FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesCoronavirus (COVID-19)
Coronavirus (COVID-19)


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 31 oktober 2003

Typ-test

Doe hier een typ-test, kies eerst nederlands voor je begint en post daarna hier je score. Let trouwens goed op punten, komma's hoofdletters en anders speciale tekens.

Mijn score

Quote:
Game over
Your score: 276 keys per minute ~ 55 words per minute
Language/mode: du
Ranking: You've got potential.
Comparison: 41% of registered TyperA users using this language have typed a better result; 59% have a lower or equal result.

You typed: Tijdens het komendezonnevlekkenmaximum zullen ze zichnog wel vaker voordoen. Er wordt nu veel moeite gedaan om de piloot precies genoeg om handen te geven, en om de user interface voor de mens begrijpelijk te maken. Maar als binnen een straal van 50 lichtjaar van de zon een ster uit elkaar spat, dan is het zeker dat de heftige straling de dunne en voor ons uiterst belangrijke ozonlaatr afbreekt. Het verschil zit hem in de afmetingen. De robot beweegt zich heel natuurlijk en kan bijvoorbeeld traplopen. Daar werd heel aardig voor betaald, en zonder het Open Sou

Mistakes: ozonlaatr(ozonlaag), Sou(Source-project)

Well done!


Italiaanse clubs spenderen één miljard.

De vijf grootste clubs uit de Serie A hebben vorig seizoen een totaal van 1,2 miljard euro uitgegeven.

Juventus, Internazionale, AS Roma en Lazio Roma besteden dit geld voor de helft aan spelerssalarissen. Deze cijfers zijn vrijdag bekend gemaakt door de Italiaanse krant La Republica. Aan het einde van afgelopen seizoen dreigde er nog een bankroet voor het betaalde voetbal in Italie, in totaal was er een verlies van meer dan één miljard euro de vijf genoemde clubs waren verantwoordlijk voor een kwart daarvan. Lazio Roma kwam uit op een schuld van 472 miljoen terwijl aardsrivaal AS Roma goed was voor 340 miljoen schuld.

Berlusconi, premier van Italie en voorzitter van AC Milan heeft onlangs een wet in het parlement doorgedrukt waardoor clubs kunnen overleven. Ze krijgen tien jaar de tijd om van hun schulden af te komen als deze wet er niet was gekomen zouden veel clubs geen licentie hebben ontvangen voor dit seizoen.

Toch lijkt het erop dat het niet 100% zeker is dat de clubs gered zijn, de wet staat namelijk onder grote druk van de europese commissie die het een niet toegestane vorm van staatssteun vind. Mocht in Brussel beslist worden dat de wet illegaal is dan dreigt het totale betaald voetbal in Italië failliet te gaan.

Barthez niet naar Marseille

De wereldvoetbalbond Fifa heeft geen toestemming verleend voor de transfer van Fabian Barthez van Manchester United naar Olympique Marseille.

Dit is afgelopen donderdag door een woordvoerder van de bond bekend gemaakt, de reden van weigeren is dat de transfermarkt op het moment gesloten is en pas in januari weer open gaat.

Marseille denkt hier onderuit te kunnen komen omdat Barthez de derde keeper is bij Manchester United en omdat hij anders het EK van 2004 in Portugal mist. De club heeft dan ook beroep aangetekend bij de Fifa.

Ook de ernstige blessure van eerste doelman Carasso van Marseille zou een reden kunnen zijn om de transfer toch toe te staan. De keeper is tot het eind van het seizoen uitgeschakeld met een knieblessure.

Klapkartonnetje zorgt voor lage CD-prijs

Het Spaanse Astro Records brengt op tien november twee CD's uit in Nederland, die verkocht zullen gaan worden voor een prijs tussen de 8 en 9 euro. De lage verkoopprijs is mogelijk door een nieuw verpakkingsmateriaal: een zogenaamd klapkartonnetje. Door lagere drukkosten en lagere marges zijn grote besparingen mogelijk.

Volgens Rick Treffers, die de promotie van Astro Records in de Benelux doet, houdt het label er uiteindelijk zelf weinig aan over: "Maar we krijgen liever vaker iets van wat minder, dan niets van meer. Ik snap niet dat het concept niet eerder is geïntroduceerd, in Spanje heeft het kartonnetje veel stof doen opwaaien."

Ook in Amerika en Groot-Brittanië staan de CD-prijzen onder druk. Zo heeft de Britse supermarktketen Sainsbury's (vergelijkbaar met Albert Heijn) aangekondigd CD's voortaan onder de 14 euro te verkopen. Daarnaast heeft de Amerikaanse platenmaatschappij Universal de inkoopprijs aan de handel structueel verlaagd.

Treinreiziger klem in toiletpot

bordewolf had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Doordat de 41-jarige Edwin Gallart zijn mobieltje in de treintoilet had laten vallen, kwamen duizenden treinreizigers uit New York afgelopen woensdag te laat op hun bestemming aan. De man kwam met zijn arm vast te zitten in de roestvrijstalen pot toen hij het mobieltje eruit wilde halen. De politie en de brandweer konden hem uiteindelijk met wat lassnijwerk bevrijden.

Even nadat de trein in het spitsuur uit Grand Central Terminal was vertrokken hoorde een medepassagier de man roepen. De trein werd vervolgens op een volgend station stilgezet.

Dronken tractorbestuurder rijdt politie aan

ub40_bboy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bezopen en met zes soorten medicijnen op pad gaan is geen goed idee. Achterop een onopvallende politiewagen rijden is nog veel dommer. Een 52-jarige inwoner van Breda dacht hier donderdagmiddag anders over. Op de noordelijke rondweg gaf de man als bestuurder van een kleine tractor gas in plaats van te remmen en reed zo op de politiewagen die voor hem reed.

De dronken bestuurder vertelde de verbouwereerde agenten dat hij suikerpatiënt is en dat hij de nacht ervoor ongeveer dertig flessen bier had leeggedronken. Rond één uur 's nachts vond hij het wel welletjes en was gaan slapen. De aanrijding gebeurde omstreeks vier uur 's middags. Bij de bloedproef scoorde de man nog 2,3 promille. Dit is ruim viermaal zo veel als toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Norovirus treft Brits cruiseschip

Kroatische autoriteiten hebben donderdag bekend gemaakt dat ongeveer 250 passagiers van een Brits cruiseschip besmet zijn geraakt met het norovirus. Het schip dat zich momenteel in Griekse wateren bevindt, ging woensdag voor anker in Dubrovnik (Kroatië).

