FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 12 december 2002

Drie jaar eis voor neersteken Mike J.

Drie jaar celstraf heeft de 29-jarige Rolando R. uit Amersfoort gisteren voor de rechtbank in Zutphen horen eisen. Hij is degene die in het huis van bewaring in Doetinchem dit jaar de van moord verdachte stiefvader van Rowena Rikkers heeft neergestoken.

Mike J. zou Rolando R. hebben gewaarschuwd dat die maar goed op zijn kinderen moest letten. Toen R. later hoorde waarom J. vast werd gehouden, ging hij hem te lijf. Rolando R. tuigde de van kindermoord verdachte Mike J. op brute wijze af, daarbij stak hij onder meer met een balpen in het hoofd van J.

Bij de eis van 3 jaar zit ook een dit jaar door Rolando R. gepleegd delict inbegrepen: een autodiefstal in Apeldoorn waarbij twee agenten, die hem wilden aanhouden, in de rijdende wagen werden meegesleurd.

Weermannen moeten geen ijsdikte voorspellen

Weermannen moeten zich bezighouden met het voorspellen van het weer, en niet van de ijsdikte. Dat zegt Piet Venema, de officiële ijsmeester van de vereniging De Friesche Elfsteden.

Volgens Venema roepen de weermannen maar wat, omdat ze geen geen rekening houden met wind, bruggen en plaatselijke situaties. Zo kwam het KNMI meteen al met de voorspelling dat er 15 centimeter dik ijs zou komen. ''Zo'n voorspelling is beroerd voor onze Elfstedenvereniging, want wij moeten zo'n voorspelling weer afzwakken. Blijkbaar weten weermannen niet dat het in Friesland waait, dat er bruggen zijn en nauwe kanalen, die maar moeilijk bevriezen'', stelt Venema.

Volgens de Elfstedenvereniging zijn de ijsprognoses van weerdiensten alleen accuraat voor een emmer stilstaand water. Dus voor de allergunstigste weersomstandigheden.

Twee jaar eis voor neersteken café baas

De hoofdverdachte van het neersteken van de bedrijfsleider van het Alkmaarse café Randeraat aan het Waagplein ontkent in alle toonaarden dat hij de steken heeft toegebracht. Dat bleek gisteren tijdens de rechtszitting tegen de twee verdachten voor de rechtbank in Alkmaar.

De ongelukkige bedrijfsleider heeft een week op het randje van de dood gezweefd, nadat hij in de nacht van 30 op 31 oktober in zijn zaak was neergestoken. Hij liep een ingeklapte long en zwaar bloedverlies op.

De twee verdachten, de neven T.S. (30) en P.A. (25) uit Alkmaar, bleven ontkennen dat er door hen gestoken is. Ondanks allerlei getuigen die de twee in gevecht hebben gezien met de bedrijfsleider. Bovendien hebben getuigen ''de zwaar bezopen'' hoofddader P.A buiten horen roepen 'ik heb het gedaan'. Maar daar klopt niets van zegt A. Wat hij geroepen had was 'Ik heb hem geslagen', maar omdat hij dat in het Papiamento riep, had het anders geklonken. A. zegt alleen twee kopstoten te hebben uitgedeeld.

De officier van Justitie had er geen boodschap aan, hij eiste tegen P.A twee jaar cel. Bovendien vroeg hij om de tenuitvoerlegging van een nog openstaande voorwaardelijk veroordeling van een half jaar. Die straf was hem in juli 2001 opgelegd na veroordeling voor een aantal diefstallen met geweld.
T.S, die alleen van openlijke geweldpleging kan worden beschuldigd, hoorde 3 maanden eisen.

De advocaat van S. kan zich vinden in die eis. De advocaat van A. echter niet. Hij pleitte voor vrijspraak wegens gebrek aan voldoende bewijs.

Uitspraak 24 december.

Update

De verslaggever van het Noord-Hollands Dagblad heeft zich behoorlijk vergist met deze berichtgeving. Het betrof niet de steekpartij in café Randeraat maar een steekpartij in een kroeg daarnaast. De zaak van café Randeraat moet later nog voorkomen.

Opnieuw prijs voor Hiddink

De ex-bondschoach van Zuid-Korea doet het goed in de internationale pers.

