FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 22 november 2003

Treinruiten niet kapot geschoten

-peet- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vijf ramen die donderdagavond in de trein van Den Helder naar Schagen ter hoogte van Anna Paulowna vernield werden, zijn ingeslagen.

Eerder was de politie in de veronderstelling dat de ruiten met een luchtdrukgeweer waren kapot geschoten. Mogelijk hebben de daders gebruik gemaakt van de 'life-hamer', aldus F. Zuiderhoek van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). De politie zoekt nu naar getuigen van de vernielingen bij Anna Paulowna.

Verkoopcijfers Playboy in vrije val

marco had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het gaat slecht met het mannenblad Playboy. In vergelijking met 2000 daalde de oplage met 30 procent tot 71.336. Eigenaar Sanoma uitgevers greep in augustus al in door hoofdredacteur Paul Koopal te ontslaan.

Toch gaat het internationaal gezien niet slecht met Playboy divisies zoals tv en internet. Ook het laatste decembernummer met GTST-babe Aukje van Ginneken scoorde goed.

Reden van de neergang is de opkomst van nieuwe bladen als FHM en Maxim. Een tweede reden is de zwakke advertentiemarkt die zorgt voor extra moeilijkheden. Met name het verbod op tabaksreclame heeft tot gevolg gehad dat mannenbladen zoals Playboy zo'n 20 tot meer dan 30 procent van hun inkomsten verloren. Minder advertentie-inkomsten betekent minder geld voor artikelen maar vooral ook minder geld voor fotoreportages. Ook de komst van internet heeft voor een teruggang in de inkomsten gezorgd.

Uitslagen HCE (22-11-03)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van vanavond.

FC Zwolle - NAC Breda (0-2)
29' Boukhari 0-1
90' Vos 0-2

Geel: Kerstens (NAC)

Willem II - FC Volendam (6-0)
34' Quinn 1-0
36' Jaliens 2-0
41' Caluwť 3-0
57' Sjoekov 4-0
61' Koning 5-0 (ed)
90' Landzaat 6-0

NEC - PSV (2-3)
4' Van der Doelen 1-0
10' Demouge 2-0
16' De Jong 2-1
71' Kezman 2-2
72' Kezman 2-3

Geel: Schuurman (NEC), Colin (PSV), De Jong (PSV)

AZ - Roda JC (1-5)
44' Senden 0-1
50' Anastasiou 0-2
52' Vicelich 0-3
64' Anastasiou 0-4
67' Elkhattabi 1-4
77' Kone 1-5

Geel: Vandenbroeck (Rod), Sťrgio (Rod)
Bijzonderheid: Van Galen (AZ) mist strafschop (32)

Feyenoord - Vitesse (3-0)
21' Van Persie 1-0
43' Paauwe 2-0
79' Kuijt 3-0

Geel: Fršnkel (Vit)
Rood: Rankovic (Vit, 90')

Onderhandelingen Wurz afgeketst

Volgens de huidige geruchten zouden de onderhandelingen met Jaguar en Alexander Wurz zijn afgeketst.

Jaguar's hoofdsponsor HSBC zou niet willen dat een andere concurrerende bank op de auto zou staan. Het gaat hier om Alexander Wurz zijn grootste sponsor Superfund.

Jaguar is op dit moment nog aan het zoeken voor een talentvolle coureur die een hoop geld meebrengt. Onze landgenoot Jos Verstappen maakt ook nog steeds kans op dit stoeltje.

Inmiddels heeft Jordan al bekend gemaakt liever met Nick Heidfeld en Heinz-Harald Frentzen in zee te willen gaan. Heidfeld schijnt al in de Jordan fabriek te zijn geweest.

Er is dus eigenlijk nog maar 1 stoeltje vrij voor Verstappen in de Formule 1.

Inmiddels doen er ook geruchten de ronde dat Williams in 2005 Jenson Button gaat terug halen om Juan Pablo Montoya te vervangen.

Tafeltennissen stuk duurder

Tafeltennissen wordt in de toekomst een stuk duurder. De bondsraad van de Nederlandse tafeltennisbond NTTB is zaterdag akkoord gegaan met een forse contributieverhoging van ongeveer 12,5 procent. De maatregel is nodig omdat ze minder geld krijgt van de overheid.

Verder is het huidige interim-bestuur in zijn geheel te benoemd tot hoofdbestuur. Onder leiding van Cees Korevaar zal het college de ingezette weg richting herstructurering van de bond vervolgen.

'Constructiefout in alle balkons Patio Sevilla'

Alle balkons van het appartementencomplex Patio Sevilla in Maastricht hebben een constructiefout. In Patio Sevilla kwamen op 24 april van dit jaar twee mensen om het leven toen het balkon waarop zij stonden, samen met vier andere balkons, afbrak.

Uit onderzoek door het betontechnologisch instituut BAS uit Venray blijkt dat bij de overige balkons de betonnen balkonplaten waarop de stalen kolommen zijn gemonteerd, scheuren vertonen. Het onderste balkon van het getroffen deel van het appartementencomplex was al tijdens de bouw ernstig beschadigd: "De gekozen aansluiting tussen stalen kolommen en betonnen balkons is te zwak. Tijdens de bouw is de schade hersteld, maar dat heeft niet geholpen. De scheuren zijn dan ook opnieuw ontstaan". Aannemersbedrijf Smeets, dat het getroffen appartementencomplex bouwde, begint deze maand met herstelwerkzaamheden, waardoor het geconstateerde probleem moet zijn opgelost. Een bedrijf uit Ittervoort leverde de betonplaten.

Onderzoek door TNO
TNO voerde in opdracht van justite eerder al onderzoek uit. Het instituut liet een betonnen plaat van het balkon op de begane grond doorzagen. Hieruit bleken scheuren in de nok, waarop de verticale pilaren steunden na het plaatsen van het balkon voor de derde verdieping. Dit was het gevolg van de zware belasting, waarop de balkonpilaren niet berekend waren. Volgens berekeningen zouden de steunen 57 ton moeten kunnen dragen, maar tijdens proeven bleken de platen het al bij veertig ton te begeven.

Een verdubbeling van het aantal pilaren en een andere plaatsing hiervan hadden het ongeluk kunnen voorkomen, aldus de directeur van de Ittervoortse leverancier van de betonplaten. Om esthetische redenen werd voor de gewaagde, maar, naar later bleek, fatale constructie gekozen.

