Vluchtelingenbus in Amsterdam van start

Vanaf vandaag rijdt er door het hele land een vluchtelingenbus, die een campagne met de leus 'Zonder pardon op straat' voert. Vanmorgen werd in Amsterdam het startschot voor de actie gegeven. De bus zal tot en met aanstaande donderdag rijden, met de bedoeling om vluchtelingen op te halen voor wie de pardonregeling niet geldt. De actie is opgestart door enkele vluchtelingenorganisaties. Met twintig vluchtelingen aan boord vertrok de bus vandaag vanaf het Amsterdamse stadhuis.

De komende dagen zal de bus langs de plaatsen Nijmegen, Doetinchem, Boskoop, Tilburg, Rotterdam en Delft gaan. Er wordt in elke stad een speciale actie gehouden. Zo maken Alkmaarse scholieren tekeningen voor dakloze vluchtelingen en staat in Haarlem een lunch met raadsleden op het programma. Op de trappen van het stadhuis van Wageningen wordt een toneelstuk opgevoerd.

Het einddoel van de actie is Den Haag op 18 maart, waar een informatieavond met politici zal zijn. Hier kunnen de vluchtelingen in contact komen met hen. Organisatoren van de actie zijn onder andere Stem in de Stad, Kerk in Actie, Nederland Bekent Kleur en Van Harte Pardon.