Nadat Hiddink al eerder de Ernest Llung Award kreeg uitgereikt, is de huidige PSV-trainer nu ook verkozen tot coach van het jaar. Dit gebeurde door de lezers van het Engelse tijdschrift 'World Soccer'. Hiddink liet Solari, de bondschoach van Brazilië, en Wenger, de trainer van Arsenal, achter zich. Hiddink kreeg de prijs voor zijn uitzonderlijke prestatie met het Zuid-Koreaans elftal op het WK 2002.

In dezelfde verkiezingen werd Brazilië als team van het jaar gekozen en werd Braziliaan Ronaldo de speler van het jaar.

BB laat de bewoners voor het laatst nomineren

De laatste nominatieronde stond vanavond op het programma.
Het was een speciale nominatie: Dit keer moesten de bewoners in elkaars bijzijn de naam noemen van degene die zij willen nomineren. Niet "veilig" in de Dagboekkamer, maar met iedereen erbij in de huiskamer.

De nominaties:
Jeanette nomineert Wouter
Judith nomineert Mustapha
Margriet nomineert Laurens
Laurens nomineert Stefan
Stefan nomineert Laurens
Wouter nomineert Mustapha
Mustapha nomineert Stefan

Dit houdt in dat Laurens, Mustapha en Stefan genomineerd zijn.

Wouter ontspringt de dans, en dat mag opvallend genoemd worden. Hij is immers de laatstovergebleven bewoner die pas later het huis inkwam. Alle andere bewoners die hun BBavontuur in het buitenland begonnen zijn inmiddels verdwenen, maar Wouter heeft het hele nominatietraject overleefd.

Hannover weigert 2 miljoen

Een gul gebaar van een fan gaat om fiscale redenen niet door.

Joachim Steinberg, een fan van Hannover 96, stelde 2 miljoen Euro beschikbaar voor de club die op dit moment in financiele problemen verkeerd, maar deze gulle gift werd niet geaccpeteerd. Dit vanwege fiscale redenen.

De Hannover club, die dit jaar naar de Bundesliga promoveerde, dreigt ook dit jaar meteen weer te degraderen. Het gaat slecht in de competitie en door de financiële problemen is het niet in staat om versterkingen te kopen in de winterstop.

BB Daniela is vertrokken

Daniela heeft vanavond het BB huis moeten verlaten.
Daniela kreeg slechts 22,3% van de stemmen, tegenover 30,2% voor Jeanette en 47,% voor Margriet.

Zoals eerder vermeld op deze site was er iets aan de hand met de exit. De 3 genomineerde dames moesten ieder de naam van een bewoner noemen die ze mee zouden nemen als zij het huis moesten verlaten. Jeanette zou Wouter meenemen, Margriet koos Laurens en Daniela koos Margriet.

Op het moment dat Jeanette te horen kreeg dat ze mocht blijven, was Margriet dan ook overtuigd te moeten vertrekken. Immers als Daniela de klos was, moest zij mee. En als Daniela wel mocht blijven, zou dat betekenen dat zij zelf weggestemd was.

Maar...BB bleek een gemeen grapje te hebben uitgehaald: Het was een dilemma, en er hoefde maar 1 bewoner te vertrekken.

Bergkamp wil door

De oud-international is nu al 33 en nog weet hij van geen ophouden.

Eerder gingen nog de geruchten dat Bergkamp aan het einde van het seizoen zou stoppen, maar nu heeft hij bekend gemaakt dat hij graag nog een jaartje door wil. Hij voelt zich goed en houdt zoveel van het voetbal dat hij nog niet klaar is om te stoppen, zo zegt de oud-Ajaxied.

De huidige Gunner wil op het hoogste niveau doorgaan en zal dus zijn carriere afsluiten bij zin huidgie club, Arsenal.

Man meegesleurd op motorkap auto

MrRinuxs, Flying_nomad, Pulsar, GTV, Dennis, floyty, HeavyD, Director en GYZ hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 27-jarige Vlaardinger is in de nacht van woensdag op donderdag kilometers lang meegesleurd op de motorkap van een auto.

De Vlaardinger werd in zijn wagen aangereden door een Rotterdammer die vervolgens doorreed. De man zette vervolgens een achtervolging in en reed de veroorzaker van de aanrijding klem op het Marconiplein.

Nadat de man uitstapte om verhaal te halen reed de wagen op hem in en belandde hij op de motorkap. Een rit door het centrum van Rotterdam volgde en de man kon pas uit zijn benarde positie worden bevrijd nadat taxichauffeurs de wagen bij het Eendrachtsplein klemreden.

