Rugby: Uitslag wereldbeker finale

Vandaag werd in Sydney (Aus) voor 80.000 toeschouwers en vele miljoenen tv-kijkers de finale om de wereldbeker rugby gespeeld. Engeland versloeg na verlenging Australië met 20-17. Een dropgoal van Jonny Wilkinson 26 seconden voor het eindsignaal besliste de spannende eindstrijd.

Engeland was vooraf favoriet, maar titelverdediger Australië mocht niet worden onderschat. Onder regenachtige condities werd een mooie en spannende wedstrijd gespeeld. Bij rust leidde Engeland nog met 14-5. Australië kwam echter gelijk en dwong met name dankzij drie penaltygoals van Elton Flatley een verlenging af (14-14). De laatste viel in de slotseconde van de reguliere speeltijd.

In de verlenging van tweemaal tien minuten was het uiteindelijk Wilkinson die met een drop goal de zege voor Engeland binnen haalde. Wilkinson en Flatley hadden daarvoor nog beiden een penaltygoal gescoord (20-17).

De wereldtitel was de eerste voor Engeland. De winst was extra zoet daar revanche genomen werd voor het verlies tegen Australië in 1991. In de kleine finale versloeg Nieuw Zeeland donderdag al Frankrijk met 40-13.


Uitslag
Australië 17
Try (5pt): Tuqiri
Pen (3pt): Flatley (4)

Engeland 20
Try (5pt): Robinson
Pen (3pt): Wilkinson (4)
Drop (3pt): Wilkinson