Game Review: Pro Evolution Soccer 3

Rob (Fathom)
PES staat voor Pro Evolution Soccer, en is een begrip geworden onder de voetbalfans in de gamewereld. PES is een voetbal spel gemaakt door Konami, en voor sommige mensen het meest realistische voetbalspel dat er op dit moment is. Ieder jaar weer wordt er door het FIFA en PES-kamp ruzie gemaakt welke game nou het beste is. En iedere keer merk je toch dat PES deze strijd wint. Ik denk dat deze ontwikkeling goed is voor de gamers zelf.
Het houdt de ontwikkelaars goed scherp om iedere keer met een betere game te komen die de ander weer moet verslaan. PES is de game die met gameplay toch op een heel erg hoog niveau staat. Door de grote keus uit moves die het spel bevat is het een zeer gevarieerde game. Het spel is ook een stuk moeilijker om te spelen en vooral om voor 100% alle spelmogelijkheden door te hebben. Je kunt nu niet even makkelijk met 8-0 winnen op het hoogste niveau. Nee je moet nu echt moeite doen.

Er zijn binnen PES3 een paar verschillende spelopties die je kunt kiezen. Zo heb je een oefenwedstrijd om even snel een spel te spelen, of kun je meedoen aan een League of een Cup. Ook is er een trainingoptie aanwezig die zeer handig is voor de beginnende spelers onder ons. Dan is er nog de Master League. Deze optie bestaat uit 4 divisies.
Jij moet een club kiezen en die proberen naar de top te brengen. Ook zijn de grote Europese toernooien aanwezig helaas wel met een andere naam. Je spelers zullen in het begin een stel kneuzen zijn en door te winnen krijg je punten die je kunt gebruiken om je spelers beter te maken. Door veel aanpassingen in je tactiek en het aankopen van spelers zal je een poging doen om naar de top te gaan. Wat een leuke toevoeging is met deze optie is dat je ook een fictief team kunt maken.