Parkeerplaats speciaal voor vrouwen in Antwerpen

brighton en Whampoa hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de parkeergarage onder de Groenplaats in Antwerpen worden de eerste negen plaatsen voortaan exclusief gereserveerd voor vrouwen. Dit om het veiligheidsgevoel onder de vrouwen te vergroten. De plaatsen zijn 30 centimeter breder dan normaal. Omdat ze meteen aan het begin zitten hoeven de vrouwen niet in een donker hoekje te parkeren. Volgens verantwoordelijke Patrick Lesseine zijn de parkeerplaatsen er dan ook niet omdat vrouwen slechte chauffeurs zijn. Dat de plaatsen breder zijn is dan ook toevallig.

De parkeergarage in Antwerpen heeft al meer ideeŽn gerealiseerd. Zo zijn er al een tijdje gratis fietsen en paraplus te leen. Binnenkort komen daar ook nog gratis rieten shoppingtassen bij. "Voor mensen die gepakt en gezakt moeten wachten tot de chauffeur de auto is gaan halen, hebben we een zithoek ingericht waar ze water en binnenkort ook koffie kunnen drinken", zegt Lesseine.

Vakbonden: "Philips sluit fabrieken"

Bij de lichtfabrieken van Philips dreigen duizenden arbeidsplaatsen te gaan verdwijnen. De vakbonden vrezen voor sluiting van volledige vestingen, met als oorzaak dat steeds meer werk naar het buitenland verplaatst wordt.

De vakbonden hebben aanwijzingen dat binnen twee tot drie jaar de vestigingen in Deurne/Maarheeze (450 werknemers), Oss (500 werknemers) en Weert (375 werknemers) gesloten zullen worden. Volgens een woordvoerder van Philips zijn er echter geen concrete plannen om de fabrieken te sluiten.

De bonden geven echter aan dat de verliezen van de divisie licht steeds verder oplopen en de activiteiten steeds meer afnemen. Ingrepen kunnen daardoor niet lang uitblijven. Maandag zal hierover een overleg plaatsvinden met de vakbonden.

Kabinet tevreden over Kijkwijzer

Volgens het kabinet heeft het Nederlands Instituut voor de Classificatie van Audiovisuele Media (NICAM) zijn bestaanrecht bewezen. Het kabinet is namelijk tevreden over de Kijkwijzer als opvolger van de Filmkeuring.

De Kijkwijzer is een systeem dat in 2001 werd ingevoerd om te kunnen waarschuwen voor bepaalde elementen in een film of televisieprogramma. Door middel van pictogrammen kan men in ťťn oogopslag zien of een programma bijvoorbeeld seks, geweld of racisme bevat of schadelijk is voor kinderen van een bepaalde leeftijd.

Het is de bedoeling dat de brancheorganisaties vanaf 2006 zelf financieel verantwoordelijk worden voor het NICAM. Tot nu toe betaalde de overheid het grootste deel. Naast een grotere inbreng van ouders bij het NICAM en de permanente aanduiding van leeftijdsadviezen is het kabinet van mening dat omroepen overdag meer rekening moeten houden met de aankondigingen van programma's die 's avonds uitgezonden worden.

Aanhoudingen na verspreiden racistische posters

Gz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Dokkum zijn vrijdagavond vijf mensen aangehouden nadat zij in de binnenstad pamfletten met een racistisch karakter hadden uitgedeeld.

Toen de politie na diverse meldingen op de Hogepol aankwam bleek niemand meer aanwezig. Op de Kleine Breedstraat konden de vijf echter aangehouden worden. Het gaat om een 19-jarige inwoner van Holwerd en vier inwoners van Leeuwarden van 15, 21, 21 en 25 jaar oud. Zij konden de nacht in de cel doorbrengen.

Jongen in Vietnam verkocht als hondenvlees

Folfas, bordewolf en afghana hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Vietnamese stad Halong hebben drugsverslaafden een 13-jarige jongen ontvoerd en als hondenvlees aan een restaurant verkocht.

De jongen, een dakloze tiener die niet kan praten, werd op de markt in het centrum van de stad ontvoerd, vastgebonden en in een zak gestopt. Voor 300.000 dong (omgerekend ongeveer 15 euro) werd de jongen aan de restauranthouder verkocht, die dacht een hond te kopen.

Tot zijn verbazing vond hij in de zak echter de jongen. Hij gaf hem te eten en liet hem vervolgens gaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Winkeldief poept beveiligingsbeambte onder

Kenner had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 44-jarige winkeldief uit Leeuwarden heeft zich afgelopen woensdag wel heel erg vies van een beveiligingsbeambte willen ontdoen. De dief had twee flesjes bier gestolen in een filiaal van Super De Boer aan het het Hoeksterpad in zijn woonplaats. Van de beveiligingsbeambte moest hij later in het magazijn zijn zakken leeg maken.

In plaats van zijn zakken leeg te maken, trok hij zijn broek uit en bescheet de bewaker. Volgens bedrijfsleider Saab Rozema zat de poep overal en moest het magazijn ontsmet worden met chloor. "Het uniform is direct in de wasmachine gestopt." Tegenover de politie zei de man dat hij een epileptische aanval had gekregen. Rozema betwijfelt dat "Donderdag stal hij weer iets. Hij heeft nu een winkelverbod."

Wereldomroep weigert te bezuinigen

De Wereldomroep zal volgend jaar niet gaan bezuinigen. Ze is boos op staatssecretaris M. van der Laan (Media). Volgens algemeen directeur L. Bouwens van de Wereldomroep is zijn omroep "ongelooflijk onbeschoft" behandeld door de bewindsvrouw. Volgens hem is het beleid van Van der Laan "een rechtstreekse ingreep van staatswege in de programma's van de Wereldomroep". Van der Laan wil de komende jaren 6,5 miljoen euro bezuinigen op de omroep, die bovendien een van zijn taken, het verspreiden van een realistisch beeld van Nederland in het buitenland, moet opgeven.

Maandag wordt in de Tweede Kamer de mediabegroting 2004-2008 besproken. Daarin geeft de staatssecretaris aan dat ze "vanuit mediapolitiek en journalistiek oogpunt" minder belang hecht aan het verspreiden van een realistisch beeld van Nederland, een van de taken van de Wereldomroep.

Uiteindelijk kan de staatssecretaris het bestuur van de Wereldomroep dwingen de statuten aan te passen en zo de taken alsnog beperken, maar Bouwens is vastberaden dat hij zich tot het uiterste zal verzetten. "Wij zijn na uitgebreid onderzoek en veel discussie, intern en extern, tot onze nieuwe missie gekomen. Tegelijk hebben we een forse bezuinigingsoperatie doorgevoerd. De nieuwe missie is tot nu toe niet bekritiseerd. Nu zet de staatssecretaris daar opeens, zonder enig overleg, een streep door. Dit is regelrechte staatsinvloed. Het schaadt op een enorme manier onze onafhankelijkheid en de geloofwaardigheid van de Wereldomroep in het buitenland."