Vandaag zijn Griekse dokters aan boord gegaan. De passagiers moesten aan boord blijven. Zieke passagiers kregen de opdracht om in hun cabine te blijven en zo verdere besmettingen te voorkomen.

Het norovirus veroorzaakt misselijkheid, diarree en overgeven. Het wordt verspreid door lichamelijk contact. De ziekteverschijnselen houden normaal gesproken ongeveer twee dagen aan. Genezen patiënten kunnen het virus echter nog ongeveer een week lang verspreiden. Het virus komt voornamelijk voor op plekken waar slechte sanitaire voorzieningen zijn. Te denken valt dan aan ziekenhuizen en schepen, de omvang is echter zelden zo groot.

Met dank aan Stuartje voor het herschrijven en submitten van dit bericht!

'Ronaldo is in voor Inter'

Spits Ronaldo van Real Madrid belt geregeld met voorzitter Moratti van het Italiaanse Internazionale. De spits zou oren hebben naar een eventuele terugkeer nu in Milaan trainer Hector Cuper aan de kant is gezet.

Ronaldo nodigde Moratti vandaag uit in Madrid. De spits is niet in vorm bij Madrid. Hij is de meest gewisselde speler in de selectie en brengt ondanks al zijn doelpunten niet wat van hem wordt gevraagd. Trainer Queiroz zou zelfs overwegen om hem te passeren voor de wedstrijd van komend weekend.

Ronaldo: "Ik heb altijd gezegd dat ik graag nog eens bij Inter ga spelen. Wanneer de Inter-leiding dat ook een goed plan lijkt, moeten Moratti en ik daar zeker over praten." De nieuwe trainer van Inter Alberto Zaccheroni gelooft nog niet in een overgang, maar ziet de Braziliaan graag komen.

Deelnemers show "vallen" over transseksuele

Wessie, missy_chryssy, fastar, nipeng, Crash42, Regenworm, Crash42, Maammi en Roel's Weblog hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zes Britten, die deze zomer op Ibiza meededen aan een tv-datingshow, willen zender Sky One aanklagen. In de datingshow moesten de zes uit een aantal vrouwen de aantrekkelijkste kiezen. Ze kozen allemaal voor Miriam met wie ze vervolgens mochten knuffelen. De mannen wisten toen nog niet dat Miriam een transseksueel was.

De zes mannen, waaronder een Britse commando en een skileraar, voelen zich in hun hemd gezet. Ze willen de uitzending van 16 november voorkomen. Sky One wil dat het programma gewoon wordt uitgezonden. Wel zal de kijker aan het begin van de uitzending worden verteld dat Miriam als man is geboren.

R23 342 keer veranderd

De Renault R23 is gedurende het seizoen op maar liefst 342 posities veranderd.

Toen Renault in Brazilië aankwam was de auto al op 52 posities veranderd ten opzichte van Melbourne. Brazilië was toen al de derde Grand Prix van het jaar. Verderop in het seizoen werd de auto op de meeste posities veranderd gedurende de Grand Prix van Engeland. Op dat moment werd dus ook overgestapt naar de R23B en deze was op 80 verschillende posities anders dan zijn voorganger.

Ook de rest van het seizoen was Renault druk bezig. Zelfs de laatste twee Grand Prix's was Renault nog druk bezig de auto sneller te maken. Dit natuurlijk ook met het oog op het nieuwe seizoen.

Technisch directeur Pat Symonds zegt hierover: "Als je er niet in slaagt om je auto door te ontwikkelen schuif je vanzelf naar achter op de grid".

Vitesse bekijkt spits González

Vitesse heeft interesse in spits Yordi González van Real Zaragoza.

De Arnhemmers kunnen mede gezien de lage klassering op de ranglijst nog wel wat stootkracht voorin gebruiken. González (29) zou dat kunnen brengen, hij scoorde vorig jaar 15 goals in de Segunda division. Dit seizoen speelde hij pas tweemaal in de Primera division. Zijn trainer ziet hem als tweede keus.

González zelf heeft zich in de Spaanse pers nog niet happig uitgelaten over Vitesse. In het verleden was hij actief bij Sevilla CF, Atlético Madrid en Blackburn Rovers.

Dalende kijkcijfers in de F1

In Europa zijn de kijkcijfers nog steeds laag. Ook tijdens het spannende seizoen van dit jaar.

Frankrijk en Finland zijn de enige landen waar de kijkcijfers fors stegen na het 2002 seizoen. Duitsland, Engeland en Italië daarintegen gingen met een fikse duik omlaag.

In Japan was de best bekeken race natuurlijk de Grand Prix van Japan zelf, die op Suzuka werd verreden. Dit had een marktaandeel van 4%, terwijl in China de Grand Prix van San Marino, die op Imola werd verreden een marktaandeel van minder dan 1% had.

Zelfs de Formule 1 tijdschriften moesten een flinke daling slikken. De tijdschriften "F1 Racing" en "Motor Sport" kregen een tegenvallende daling te verwerken.

Arbiter Braamhaar telefonisch bedreigd

Maxximus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De wedstrijd PSV-Ajax heeft voor Scheidsrechter Eric Braamhaar een vervelende nasmaak gekregen. De wedstrijd van afgelopen zondag verliep rommelig. Braamhaar had daar een vervelende hoofdrol in. Nu is hij naar aanleiding van zijn arbitrage bij deze wedstrijd een paar keer telefonisch bedreigd.

De scheidsrechter is per telefoon bedreigd. "De teksten zijn niet relevant, maar ik vermoed dat de telefoontjes van boze Ajax- en PSV-supporters kwamen." In totaal is hij vier keer via zijn GSM en vaste lijn bedreigd. De eerste keer was al tijdens de wedstrijd. De andere keren was na de wedstrijd. "Heel vervelend, vooral omdat ik zelf niet thuis was: mijn vrouw nam steeds op. Uiteindelijk heeft ze de stekker er maar uitgehaald. Gisteren is-ie er weer ingegaan. En gisterochtend ben ik op mijn mobiel nog bedreigd. Dit soort dingen hoort blijkbaar bij de arbitrage, ik ga ook geen aangifte doen. Maar het is wel een schaduwzijde. Ik zal maatregelen nemen, mijn naam moet uit het telefoonboek. Een geheim adres zal lastig worden, maar een geheim telefoonnummer moet ik nu toch maar eens gaan aanschaffen", aldus Braamhaar.

Pedofielennetwerk in Beieren opgerold

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Duitse politie en justitie hebben afgelopen nacht in de deelstaat Beieren een pedofielennetwerk opgerold. Twaalf verdachten werden opgepakt en worden nu vastgehouden op verdenking van het verspreiden van duizenden foto's en video's. Daarnaast zouden ze zich ook al jarenlang hebben vergrepen aan minderjarigen.

