Klien kon niet in de spiegels kijken

Maurice (mbn)
Christian Klien heeft het grootste deel van de race op Albert Park geen goed gebruik kunnen maken van zijn spiegels. Die zaten vol met olie.

Nog voor de eerste kwalificatieronde op zaterdag ging Klien van de baan af met de Jaguar. Oorzaak daarvan was een hydraulisch lek in de stuurbekrachtiging. Zondag bleek dat een deel van de vrijgekomen olie achter de spiegels terecht was gekomen. Tijdens de race kwam Klien erachter en bleek de olie op zijn spiegels te gaan zitten, waardoor het zicht in de spiegels werd vertroebeld. Niet echt handig voor een rijder die debuteert en al vrij snel door de leider op een ronde werd gezet.

Teambaas David Pitchforth van Jaguar vertelde: "Hij werd al vrij snel in de race door Michael Schumacher op een ronde gezet. En als je gelapt wordt door de leider moet je de blauwe vlaggen gehoorzamen. Dat betekent dat je veel vuil op je banden krijgt en daar had Christian vrij veel last van."

Hij vervolgde: "Hij had ook een behoorlijk probleem doordat de olie uit de hydraulica van zijn stuurbekrachtiging in de kwalificatie aan de binnenkant van zijn spiegels terecht was gekomen. Dit wisten we pas in de race. Gedurende de race kwam die olie eruit en kon hij niets zien! Dus reed hij zijn eerste race niet alleen met de Ferrari’s achter hem, ook kon hij ze niet zien."