FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 23 november 2003

Punten Ronde 6 bekend

De punten zijn verdeeld en de stand is weer opgemaakt.

Winnaar van deze ronde werd jockey met 84 punten. kabouter2000 kwam deze ronde tot 78 punten en TimmyAsd werd derde met 74.

In de totaalstand is wouwter nog steeds leider. polopolo moet zijn tweede notering inruilen voor de vijfde. shinji_united heeft geprofiteerd en staat nu tweede.

Er kan tot aanstaande vrijdag 18:00 uur weer volop gewisseld worden om je team voor ronde 7 klaar te maken

Succes,
FOK!Managercrew

Ronde 7

28-11-03
FC Groningen-RBC Roosendaal

29-11-03
ADO Den Haag Vitesse
Willem II-NEC
FC Twente-NAC Breda
FC Zwolle-PSV

30-11-03
RKC Waalwijk-AZ
FC Utrecht-Roda JC
AFC Ajax-Feyenoord

03-12-03
FC Volendam-FC Twente
AZ-FC Groningen
SC Heerenveen-ADO Den Haag

05-12-03
Roda JC AFC Ajax

06-12-03
NEC RKC Waalwijk
Vitesse FC Zwolle
PSV FC Volendam
Willem II FC Utrecht

07-12-03
RBC Roosendaal-AZ
Feyenoord-ADO Den Haag
NAC Breda-SC Heerenveen

Dode man gevonden op Limburgse camping

werik herschreef voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

Op camping Maasland in Wellerlooi (Limburg) heeft de politie zondagmorgen het stoffelijk overschot van een man gevonden. De politie arriveerde net nadat de man was overleden.

In eerste instantie was er al een ambulance voor de man gewaarschuwd omdat hij onwel was geworden. Toen bleek dat de man gereanimeerd moest worden, werd er een tweede ambulance gewaarschuwd. Hierna werd de politie gewaarschuwd. De politie sluit een misdrijf niet uit en heeft ook nog geen mededelingen gedaan over de identiteit van de man.

Belgische topambtenaren leveren vrijwillig in

Snuggs herschreef voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

Drie Belgische topambtenaren hebben aan Minister Marie Arena van Ambtenarenzaken gevraagd of ze twintig procent loonsverlaging kunnen krijgen. Volgens eigen zeggen doen ze dit om het loonverschil met hun medewerkers te verkleinen. Minister Arena onderzoekt nu of het juridisch mogelijk is om op het verzoek van de drie topambtenaren in te gaan.

Onlangs besliste de Belgische regering nog om toekomstige ambtenaren 20 procent minder te laten verdienen, aan de salarissen van de reeds benoemde ambtenaren wijzigt echter niets. De minister van Ambtenarenzaken wil niet zeggen welke topambtenaren dit opmerkelijk verzoek hebben ingediend.

CD Review: Ben Liebrand - Grandmix: Disco Edition 2

Als groot liefhebber van dancemixen en vooral gemixte versies van radio uitvoeringen van muziek uit vroegere jaren, is het natuurlijk niet zo verwonderlijk dat ik euforisch werd toen de mogelijkheid ontstond om deze Grandmix te reviewen. Het wel bekende 'ja, hiero inleveren' werd wel heel werkelijk toen de toewijzing kwam en de Grandmix Disco Edition 2 op de mat kwam te liggen.

Na het onprofessioneel openscheuren van de verpakking en het opzij leggen van de Release Informatie, lag het doosje met de flonkerende CD's voor me op tafel. Toch wel met trots dat mijn eerste review deze CD mag zijn, presenteer ik jullie Ben Liebrands Grandmix The Disco Edition 2.

Back once again, I'm the Disco Master
Super Duper Ghetto Blaster
Pump the rhythm, beats go faster!!

Geen 'happy end' carrière Shevardnadze

De Georgische president Shevardnadze is onder grote druk afgetreden. Op de staatstelevisie lichtte hij zijn aftreden toe: "Ik zag dat dit niet zou eindigen zonder bloedvergieten en dat ik mijn ter beschikking staande volmachten zou moeten gebruiken. Maar ik vond dat dit niet moest gebeuren en daarom heb ik mijn ontslagbrief ondertekend."

Met de woorden "Ik ga naar huis" maakte de 75-jarige Shevardnadze vanmiddag een einde aan een bewonderenswaardige carrière.

Eduard Shevardnadze werd op 25 januari 1928 geboren in het Mamati Lanchkhutsky rayon in Georgië. Hij begon zijn carrière als leraar in de Komsomol. De Komsomol was een communistische jeugdbond, die onder Stalin een belangrijke plaats innam en een kweekvijver moest zijn voor toekomstige leiders van de Sovjetunie. Hij wist zich snel op te werken binnen deze organisatie waardoor hij in 1957 de eerste leider van de Komsomol in Sovjet-republiek Georgië werd.

In 1965 werd Shevardnadze leider van het ministerie van Openbare Orde van de deelstaat Georgië. Shevardnadze was een man van daden. Aan het hoofd van de Georgische politie zorgde hij er voor dat veel corrupte ambtenaren boetes of gevangenisstraffen opgelegd kregen, verplichtte hij ze illegale bezittingen, luxe auto's en huizen af te staan en herwon hij vele miljoenen roebels terug voor de staatsschatkist. Tijdens zijn ambtstermijn leidde hij persoonlijk een politieoperatie tijdens een vliegtuigkaping en beval hij eens tijdens voetbalrellen de losgelagen supporters weer te gaan zitten op hun stoelen. Ook werd Shevardnadze gezien als sympathisant van de joden, die van hem zonder problemen mochten emigreren naar Israël.