Meer dan tweehonderd politieagenten en officieren van justitie deden huiszoekingen bij achttien adressen. Het zwaartepunt van de actie lag in de stad München. Zesendertig computers, 41 harde schijven en 8.000 CD-roms werden in beslag genomen.

Mede aanleiding voor de actie was een onderzoek van het weekblad Stern en de televisiezender ZDF. De journalist Manfred Karremann had zich voor deze mede in het pedofielenmilieu laten opnemen. Hij reed een jaar lang met een kampeerauto door Duitsland om met vermoedelijke daders in contact te komen. Zijn reportage Am hellichten Tag wordt volgende week dinsdag door ZDF uitgezonden.

Ex-werknemer rijdt bij McDonalds naar binnen

Gerard-Joling had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een overspannen ontslagen werknemer van de McDonalds aan de Paasheuvelweg in Amsterdam-Zuidoost is vanochtend met zijn auto het pand van zijn oud-werkgever binnen gereden. Hij richtte daarbij aanzienelijk schade aan.

In het pand is het opleidingscentrum van de hamburgerketen gevestigd. De 30-jarige man reed een aantal keren heen en weer en kwam in de hal tot stilstand. De man is in overspannen toestand ingesloten door de politie.

Microsoft wil Google overnemen

brighton had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Microsoft wil Google overnemen. Dat schrijft The New York Times vandaag. Microsoft zou Google de afgelopen twee maanden benaderd hebben voor een samenwerking of zelfs een overname. De krant baseert zich bij zijn berichtgeving op diverse topmannen die bij de gesprekken betrokken zijn geweest.

Google heeft tot nu toe echter geen interesse getoond. Het bedrijf die de succesvolle zoekmachine beheert zou meer zien in een beursgang, die nu ook op stapel staat.

Microsoft heeft vooral interesse omdat Google veel geld verdient met het verkopen van zoekgerelateerde advertenties. De twee bedrijven hebben nog niet op de berichten gereageerd.

Ook prestatiebeurs voor MBO'ers

MBO-scholieren van 18 jaar en ouder zullen dezelfde rechten en plichten krijgen als HBO'ers en WO'ers. Dit houdt onder andere in dat voor de eerstgenoemde groep de prestatiebeurs ingevoerd zal worden.

Deze maatregel past in het kabinetsbeleid om leerlingen en studenten meer op hun eigen verantwoordelijkheid te wijzen. De prestatiebeurs, die de basisbeurs, de aanvullende beurs en de OV-studentenkaart omvat, wordt gezien als een belangrijke stimulans om het MBO-diploma te halen.

Ook komt er een proef om MBO'ers de mogelijkheid te geven met behoud van studiefinanciering een opleiding te volgen in Vlaanderen, Duitsland of Engeland. Het zal dan wel moeten gaan om een opleiding in de sectoren Gezondheid en Welzijn, Metaal en Elektro, of Economie en Administratie.

Op dit moment is de MBO-beurs nog een gift, waarvoor alleen een aanwezigheidsplicht geldt. De nieuwe regeling gaat overigens alleen gelden voor de niveaus 3 en 4 en zal naar verwachting in augustus 2005 worden ingevoerd.

Rusland sluit oorlog met NAVO niet uit

Schaartje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rusland sluit een oorlog met de NAVO niet uit. Dat zei vice-voorzitter van de Russische Generale Staf, generaal Joeri Baloejevski, een dag nadat NAVO-secretaris-generaal George Robertson een bezoek aan het land had gebracht. Volgens Baloejevski is een oorlog met een NAVO-land niet helemaal uit te sluiten. Als Rusland een NAVO-lidstaat zou aanvallen, dan zijn de afspraken (artikel 5) binnen het verbondschap dat dit als een aanval op alle lidstaten wordt beschouwd.

Een oorlog zou overigens niet goed uitpakken voor de Russen, zo zei de Russische generaal. Alleen al de Verenigde Staten geven 270 miljard dollar aan defensie uit. Volgens hem geeft Rusland maar vier tot vijf miljard aan defensie uit.

"Wij, militairen van Rusland, hebben veel vragen bij de mate waarin en de reden waarom de NAVO als militair mechanisme moet worden versterkt, werd Baloejevski vrijdag geciteerd door de krant Rossiiskaja Gazeta. "Waarom moeten de NAVO en de VS nieuwe precisiewapens ontwikkelen? Waarom moeten zij het defensiesysteem en het gebruik van massavernietigingswapens verbeteren?" Daarmee blijkt wel dat de Russen nog steeds wantrouwen hebben in de NAVO. De verdragsorganisatie is ook nog steeds officieel een potentieel gevaar voor Rusland, zo bleek uit een beleidsnota van het Russische ministerie van defensie.

Toch zal het voorlopig niet tot oorlog komen. De Russische President Vladimir Poetin liet weten dat Rusland blijft streven naar een verdieping van de relatie met de NAVO, ondanks vele onopgeloste problemen.

IND beslist vaak te laat

De Nationale Ombudsman, mr. Fernhout, is tot de conclusie gekomen dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) er vaak niet in slaagt om binnen de tijd die de rechter heeft opgedragen te beslissen.

Het principe dat een gerechtelijk bevel onverwijld moet worden uitgevoerd, komt hiermee in het gedrang. Ook de rechtsbescherming van vreemdelingen en het gezag van de rechter en wetgever wordt hiermee geschaad.

Uit het onderzoek dat de Ombudsman uit eigen beweging startte bleek dat de IND eind januari 2001 in 2717 dossiers een nieuw besluit moest nemen. Twee jaar later staan nog 63 van deze dossiers open. De beslissingstermijn hiervan was gemiddeld drie jaar verstreken.

Oudste mens overleden

DjieOooDie, Schaartje, Viper® en Eftelinger hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op 116-jarige leeftijd is de Japanse Kamato Hongo overleden. Zij was de oudste mens ter wereld. Dat hebben functionarissen uit haar woonplaats Kagoshima vrijdag tegen het persbureau Kyodo gezegd.

Hongo werd in 1887 geboren. In maart van vorig jaar werd ze de oudste mens ter wereld. Twee weken geleden overleed een vrouw van 122 jaar. Maar zij was niet officieel de oudste. Hongo werd vooral bekend door haar opmerkelijke slaap- en waakpatroon. Ze bleef steeds twee dagen achter elkaar wakker, om daarna twee dagen in diepe slaap te verkeren.

