John F. Kennedy precies 40 jaar dood

funmaster en Histocasa hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Verenigde Staten wordt vandaag op grootschalige wijze de 35e Amerikaanse president John F. Kennedy herdacht. Het is precies veertig jaar geleden dat hij in de Texaanse plaats Dallas werd vermoord. Om dit te herdenken pakken veel Amerikaanse televisiezenders groots uit.

De Amerikaanse president George W. Bush liet gisteren weten dat "het gevoel van verlies de tand des tijds heeft doorstaan". Volgens Bush zorgt de nagedachtenis aan John F. Kennedy nog steeds gevoelens van trots in de VS. "We herinneren ons met veel affectie en respect de charmante en waardige handelswijze van Kennedy". De Amerikaanse overheid zelf doet weinig aan de herdenking.

John F. Kennedy werd op 22 november 1963 rond 12:30 uur doodgeschoten toen hij met een open auto door Dallas reed. Om 13:00 uur werd in het ziekenhuis officieel vastgesteld dat hij overleden was. Hoofdverdachte is Lee Harvey Oswald. Vice-president Lyndon B. Johnson werd om 14:38 uur ingezworen in het presidentiŰle vliegtuig Air Force One als nieuwe president van de VS.