Van 1972 tot en met 1985 was Shevardnadze partijleider van de Georgische Communistische partij. In 1985 werd hij, tot de verbazing van velen, minister van Buitenlandse zaken van de Sovjet-Unie. Ondanks het feit dat Shevardnadze geen enkele ervaring had met buitenlands beleid leek deze positie hem op het lijf geschreven. Tijdens zijn eerste internationale toespraak, bij een algemene vergadering van de Verenigde Naties, maakte hij een erg positieve indruk op westerse leiders.

Onder het bewind van Shevardnadze trok de USSR zich terug uit Afghanistan, werkte Shevardnadze toe naar het einde van de Koude Oorlog en verbeterde hij de banden met het westen. Ook steunde hij de VS in de Golfoorlog. In 1990 tekende hij zijn ontslag als minister van Buitenlandse zaken. Het jaar daarop hielp hij Boris Jeltsin bij het verijdelen van een staatsgreep onder het bewind van Gorbatsjov. Vervolgens werd hij weer minister van Buitenlandse zaken en bleef dat totdat de Sovjet-Unie eind 1991 uit elkaar viel.

In 1992 werd hij de eerste leider van de onafhankelijke staat Georgië. Het was zijn droom om de schoonheid van zijn eens zo glorierijke geboorteland in ere te herstellen. In 1995 werd Shevardnadze gekozen tot president van Georgië en in 2000 lukte het hem herkozen te worden als president.

Afgezien van het feit dat het hem lukte een relatief pro-westerse democratie op te zetten, ging het met Georgië snel bergafwaarts. In de afgelopen tien jaar laaide in Georgië de corruptie op en zakte het land in een economische afgrond. Shevarnadze overleefde twee moordaanslagen, in 1995 en 1998. Hij stond bekend als een standvast politicus. Dit kwam voor de laatste keer tot uiting toen hij de afgelopen weken, ondanks hevige protesten, weigerde op te stappen.

15-jarig meisje mishandelt moeder

In Hoogezand heeft de politie zaterdagmiddag een 15-jarig meisje aangehouden wegens het plegen van mishandeling.

Het meisje kreeg ruzie met haar moeder vanwege geld. Daarna sloeg het meisje haar 44-jarige moeder in elkaar en beet er op los. De moeder zag op een bepaald moment toch kans de politie te bellen. Deze heeft het kind meegenomen en verhoord. Ze is na het verhoor aan haar vader overgedragen. Een jeugdagent heeft de zaak in behandeling genomen.

[update] Shevardnadze dient ontslag in

President Shevardnadze (75) van Georgië zou in het bijzijn van oppositieleider Saakasjvili zijn ontslagbrief hebben getekend, aldus Baramadize, een van de oppositieleiders in Georgië. Bij het gesprek tussen Saakasjvili en Shevardnadze, dat plaats vond in de presidentiele woning, zou ook de Russische minister van Buitenlandse zaken Ivanov aanwezig zijn geweest.

Eerder vandaag liet Shevardnadze nog weten bereid te zijn concessies te doen, zoals het uitschrijven van vervroegde verkiezingen. Oppositieleider Saakasjvili liet echter weten dat dit aanbod tot overleg te laat kwam.

Update 18.15
CNN.com bericht dat Shevardnadze inderdaad zijn ontslag heeft ingediend. Dat is meegedeeld door een woordvoerder van de president.

Televisiebeelden laten zien dat Shevardnadze zijn ontslagbrief heeft getekend. Op het vliegveld van Tblisi, de hoofdstad van Georgië, staat het vliegtuig van Shevardnadze klaar om hem vermoedelijk naar het buitenland te brengen.

Een grote menigte vóór het parlementsgebouw begon te juichen toen het nieuws van Shevardnadze's ontslag bekend werd. Vóór het gebouw wordt vuurwerk afgestoken.

Geschiedenis

ShevardnadzeDe ongeregeldheden in Georgië begonnen toen drie weken geleden de eerste uitslagen van de parlementsverkiezingen bekend werden. Verschillende waarnemers meldden gevallen van verkiezingsfraude, waarop grootscheepse demonstraties uitbraken tegen president Shevardnadze, die bij de verkiezingen zijn meerderheid door fraude zou hebben gehaald.

Shevardnadze ging daarop - onder strenge bewaking - praten met de leider van de opstand, oppositieleider Mikhail Saakashvili, om tot een vreedzame oplossing te komen om de in het land heersende crisis te beteugelen. Dit overleg mislukte echter, mede omdat Shevardnadze weigerde de parlementsverkiezingen ongeldig te laten verklaren.

Gisteren liep de situatie uit de hand toen Shevardnadze het nieuw gekozen parlement bijeen riep voor een eerste vergadering. Oppositieleider Saakashvili boycotte de bijeenkomst en stelde Shevardnadze een laatste ultimatum om af te treden. Toen hij dit wederom weigerde bewoog de grote proteststoet zich naar het parlementsgebouw.

Saakashvili Kort daarna werd het parlementsgebouw door de tienduizenden mensen bestormd. Hierbij traden het leger en de politie niet op tegen de demonstranten. Toen de menigte binnendrong werd Shevardnadze, die de ernst van de situatie niet leek in te zien, door zijn bodyguards weggevoerd. Later liet Shevardnadze weten alleen af te treden wanneer dit grondwettelijk onderbouwd is. Hij sprak van een staatsgreep en kondigde de noodtoestand af.

Parlementsvoorzitter en oppositielid Nino Boerdzjanadze kondigde vervolgens aan de taken van de president op zich te nemen en liet weten persoonlijk in te staan voor de veiligheid van Sjevardnadze. Volgens oppositieleider Saakashvili kon Shevardnadze echter tijdelijk in zijn functie blijven wanneer hij vervroegde presidentsverkiezingen zou uitschrijven. Saakashvili drong wederom aan op een geweldloos verloop van de opstand.