Familie uit Irak klaagt Brits ministerie aan

NLBADB0Y stuurde ons via de newssubmit dit geheel vertaalde bericht:

Een familie uit Irak die in Engeland woont, overweegt het Britse Ministerie van Defensie aan te klagen omdat tien van hun familieleden zijn omgekomen bij een aanval met bommen in het Zuiden van Irak.

Drie generaties van de familie Hamoodi zijn op 5 april omgekomen toen de gezamenlijke strijdkrachten hun huis in Basra bombardeerden. Het huis werd gebombardeerd omdat men het vermoeden had dat de neef van Saddam Hussein en Ali Hassan - beter bekend als "Ali Chemicali" - daar verbleven.

Mazen Hamoodi woont al 27 jaar in het Noordwesten van Engeland en verloor zijn moeder, zus en een aantal neven en nichten tijdens de aanval. "We denken dat de familie of andere bloedverwanten zeker een goede kans maken," zei Imran Khan, de advocaat van de familie. Daaraan voegde hij toe dat het gebruik van precisiebommen met de kennis dat daarbij onschuldige burgerslachtoffers zouden vallen bijdraagt aan het onwetmatig doden.

Als er gebruik is gemaakt van informatie die niet betrouwbaar was of niet grondig gecontroleerd, dan zou er sprake kunnen zijn van grove nalatigheid, zei hij. Volgens Khan heeft het Ministerie van Defensie haar medeleven betuigd maar wil het geen verantwoordelijkheid nemen voor de doden. "Dit is geen zaak waar is gebombardeerd nadat er is geschoten, er was geen duidelijk aanwijsbare reden om te bombarderen."

Khan is nu van plan om te schrijven naar het Ministerie van Defensie. Mocht hij niets meer van ze vernemen, dan spant hij een rechtszaak aan en zal er compensatie voor de doden worden geëist. Een woordvoeder van het ministerie van Defensie zei: "mocht het tot een rechtszaak komen, dan zullen wij ons verdedigen. We doen er alles aan om burgerslachtoffers te vermijden maar helaas gebeurt dit soort dingen."

Ferrari in 2004 met F2004?

Ferrari streeft er naar om het seizoen 2004 te beginnen met een compleet nieuwe wagen

Waar het de laatste jaren steeds gebruikelijker werd om een seizoen met een doorontwikkelde wagen te starten wil Ferrari nu van dit concept af. Ferrari was overigens trendsetter op dit vlak, terwijl McLaren liet het afgelopen seizoen zien doorontwikkelen tot een ware kunst te kunnen verheffen.

Luca di Montezemolo eist nu echter, volgens het blad Quotidiano Nazionale, dat Ferrari in 2004 met de nieuwe auto van start gaat. Montezemolo: "Het is zinloos om de F2003-GA nog verder te gebruiken, die wagen heeft zijn taak volbracht".

De nieuwe regel dat met ingang van aankomend seizoen de motoren een geheel weekend mee moeten gaan is waarschijnlijk een van de hoofdredenen van de omslag in het beleid. De aanpassingen die de oude wagen moet ondergaan zouden mogelijk te ingrijpend zijn voor de F2003-GA.

Geen IRL voor Frentzen

Voormalig Sauber-Coureur Heinz-Harald Frentzen maakt een einde aan de geruchten over zijn overstap naar de IRL

Eerder deze week wou Frentzen nog maar al te gaag als oval-racer door het leven gaan. Hij was zelfs al in gesprek met het team van Eddie Cheever. Maar nu heeft hij besloten deze overstap toch maar niet te maken.

"We hebben deze optie bekeken, en hebben met Eddie Cheever gesproken tijdens de GP van Amerika. Daarna hebben we er echter niet veel meer mee aangevangen," aldus de manager van Frentzen in Autosport.

Frentzen die eind dit seizoen aan de kant werd gezet door het team van Sauber heeft nu nog maar een paar mogelijkheden op het gebied van racen: DTM of Formule bij Jaguar, Jordan, Minardi zijn zijn opties.


Gené blijft testen voor Williams

Underwater wist ons vandaag het volgende te melden

Marc Gené zal ook in 2004 blijven testen voor Williams

Marc Gené heeft zijn contract met het BMW Williams team verlengd en zal tot en met het volgende seizoen testcoureur voor het team blijven. Het zal het vierde achtereenvolgende jaar zijn dat de Spanjaard als test- en reserve-coureur te zien zal zijn voor Williams.

Voor Gené betekent dit de afsluiting van een uitermate succesvol jaar in de F1. "Ik vind het erg leuk dat ik volgend jaar verder zal werken met het BMW Williams F1-team", aldus Marc zelf. "2003 is een erg druk, en vooral speciaal jaar voor me geweest. Ik maakte mijn racedebuut bij het team van Williams op Monza, waarvan ik erg genoot, en heb dit jaar 24000 kilometers getest".

Ook BMW Williams laat weten erg verheugd te zijn met de contractverlenging: "Marc's testkwaliteiten en -ervaring staan overal hoog aangeschreven, wij mogen blij zijn met een coureur van zijn kaliber", aldus teambaas Frank Williams.

Fraudeonderzoek hoger onderwijs duurder

calvobbes had ons via de newssubmit een volledig herschreven bericht gestuurd, waarvoor onze dank!

Het kost wat geld, maar dan heb je misschien ook wat: ruim tien miljoen euro is er nodig om te onderzoeken in hoeverre 155 hogescholen, universiteiten en scholen voor beroepsonderwijs hebben gefraudeerd.

De commissie Schutte denkt onder andere veel meer accountants nodig te hebben dan het ministerie aanvankelijk beraamde. Het ministerie begrootte het onderzoek met slechts 3,2 miljoen euro. Al in september had Schutte aangegeven dat het bedrag niet voldoende was. Exacte bedragen kon de commissie toen nog niet noemen.

Staatssecretaris van het Hoger Onderwijs, Nijs, heeft de commissie opdracht gegeven de begroting nader te bekijken, alvorens een besluit te nemen. Het zou niet alleen om meer accountants gaan, maar ook het secretariaat van de commissie zou zwaarder uitgerust moeten worden.

Mede door het grotere en uitgebreidere onderzoek denkt de commissie meer tijd nodig te hebben. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het onderzoek voor het einde van dit jaar afgerond zou zijn. Dit is nu naar maart 2004 opgeschoven.