De chauffeur werd overgedragen aan de politie. Het slachtoffer bleef ongedeerd.

Veel vuurwerkimporteurs overtreden wet

Bij een controle door een inspectieteam van VROM zijn donderdag bij vrijwel alle bezochte vuurwerkimporteurs overtredingen geconstateerd. Bij tien van de twaalf bedrijven bestaat heeft de inspectie zijn twijfels over de veiligheid van het opgeslagen vuurwerk.

De tien bedrijven hadden geen verklaring van TNO waaruit blijkt dat de zwaarheid van het vuurwerk in overeenstemming is met wat er op het etiket staat vermeld. Vier bedrijven zijn nog op slot, omdat zij geen uitsluitsel konden geven over het aanwezige vuurwerk.

In totaal bezocht de inspectie zeventien locaties. Op één van de locaties werd 20 ton meer vuurwerk aangetroffen dan er volgens de milieuvergunning mocht worden opgeslagen. Bovendien bleek een deel van het vuurwerk zo slecht verpakt dat de veiligheid in het geding was. 30 ton werd daarop door de officier van justitie in beslag genomen.

De voorzitter van de Branchevereniging Consumentenvuurwerk Nederland is geschrokken de uitkomst van de inspectie. Hij kan niet precies verklaren hoe dat komt. "Het gaat om de manier van verpakken. De meesten doen dat wel goed, maar willen niet mee doen met een controle door TNO. Waarom? Misschien vanwege het geld."

Met dank aan MrRinuxs voor de tip!

Australisch bordeel naar de beurs

Boogey55, [Dennus] en Kayuk hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het bordeel Daily Planet, gevestigd in het Australische Melbourne, krijgt begin volgend jaar een notering aan de beurs.

Zo'n achttien miljoen aandelen zullen in omloop worden gebracht en zullen 9 miljoen Australische dollars (bijna 5 miljoen euro) moeten opbrengen. Nadat de directie in juli besloot om binnen een of twee jaar naar de beurs te gaan kwamen er veel positieve reacties van potentiële beleggers.

De inschrijvingstermijn begon dinsdag en loopt af in februari. In het prospectus van de Daily Planet staan behalve financiële gegevens ook een reeks erotische foto's.

Overigens is de beursnotering van de Daily Planet niet uniek in de seksindustrie. Het Duitse eroticabedrijf Beate Uhse heeft sinds 1999 een notering aan de effectenbeurs in Frankfurt en ook Playboy is beursgenoteerd.

Toch nog onzekerheid bij Feyenoordkeepers

Na de tests op woensdag is het toch weer onzeker of Feyenoord over een van zijn eerste twee keepers kan beschikken.

Vandaag ondervonden zowel Lodewijks als Zoetebier een lichte reactie op hun training van gisteren. Clubarts Van Linschoten bestempelde dit als 'normaal' en dus stonden beide heren vandaag weer op het trainingsveld.

Lodewijks moest echter voortijdig de training verlaten omdat hij weer teveel last had van zijn gekneusde ribben. Of Zoetebier speelgereed is zondag is nog de vraag.

Patrick Paauwe keerde vandaag terug op het trainingveld en ligt op schema om aanstaande zondag mee te spelen tegen AZ. De centrale verdediger raakte anderhalve week geleden in het duel met FC Utrecht geblesseerd aan zijn enkel.

Nac wint van RBC in de Amstelcup

Wegens hevige mist was het duel eerder afgelast. Nu is de tweede ronde van het toernooi voorbij.

In Roosendaal heeft NAC met 1-3 gewonnen. In de 23e uur spelen moest Mark Schenning (NAC) het veld minuut kwam RBC op 1-0. Niet veel later maakte NAC gelijk en vlak na de rust werd het 1-2. Na ruim een verlaten vanwege een rode kaart. RBC wist niet te profiteren van deze man-meer-situatie, NAC kwam zelfs tot scoren en maakte 1-3.

Nu begint de achste finale en nu pas komen de top 6 van vorig jaar in actie: Ajax, Feyenoord, PSV, Heerenveen, Vitesse en FC Utrecht. Er wordt telkens 1 duel gespeeld waarvan de winnaar door gaat naar de volgende ronde.