Maar de bezuinigingen is niet het enige waar de Wereldomroep boos over is. "Ik voel me genegeerd", zegt Bouwens. "Nadat wij een kennismakingsbezoek gebracht hadden aan de staatssecretaris, heeft ze nooit meer contact met ons gezocht, ondanks de toezegging dat ze dat wel zou doen. De minister heeft ons overgeslagen toen zij in Hilversum de publieke omroep en het NOB bezocht. Ze reageerde ook niet op een persoonlijke brief van onze voorzitter, Hans van den Broek. In Nederland toch niet de eerste de beste. Er was zelfs geen ontvangstbevestiging."

School en gezin beÔnvloeden criminaliteit onder jeugd

calvobbes had ons via de newssubmit het volgende herschreven bericht te melden:

Uit een onderzoek door Nijmeegse wetenschappers blijkt dat jongeren tussen twaalf en achttien jaar die tevreden zijn met hun leven minder vaak crimineel verdrag vertonen dan leeftijdgenoten die minder tevreden zijn met hun leven. Dit zijn jongeren die uit een "niet zo warm gezin" komen en niet zo graag naar school gaan.

De vier wetenschappers baseren hun onderzoek op de jeugdmonitor die de gemeente Nijmegen elke twee jaar onder middelbare scholieren laat uitvoeren. Daaruit blijkt onder andere dat onvrede thuis en op school een tot nu toe onderschatte risicofactor is voor crimineel gedrag. Kinderen die het thuis goed naar de zin hebben, krijgen veel minder snel contact met leeftijdsgenoten die onder andere spijbelen, roken en gokken. Als dat contact er wel is, blijkt dat het bij jongens tussen de vijftien en achttien jaar voor ouders, docenten of hulpverleners heel moeilijk is om daar nog tussen te komen. Er is dan ook een duidelijk verband tussen crimineel gedrag en slechte schoolprestaties volgens de onderzoekers.

Jongeren die omgaan met leeftijdsgenoten die harddrugs gebruiken, worden het minst beÔnvloed door school en gezin. Volgens de onderzoekers komt dat doordat die jongeren door allerlei situaties zich compleet hebben losgemaakt van hun thuis.

De wetenschappers willen dan ook nader onderzocht zien hoe jongeren met elkaar bevriend raken. Voor het jeugdbeleid zou het van groot belang zijn om te weten hoe iemand in contact komt met goede en slechte vrienden.

Misschien gaat Kimi wel weg

Met het contracteren van Juan Pablo Montoya denken veel mensen dat David Coulthard in 2005 zal vertrekken.

Maar collega Kimi RšikkŲnen vertelt dat hij wel eens diegene kan zijn die weg moet.

"Montoya zou in 2005 mijn teamgenoot kunnen zijn," zegt de Fin, "maar wie heeft het recht te zeggen dat ik dan nog bij McLaren ben?"

Het contract van RšikkŲnen loopt na 2004 af en mocht Coulthard komend seizoen beter presteren dan RšikkŲnen dan zou het de jonge Fin wel eens kunnen zijn die op zoek moet gaan naar een ander team.
De kans hierop is natuurlijk uiterst klein, daarom dat RšikkŲnen vooruit kijkt en zich opmaakt op het rijden tegen en met Montoya.

"Het zal leuk worden om te zien wat er gebeurd. Zijn aanstelling verandert mijn houding ten opzichte van hem niet. Ik zal blijven racen met het doel hem te verslaan, precies zoals ik dat nu doe met David Coulthard", zegt RšikkŲnen.

Jongeman (20) rijdt Jaguar in het kanaal

Mr.CeeJay had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Maastricht is een 20-jarige jongen met de Jaguar van zijn vader de Zuid-Willemsvaart in gereden. Volgens de politie deed hij mee aan een illegale straatrace.

Na een melding over een mogelijke straatrace trof een politiepatrouille enkele jongeren met auto's aan. De achterkant van de Jaguar stak nog net boven het water uit.

De bestuurder was op eigen kracht uit het water gekomen. Hij vertelde dat hij het water inreed, toen hij zijn mobiele telefoon wilde oppakken.

De Jaguar is door een bergingsbedrijf uit het water gehaald.

Makaay toont zijn kwaliteit

Roy Makaay toonde vanmiddag aan zijn kwaliteit -het scoren- niet verleerd te zijn. In de MŁnchener derby maakte hij de enige treffer.

Bayern MŁnchen speelde 'uit' tegen MŁnchen 1860. Makaay (28) tekende in de 34e minuut voor de enige treffer (0-1). Met de winst deed Bayern goede zaken, concurrenten Dortmund en Leverkusen speelden het onderlinge duel met 2-2 gelijk. Lijstaanvoerder VfB Stuttgart en Werder Bremen wonnen echter wel.

Makaay kwam dit seizoen na een aarzelend begin goed op gang bij Bayern. Naast zeven competitiegoals scoorde hij alweer in diverse Champions League wedstrijden.

[update] Oppositie neemt macht Georgi? over

Een menigte van tienduizenden aanhangers van de oppositie heeft het parlementsgebouw van GeorgiŽ bestormd en de net begonnen parlementszitting verstoord. Ze eisen nieuwe verkiezingen en het aftreden van de president.

President Sjevardnadze liet de eerste vergadering van het nieuwe parlement doorgaan, ondanks de massale protesten tegen de verkiezingsuitslag. Die zou door massale fraude besmet zijn.

De oppositie boycotte de zitting daarom. Oppositieleider Saakasjvili riep de massa vanmorgen op tot een "vredige fluwelen revolutie". In de straten van Tbilisi heerst complete chaos.

Shevardnadze wilde een dialoog aangaan met de oppositie om te zoeken naar een oplossing voor de in het land heersende crisis. Deze crisis was ontstaan nadat velen de partij van Shevardnadze beschuldigden van fraude bij de parlementsverkiezingen van vorige week. De oppositie eiste tevergeefs dat hij de parlementsverkiezingen van een week geleden ongeldig zou gaan verklaren in verband met stemfraude.

Update 16:22

Kort na de bestorming van het parlementsgebouw werd Sjevardnadze de zaal uitgevoerd om onder te duiken. Het is momenteel nog niet duidelijk of hij nog grip heeft op het leger en de politie.

President Edoeard Sjevardnadze heeft inmiddels via zijn persdienst laten weten dat een gewapende staatsgreep heeft plaatsgevonden. De president kondigde de noodtoestand af en herhaalde dat hij zal aftreden als zijn termijn erop zit.

