Ex-vriendje vast voor moord op scholiere

Eťn van de gearresteerden voor de gruwelijke moord op de 16-jarige vwo-scholiere Maja Bradaric uit Nijmegen, is een ex-vriendje van het slachtoffer. Tegenover de Telegraaf hebben goed ingevoerde bronnen gezegd dat in totaal drie jongens en een meisje in de leeftijd van 16 tot 17 jaar vastzitten. Daaronder is de 16-jarige G., een grote en stevig gebouwde jongen uit de Nijmeegse wijk Hatert, evenals het slachtoffer afkomstig uit het voormalige JoegoslaviŽ.

Vriendinnen van Maja zeggen dat zij met G. al een tijdje stiekem verkering had, zonder dat haar ouders er iets van wisten. Een tijdje geleden had ze hem ontmoet in de Nijmeegse discotheek de Matrixx. ''Maja was keigek op hem, maar een week geleden had ze het uitgemaakt. Ze zei dat hij veel te opdringerig op seksueel gebied was. Daar hield Maja niet van. Maandagavond zou zij die jongen weer ontmoeten. Wij hebben hem nooit gezien, hij hoort bij een groep uit de wijk Hatert''.

Volgens de politie zijn er nog geen bekentenissen afgelegd. Het onderzoek kwam gisteren in een stroomversnelling terecht nadat tientallen personen waaronder vrienden, kennissen en medeleerlingen van het meisje door de politie werden gehoord. Onder de pubers die gisteren allemaal zijn ondervraagd behoren ook degenen die het brandende lijk hebben aangetroffen. Zij zijn door rechercheurs stevig aan de tand gevoeld.


Maja Bradaric