Speelschema 1/8 finale: [i]afkomstig van De Amstelcup-website

4 februari 2003
FC Groningen - HFC Haarlem
Stormvogels/Telstar - SC Heerenveen
Excelsior - Ajax 2
Vitesse - NAC

5 februari 2003
ADO Den Haag - PSV
De Graafschap - FC Utrecht
Ajax - Roda JC
Feyenoord - AGOVV

Bankpresidenten willen 1-eurobiljet

regelrecht, aswin en Trenz hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Europese Centrale Bank gaat onderzoeken of invoering van een biljet van 1 euro de inflatie tegen kan gaan. Met name Grieken en Italianen hebben het niet op munten. Tientallen jaren hebben ze met een nationale munt geleefd die nauwelijks iets waard was en bankbiljetten hebben in die landen dan ook veel meer status.

Als de consumenten meer waarde toekennen aan biljetten, zullen ze minder makkelijk hun geld uitgeven. De invoering van zo'n biljet kan de inflatie dus afremmen en bijdragen aan een stabiele ontwikkeling van de prijzen. Het plan om een 1-eurobiljet uit te brengen wordt volgens The Financiel Times door zeker vijf eurolanden gesteund, waaronder Oostenrijk en Griekenland.

Ook Guy Quaden, de president van de Nationale Bank van België, zou wel iets voelen voor een 1-eurobiljet. Hij wil luisteren naar geluiden van de straat. Ook trekt hij een parallel met de wereldberoemde groene Amerikaanse dollar. Ook de Oostenrijkse collega Klaus Liebscher wil een 1 euro biljet "zo snel mogelijk" invoeren.

Het plan om een 1-eurobiljet uit te brengen werd eerder van de hand gewezen door financiële experts omdat zij vinden dat "het uit de circulatie halen van al die 1-euromunten en het drukken van nieuwe biljetten veel geld kost".

Rocky VI gaat vrijwel zeker door

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het zesde deel van in de serie Rocky-films gaat vrijwel zeker door. Volgens een Amerikaans filmvakblad heeft acteur Sylvester Stallone momenteel eindgesprekken met filmmaatschappij MGM.

Stallone gaat in de film de inmiddels vijftigjarige bokser Rocky Balboa spelen. Balboa, die een jongerencentrum runt, wordt uitgedaagd om nog één keer in de ring te vechten.

Volgens het filmblad zal Stallone niet alleen acteren in de film, maar zal hij ook de regie op zich nemen.

EK 2008 in Oostenrijk en Zwitserland

Het EK 2004 is nog niet eens begonnen en de strijd om het EK 2008 is al beslist.

Oostenrijk en Zwitserland zijn gekozen om het EK 2008 te organiseren. Dat maakte UEFA voorzitter Lennart Johansson vandaag bekend nadat donderdag het uitvoerend commitee dit had besloten. De strijd was al sinds de hersft van 2001 aan de gang.

Andere gegadigden waren: de combinaties Ierland/Schotland, Turkije/Griekenland, Kroatië/Bosnië_herzegovina en verder Hongarye, Rusland en een combinatie van de Scnadinavische landen onder de naam Nordic 2008 (hieronder vallen Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken).

Oostenrijk en Zwitserland zullen nu samen met de UEFA in zes zomers ervoor zorgen dat het evenement plaats kan vinden. Hiervoor zullen stadions worden gerenoveerd en zal er gewerkt worden aan infrastructuur. Het tweetal zal het model van Ek-2004-organisator Portugal volgen.

"Football's best - close to you!" zal de slogan worden van het alpinedou. Met elk vier stadions zullen ze het evenement op poten zetten. In Zwitserland zal er worden afgetrapt in Bern, verder wordt er gespeeld in Basle, Geneve en Zurich. De Oostenrijkers hebben de finale, in Wenen, verder wordt er gespeeld in Innsbruck, Klagenfurt en Salzburg.

Ralph Zloczower, voorzitter van de Zwitserse voetbalbond, zei dat hij diep geraakt was met deze beslissing en dat hij al het mogelijke en onmogelijke zal doen om het toernooi een succes te maken. Friedrich Stickler, zijn collega uit Oostenrijk, meldde dat het iets speciaals gaat worden.

Tot slot voegde UEFA-voorzitter Jonhansson nog toe: "I believe the future of European football is in safe hands."

Gloeilamp brandt al meer dan 100 jaar

In brandweerstation No.6 ergens in Noord Californie hangt een bijzondere gloeilamp. Al meer dan 100 jaar brand hij nu en hij lijkt het nog lang niet op te willen geven.