President Shevardnadze dreigde vervolgens met inzet van het leger wanneer het parlement de noodtoestand niet binnen 48 uur goedkeurd werd. Het leger liet echter weten neutraal te willen blijven in de kwestie.
Ivanov
Even na middernacht arriveerde de Russische minister Ivanov in Georgië om te bemiddelen in de crisis. Hij heeft zowel met Sjevardnadze als de oppositieleiders een gesprek gehad. Ivanov werd gisteren naar Georgië gestuurd na overleg met de Oekraïense president Koetsjma, die voorzitter is van het GOS. In het GOS werken voormalige Sovjetrepublieken samen. Deze veroordelen de handelswijze van de oppositie.

Overzicht HCE (week 47)

De twaalfde speelronde in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van de afgelopen week en de nieuwe tussenstand.

Programma Holland Casino Eredivisie (Week 47)

DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00RKC Waalwijk FC Groningen 1 - 1
.
za19.30 FC Zwolle NAC Breda0 - 2
za19.30 Willem II FC Volendam 6 - 0
za20.00NEC PSV 2 - 3
za20.00 AZRoda JC 1 - 5
za20.00Feyenoord Vitesse3 - 0
.
zo14.30 FC Twente ADO Den Haag 4 - 0
zo14.30Ajax sc Heerenveen 3 - 1
zo14.30 RBC RoosendaalFC Utrecht1 - 1

Tussenstand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2003/2004)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. Ajax 1210113136-14
2. PSV 128312730-12
3. AZ 128132525-14
4. Feyenoord127322424-14
5. Roda JC125522022-12
6. Willem II125341820-21
7. RBC Roosendaal124531712-12
8. FC Twente125161623-23
9. FC Groningen124441617-20
10. FC Utrecht124441613-16
11. sc Heerenveen125161612-15
12. NAC Breda124261417-16
13. RKC Waalwijk124261416-17
14. NEC 124081215-23
15. FC Volendam122461015-28
16. ADO Den Haag12237910-27
17. Vitesse12156817-25
18. FC Zwolle 1213866-21

Verkooprecord nieuwe Harry Potter

De Nederlandse druk van het vijfde deel in de Harry Potter-serie heeft voor een historisch verkooprecord gezorgd. Sinds het boek gistermorgen om 0.00 uur in de verkoop ging zijn er al meer dan 400.000 exemplaren van Harry Potter & De Orde van de Feniks over de toonbank gegaan.

Nog nooit gingen zoveel exemplaren van één boektitel over de toonbank. Alleen het boekenweekgeschenk dat ieder jaar gratis wordt weggegeven, komt hierbij in de buurt. Maar omdat dat boek gratis wordt weggegeven, telt dat eigenlijk niet mee.

Boekhandels zagen de bui al hangen en hadden op voorhand al ruim 900.000 exemplaren van het vijfde deel in de reeks van zeven Harry Potter-boeken besteld. De totale oplage van de Nederlandse editie bedraagt één miljoen stuks.

Wereldwijd zijn van de boeken van J.K. Rowling al meer dan 250 miljoen exemplaren verkocht. In zestig talen zijn haar boeken verschenen. Na Harry Potter & De Orde van de Feniks verschijnen nog twee delen.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 47)

De twaalfde speelronde in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van de afgelopen week en de nieuwe tussenstand.

Vrijdag 21 november
RKC Waalwijk - FC Groningen (1-1)

Zaterdag 22 november
FC Zwolle - NAC Breda (0-2)
Willem II - FC Volendam (6-0)
NEC - PSV (2-3)
AZ - Roda JC (1-5)
Feyenoord - Vitesse (3-0)

Zondag 23 november
FC Twente - ADO Den Haag (4-0)
Ajax - sc Heerenveen (3-1)
RBC Roosendaal - FC Utrecht (1-1)


Tussenstand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2003/2004)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. Ajax 1210113136-14
2. PSV 128312730-12
3. AZ128132525-14
4. Feyenoord127322424-14
5. Roda JC 125522022-12
6. Willem II 125341820-21
7. RBC Roosendaal124531712-12
8. FC Twente 125161623-23
9. FC Groningen124441617-20
10. FC Utrecht 124441613-16
11. sc Heerenveen 125161612-15
12. NAC Breda124261417-16
13. RKC Waalwijk124261416-17
14. NEC124081215-23
15. FC Volendam122461015-28
16. ADO Den Haag12237910-27
17. Vitesse 12156817-25
18. FC Zwolle 1213866-21

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager.
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!

Uitslagen HCE (23-11-03)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van vanmiddag.

FC Twente - ADO Den Haag (4-0)
3' Niemeyer 1-0
13' N'Kufo 2-0
64' N'Kufo 3-0
90'+1 Polak 4-0 (pen)

Ajax - sc Heerenveen (3-1)
18' Sibon 0-1
36' Sneijder 1-1
38' Mitea 2-1
59' Ibrahimovic 3-1

Geel: Sneijder (Aja), Hansson (Hee)

RBC Roosendaal - FC Utrecht (1-1)
48' Youssouf 1-0
75' Van der Haar 1-1

Geel: Oliseh (RBC), Hellemons (RBC), De Jong, Zwaanswijk, Leitoe (allen Utr)
Bijzonderheid: Ponk (Utr) stopt strafschop van Hesp (RBC) (40')

Drie gemaskerde inbrekers bedreigen vrouw

Drie gemaskerde inbrekers hebben gisteravond rond half negen bij mensen in de Kroezelstraat in Eindhoven ingebroken. Hierbij werd de bewoonster door de mannen bedreigd. Inmiddels is er een minderjarige verdachte aangehouden.

De vrouw kwam die avond thuis en ging alvast naar binnen terwijl haar man de auto wegzette. Toen ze de slaapkamer betrad, stond ze plotseling oog in oog met één van de inbrekers. Hij gooide een hamer naar haar toe, waarna de vrouw vluchtte. Een andere dader kwam haar achterna met een mes. Toen de vrouw begon te gillen, sloeg het drietal op de vlucht.