Update 18:08

De oppositie heeft volgens eigen zeggen Sjevardnadze uit zijn functie gezet omdat hij weigert af te treden. Oppositielid en parlementsvoorzitter Nino Boerdzjanadze is benoemd tot interim-president.

Boerdzjanadze liet weten zich te willen houden aan de Georgische grondwet en heeft beloofd persoonlijk in te staan voor de veiligheid van Sjevardnadze.

Concert Phil Collins snel uitverkocht

Phil CollinsDe voorverkoop voor het concert dat Phil Collins op 19 juni 2004 zal geven in de Amsterdam ArenA liep vanochtend storm. De overgebleven staanplaatsen (een deel van de staanplaatsen was al eerder in de voorverkoop gegaan) ťn alle zitplaatsen voor het concert raakten vanochtend in 12 minuten uitverkocht. Veel fans moesten dan ook zonder kaartje weer naar huis terugkeren.

Phil Collins wist in de jaren 70 en 80 grote bekendheid te verwerven met Genesis. Met de band, waar hij begon als drummer en later lead-vocalist werd na het vertrek van Peter Gabriel, scoorde Collins hits als 'I can't dance' en 'Mama'. Naast Genesis hield Collins er ook een rijke solo-carriŤre op na. Met hits als 'In The Air Tonight', 'You Can't Hurry Love' en 'A Groovy Kind Of Love' wist hij verschillende nummer 1-hits te scoren. Vorig jaar bracht de 52-jarige zanger, die in 1996 de band Genesis definitief de rug toekeerde, het album 'Testify' uit.

Of er in Nederland nog een extra concert aangekondigd zal worden voor Phil Collins' First Final Farewell tour is nog niet bekend.

Van Nistelrooij trefzeker

Ruud van Nistelrooij heeft een einde gemaakt aan zijn serie van scoreloze wedstrijden. Vanmiddag maakte hij de openingsgoal in de thuiswedstrijd tegen Blackburn Rovers (2-1).

Na zijn hattrick in het Nederlands team, waren de Engelse blikken weer op hem gefocussed. Vier premier-wedstrijden achtereen kwam Van Nistelrooij niet tot scoren.

Voor de eigen fans sloeg 'Van the Man' dan toch weer toe. Na 22 minuten zette Quinton Fortune de Nederlander vrij voor de goal, waarop Van Nistelrooij keeper Brad Friedel het nakijken gaf. Dankzij een treffer van Josť Kleberson zeven minuten voor de pauze kon United de wedstrijd vervolgens rustig uit spelen.

Uiteindelijk werd het nog even benauwd daar Brett Emerton een goed kwartier na rust 2-1 maakte. Het bleef daar echter bij. Manchester United staat voor even aan kop. Vanmiddag spelen Arsenal (1 punt achter) en Chelsea (2 punten achter) nog een gelijkmakende uitwedstrijd.

Ferguson: Ferdinand was te duur

Alex Ferguson, trainer-manager van Manchester United heeft toegegeven dat de club Leeds United te veel betaald heeft voor Rio Ferdinand. United maakte in totaal 30 miljoen Engelse pond over.

Ferguson verklaart dat Manchester af en toe over de prijs betaald om spelers te krijgen. Wat Ferdinand betreft denkt hij echter dat op de lange termijn de som alsnog terug verdiend wordt. Ferdinand, die momenteel een schorsing van twee jaar boven het hoofd hangt vanwege vermeend dopinggebruik, mag tijdelijk niet uitkomen voor het Engelse nationale team.

Voorzitter Roy Gardner liet en passant weten dat voor hem de verkoop van David Beckham verleden jaar een juiste keuze was. "Hij had nog twee jaar contract te gaan en had qua prestatie United niet meer te bieden. De beslissing was snel gemaakt. Door verkoop van Beckham en Veron konden we jongere spelers aanschaffen". Zo kwam na de zomer van 2002 verdediger Ferdinand (24) over van Leeds.

Zwarte pieten overvallen postkantoor

Twee zwarte pieten zijn zaterdagmiddag door sinterklaas op pad gestuurd om een postkantoor in Amsterdam-West te overvallen. Bij het postkantoor aan de Reinier Engelmanstraat kwam in plaats van een speelgoedpistool een echt vuurwapen uit de zak.

De politiewoordvoerder meldde dat de twee pieten het postkantoor zonder buit hebben verlaten. De politie weet niet waardoor de overval is mislukt.

Schiphol doet proef met chip op koffer

Schiphol gaat experimenteren met het merken van koffers met een microchip. Hiermee kan de bagage altijd worden opgespoord. Schiphol hoopt met de maatregel te voorkomen dat vliegbagage zoekraakt of gebruikt wordt voor terrorisme.

Nu wordt bagage van passagiers nog met een streepjescode gemerkt. De chip zendt een radiosignaal uit dat door antennes kan worden opgevangen. De techniek wordt al in de zeevaart gebruikt voor het volgen van vrachtcontainers.

De proef met de bagagechip zal drie maanden duren en begint in februari of maart. Koffers op KLM-vluchten naar Tokio worden dan met de chip uitgerust.

Zwitserse coach wordt beloond

De Zwitserse bond heeft bondscoach KŲbi Kuhn beloond met een contractverlenging tot eind 2005. Zwitserland plaatste zich als groepswinnaar voor het EK 2004.

Kuhn (60) werkt al twee jaar voor Zwitserland en was voor het eerst in lange tijd weer eens een eigenlander als coach. Voordien had Zwitserland twaalf jaar lang buitenlandse trainers onder contract.

De voorzitter van de Zwitserse bond Ralph Zloczower: "Kuhn heeft aangetoond dat we een juiste keuze hebben gemaakt toen we een Zwitserse coach aanstelden. We zijn zeer tevreden over zijn werk. We hebben ons met een jong team gekwalificeerd voor EURO 2004. Het was logisch dat we zijn contract wilden verlengen."

Rugby: Uitslag wereldbeker finale

Vandaag werd in Sydney (Aus) voor 80.000 toeschouwers en vele miljoenen tv-kijkers de finale om de wereldbeker rugby gespeeld. Engeland versloeg na verlenging AustraliŽ met 20-17. Een dropgoal van Jonny Wilkinson 26 seconden voor het eindsignaal besliste de spannende eindstrijd.

Engeland was vooraf favoriet, maar titelverdediger AustraliŽ mocht niet worden onderschat. Onder regenachtige condities werd een mooie en spannende wedstrijd gespeeld. Bij rust leidde Engeland nog met 14-5. AustraliŽ kwam echter gelijk en dwong met name dankzij drie penaltygoals van Elton Flatley een verlenging af (14-14). De laatste viel in de slotseconde van de reguliere speeltijd.