Drie jaar cel voor Limburgse pooier

calvobbes stuurde ons via de newssubmit dit geheel herschreven bericht:

Vrouwenhandel is toch niet zo'n "ver van mijn bed-show" als sommige mensen misschien denken. Dat blijkt wel uit het feit dat een 43-jarige man uit het Limburgse Margaten is veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf en een boete van bijna vijfduizend euro. De man is schuldig bevonden aan vrouwenhandel, illegale tewerkstelling, het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen en aan bedreiging. Zijn 41-jarige vriendin kreeg 18 maanden voorwaardelijk en een boete van 3.000 euro.

De man lokte vanaf mei 1999 tot augustus 2001 zestien meisjes uit arme gezinnen uit Polen naar Nederland met de belofte dat ze als dienstmeisje aan de slag zouden gaan. De meisjes werd beloofd dat ze daar een goed inkomen voor zouden krijgen.
Eenmaal aangekomen in België moesten de meisjes echter illegaal aan de slag in een bar in Maaseik. Daar moesten ze vanaf acht uur 's avonds tot half zeven de volgende ochtend werken.

De rechtbank vond dat het stel de meisjes had uitgebuit en schandelijk had verdiend aan de opbrengsten. De vrouwen kregen per week maar 25 euro betaald, terwijl de omzet elke vier dagen 5.000 euro was. Van januari 2001 tot juli 2001 was de omzet zelfs 203.000 euro.

Biermerk 'Zinniz' verdwijnt van de markt

PiGi luisterde voor ons met een scherp oor naar Radio 3FM en meldde via de newssubmit het volgende:

Het biermerk Zinniz is van de markt. Het frisse biertje dat de stagnerende biermarkt een 'boost' had moeten geven, zal vanaf morgen definitief verdwijnen. Dat heeft producent Grolsch bekend gemaakt. Zinniz moest de concurrentie aangaan met de Breezer-achtige drankjes. Maar dat is niet gelukt.

Grolsch introduceerde het zoete biertje met veel tamtam in het voorjaar van 2002. Maar het bedrijf zegt nu dat het te weinig toekomst zegt te zien voor mixdranken en aanverwante bieren. Zelfs de recente revitaliserings-actie: icon battle, waarin creativelingen werden uitgedaagd een hip logo voor het merk te verzinnen, deed hier niets aan af. Het doek zal definitef vallen voor het biertje.

Elf jaar na fraude alsnog de gevangenis in

calvobbes stuurde ons via de newssubmit dit geheel herschreven bericht:

Misdaad verjaart niet gauw, en strafvervolging ook niet. Dat ondervond een 42 jarige vrouw uit Zeist. Onlangs werd ze ineens van haar bed gelicht en geboeid afgevoerd naar een politiecel.

Dat gebeurde omdat ze in 1992 een paar maanden zwart had gewerkt. Dat had ze later wel bij de sociale dienst opgebiecht en ze moest daarvoor 24.000 gulden terugbetalen. Maar de zaak kwam ook voor de rechter. Die veroordeelde haar in 1995 tot een gevangenisstraf van 5 weken. Die straf werd later nog omgezet in een taakstraf van 70 uur maar die maakte ze (toen ze daar in 2001 aan begon) niet af. En daardoor werd de celstraf weer actief.

De vrouw is nu alsnog in de gevangenis gezet omdat er nu plaats voor is. Doordat er nieuwe gevangenissen voor vrouwen zijn gebouwd, is er nu een plaats vrij voor haar en andere vrouwen. Politiekorpsen in het land zijn dan ook gevraagd om vrouwen die nog een gevangenisstraf uit moeten zitten op te sporen en op te pakken.

De advocaat van de vrouw staat theoretisch machteloos maar vindt het wel een kwalijke zaak dat de vrouw na zoveel jaar alsnog de gevangenis ingaat. Hij vindt het vooral erg dat ze geen kans kreeg om haar kinderen en werkgever te waarschuwen. "Het gaat hier om een oude, niet al te zware zaak en dus is het niet redelijk wat hier is gebeurd. Deze vrouw, geconfronteerd met een arrestatiebevel, heeft zelf actie ondernomen. Ze heeft een baan en kinderen en wordt dan plotsklaps opgepakt omdat plaatsen zijn vrijgekomen in vrouwengevangenissen," aldus de advocaat.

Ministerieel overleg over hamassite

Afgelopen week werd de Nederlandse overheid verzocht om een website over de radicale Palestijnse groepering Hamas te sluiten. Het verzoek werd gedaan door het Simon Wiesenthal Centrum in Amerika.

Nu dreigt de laatstgenoemde stichting naar de Europese Commissie te stappen, als er geen concrete actie wordt ondernomen. Hierop is bekend geworden dat het ministerie van Buitenlandse Zaken het overleg heeft geopend met de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken. Inzet: het verbieden van het beheer van de omstreden site. Dat meldt de site netkwesties. De kwestie gaat niet over de fysieke hosting maar meer over het eigendom. De eigenaar van het bedrijf dat de site host geeft aan in een chat de Palestijnse zaak te steunen, maar niet inhoudelijk betrokken te zijn bij de sites.

In september werd de Hamas met al haar vleugels door de Europese Unie tot terroristische groepering benoemd. Dit gebeurde toen, omdat de beweging verantwoordelijk is voor tientallen dodelijke aanslagen in Israël. Abraham Cooper, de chef van het Simon Wiesenthal Center, zal de Europese Unie aanspreken op hamasonline indien de Nederlandse regering geen verbod oplegt aan het beheer vanuit Nieuwegein.

Grootschalige drugscontrole in centrum Venlo

_Daniel_ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de binnenstad van het Limburgse Venlo heeft de Politie gisteravond samen met justitie, gemeentelijke handhavers en inspecteurs van verschillende overheidsdiensten een inval gedaan bij meer dan dertig horecabedrijven en winkelpanden. Onder de naam 'Hektor' werd gezocht naar drugsoverlast en werden allerlei wetten en verordeningen gecontroleerd. Het was de grootste actie ooit op dit gebied in Venlo.

Op last van de officier van justitie moest Café Reflex de deuren sleuten. Binnen werden drie arrestaties verricht vanwege softdrugsbezit. Ook in acht Duitse auto's werd drugs gevonden en in een 'drugsgerelateerd pand', zoals de politie het uitdrukt, werden teveel overnachtingsplaatsen aangetroffen.

In een aantal andere horecazaken trof de sociale recherche vier werknemers aan van wie vermoed wordt dat ze uitkeringsfraude hebben gepleegd. Bovendien werden twee illegale werknemers aangehouden.

Programma HCE (week 44)

Hieronder vind je het programma van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van komend weekend.