De echtgenoot van de vrouw zette nog de achtervolging in, maar tevergeefs. De politie doorzocht de omgeving met politiehonden. In de bosjes vonden zij drie jongeren in de leeftijd van vijftien en zestien jaar, plus de gestolen sieraden. Een van de hen werd door de vrouw als dader herkend. De jongen zit voorlopig vast.

VVD: 'Huisarts betalen naar prestatie'

werik herschreef voor ons het volgende bericht:

Tweede-Kamerlid Schippers van de VVD zal de komende week pleiten voor een betaling naar prestatie bij huisartsen tijdens de behandeling van de begroting van het Ministerie van Volksgezondheid.

Volgens Schippers is het niet eerlijk dat huisartsen die dure medicijnen voorschrijven en slechte kwaliteit leveren, evenveel betaald krijgen als hun collega's die extra taken op zich nemen en zuinig zijn. Schippers zei dit zondag in de uitzending van Radio 1.

Schippers wil dat minister Hoogervoorst van Volksgezondheid de ziektenkostenverzekeraars meer de ruimte geeft om verschil te maken in de vergoedingen, aangezien het huidige systeem volgens Schippers in feite werkt als een systeem met 'vaste' tarieven.

Schippers wil dat de 'consument' meer macht en inzicht in de binnen de gezondheidszorg krijgt. Eerder kondigde minister Hoogervoorst al een vergelijkend onderzoek aan naar de kwaliteit in de zorg.

Automobilist vlucht tijdens alcoholcontrole

Een 28-jarige man uit Heerlen is afgelopen nacht op de vlucht geslagen na een blaastest. Door zijn vluchtpoging bracht hij verschillende weggebruikers in gevaar. De man is gearresteerd.

De politie hield de man aan op de Vauputsweg in Kerkrade, waar hij een blaastest moest doen. Toen agenten hem mee wilden nemen naar het politiebureau, sloeg de man met hoge snelheid op de vlucht. Eén van de agenten wist nog maar net op tijd aan de kant te springen. Diverse automobilisten moesten uitwijken om een botsing te voorkomen. Op Winckelen in Heerlen reed de man zichzelf vast. Later bleek dat hij ook cocaïne en xtc bij zich had.

'2 meter sessies' wordt dagelijks programma

Jan Douwe KroeskeJan Douwe Kroeske zal in de nieuwe programmering van KinkFM van dinsdag- tot en met vrijdagavond te horen zijn op KinkFM met zijn 2 meter sessies. Het programma, dat in het vervolg 2 meter de avond in zal heten, is te beluisteren van 20:00 tot 22:00 uur en op vrijdagavond tot 21:00.

De formule van het programma, dat tot nu toe op zondagmiddag van 12:00 tot 15:00 uur te beluisteren was, zal nagenoeg ongewijzigd blijven. Het programma bevat naast 2 meter sessies met zowel binnen- als buitenlandse bands ook veel nieuwe muziek. Het nieuwe programma krijgt een iets journalistieker uiterlijk.

Jan Douwe Kroeske werd naast zijn muzikale programma's onder meer bekend van programma's als 12 steden 13 ongelukken, Jules Unlimited en Jan Douwe op zoek. Ook was hij van 1988 tot en met 1999 verantwoordelijk voor de presentatie van Pinkpop. In april 1987 begon Kroeske bij de Vara met 2 meter sessies. Met het programma, dat sindsdien via de NPS en RTL 5 verhuisde naar KinkFM en Veronica, nam hij tot nu toe meer dan duizend sessies op met onder meer de Counting Crows, Radiohead, REM, Venice, Coldplay, Anouk, K's Choice en Joe Cocker.

Het nieuwe programma van Kroeske zal te horen zijn vanaf 9 december. Tot die tijd houdt het team van 2 meter sessies even vakantie. De programmering van KinkFM zal vanaf 1 december volledig worden omgegooid. Eerder werd al bekend dat Isabelle Brinkman, die eerder dit jaar uit onvrede popstation 3FM verliet, voortaan op maandagavond de Moordlijst gaat presenteren, een hitlijst in samenwerking met muziekblad OOR, die eerder bij de VPRO te horen was. Het alternatieve station, dat door financiële problemen van moedermaatschappij Veronica geen etherfrequentie wist te bemachtigen, heeft veel trouwe luisteraars.

Militairen en politiechef vermoord in Irak

Irak Een hoge Iraakse politiefunctionaris en drie Amerikaanse militairen zijn in Irak vermoord. Dit hebben het Amerikaanse leger en de Iraakse politie vandaag bevestigd.

Onbekenden schoten gisteren een politiechef dood. De man droeg zorg voor de bewaking van de olie-installaties in en rond de Iraakse stad Mosul. Eerder werden in het centrum van Mosul twee militairen vermoord. Ooggetuigen vertelden dat onbekenden de kelen van de mannen doorsneden toen zij hun voertuig tot stilstand brachten. Het Amerikaanse leger wilde niet zeggen hoe de militairen zijn omgekomen.

Ten Noorden van Bagdad, in Baquba, werd vanochtend een Amerikaanse militair gedood toen zijn auto door een explosief werd geraakt. Hierbij raakten twee overige militairen gewond.

Button vertrekt niet

BAR-coureur Jenson Button gaat niet naar Williams om Juan Pablo Montoya te vervangen die naar McLaren vertrekt in 2005.

Jenson Button zou in 2005 terugkeren naar Williams, het team waar hij in 2000 debuteerde. In 2001 moest hij plaatsmaken voor Juan Pablo Montoya, in 2005 kan Button het stoeltje van de Colombiaan weer overnemen.

BAR teambaas David Richards laat zijn jonge maar ervaren coureur Jenson Button, niet gaan. "We denken er nog niet aan om Jenson te laten gaan. We hebben ernstige opties op Jenson voor 2005 en 2006. Ik zou niet weten waarom Jenson niet meer bij ons wil zijn als het team verbetert en hij er op vooruit gaat," verklaarde David Richards.