In de verlenging van tweemaal tien minuten was het uiteindelijk Wilkinson die met een drop goal de zege voor Engeland binnen haalde. Wilkinson en Flatley hadden daarvoor nog beiden een penaltygoal gescoord (20-17).

De wereldtitel was de eerste voor Engeland. De winst was extra zoet daar revanche genomen werd voor het verlies tegen AustraliŽ in 1991. In de kleine finale versloeg Nieuw Zeeland donderdag al Frankrijk met 40-13.


Uitslag
AustraliŽ 17
Try (5pt): Tuqiri
Pen (3pt): Flatley (4)

Engeland 20
Try (5pt): Robinson
Pen (3pt): Wilkinson (4)
Drop (3pt): Wilkinson

Geen UFO-landing bij wedstrijd BraziliŽ-Peru

De burgemeester van een Braziliaanse stad heeft de landing van een vliegende schotel geannuleerd. De burgemeester wilde de UFO laten landen tijdens de voetbalwedstrijd BraziliŽ tegen Peru.

Elicio Berti, burgemeester van Bocaiuva do Sul zegt dat hij regelmatig in contact staat met buitenaardse wezens. Berti heeft echter besloten de afspraak met de aliens af te zeggen. Berti verklaart: "Ik heb de landing geannuleerd omdat ik bezorgd was dat ze misschien een van de Braziliaanse voetballers gaan ontvoeren".

Nazi-groep niet welkom in Amsterdam

Het concert van Marko Perkovic Thompson uit KroatiŽ, dat vanavond op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord zou plaatsvinden, is afgelast. Aanvankelijk had burgemeester Job Cohen toestemming verleend, maar door dreigende acties van diverse antifascistische en andere organisaties (AFA en CIDI) is besloten het af te gelasten.

Volgens de Stichting Kynetisch Noord is duidelijk geworden dat de groep nazi-sympathieŽn aanhangt. Zo heeft zanger Marko Perkovic Thompson tijdens eerdere concerten de Hitlergroet gebracht.

Voor het concert werden zo'n 3.500 mensen verwacht. In de voorverkoop waren al vijfhonderd kaarten aan de man gebracht. Veel fans komen uit BelgiŽ en Duitsland en zullen dan ook niet op tijd gewaarschuwd kunnen worden van de afgelasting.

De organisatie van het concert is onder meer in handen van het staalbedrijf Metastaal uit Ridderkerk. De Stichting Kynetisch Noord heeft het huurcontract met de organisatoren verbroken. "We willen geen zaken meer met hen doen'', zegt een woordvoerder.

De organisatie zelf bestrijdt dat Thompson tijdens optredens extreemrechtse ideeŽn etaleert.

Bondscoach BelgiŽ blijft

Aimť Anthuenis blijft aan als bondscoach van BelgiŽ. Gister kwam hij met de Belgische voetbalbond (KBVB) een nieuw contract overeen.

Anthuenis had nog een contract tot juni volgend jaar (EK 2004), maar besloot nu ondanks de uitschakeling voor Portugal daar een volgende termijn aan vast te knopen. Hij blijft nu tot 31 juli 2006. Anthuenis is sinds vorig WK (2002) bondscoach.

BelgiŽ moest in de kwalificatie zijn meerdere erkennen in KroatiŽ en Bulgarije. Beide landen zullen op het komend EK in actie komen.

Heracles-fan zwaargewond bij bekogelen trein

calvobbes had ons via de newssubmit het volgende geheel herschreven bericht te melden, waarvoor dank. Ook Kleine Konthaar submitte dit bericht:

Bij de bekogeling van een trein met supporters van voetbalclub Heracles is ťťn voetbalfan zwaargewond geraakt. Vermoedelijk kreeg de 30-jarige man een steen tegen zijn hoofd toen op stadion Rotterdam-Zuid de trein waarin ze zaten werd bekogeld. Inmiddels verkeert het slachtoffer buiten levensgevaar, maar hij ligt nog wel in het Erasmus Medisch Centrum.

Bij de rellen pakte de politie gisteravond rond half acht bij station Rotterdam Alexander al zestig Heracles-aanhangers op. Zij waren betrokken bij vechtpartijen onderling en hadden met stenen en flessen naar agenten gegooid. De politie bracht hen naar het Feyenoord-stadion waar ze allemaal even werden vastgehouden en op de foto werden gezet om te kunnen worden geÔdentificeerd.

Daarna werden ze op de trein terug richting Almelo gezet. Maar bij station Rotterdam-Zuid ging het dus mis. De politie heeft nog geen idee wie de trein met stenen heeft bekogeld.

Heracles heeft de wedstrijd in de Gouden Gids divisie wel gewonnen met 2-1 van Sparta.

'M' en 'S' meest populaire chocoladeletters

Uit onderzoek van chocoladefabrikant Droste zijn de letters 'S' van Sinterklaas en de 'M' van mama de meeste verkochte chocoladeletters van ons land. De 'P' van papa komt op de derde plaats.

Volgens Droste zijn de letters 'O' en 'V' de minst verkochte letters. Commercieel directeur Henk Bijma: "Er zijn maar weinig mensen van wie de voornaam met zo'n letter begint". De letter 'Q', 'X', 'Y' en 'Z' worden om dezelfde reden al helemaal niet geproduceerd.

Bijma legt uit dat de populariteit van de S en M logisch is. Je kunt namelijk nog altijd de 'S' van Sinterklaas geven, als de overige letters zijn uitverkocht. En veel voornamen beginnen met de 'M'.

Ondanks de economische teruggang verwacht Bijma dit jaar veel van de verkoop van chocoladeletters. "Een chocoladeletter hoort daar nu eenmaal bij". Eerdere pogingen om variaties op de chocoladeletter op de markt te brengen mislukten.

Ieder jaar worden ruim twintig miljoen chocoladeletters verkocht, aldus Droste.

''Aanslagen schande voor Turkije''

De premier van Turkije, Recep Tayyip Erdogan, heeft vandaag de recente zelfmoordaanslagen in Istanbul een schande voor het land genoemd. Helemaal omdat volgens hem duidelijk is dat de vier daders allen uit Turkije afkomstig zijn.

Volgens de Turkse krant HŁrriyet zijn in verband met de aanslagen van afgelopen donderdag inmiddels 18 mensen opgepakt. De verdachten zijn opgepakt in Istanbul bij invallen door de anti-terreurpolitie.

In Istanbul kwamen vandaag duizenden mensen bijeen voor een stille protestmars. Ook in andere steden zijn zogenoemde anti-terreurmarsen gehouden.