Het brandweerstation laat de 4-watt gloeilamp dag en nacht branden. De lamp brandt al sinds 1901 en in honderd jaar tijd is hij 2 keer van plek veranderd. De lamp is nooit langer dan 20 minuten aan één stuk door uitgeweest. Het station heeft de beschikking over een noodgenerator in het geval van een stroomstoring.

De brandweerlieden hadden lange tijd niet door dat er in hun station een klein wonder hing. Veel mensen komen inmiddels naar het station om het licht te zien en hun handtekening in een gastenboek te zetten. De meest voorkomende reactie van de bezoekende mensen is "Is dat alles?".

De lamp, die het record 'langst brandende gloeilamp' aanvoert, is erg goedkoop. Omdat het hier een 4-watt gloeilamp betreft kost het nog geen cent per dag om hem te laten branden.

Met dank aan Refragmental die ons dit bericht via de newssubmit geheel vertaald aanbood.

TU-studenten verbreken wereldrecord langste fiets

Deliberator had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee studenten werktuigbouwkunde van de TU-Delft hebben gisteren het wereldrecord 'rijden met de langste fiets' verbroken. Jan-Bart Brinks en Teije Meier fietsten met een 27 meter lange aluminium fiets een afstand van honderd meter. Bij het oude record was de tweewieler 26 meter.

Het tweetal voerde de poging uit ter gelegenheid van het 27e lustrum van de studievereniging van Werktuigbouwkunde van de technische universitteit. Aan de fiets, die vierhonderd kilo woog, is een aantal maanden gewerkt. De studenten willen het record aanmelden bij het Guinness Book of World Records.

LPF wil herinvoering bedelverbod

Bhouse en Boogey55 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Lijst Pim Fortuyn wil het verbod op bedelen opnieuw invoeren. De partij wil het onderwerp weer laten opnemen in het Wetboek van Strafrecht. In 2000 werd bedelen uit het wetboek gehaald omdat het geen maatschappelijk probleem meer zou vormen.

Volgens de LPF is bedelen wel degelijk een probleem. Bedelaars worden steeds agressiever en zorgen steeds vaker voor overlast. De partij vindt dat bedelen in Nederland in principe niet hoeft, doordat iedereen met een postadres een uitkering aan kan vragen.

De partij wil een taakstraf op het bedelen. Na uitvoering van de straf moet de 'bedelaar' hulp krijgen bij het aanvragen van een uitkering. Illegale bedelaars moeten na de straf meteen het land worden uitgezet, aldus de LPF.

Film Review: About Schmidt

Door zijn rol als Warren Schmidt kan Jack Nicholson zijn prijzenkast opnieuw gaan inruimen. De Oscarnominatie kan hem bijna niet ontgaan en de Oscar zelf is eigenlijk nog maar een formaliteit.

Jack Nicholson is Warren Schmidt
DetailsVerenigde Staten, 124 minuten
GenreDrama
RegieAlexander Payne
CastJack Nicholson, Hope Davis, Dermot Mulroney, Len Cariou, Howard Hesseman, Kathy Bates

About Schmidt gaat 13 december in première

Inbreker zit vast in schoorsteen

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een poging tot inbraak is een 19-jarige Belgische inbreker wel in een heel benarde positie komen te zitten. Terwijl zijn vrienden via de deur probeerden binnen te komen, wilde de man via de schoorsteen het gebouw binnengaan.

Eenmaal in de schoorsteen merkte hij echter te laat dat de onderkant was dichtgemetseld. Zijn vrienden probeerden hem daarop te bevrijden, maar konden door de politie worden aangehouden. Pas vijf uur nadat hij de schoorsteen was binnengegaan kon de onfortuinlijke man zelf worden gered.

IJshockey: Vrouw in het doel bij mannen

In de professionele Canadese ijshockeycompetitie heeft woensdag een vrouw meegedaan bij de mannen. De vrouw, Danielle Lube 26 jaar oud, stond in het doel bij een wedstrijd van de Long Beach Ice Dogs tegen San Diego in de West Coast Hockey League. De wedstrijd eindigde in een 4-1 overwinning voor de Long Beach Ice Dogs. Lube hield 18 schoten tegen.

Gebruikelijk doen er in deze competitie alleen maar mannen mee. Echter Lube was een uitzondering. Eerder deden er ook al twee vrouwen in de competitie mee, namelijk Manon Rheaume en Erin Whitten.