Bush sloopt paleistuin Buckingham Palace

Koningin Elizabeth van Groot-Brittannië is kwaad op president Bush. Tijdens zijn bezoek aan Groot-Brittannië vorige week zou voor vele duizenden Britse ponden schade zijn aangericht in de tuinen van Buckingham Palace.

Op de gazons van Buckingham Palace zouden H-vormige plekken staan van het landingsgestel van Bush' helikopters. Bovendien zouden rotorbladen van de heli's struiken en bomen hebben beschadigd. Bodyguards van Bush zouden kostbare exotische planten hebben vertrapt. De flamingo's van de koningin hebben een trauma opgelopen, omdat ze uit voorzorg zijn verplaatst.

Naast de schade in de tuin is ook in het paleis het een en ander beschadigd door de aanleg van speciale telecommunicatieverbindingen. De Britse koningin kon daardoor geen televisie meer kijken.

Ze zou nog nooit zo boos zijn geweest, aldus haar lakeien.

De schade aan standbeelden, tuinmeubelen en planten die de koningin zelf bezit, is verzekerd. De regering draait op voor de reparatiekosten van de gazons en het paleis.

Jackson-fans laten het afweten

Een handjevol fans heeft zich gisteren verzameld in New York om te laten zien dat er nog mensen zijn die in de onschuld van de zanger geloven.

Enkele tientallen mensen kwamen gekleed in T-shirts met de afbeelding van hun idool erop. Sommigen droegen protestborden met teksten zoals 'Michael is onschuldig' of 'De pers is een vuilhoop'. Met kaarsen in de hand stonden de fans op Times Square voor de muziekwinkel Virgin Megastore. Ongeveer vijftien andere fans betoogden voor een andere winkel elders in de stad met aan het hoofd een vrouw die zich als Michael Jackson had verkleed.

Er werd gedanst en er werden slogans geroepen ten gunste van hun favoriete zanger. "We weten dat hij nooit de dingen kan gedaan hebben die men vertelt", zei een van de betogers. Jackson wordt ervan beschuldigd seks te hebben gehad met meerdere jongens van onder de veertien jaar.

Ooijer en Rommedahl niet tegen Monaco

Andre Ooijer en Dennis Rommedahl zullen niet meegaan met de selectie van PSV naar Monaco.

De twee kunnen allebei niet meespelen wegens een blessure. Ooijer moet een MRI-scan laten maken na een tik tegen de linkerknie zaterdag in de wedstrijd tegen NEC. Rommedahl liep tijdens een wedstrijd met het Deens elftal een enkelblessure op en werd zondag niet wedstrijdfit bevonden.

Aangezien centrale verdediger Kevin Hofland geschorst is zal coach Guus Hiddink een beroep moeten doen op Ernest Faber.

China wil SARS-vaccin op mensen testen

China is van plan om het vaccin tegen het Severe and Acute Respiratory Syndrome (SARS) uit te voeren op mensen. Eerdere testen op apen zijn succesvol gebleken.

De gevaccineerde dieren weerstonden de blootstellingen aan de longziekte en vertoonden geen ernstige bijwerkingen. Als de proeven op mensen ook slagen, is dit het eerste vaccin tegen de longziekte die aan het begin van dit jaar opdook in voornamelijk Aziatische landen. De ziekte kostte aan meer dan 800 mensen het leven.

Hoewel sinds de zomer geen nieuwe gevallen meer gesignaleerd werden, vrezen verschillende wetenschappers voor een terugkeer in de wintermaanden. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verklaarde onlangs dat het nog twee jaar zou duren voordat er een vaccin tegen de ziekte zou zijn.

School herdenkt Maja Bradaric

Op het Dominicus College in Nijmegen wordt vandaag een herdenkingsdienst gehouden voor de 16-jarige Maja Bradaric. Het ontzielde en verbrande lichaam van het meisje werd in de nacht van maandag op dinsdag in Bemmel gevonden.

Voor de school zijn bloemen neergelegd en de vlag hangt halfstok. Naar Bosnische traditie wordt er tijdens de dienst, die niet religieus van aard is, geen muziek gedraaid. Maja was een leerlinge van 4 VWO van de school. Direct na het bekend worden van het nieuws zorgde de school voor opvang van de leerlingen en werd een klaslokaal als rouwruimte ingericht.

Inmiddels zijn enkele arrestaties verricht in de zaak. Eén van de gearresteerden zou een 16-jarige ex-vriendje van Maja zijn.

Stof in poederbrief RIVM nog onbekend

Zeiklops had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is nog onduidelijk wat voor stof de poederbrief bevatte die vrijdag werd ontdekt bij het RijksInstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in Bilthoven.

Uit testen is in ieder geval al wel gebleken dat het niet om een biologische stof gaat. De directie van RIVM heeft haar medewerkers opgeroepen niet met de pers over de poederbrief te praten.

Arrestaties na relletjes in Borgerhout

In Antwerpen zijn gisteren 35 allochtone, meest Marokkaanse, jongeren opgepakt die in de wijk Borgerhout ramen van geparkeerde auto's en bushokjes ingooiden. De meesten konden 's avonds het bureau weer verlaten; vijf bleven in de cel zitten.

De politie was al alert omdat de Arabisch-Europese Liga (AEL) van Dyab Abou Jahjah acties beloofd had. De Liga was boos op burgemeester Patrick Janssens van Antwerpen die geen toestemming had verleend voor een islamitische braderij deze zondag. Ook gaf de burgervader geen toestemming tot een herdenking voor de in Mechelen, door de politie bij een overval, doodgeschoten Marokkaanse jongen Mohammed Riani uit Borgerhout.