Programma Holland Casino Eredivisie (Week 44)

DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00 Roda JC ADO Den Haag -
.
za19.30 NAC Breda PSV -
za19.30 RBC Roosendaal NEC -
za20.00 Vitesse FC Volendam -
za20.15 Ajax AZ -
.
zo14.30 FC Groningen Feyenoord -
zo14.30 FC Utrecht sc Heerenveen -
zo14.30 FC Zwolle FC Twente -
zo14.30 Willem II RKC Waalwijk -

2000-ste Top 40 op Radio 538

De oudste hitlijst van Nederland, de Top 40, wordt vanmiddag voor de 2.000-ste keer uitgezonden. De Top 40 werd in 1965 begonnen door zeezender Radio Veronica. Toenmalig diskjockey Joost Den Draayer (Willem van Kooten) was op reis naar Amerika geweest en was daar met het fenomeen hitlijst in aanraking gekomen. Op zijn aanraden startte de zender met de lijst van best verkochte singles.

De Top 40 is in de loop der jaren door een aantal zenders uitgezonden geweest. Na het verdwijnen in 1974 van Veronica, door de anti-piratenwet, nam de TROS een tijdje de uitzendingen voor haar rekening op Radio 3 (toen Hilversum 3 geheten). Nadat Veronica het publieke bestel had weten te betreden nam het de Top 40 weer over.

Met de komst van Radio 538, opgezet in 1992 door oud-Veronica medewerkers, verhuisde de hitlijst naar die zender.

DJ Wessel van Diepen presenteert vanmiddag de 2000-ste Top 40. Tussen 14.00 en 18.00 uur komen oud-presentatoren van de Top 40 langs in de studio en wordt er teruggeblikt op de lange geschiedenis van deze hitlijst. In de studio zijn Jan van Veen, Lex Harding, Gijs Staverman en Erik de Zwart te gast. Daarnaast wordt ook Joost den Draayer aan het woord gelaten, de allereerste Top 40 presentator.

Top 40 uit 1974

Neo-nazi's duiken weer op in Centraal-Europa

In Centraal-Europa duiken ze overal weer op, de neo-nazi's; ze lijken terug van weggeweest, maar ze zijn in feite nooit verdwenen. Meestal werd hun bestaan ontkend, omdat niemand in Oost-Europa herinnerd wil worden aan de schandalige rol van Hongaren, Slowaken en Tsjechen in de Holocaust.

De afgelopen 14 jaar, in de overgang van het communisme naar het kapitalisme, leden de bruinhemden een bestaan in de marge, maar inmiddels treden ze steeds vaker in het openbaar.

Zo werd vorige week in Hongarije de opstand van 1956 herdacht; het eerste anticommunistische protest in Oost-Europa. Bruinhemden terroriseerden de boel echter zodanig dat veel straten moesten worden afgezet. De nazi's hebben in Hongarije ook een politieke stem, die (nog) niet in het parlement is vertegenwoordigd: de partij voor rechtvaardigheid en leven: MIEP.

Miep haalde tijdens de herdenking de zeer omstreden Britse Holocaustontkenner, David Irving, naar Boedapest om voor de Hongaarse televisie te verkondigen, dat de glorierijke opstand tegen de Russen in 1956 niets minder was geweest dan een revolte tegen het jodenregime.

In Centraal-Europa zijn in (souvenier)winkeltjes ook 'Mijn Kampf', Nazi-symbolen, complete SS-uniformen, Hitlerpoppetjes en portretten van Adolf Hitler volop verkrijgbaar.

Op Polen na hebben veel Centraal-Europese landen nog veel goed te maken met de joden. Hun toenmalige regeringen collaboreerden met de nazi's. Door de communistische overheersing heeft men geen kans gekregen met die gruwelijke erfenis af te rekenen. Maar gelijk nu regeringen de rol in de jodenvervolging langzaam aan gaan erkennen, rukken de neo-nazi's weer op.

Antikaterpil vanaf zaterdag te koop in NL

JoNNy_CileM_bravo en VeiligGlijden hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een oorspronkelijk door de Russische geheime dienst KGB ontwikkelde pil tegen de gevolgen van overmatig alcoholgebruik is vanaf zaterdag in Nederland te koop. Kort geleden berichtten we jullie nog dat deze pil de nieuwste hype was onder de sterren van Hollywood.

De drug, RU-21, wordt gemaakt in Rusland en werd na de Tweede Wereldoorlog door geheim agenten gebruikt om te kunnen blijven drinken, terwijl hun tegenstander dronken werd. Zo konden vervolgens geheimen worden gestolen. De drug stelt een kater en schade aan organen uit.

De RU-21 is volgens de Nederlandse importeur een honderd procent natuurproduct. De werkzame stof is een derivaat van een plant dat alcohol in het lichaam afbreekt en schade aan lichaamsfuncties en vitale organen voorkomt. De stof beschermt zowel de lever als de huid. De KGB-pil voorkomt niet dat iemand dronken wordt. De pil zal te koop zijn via internet en in uitgaansgelegenheden en kledingzaken.

De pil heeft geen bijwerkingen. Wil de pil optimaal werken, dan moet de drinker na iedere drie alcoholisch consumpties een pil innemen. Een morning after-gevoel met hoofdpijn, een droge mond of misselijkheid zou dan achterwege blijven. Een setje KGB-pillen van twintig stuks gaat 17,95 euro kosten.

CDA: 'strengere WAO-keuring allochtonen'

PIM4EVER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De WAO-keuring voor allochtonen wordt, als het aan het CDA ligt, verscherpt. Het CDA wil allochtone werknemers die arbeidsongeschikt dreigen te worden, tweemaal laten keuren. Dat meldt de Volkskrant vandaag. Directe reden voor dit voorstel is de oververtegenwoordiging van Turken en Marokkanen in de WAO, niet alleen van ouderen maar ook van jonge mannen en vrouwen. Hetzelfde geldt voor vrouwen, omdat zij ook oververtegenwoordigd zijn in de WAO. Bij allochtone werknemers bestaat een soortgelijke situatie.

Tweede Kamerlid Gerda Verburg zegt dat het voorstel niet discriminerend is. "De cijfers geven aan dat jonge allochtonen het slechter doen dan hun autochtone leeftijdsgenoten. Ik zie het simpel: deze maatregel kan ervoor zorgen dat ze aan het werk blijven", aldus Verburg in de Volkskrant.

Verburg is van mening dat er door slechte beheersing van de Nederlands taal vaak sprake is van communicatieproblemen tussen artsen en allochtonen. De tweede keuring zou dan ook moeten voorkomen dat allochtonen onnodig in de WAO belanden.