Meisje (13) beschoten in Haags park

De politie van Den Haag is op zoek naar getuigen van een schietpartij gisteravond. In een park, gelegen in de Spoorwijk tussen Rijswijk en Den Haag, werd een meisje van dertien beschoten door drie of vier mannen.

Het meisje liet op dat moment haar hond uit. Ze liep een schotwond in haar schouder op. Ze kon aan haar belager ontkomen, omdat ze naar huis is gerend. Later is ze in het ziekenhuis behandeld aan de schotwond.

John F. Kennedy precies 40 jaar dood

funmaster en Histocasa hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Verenigde Staten wordt vandaag op grootschalige wijze de 35e Amerikaanse president John F. Kennedy herdacht. Het is precies veertig jaar geleden dat hij in de Texaanse plaats Dallas werd vermoord. Om dit te herdenken pakken veel Amerikaanse televisiezenders groots uit.

De Amerikaanse president George W. Bush liet gisteren weten dat "het gevoel van verlies de tand des tijds heeft doorstaan". Volgens Bush zorgt de nagedachtenis aan John F. Kennedy nog steeds gevoelens van trots in de VS. "We herinneren ons met veel affectie en respect de charmante en waardige handelswijze van Kennedy". De Amerikaanse overheid zelf doet weinig aan de herdenking.

John F. Kennedy werd op 22 november 1963 rond 12:30 uur doodgeschoten toen hij met een open auto door Dallas reed. Om 13:00 uur werd in het ziekenhuis officieel vastgesteld dat hij overleden was. Hoofdverdachte is Lee Harvey Oswald. Vice-president Lyndon B. Johnson werd om 14:38 uur ingezworen in het presidentiŽle vliegtuig Air Force One als nieuwe president van de VS.

Mogelijk voogdijzaak tegen Jackson

Een advocaat in Los Angeles is van plan om een rechtzaak tegen Michael Jackson aan te spannen om hem uit de ouderlijke macht te laten ontzetten. Advocaat Allred is van mening dat de drie kinderen van de zanger, van drie, vijf en zes jaar, recht op bescherming hebben en direct ergens anders moeten worden ondergebracht.

Tegen Michael Jackson werd deze week een arrestatiebevel uitgevaardigd wegens verdenking van kindermisbruik. De 45-jarige popster meldde zich donderdag bij de politie, maar werd vrijdag na het betalen van een borgsom van drie miljoen dollar vrijgelaten.

Verkoop vijfde Potterboek gestart

Reya had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op het station Rotterdam Centraal is om precies middernacht de verkoop gestart van het nieuwe Harry Potter boek. Vanuit de stoomtrein 'Zweinsteinexpress' konden fans de eerste exemplaren van 'de Orde van de Feniks' kopen. Op de nachtelijke verkoop waren ongeveer 1200 mensen afgekomen. Velen van hen, ook ouderen, waren in Potter-outfits gekomen.

Terwijl op de trein gewacht werd, komden de fans de tijd doden met onder meer een les toveren voor 'dreuzels'. Daarnaast werd er voorgelezen uit de boeken van J.K. Rowling en was er muziek met dansende figuranten uit de avonturen van Harry.

Ook bij verschillende boekhandels in het hele land werd het boek afgelopen nacht verkocht. Tussen middernacht en 02:00 uur mochten de winkels hun deuren openhouden. Bijna alle boekhandels organiseerden allerlei activiteiten.

Ex-vriendje vast voor moord op scholiere

Eťn van de gearresteerden voor de gruwelijke moord op de 16-jarige vwo-scholiere Maja Bradaric uit Nijmegen, is een ex-vriendje van het slachtoffer. Tegenover de Telegraaf hebben goed ingevoerde bronnen gezegd dat in totaal drie jongens en een meisje in de leeftijd van 16 tot 17 jaar vastzitten. Daaronder is de 16-jarige G., een grote en stevig gebouwde jongen uit de Nijmeegse wijk Hatert, evenals het slachtoffer afkomstig uit het voormalige JoegoslaviŽ.

Vriendinnen van Maja zeggen dat zij met G. al een tijdje stiekem verkering had, zonder dat haar ouders er iets van wisten. Een tijdje geleden had ze hem ontmoet in de Nijmeegse discotheek de Matrixx. ''Maja was keigek op hem, maar een week geleden had ze het uitgemaakt. Ze zei dat hij veel te opdringerig op seksueel gebied was. Daar hield Maja niet van. Maandagavond zou zij die jongen weer ontmoeten. Wij hebben hem nooit gezien, hij hoort bij een groep uit de wijk Hatert''.

Volgens de politie zijn er nog geen bekentenissen afgelegd. Het onderzoek kwam gisteren in een stroomversnelling terecht nadat tientallen personen waaronder vrienden, kennissen en medeleerlingen van het meisje door de politie werden gehoord. Onder de pubers die gisteren allemaal zijn ondervraagd behoren ook degenen die het brandende lijk hebben aangetroffen. Zij zijn door rechercheurs stevig aan de tand gevoeld.


Maja Bradaric

Veel doden bij aanslagen in Irak

Zeildrenaline had ons via de newssubmit het volgende te melden:

IrakIn Irak zijn vanochtend bij twee aanslagen zeker 15 doden en ruim 40 gewonden gevallen. Beiden vonden plaats in plaatsen ten noorden van Bagdad.

Doel van de aanslagen waren politiebureaus. De laatste tijd is de Iraakse politie, die met de Amerikanen samenwerkt, vaak doelwit van aanslagen. De omgekomen mensen zijn in dit geval dan ook alle Irakezen, waaronder een meisje van negen jaar.

VS waarschuwen voor nieuwe aanslagen

De Amerikaanse regering heeft een waarschuwing de deur uitgedaan voor aanslagen in de komende dagen in binnen- en buitenland. Zo zou Washington een geheime notitie met instructies hebben laten circuleren bij overheidsinstanties.

De vrees bestaat dat er aanvallen met gekaapte vrachtvliegtuigen op de infrastructuur gedaan zullen worden. De Amerikaanse regering houdt rekening met geweld begin volgende week, wanneer de ramadan eindigt.

Desondanks wordt de code voor gevaar niet verhoogd van geel naar rood. De Amerikaanse waarschuwing komt vlak na de vier grote terreurdaden in de Turkse stad Istanbul. Daarbij kwamen meer dan vijftig mensen om het leven en raakten honderden mensen gewond.

Nieuw Europees veiligheidsplan in de maak

EU-buitenlandvertegenwoordiger Solana heeft aan de EU-leden kort geleden een nieuw ontwerp getoond voor een gezamenlijke veiligheidsstrategie. Dat meldt de SŁddeutsche Zeitung. De krant geeft aan het ontwerp te hebben gezien.