De AEL reageerde op haar website woedend en stelde onder meer: ''Maar de AEL is er, en de AEL zal dit niet tolereren. De AEL zal zorgen dat de Islam aanwezig zal zijn in het straatbeeld deze zondag, en de AEL zal zorgen dat Mohammed Riani niet twee keer uit deze wereld zal worden geveegd door mensen die geen respect hebben voor de waarden die ze beweren te verdedigen''.

De AEL ontkent echter iets met de rellen te maken te hebben. De organisatie zal vanmiddag wel pamfletten in Antwerpen uitdelen.

"Publieke Omroep krijgt zeven miljoen extra"

De Publieke Omroep krijgt volgend jaar zeven miljoen euro extra te besteden. Dit ondanks een bezuiniging van 40 miljoen euro. De Publieke Omroep krijgt namelijk 47 miljoen euro uit het fonds omroepreserves. Dat stelt voorzitter van de Wereldomroep en oud-minister Hans van den Broek.

Het fonds is eigenlijk bedoeld tegenvallende inkomsten uit reclame op te vangen en nieuwe initiatieven te betalen. "De staatssecretaris staat de subsidie uit het fonds toe. Daarmee is dat op zich legaal. Maar de Wereldomroep heeft geen toegang tot dat fonds en dient daarom de opgelegde bezuinigingen echt zelf te behalen. Dat vinden we onrechtvaardig," aldus L. Bouwens, directeur van de Wereldomroep in een toelichting. De Wereldomroep is dan ook boos dat zij wel stevig moet bezuinigen en de rest van de publieke omroep niet.

Volgens Van den Broek heeft het Commissariaat voor de Media "deze oneerlijke en onjuiste gang van zaken al eerder erkend en heeft vorig jaar aan de staatssecretaris geadviseerd dit te corrigeren, maar ook dit advies is nooit opgevolgd".

De Publieke Omroep wil op geen enkele manier reageren op de constatering van de Wereldomroep. "Dat zou leiden tot gekissebis tussen omroepen. Daar hebben we geen zin in", aldus een woordvoerder.

Britse GP op datum van Franse GP

Nu Frankrijk geen Grand Prix meer organiseert in 2004 is er een plekje open op de kalender, de directie van Silverstone wil nu alles op alles zetten om zijn Grand Prix op de datum van de Franse te houden.

De Grand Prix van Groot-Brittannië wordt normaal altijd in midden juli gereden, maar de FIA had die datum aan Frankrijk beloofd. Daardoor zou de Grand Prix van Groot-Brittannië moeten concureren met het EK voetbal en Wimbledon begin juli.

Daarom wil de directie van Silverstone er alles aan doen om de Grand Prix op 11 juli te mogen organiseren. Als dit gebeurt, zal er een gat in de kalender vallen van drie weken tussen de Grand Prix van Amerika en die van Groot-Brittannië, dan komt 2 weken later de Grand Prix van Duitsland, gevolgd door pauze van drie weken, waarna de Grand Prix van Hongarije zal worden geredenen. De FIA beslist hierover op 12 januari.

Amerikaanse wet tegen spam

Amerikanen zijn voortaan bij wet beschermd tegen spam en junkmail. Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemde zaterdag met grote een meerderheid van 392 voor en vijf tegen voor een wetsvoorstel die het gebruik van junkmail of spam aan banden legt.

Amerikaanse burgers moeten volgens de nieuwe 'Can-Spam Act' aan kunnen geven of ze commercieel mailverkeer willen ontvangen of niet. Op het versturen van illegale spam-boodschappen komt een hoge boete te staan. Daarnaast kunnen mensen met deze wet in de hand schadevergoedingen halen bij mensen die het net overvoeren met ongewenste reclameberichten.

In de wet staat ook dat pornografische mailtjes een speciaal elektronisch label moeten hebben. De pc kan ze dan makkelijk tegen houden. Daarnaast moet de overheid een register opzetten voor mensen die geen spam willen ontvangen. Het is producenten wettelijk verboden die mensen dan spam-berichten te sturen.

Turkije pakt planner aanslagen op

In Turkije is een extreem-linkse militant gearresteerd. De man zou bezig zijn geweest met de voorbereiding van diverse aanslagen op ambassades. Volgens de Turkse tv-zender NTV is de man lid van een verboden marxistische organisatie die geregeld gewelddadige acties uitvoert.

Bij een huiszoeking in het appartement van de verdachte heeft de politie plannen aangetroffen voor bomaanslagen op de ambassades van de Verenigde Staten en Duitsland. Volgens NTV was er ook een aanslag op een niet nader genoemde Turkse partijleider in voorbereiding. De Turkse politie heeft de berichtgeving nog niet bevestigd.

Knokpartij tussen Russische politici

Sessy vertaalde voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

Vladimir ZjirinovskiDe Leider van de Russische Communistische Partij Vladimir Zjirinovski heeft zich tijdens een live uitzending op televisie ernstig misdragen. Hij begon in het programma 'Vrijheid van Meningsuiting' te slaan. Zjirinovski had eerder gezegd dat hij blij was dat de zoon van medepoliticus Javlinski in Tsjetsjenië omgekomen was. Javlinski vond dat hij op dat soort sentimenten niet kon reageren, waarna Zjirinovski een antwoord eiste. Javlinski weigerde weer en Zjirinovski begon naar aanleiding daarvan te slaan.

Ondertussen liep een gast, Michail D., naar een microfoon toe en zei dat "Iedereen die dit gezien heeft zal zich beledigd voelen." Zjirinovski riep hem daarop toe dat Michail na het programma maar even moest blijven, omdat de politicus nog een appeltje te schillen had met hem. Na het programma heeft Zjirinovski met enkele vrienden ook echt Michail D. proberen te slaan. Hij deed dit volgens eigen zeggen in de veronderstelling dat Michail zou wegrennen. Michail deed dit echter niet.