Verburg zal dit voorstel volgende week inbrengen tijdens het WAO-overleg van de Tweede Kamer met minister De Geus van Sociale Zaken. VVD-Kamerlid De Vries vindt de oververtegenwoordiging van allochtonen ook 'een probleem'. De LPF is 'helemaal voor' de tweede keuring. "Het wordt tijd dat die groep extra aandacht krijgt", aldus Kamerlid Varela.

Het CDA denkt niet dat er capaciteitsproblemen zullen ontstaan. Artsen de extra keuringen aan, omdat het aantal nieuwe WAO'ers snel daalt. De instroom bedroeg de eerste helft van 2003 36.000, terwijl dat vorig jaar in diezelfde periode nog 49.000 was. "Dus komt er capaciteit vrij."

Indiër huwt twee zussen

Opmerkelijk bericht uit India, waar een man volgende maand met twee zussen tegelijk in het huwelijk gaat treden. Nu is het India niet ongewoon dat moslims met meerdere vrouwen huwen, dat is wettelijk ook toegestaan, maar de bruidegom betreft hier een hindoe, en die mogen dat niet.

Toch verwachten advocaten dat het huwelijk door zal gaan, omdat niemand bezwaar lijkt te hebben. De bruidegom, Amar Verma, vroeg namelijk de 18-jarige bruid Ragini ten huwelijk, maar haar vader verbond aan zijn toestemming voor het huwelijk de voorwaarde dat Amar zijn 21-jarige dochter, die in een rolstoel zit, erbij zou nemen.

Amar vindt dat geen probleem, en ook de zusjes vinden het prima: ''We zijn zusjes en dat zullen we altijd blijven'', aldus Ragini.

Belgische belastingcomputer werkt niet

calvobbes stuurde ons via de newssubmit dit geheel herschreven bericht:

Bij de Belgische belastingdienst hebben ze al een paar maanden last van een computer die het programma Betax niet meer op wil starten. Die computer is wel noodzakelijk om de papieren aangiftes van de inkomstenbelasting over 2002 in te voeren.
Het werk stapelt zich op
Het betreffende programma zou moeten berekenen of en hoeveel de belastingbetaler bij de fiscus in het krijt staat. "We kunnen de gegevens niet in de computer invoeren om de berekening te starten", aldus een inspecteur. Nu liggen er dus al miljoenen aangiftes te wachten op behandeling.

Opvallend detail is dat de aangifte via internet geen problemen heeft opgeleverd. Critici vinden dan ook dat de overheid teveel aandacht en geld heeft besteed aan de internetaangifte en nieuwe apparatuur, maar dat geld beter aan goede software had kunnen besteden.

Een woordvoerder van het Belgische ministerie van Financiën kan dan ook niet zeggen hoelang het probleem nog zal duren. Een oplossing is nog niet in zicht. Daardoor komt ook de terugbetaling van teveel betaalde belasting in gevaar.

Kinderboekennieuws Oktober 2003

Iets nieuws op FOK!: Kinderboekennieuws. Regelmatig bieden we je informatie over nieuwe boeken voor kinderen of boeken die met kinderen (krijgen) te maken hebben. De nadruk ligt op boekjes voor jonge kinderen, tot ongeveer 7 jaar.

Hierbij dan de aftrap, maar vergeet niet om begin december nog eens terug te komen; rond 13 december verschijnt het volgende Kinderboekennieuws, met een heleboel leuke boekjes in kerstsfeer.

Fiets terugstelen redelijk 'geaccepteerd'

Uit onderzoek van Axa Stenman, producent van fietsaccessoires, blijkt dat nogal wat Nederlanders niet te beroerd zijn om een fiets te stelen, wanneer de eigen fiets gejat is. Zo'n 33% vindt het geoorloofd een fiets terug te stelen en 10% van de Nederlanders voegt de daad bij het woord.

Zeker 50% van alle Nederlanders blijkt ooit de dupe te zijn geweest van fietsendiefstal. Ruim 65% van de fietsers zet zijn karretje met met minimaal twee sloten vast, maar ook dat blijkt vaak niet voldoende.

Axa Stenman meent dat gestolen fietsen die uitgerust zijn met speciale identificatiechips, wel degelijk op te sporen zijn.

DJ Tiësto één in DJ top 100

DJ Tiësto heeft er weer een prestigieuze onderscheiding bij. Werd hij eerder al tot Nederlands beste dj verkozen, vannacht werd hij voor het tweede opeenvolgende jaar gekozen tot beste dj ter wereld door het Engelse DJ Magazine.

Tiësto (Tijs Verwest) staat één in de jaarlijkse tophonderd van het Engelse blad. De tophonderd wordt sinds 1993 samengesteld aan de hand van stemmen van het publiek. Het was de negende keer dat de lijst uitkwam en voor het eerst dat iemand twee maal achtereen de hoogste positie bekleedt.

A'dam debatteert over Marokkanen

Marokkanen, de laatste tijd veel in het nieuws, en dan vooral de jonge Marokkanen die voor veel overlast zorgen in bijvoorbeeld de hoofdstad. Woensdagavond debatteerde de Amsterdamse gemeenteraad voor het eerst specifiek over de problemen met Marokkanen.

Voorafgaand aan het debat was er een spoeddebatje over de uitgelekte privénotitie van PvdA-fractievoorzitter Tjalling Halbertsma. Hij bood zijn excuses aan dat hij het woord kut-Marokkaantjes in de kantlijn van een begroting had neergepend met de toevoeging dat zij maar eens 'gekielhaald' moesten worden op de klipper Stad Amsterdam. D66 wreef het de PvdA nog eens in dat ''het woord'' in die kringen zelfs door een ''fatsoenlijk mens'' als Halbertsma gebruikt wordt. En PvdA-wethouder Hannah Belliot was niet te beroerd haar eigen partijgenoten nog eens even de oren te wassen: ''Als we dit soort woorden niet eens meer zien als belediging...''

Daarna was het tijd voor het debat: Wat te doen met lastige Marokkanen in de stad, hoe kunnen de problemen aangepakt worden?.

PvdA-fractievoorzitter Halbertsma zei dat zijn partij zich realiseert dat in sommige situaties een stevige aanpak noodzakelijk is van ''de rotzooi trappende Amsterdamse jongens'' zoals hij ze deze keer maar eens noemde. ''Maar we realiseren ons ook dat een aanpak nooit zal slagen als tegelijkertijd geen perspectief wordt geboden''.

