Derde procesweek Dutroux begonnen

Op de eerste dag van de derde week in het proces Dutroux waren de ouders van de vermoorde Julie, Jean-Denis en Louisa Lejeune, aanwezig in de rechtszaal. De vader van Julie maakte van de mogelijkheid gebruik om onderzoeksrechter Jacques Langlois enkele vragen te stellen. "Ik ben hier ter nagedachtenis van mijn dochter en opdat de juryleden een andere versie van de feiten zouden krijgen dan die tot hiertoe hier is uiteengezet", aldus Lejeune.

Tijdens het stellen van de vragen volgde onmiddellijk een discussie tussen Lejeune en Langlois over verschillende punten van het onderzoek. Volgens de vader van Julie heeft Langlois niet alle sporen nagetrokken van een vermeende ontvoering in Ougrée, niet ver van de plaats waar op dezelfde dag Julie en Mélissa ontvoerd werden. Ook trok Lejeune de conclusies van Langlois over de ingezette speurhond in twijfel.

Jean-Denis Lejeune, Laetitia Delhez en Louisa Lejeune. (Bron: HLN)

Verschillende andere partijen stelden vragen over de leefomstandigheden van Julie en Mélissa in de kelder van Marcinelle. Marc Dutroux maakte hierover de opmerking dat de leefomstandigheden van Julie en Mélissa vele malen erger waren dan die van Sabine en Laetitia. Laatste verliet plotseling de zaak toen Langlois een vraag over DNA-sporen in het huis in Marcinelle beantwoordde. De onderzoeksrechter gaf aan dat hij het in 1999 niet nuttig en te duur vond om een onderzoek op de 4.000 haartjes die in de kelder waren gevonden uit te voeren.

Wrakingsverzoek
Ook werd op deze procesdag rechter Stéphane Goux door een buitenstaander gewraakt. Paul Kenis uit Lommel stelde dat de voorzitter van het Hof in Aarlen schuldig is aan een 'complottheorie met hooggeplaatsten'.

Het wrakingsverzoek werd vandaag pas ingediend omdat Kenis moest wachten op zijn uitkering om af te kunnen reizen naar Aarlen. Goux heeft nu 48 uur de tijd te reageren op het verzoek.

Lees voor meer informatie het dossier over de zaak Dutroux.