Daarna ontstond er een grote vechtpartij tussen alle partijen. Om dit gevecht te kunnen stoppen moest zelfs de studio worden afgesloten zodat het voor andere mensen niet mogelijk werd om zich ermee te bemoeien. Boris Nemtsov, leider van een andere politieke partij liet later weten dat hij Zjirinovski zou hebben omgebracht als deze iets zou zeggen over zijn zoon.

Dit is niet de eerste keer dat de leider zich publiekelijk compromitteert. Eerder verscheen al een interview waar hij stomdronken en met onpasselijke woorden zijn politieke mening uitte.

Situatie Georgië nog steeds onduidelijk

Het is op dit moment nog altijd onduidelijk wie in Georgië de macht in handen heeft, nadat gisteren president Shevardnadze verjaagd werd uit het parlementsgebouw door aanhangers van de oppositie.

ShevardnadzeDe ongeregeldheden begonnen toen drie weken geleden de eerste uitslagen van de parlementsverkiezingen bekend werden. Verschillende waarnemers meldden gevallen van verkiezingsfraude, waarop grootscheepse demonstraties uitbraken tegen president Shevardnadze, die bij de verkiezingen zijn meerderheid door fraude zou hebben gehaald.

Shevardnadze ging daarop - onder strenge bewaking - praten met de leider van de opstand, oppositieleider Mikhail Saakashvili, om tot een vreedzame oplossing te komen om de in het land heersende crisis te beteugelen. Dit overleg mislukte echter, mede omdat Shevardnadze weigerde de parlementsverkiezingen ongeldig te laten verklaren.

Gisteren liep de situatie uit de hand toen Shevardnadze het nieuw gekozen parlement bijeen riep voor een eerste vergadering. Oppositieleider Saakashvili boycotte de bijeenkomst en stelde Shevardnadze en stelde hem een laatste ultimatum om af te treden. Toen hij dit wederom weigerde bewoog de grote proteststoet zich naar het parlementsgebouw.

Saakashvili Kort daarna werd het parlementsgebouw door de tienduizenden mensen bestormd. Hierbij traden het leger den de politie niet op tegen de demonstranten. Toen de menigte binnendrong werd Shevardnadze, die de ernst van de situatie niet leek in te zien, door zijn bodyguards weggevoerd. Later liet Shevardnadze weten alleen af te treden wanneer dit grondwettelijk onderbouwd is. Hij sprak van een staatsgreep en kondigde de noodtoestand af.

Parlementsvoorzitter en oppositielid Nino Boerdzjanadze kondigde vervolgens aan de taken van de president op zich te nemen en liet weten persoonlijk in te staan voor de veiligheid van Sjevardnadze. Volgens oppositieleider Saakashvili kan Shevardnadze echter tijdelijk in zijn functie blijven wanneer hij vervroegde presidentsverkiezingen uitschrijft. Saakashvili drong wederom aan op een geweldloos verloop van de opstand.

President Shevardnadze dreigt nu met inzet van het leger wanneer het parlement de noodtoestand niet binnen 48 uur goedkeurt. Het is echter niet duidelijk of het leger nog naar hem zal luisteren.
Ivanov
Even na middernacht arriveerde de Russische minister Ivanov in Georgië om te bemiddelen in de crisis. Hij heeft zowel met Sjevardnadze als de oppositieleiders een gesprek gehad. Ivanov werd gisteren naar Georgië gestuurd na overleg met de Oekraïense president Koetsjma, die voorzitter is van het GOS. In het GOS werken voormalige Sovjetrepublieken samen. Deze veroordelen de handelswijze van de oppositie.

wel een GP Frankrijk in 2005

De Grand Prix van Frankrijk word dit jaar niet gereden op Magny Cours, maar in 2005 moet het circuit weer thuisbasis zijn voor de Grand Prix van Frankrijk

Roland Hodel, directeur van het circuit Magny Cours heeft bekend gemaakt dat het circuit maar 1 jaar geen Grand Prix zullen organiseren en dat ze in 2005 gewoon weer op de kalender staan. De directie van het circuit en de Bernie Ecclestone, hebben een samen overeenkomst getekend waarin staat dat het circuit van Magny Cours de GP van Frankrijk vanaf 2005 weer mag organiseren.

"Je zou het kunnen zien alsof we in 2004 een soort rustpauze nemen", verklaarde Roland Hodel tegenover het radioprogramma Radio RMC-Info. "Na een aantal besprekingen met Bernie Ecclestone hebben wij tot een contract kunnen komen die ervoor zorgt dat we van 2005 tot en met 2009 de Franse GP mogen organiseren. Daar zich ook nog een keuze bij om het contract met vijf jaar te verlengen".

De Franse minister van Sport heeft al laten weten dat men had besloten aankomend seizoen de GP van Frankrijk, die gepland stond voor 11 juli, niet door te laten gaan. Gisteren is verklaard dat vooral de financiën ervoor zorgde dat men binnen het ministerie tot deze conclusie moest komen.

"De financiële status van het investeringsbedrijf zorgt ervoor dat het niet in staat is om de garantie te geven aan Bernie Eccelstone dat ze de race van 2004 kunnen financieren" verklaarde Marcel Charmant, president van het regionale bestuur in Nievre, tegen de Franse krant Journal du Centre.

Minister kan niets met beleid Vaticaan

CDA-minister Agnes van Ardenne van Ontwikkelingssamenwerking heeft de Nederlandse kardinaal Simonis stevig aangesproken op het beleid van het Vaticaan inzake voorbehoedsmiddelen en geboortebeperking. ,,Ik heb tegen de kardinaal gezegd dat ik als praktiserend katholiek en nu ook als minister van Ontwikkelingssamenwerking al jarenlang tot de conclusie kom dat de politiek van de katholieke kerk in ontwikkelingslanden niet werkt'', zo zei de minister vanochtend in een IKON-programma.

Van Ardenne: ,,Ik ben lid van de katholieke kerk, ik ben trouw aan die katholieke kerk, al ben ik het dus niet eens met dat er in zijn algemeenheid wordt gezegd wat mensen wel en niet mogen doen. Dat seksualiteit een taboe is, dat kan dus niet. Ik heb de kardinaal dit voorgelegd en het ook een beetje zijn probleem gemaakt''.