CDA-fractievoorzitter Hans Res zette in op sport: ''Momenteel sporten allochtone jongeren minder, terwijl dit een goede manier is om deze jongeren nauwer te betrekken bij de Nederlandse samenleving. Behalve goed voor lijf en geest is sport ook een middel om de integratie en participatie van allochtone Amsterdammers te verbeteren.''

De VVD sprak over verplicht integreren, regels handhaven, Nederlands spreken, consequent en streng optreden van de politie, duidelijke normen en waarden. ''Zij die geen respect kunnen opbrengen voor een ander, horen te worden aangepakt. Juist dan moet er een schepje bovenop'', aldus VVD-fractievoorzitter Frits Huffnagel.

''Wel ja, gooi er de knoet maar overheen'', zo hoonde fractievoorzitter Maarten van Poelgeest van GroenLinks de VVD woorden weg. ''Wie nuanceert en daarmee de ingewikkeldheid van het probleem tracht duidelijk te maken, kan mensen ook niet het geloof in een snelle en simpele oplossing aanbieden''.

Burgemeester Job Cohen zei tenslotte dat veel Marokkanen in Amsterdam gebukt gaan onder problemen; ''dat is wat anders dan te zeggen dat Marokkanen voor problemen zorgen. Daar wat aan doen moet de opgave zijn voor politici en bestuurders binnen en buiten deze gemeenteraad. De Marokkanen in onze stad zijn Amsterdammers, net als alle andere Amsterdammers''. De harde kern van probleemjongeren, die volgens hem niet alleen uit jongeren met een Marokkaanse afkomst bestaat, zal worden aangepakt.

Einde debat, waar collectief werd heengedraaid om het echte probleem in Amsterdam: de moeizame integratie van een heel veel grotere groep Marokkaanse Amsterdammers dan de harde kern. Jongeren, hier geboren, die met hun lijf in Amsterdam wonen, maar met hun hart in Marokko.

Duidelijk is dat de politiek geen pasklare oplossing voor de problemen heeft, en dat die wellicht ook niet zo simpel te realiseren zijn.

Grote brand in Veghel door ramkraak

Droefvogel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een bedrijf in Veghel is donderdagavond door een grote uitslaande brand verwoest. De brand is mogelijk ontstaan door een eerdere ramkraak.

Rond tien voor acht kreeg de Veghelse brandweer de melding dat in het pand van Twin Air aan de Eisenhowerweg op industrieterrein De Dubbelen een busje in brand stond. Toen de brandweer ter plaatse kwam, bleek er echter sprake te zijn van een grote uitslaande brand. Ook bleek het hek van het bedrijfsterrein te zijn geforceerd met een busje. Deze is waarschijnlijk gebruikt om het pand te rammen en is daarna in brand gevlogen.

Twin Air produceert luchtfilters voor motoren, crossmotoren en wedstrijdmotoren Tijdens het uitbreken van de brand waren er geen mensen in het pand aanwezig. Rond kwart over acht kon het sein brandmeester worden gegeven. De hoogte van de schade is nog niet bekend.

A'dam blijft optreden tegen drugs

Amsterdam gaat zich niet soepeler opstellen ten aanzien van drugs. Dat stelde burgemeester Job Cohen gisteren toen hem de 'Nachtnota' aangeboden werd. De nota is afkomstig van een groep Amsterdammers die het nachtleven in de hoofdstad bruisender wil maken; ze opereren onder de naam Nachtwacht.

De Nachtwacht zelf heeft niets tegen alcohol- en drugsgebruik, zolang het gebruikt wordt op een recreatieve en positieve manier. "De utopie van een maatschappij waar kwalitatief goede drugs en alcohol op een door de overheid geregelde manier volop te krijgen zijn lijkt er een van de verre toekomst".

Cohen was het met de Nachtwacht wel eens dat veel onnodig tijdrovende procedures zijn gericht op ''wat niet kan'', en niet gericht zijn op wat ''met een beetje creativiteit wel zou kunnen''. Maar op punt van drugscontrole ''blijf ik stevig optreden'', zo zei Cohen: ''de tijd van gedogen is voorbij".

Proef afronden op 5 eurocent

Nog dit jaar starten een aantal supermarkten een proef die tot doel heeft te bekijken of de één en twee eurocenten afgeschaft kunnen worden. In de desbetreffende winkels zal het af te rekenen bedrag afgerond worden op 5 eurocent. Mocht de proef succesvol zijn dan kan de rekenmethode snel bij andere winkels worden ingevoerd.

Achter de proef zit het 'Platform Maatschapelijk Overleg Betalingsverkeer'. Daarin zitten onder meer de Nederlandsche Bank en de Consumentenbond. Die laatste is nog wel kritisch wat betreft mogelijke prijsverhogingen.

Er bestaat sinds de invoering van de euro al een tekort aan kleine eurocenten. In Finland zijn de één en twee eurocent al afgeschaft.

Run op kaarten Schotland-Nederland

MauriceWeert had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Schotse voetbalbond verwacht een run op de kaartjes voor de wedstrijd Schotland-Nederland. Zaterdag gaat de kaartverkoop van start. "We kunnen niet aan de vraag voldoen", aldus hoofd communicatie Andy Mitchell van de Schotse bond. De wedstrijd gaat om plaatsing voor het EK voetbal van volgend jaar in Portugal.

De Schotse ploeg heeft niks te klagen. Alle voorgaande interlands om de kwalificatie op Hampden Park tegen Duitsland en Litouwen waren met ruim 50.000 toeschouwers ook al uitverkocht.

De terugwedstrijd in de Amsterdam ArenA tegen Nederland wordt op 19 november eveneens voor een uitverkocht huis gespeeld.

CD Review: DevilDriver - DevilDriver


Als inleiding ga ik even schaamteloos quoten uit de officiële biografie: "DevilDriver is niet Dez Fafara's eerste band. De zanger beweegt zich al sinds 1994 in de loopgraven van de muziekindustrie en verkocht met Coal Chamber meer dan een miljoen albums over de hele wereld, werkte mee aan negen soundtracks en tourde jarenlang. Met DevilDriver heeft Fafara het gevoel dat hij een muzikaal nirwana heeft bereikt waar DevilDriver de alfa en omega van is."

"Een muzikaal nirwana waar DevilDriver de alfa en omega van is", nou dat moet toch wel een orgasmatische luisterervaring opleveren dacht ik zo.
Laatste reviews en specials
review
Wasteland 3
review
13 Sentinels: Aegis Rim
special
Random Pics van de Dag #108
review
The Outer Worlds: Peril on Gorgon
special
Random Pics van de Dag #107
special
VrijMiBabes #19 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.