijn al een paar meetings met de Nederlanders en Luxemburgers geweest. Het is een lange en niet altijd makkelijke discussie."