Mailservers door spam bedreigd

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Messagelabs heeft bekend gemaakt dat er volgend jaar meer spammailtjes verstuurd worden dan 'echte' mailtjes. Ze hebben berekend dat dit jaar dertig procent van alle email spammailtjes zijn. Volgend jaar zal dat meer dan vijftig procent zijn. De mailservers en systemen kunnen eventueel instabiel worden bij de verwerking van deze aantallen emails.

Buiten het feit dat er meer spammail verstuurd wordt, zijn er in 2002 ook meer virusmailtjes verstuurd. Vorig jaar bevatte een op de 380 mailtjes een virus, dit jaar bevatte een op de 212 mailtjes een virus. Virussen worden, volgens experts van Messagelabs, ook steeds 'slimmer'. Het wordt dan ook steeds lastiger voor antivirussoftware om virussen te ontdekken.

Vanuit de overheid gaat er voorlopig niets gedaan worden aan de spammail. Staatssecretaris Wijn (EZ) zei gisteren in antwoord op vragen van Tineke Netelenbos: "De huidige regelgeving op Europees en nationaal niveau is toereikend genoeg."

Herben: val kabinet eigen schuld LPF

floyty had ons via de newssubmit het volgende te melden:

LPF-leider Herben geeft de schuld van het vallen van het Kabinet aan zijn eigen LPF. In een interview met de GPD-bladen zegt hij dat VVD-leider Gerrit Zalm geen blaam treft. ,,Onterecht wordt de schuld op het bord van de VVD gelegd.''

Eerder kreeg Zalm van de LPF het verwijt dat hij uit electorale overwegingen de stekker uit het Kabinet had getrokken. Maar Herben is in een lang gesprek met Zalm en CDA-fractieleider Verhagen tot het inzicht gekomen dat Zalm niets te verwijten valt. ,,De LPF heeft de crisis zelf op gang gebracht. Het kabinet was nog te redden geweest als de ministers Bomhoff en Heinsbroek op 14 oktober meteen waren afgetreden, maar dat offer wilden ze niet brengen. We hebben zelf het meeste laten misgaan.''

''Ook banden Turkse maffia Tweede Kamer''

De Turkse criminoloog Y. Yesilgöz zegt niet verrast te zijn door de van de week gerapporteerde banden tussen Turkse misdaad en politiek. Hij beweert zelfs dat er in de Tweede Kamer politici zitten (en zaten) die banden met de Turkse maffia hebben.

De wetenschapper van het Utrechtse Willem Pompe-instituut voor strafrechtwetenschappen schreef al eerder over infiltratie van de Turkse maffia in de Nederlandse politiek. Yesilgöz zegt van één Tweede-Kamerlid zeker te weten dat die banden heeft met de maffia. Van twee of drie vermoedt hij het.

Namen wil Yesilgöz niet noemen omdat hij niet over harde bewijzen beschikt.

Minister Remkes van Binnenlandse Zaken ontkende van de week juist dat er dergelijke banden zouden bestaan. Ook nu zegt Remkes: ''Het is mij niet bekend op welke Kamerleden hij doelt. Ik weet niet waar hij zijn wijsheid vandaan haalt.''

Heimwee naar gulden groeit

Dennis [Dennus] had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Steeds meer Nederlanders willen hun oude, vertrouwde gulden terug. Een half jaar geleden wilde ongeveer 40 procent van de mensen weer guldens. Eind november groeide dat percentage naar 46. Dat blijkt uit onderzoek van het bureau GfK onder 4400 huishoudens.

De heimwee is onder zowel jong als oud gelijk. Opvallend is dat een jaar na de introductie van de munt slechts 28 procent van de ondervraagden de euro willen houden.

"Mensen komen krap te zitten door de nieuwe munt", aldus J. Holla van GfK donderdag. "Dat vinden ze niet prettig en daarom hebben ze een negatieve houding. Ik denk dat het ook te maken heeft met de verslechterende economie. Het wordt allemaal wat minder."

Consumenten hebben grote moeite om te wennen aan de nieuwe munt. Een kwart van de huishoudens denkt nog minstens een jaar nodig te hebben om aan de euro te wennen. Vier van de tien huishoudens zegt al gewend te zijn aan de munt.