Volgens de minister kwamen beiden in het gesprek niet dichter tot elkaar. Zo zei de aartsbisschop dat ze zich als katholiek moet houden aan de katholieke leer en die houdt in dat voorbehoedsmiddelen verboden zijn, je trouw moet zijn, soms onthouding in acht moet nemen en geen condooms mag gebruiken.

Een woordvoerder van Simonis reageerde verbaasd op de onthullingen van de minister, omdat de ontmoeting vorige maand volgens hem een privé-gesprek betrof.

Binnenkort lichtgevende vissen te koop

vrot-vrot, Zeiklops en LSDsmurf hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanaf januari zullen in de Verenigde Staten voor het eerst genetisch gemanipuleerde huisdieren te koop zijn. De zogenaamde GloFish is een zebravis waarbij koralengenen zijn ingeplant. Al bij zwakke lichtinval zal de vis hierdoor gaan oplichten.

Producent Yorktown Technologies wil de vis niet buiten de VS verkopen. De genetische manipulatie schaadt de gezondheid van de vis niet.

Onlangs werden in Singapore 400 van dergelijke vissen in beslag genomen.

Man in Rotterdam-Zuid doodgestoken

Reya had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Rotterdam-Zuid is zondagmorgen een 38-jarige man om het leven gekomen na een steekpartij. Twee passanten troffen de nog onbekende man rond kwart over zes aan in de Rosestraat. Dat heeft een woordvoerder van de politie zondag gemeld.

Toen de gealarmeerde politie en GGD ter plaatse kwamen, bleek de man al te zijn overleden. Reanimatie mocht niet meer helpen, aldus de woordvoerster.

Slechte generale Teplice

FK Teplice heeft in de laatste wedstrijd voor de UEFA cup ontmoeting tegen Feyenoord een 1-0 nederlaag geleden tegen FC Zlin.

De tsjechische club is al weken uit vorm en wist sinds 28 september geen competitiezege te boeken. Het was dan ook al de vierde nederlaag voor de club deze competitie.

Als het om UEFA cup voetbal gaat heeft de club vooralsnog niet te klagen, in de eerste ronde schakelde het 1.FC Kaiserkautern uit en in de tweede ronde won het de uitwedstrijd bij Feyenoord met 0-2.

Deel A12 dicht wegens opruimen bommen

bumberklevers had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De explosieve opruimingsdienst zal vandaag twee vliegtuigbommen uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk maken in een weiland nabij de afrit Nootdorp van de A12. Deze snelweg zal vandaag dan ook tussen het knooppunt Prins Clausplein bij Den Haag en afrit zeven bij Zoetermeer dicht zijn.

De werkzaamheden rondom het onschadelijk maken van de 500-ponders duren naar verwachting nog tot 13:00 uur. De afrit Nootdorp blijft tot 17:00 uur afgesloten.

Column: Urban Warfare

Vlak achter me loopt een Nepalees jongentje van 10 jaar, niets om bang voor te zijn, maar hier in Kathmandu is iedereen een potentieel verkoper en ben ik een wandelend dollarbiljet. Ik voel dat hij me volgt en stop even om te frunniken aan mijn veters. Hij doorziet mijn afleidingsmanouvre, maar moet doorlopen om zelf niet op te vallen. Wanneer hij vijf meter verder is loop ik verder maar zijn snelheid is inmiddels tweemaal zo langzaam als voorheen, waardoor ik bij de kruising bijna op zijn hielen sta. Hij kijkt sluw over zijn schouders om te zien waar ik heen zal lopen, om me in die straat aan te gaan spreken. Ik loop rechtdoor, hij versnelt de pas, denkend dat hij het weet en opnieuw pogend niet op te vallen. Wanneer hij niet meer terug kan zonder zijn cover te verliezen kijk ik plots naar links, zie iets totaal oninteressants en loop er heen, een beteuterd gezicht in mijn ooghoeken achterlatend. Veels te makkelijk, maar om negen uur 's ochtends een goed begin van de strijd.

Gezin gewond na aanslag

psv had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vijf bewoners van een woning aan de Magisterstraat in Veldhoven zijn zaterdagmorgen gewond geraakt na een aanslag op hun huis. Rond 04:30 uur werd er een brandend voorwerp door de brievenbus gestoken, zo blijkt uit onderzoek van de politie. De bewoners, vader (42), moeder (40) en drie kinderen (18, 15 en 7 jaar oud) liepen brandwonden en rookvergiftiging op. Zij zijn naar ziekenhuizen in de regio gebracht.

Een 19-jarige man uit Veldhoven wordt er nu van verdacht de brand te hebben veroorzaakt. De politie hield hem rond 06:00 uur aan nabij het pand. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. De politie is nog op zoek naar eventuele getuigen.

Nederlanders scoren lustig

Gister werd er enorm gescoord door Nederlanders, niet alleen in de vaderlandse competitie, maar ook in het buitenland was het raak.

In Engeland scoorden Ruud van Nistelrooij (Manchester United), Dennis Bergkamp (Arsenal) en Mario Melchiot (Chelsea).

In Duitsland troffen Roy Makaay (Bayern München) en Arie van Lent (Borussia Mönchengladbach) doel.

In Spanje was Patrick Kluivert (FC Barcelona) eenmaal trefzeker.

In Italië kon tenslotte Andy van der Meyde (Internazionale) een doelpunt aantekenen.

Varia
Ook ex-Feyenoorders vielen op, Julio Cruz (Internazionale) en Brett Emerton (Blackburn Rovers) scoorden gister allebei eenmaal. Andere opvallende doelpuntenmakers waren Peter Van Hout en Jonas Kolkka (nu beiden Borussia Mönchengladbach).

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.