Politie vernietigt radarverklikker onder wiel

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie heeft zondagmiddag de radarverklikker van een snelheidsovertreder vernietigd door er met de wagen over te rijden. De 25-jarige automobilist was door de agenten van de weg gehaald nadat hij met veel te hoge snelheid over de Provincialeweg richting Castricum had gereden. Waar de 25-jarige Zaandammer 50 mocht, reed hij 103 km per uur.

Nadat hij aan de kant was gezet, ontdekten de agenten de verklikker in zijn auto. Deze apparatuur is sinds 1 januari van dit jaar verboden. Wanneer een bestuurder niet vrijwillig afstand wil doen van het apparaat, wordt het in beslag genomen. Toen de man werd gevraagd het apparaat te verwijderen, gaf hij te kennen dat hij het ding niet zelf kon demonteren. Toen de agenten hierop aangaven dat zij de hele auto in beslag moesten nemen, wist de man het apparaat te verwijderen.

De verklikker werd vervolgens in het bijzijn van de bestuurder vernietigd. De agenten legden het ding onder het wiel van de politiebus en reden er vervolgens overheen zodat het ding voorgoed buiten werking werd gesteld. De man kan een acceptgiro van 250 euro tegemoet zien voor de verklikker. Hier zal de snelheidsoverschrijding van 49 km per uur nog bovenop komen.