VON welkom maar zonder Jan Pronk

STRIKE-NL en pberends hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Minister Verdonk voor Vreemdelingenzaken staat het de Vluchtelingen-Organisaties Nederland (VON) weer toe om aan te schuiven bij het Landelijk Overleg Minderheden. Voorzitter Jan Pronk is echter nog steeds niet welkom. De oud PvdA-minister blijft weigeren zijn excuses te maken voor zijn eerdere betiteling van Verdonks asielbeleid als ''deportaties van vluchtelingen''. Volgens Pronk betreft het een normaal Nederlands woord.

Verdonk beroept zich bij de weigering van Pronk op de Wet Overleg Minderhedenbeleid . Die wet staat de minister toe iemand uit te sluiten als 'het algemeen belang dit vordert'. Verdonk vindt dat haar integriteit en die van haar ambtenaren door Pronk zijn aangetast.

De VON is stomverbaasd dat Pronk niet welkom is. Directeur Fatma Özgümüs zegt dat de VON zelf wel uitmaakt wie zij afvaardigt. Voorlopig gaat overigens hij en niet Pronk naar het overleg.

-
De Dikke van Dale omschrijft deporteren als: naar een ballingsoord, strafkolonie, concentratiekamp brengen. Deportatie wordt omschreven als een gedwongen tocht naar een andere plaats (ballingsoord).