Uit het nieuwe plan zou blijken dat de EU afstand wilt nemen van de veiligheidsstrategie van de Verenigde Staten. Het plan van de VS laat een nadrukkelijk ruimte open voor een 'preventieve aanval'. Het ontwerp van Solana benadrukt dat het de prioriteit van Europa is om binnen het kader van het VN-handvest en het internationale recht' te blijven.

Tegelijkertijd liet Solana weten dat de EU het 'strategisch partnerschap' met de NAVO wil voortzetten. Hieruit kan geconcludeerd worden dat het voorstel van enkele Europese landen om een eigen hoofdkwartier op te zetten voor Europese defensieoperaties, voorlopig van de baan is.

Turkse ambassadeur ontevreden over beveiliging

De Turkse ambassadeur is verbijsterd over de veiligheidsmaatregelen rondom de Turkse ambassade in Den Haag. Hij vindt dat zijn ambassade onvoldoende is beveiligd. Zo is de extra bewaking, die was ingesteld na de brandstichting in het gebouw van de ambassade twee weken geleden, afgelopen donderdag door de Nederlandse autoriteiten opgeheven.

Donderdag werd Istanbul nog getroffen door een tweede reeks van zware aanslagen. "Ik ben er van overtuigd dat die opheffing een vergissing was en dat dit snel wordt teruggedraaid", zei ambassadeur Tacan Ildem vrijdagavond in het televisieprogramma Nova.

Twee weken geleden stak een 16-jarige jongen de Turkse ambassade aan de Jan Evertstraat in Den Haag in brand. Hierbij raakt ťťn vrouw lichtgewond. Waarom de jongen destijds de brand stichtte was nog niet duidelijk. Achteraf bleek dat hij eerder die ochtend ruzie met het personeel van de ambassade zou hebben gehad.

Dit was voor de politie dan ook de reden om de beveiliging op te heffen, omdat inmiddels duidelijk was geworden dat de 'brandbom' in de Turkse ambassade niet meer was dan een actie van "een malloot van een jaar of zestien" en geen terroristische achtergrond had. "Het beveiligingsniveau kon daardoor omlaag", aldus de woordvoerder van de politie.

Staatsbezoek Bush aan VK officieel beŽindigd

Reya had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteren heeft de Amerikaanse president Bush zijn staatsbezoek aan Groot-BrittanniŽ officieel beŽindigd. Koningin Elizabeth II nam 's ochtends op Buckingham Palace in Londen officieel afscheid van de president en zijn vrouw Laura. Het bezoek van Bush werd overschaduwd door protesten en enorme veiligheidsmaatregelen.

Na het officiŽle gedeelte van Bush' bezoek was hij samen met Blair naar Sedgefield in Noord-Engeland gevlogen. Dit is het kiesdistrict van de Britse premier. Daar nuttigden de twee in gebruikten onder meer een lunch in een pub.

Bush heeft zijn tevredenheid uitgesproken over zijn staatsbezoek aan Groot-BrittanniŽ. Kort na thuiskomst in het Witte Huis verklaarde hij dat het bezoek de speciale band tussen beide landen heeft herbevestigd.

Dit jaar al 43 ton verboden vuurwerk ingenomen

-peet- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie en het Openbaar Ministerie (OM) hebben de afgelopen tien maanden al ongeveer 43.000 kilo verboden vuurwerk in beslag genomen. Dat liet het OM gisteren op zijn website weten. In 2002 was er tot op 19 november ruim 24.000 kilo vuurwerk in beslag genomen. Dit liep uiteindelijk op tot 131.000 kilo eind december.

Dit jaar wordt er opnieuw strenger gecontroleerd op vuurwerk. De politie en inspecties kijken vooral extra streng naar op de opslag, het vervoer en de verkoop van vuurwerk. Daarnaast houdt men ook de aankoop en het vervoer van vuurwerk vanuit BelgiŽ extra in de gaten.

Een groot deel van het illegale vuurwerk in Nederland is afkomstig uit BelgiŽ. Door hier extra aandacht aan te besteden, is volgens het OM is er veel meer illegaal vuurwerk in beslaggenomen. Het ingenomen vuurwerk is opgeslagen in een bunker op een geheim terrein van Defensie.

Loonakkoord medisch specialisten

De medische specialisten van de acht academische ziekenhuizen ontvangen met ingang van volgend jaar meer salaris. Hierover hebben ze een akkoord bereikt met de Vereniging van Academische Ziekenhuizen.

Nu is het nog zo dat jonge specialisten nu veel minder dan hun collega's in gewone ziekenhuizen verdienen. Hun salaris ligt gemiddeld enkele honderden euro's per maand lager dan dat van collega's van andere ziekenhuizen. De meer dan drieduizend specialisten draaiden de afgelopen weken zondagsdiensten op doordeweekse dagen voor meer loon.

De Vereniging van Academische Ziekenhuizen kon de specialisten tot nu toe geen hoger loon toezeggen, omdat ze niet wist of de extra kosten door het ministerie van Volksgezondheid zouden worden vergoed.

De vereniging zegt nu het geld te halen uit de nieuwe financieringsmanier in de zorg en medische behandeling die volgend jaar wordt ingevoerd. De vereniging verwacht dat het ministerie zal bijspringen. De medische specialisten hebben volgens een woordvoerder toegezegd hun acties te staken.

'Sharon komt met vredesinitiatief'

Premier AriŽl Sharon zal op korte termijn komen met een hernieuwd plan om het vredesproces met de Palestijnen weer op gang te brengen. De IsraŽlische krant Haaretz meldde gisteren dat een IsraŽlische regeringswoordvoerder dit heeft bevestigd.

Uit de woorden van de regetingswoordvoerder viel op te maken dat dat Jeruzalem nu overweegt enkele van zijn "functies" in de bezette gebieden op te geven, waardoor de Palestijnen hun aangelegenheden zelf kunnen regelen. Op deze manier zou in principe een soort Palestijnse staat worden gecreŽerd, aldus de woordvoerder.

De krant meldt verder dat het pakket maatregelen zal "overeenstemmen met en niet in tegenspraak zijn" met het internationale vredesinitiatief, beter bekend als de routekaart naar de vrede. Sharon liet donderdagavond in een toespraak in Tel Aviv al doorschemeren meer te zien het diplomatieke initiatief.

In IsraŽl groeit de ontevredenheid onder de bevolking over de huidige situatie. Het plan zou dan ook een directe reactie op zijn. Sharon hoopt, door middel van het nemen van een reeks maatregelen in de bezette gebieden, de situatie te verbeteren. Hierdoor zou IsraŽl geen grote politieke risico's meer lopen.

Vandaag anti-terreurmarsen in Turkije

In Turkije zullen deze ochtend door de vakbonden en maatschappelijke bewegingen in alle grote steden marsen worden georganiseerd. Ze zijn bedoeld om uiting te geven aan de woede en het verdriet over de vier terreuraanslagen in een week tijd.

Turkije werd de afgelopen week door diverse bomaanslagen getroffen. Hierbij vielen minstens 50 doden en honderden gewonden, is de gewelddadigste in vredestijd voor het moderne Turkije.

Al-Qaeda en een kleine, radicale Turkse beweging hebben gisterenochtend een verklaring gegeven voor de twee zelfmoordaanslagen. Gisteren zijn er ook door de politie enkele aanhoudingen verricht. Het aantal arrestanten is onbekend, en over hun achtergrond is geen mededeling gedaan.

Romeins borstbeeld gevonden in Bocholtz

Bij de opgraving van een Romeinse sarcofaag in Bocholtz (Limburg) is een uniek bronzen borstbeeld gevonden. Het beeld is ongeveer 1.800 jaar oud en stelt een Romeinse jager voor.

Het beeld lag vlak bij de grafkist die eerder deze week gevonden werd op een bietenveld. Archeologen menen dat deze vondst tot de top vijf van archeologische vondsten in Nederland ooit behoort. Het beeld zal voor onderzoek worden overgedragen aan de Rijksdienst voor Oudheidkundig Bodemonderzoek in Amersfoort.

Truffelprijzen explosief gestegen

De prijzen voor truffels zijn dit jaar explosief gestegen. Op de truffelmarkt van het Zuid-Franse Carpentras werd vrijdag 450 euro voor een kilo truffels betaald. Dat is drie keer hoger dan de prijs in voorgaande jaren.

Vanwege het warme weer deze zomer groeiden de truffels heel slecht, waardoor het aanbod op de markt erg klein is. Zo werd gister slechts 55 kilo truffels aangeboden, terwijl dit aantal normaal gesproken vijf keer zo hoog ligt.

Truffels zijn een soort eetbare paddestoelen die vooral in Zuid-Europa gevonden worden. Vanwege de zeldzaamheid zijn deze paddestoelen de kostbaarste ter wereld.

Lijk komt boven drijven in Breda

In de Academiesingel in Breda is gisteren het lijk komen boven drijven van een man die op vijf november in deze singel in het water sprong. Een scholier die op weg was naar school ontdekte het lijk.

Het lichaam, dat twee weken onvindbaar was, dreef op ongeveer veertig meter van de plaats waar getuigen de man in het water hadden zien springen. Duikers van de brandweer hebben het stoffelijk overschot uit het water gehaald.

[update] Twee keer brand in treinstel

-peet- en snabbi hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Centraal Station in Den Haag is vrijdagavond ontruimd wegens een brand in een treinstel. Deze brak uit in een sprinter van de stadslijn Zoetermeer op spoor tien.

De stationshal staat vol rook en mogelijk is er een slachtoffer met ademhalingsmoeilijkheden. Volgens de Railverkeersleiding rijden er geen treinen van en naar Den Haag Centraal.

Update 2.32 uur
In een sneltrein van Roosendaal naar Zwolle is gisteravond rond half elf ook brand uitgebroken. Dit gebeurde ter hoogte van Hulten (gemeente Gilze-Rijen).

De trein is ontruimd en het brandende treinstel is afgekoppeld. Aangezien de NS eerst de stroom van de bovenleiding moesten halen, kon de brandweer niet meteen beginnen met blussen. Enkele tientallen reizigers zijn door bussen opgehaald. Het treinverkeer tussen Breda en Tilburg is in beide richtingen stilgelegd.

Witte Huis geŽvacueerd door "UFO"

De VS Secret Service heeft donderdag een evacuatie van het Witte Huis in gang gezet nadat op de radar een ongeÔdentificeerd vliegend object binnen de verboden zone verscheen. Op het moment dat twee F-16 straaljagers naar de coŲrdinaten gevlogen waren, was er niets meer te zien. De evacuatie van het Witte Huis is daarna stopgezet.

De North American Defense weigert te zeggen wat het valse alarm veroorzaakte, maar er zijn twee straaljagers van de Andrews Air Force Base heengestuurd als voorzorgsmaatregel. De straaljagers bleven enkele uren rondvliegen totdat het alarm werd opgeheven. John Gill van de Secret Service zegt dat het ongeÔdentificeerde vliegende object een fout op de radar was.

Eerbetoon aan Johan Stekelenburg op Tilburgse woontoren

mliez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de nieuwe woontoren Westpoint in Tilburg is op dit moment en morgenavond en nacht een eerbetoon te zien aan de op 22 september overleden burgemeester Johan Stekelenburg. Op de zijkant van de 47 verdiepingen tellende nieuwe toren in Tilburg-West zal 'Johan Bedankt' over grote afstand te lezen zijn.

Het initiatief voor het project 'Westpoint Bedankt Johan' komt van zeven studenten Technische Bedrijfskunde van de Hogeschool Brabant. De Westpoint Tower, officieel nog niet opgeleverd, is met ruim 141 meter de hoogste woontoren van Nederland. Voor de tekst worden kleinere zijramen van het reusachtige gebouw gebruikt die oplichten. Daarvoor worden 150 lampen gebruikt.

Het officiŽle startsein werd gisteravond (vrijdag 21 november) om 19.30 uur gegeven.

GP van Frankrijk in 2004 gaat niet door

Histocasa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Grand Prix Formule 1 van Frankrijk gaat in 2004 niet door. De organisatie kan de financiering niet rond krijgen. Directeur Bernie Ecclestone van de Formule 1 kreeg niet de garanties van de Franse organisatie. De race stond gepland op 11 juli.

Er gaan geruchten de ronde dat de belanghebbende instantie van het circuit nog tien miljoen dollar verschuldigd is aan de bedrijven van Formule 1-baas Ecclestone. De regionale autoriteit van Nevers is de grootste aandeelhouder van het bedrijf dat het circuit van Magny-Cours in handen heeft.

De Franse Grand Prix, gehouden op het circuit van Magny-Cours, leed dit jaar voor de tweede keer op rij verlies. De organisatie heeft diverse aanbiedingen gekregen van investeerders zodat de GP in 2005 weer op de kalender komt.

Kijk voor meer F1-nieuws op de FOK! F1manager
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
review
Remnant II
special
Random Pics van de Dag #1048
review
Payday 3
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
©FOK.nl e.a.