Ongeveer hetzelfde aantal is dat nog niet. In de supermarkt rekent 83 procent van de klanten nog wel eens terug naar guldens. Bij grote aankopen doet bijna iedereen dat. In het gebruik van de euro zit een soort valkuil. Ongeveer 71 procent van de huishoudens zegt dat producten goedkoper lijken. Tegelijkertijd vindt 93 procent dat de prijzen zijn gestegen door de invoering van de munt. Doordat alles goedkoper lijkt, geven huishoudens wellicht ook meer geld uit. Bijna 40 procent van de ondervraagden is het eens met de stelling dat ze door de euro teveel geld uitgeven.

Minister Korthals opgestapt [update]

Het ziet ernaar uit dat VVD-minister Benk Korthals zal moeten vertrekken naar aanleiding van de conclusies van de parlementaire enquêtecommissie Bouwnijverheid. Die concludeerde dat de minister de Kamer verkeerd heeft ingelicht.

Voor 17:00 staat er een persconferentie gemeld van het ministerie van Defensie, waarop een mededeling zal worden gedaan. Parlementaire journalisten melden dat ze al weten ''hoe laat het is'': De VVD zal Korthals waarschijnlijk ''offeren'' om niet met een beladen minister de verkiezingen in te moeten.

Update

En om 17:00 heeft Korthals inderdaad gezegd dat hij terugtreedt als minister. Hij heeft geen zin om tijdens de verkiezingscampagne, als minister Van Defensie, continu verantwoording af te moeten leggen voor zijn verleden als minister van Justitie.

Uitkomsten Bouwfraude enquête schokkend

sintisidorus, Boogey55, yssiepea en nyrem hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag heeft de parlementaire enquêtecommissie die onderzoek heeft gedaan naar de bouwfraude, haar eindconclusies gepresenteerd in een ruim 3.000 pagina's tellend rapport. Zware kritiek wordt geuit op de betrokken bewindslieden, de top van de bouwwereld en het Openbaar Ministerie.

- Zo wordt de toenmalig VVD-minister Korthals van Justitie verweten dat hij de Kamer onjuist heeft geïnformeerd. In tegenstelling tot wat hij in november zei, wist hij in juli al van de ophanden zijnde schikking rond de fraude bij de Schipholspoortunnel. Korthals is nu demissionair minister van Defensie

- De oud ministers Netelenbos en Jorritsma wordt te weinig afstand tot de bouwers verweten. Jorritsma gaf het verkeerde voorbeeld door met directeur Koop naar het schaatsen in Inzell te vliegen.

- De enquêtecommissie verwijt het Openbaar Ministerie dat het niet daadkrachtig genoeg heeft opgetreden bij de schikking met de fraude rond de Schipholtunnel. Dat was één van de aanleidingen voor de parlementaire enquête.

De commissie zegt geschrokken te zijn van de ernst en omvang van de bouwfraude. De overheid heeft naar schatting tientallen miljoenen euro's te veel betaald voor bouwprojecten. Aan de frauduleuze afspraken deden zo'n 600 bedrijven mee.

De commissie heeft geen bewijzen gevonden voor grootschalige corruptie onder ambtenaren.

Belg verkracht door 4 travestieten

Tomsworld en Wildehaar hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Antwerpen is een 39-jarige man op 4 december overvallen en verkracht door vier travestieten.

Het slachtoffer stond even voor middernacht te wachten op een taxi toen 4 personen hem een slag op het hoofd gaven. Ze sleurden hem in een portaal, spoten pepperspray in zijn aangezicht, sloegen zijn bril kapot, beroofden hem van 750 euro en bankkaarten. Daarna werd de man verkracht door de vier travestieten.

Gisteren werd in een café in de buurt waar de verkrachting plaatsvond één van de vier travestieten aangetroffen die bij de feiten betrokken is geweest. Het betreft een 33-jarige illegaal uit Ecuador.

''Criminele cannabiskweek in wijken rukt op''

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens de vooraanstaande criminoloog professor Frank Bovenkerk nemen criminelen hele wijken in steden over om in woningen illegaal nederwiet te kunnen telen. Op deze wijze zet de georganiseerde misdaad de overheid buitenspel en groeien hele stukken van steden uit tot een no-go-area. Bovenkerk doet deze uitspraken in het maandblad Highlife (opinietijdschrift voor kwekers en blowers) van deze maand.

In opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken onderzoekt professor Bovenkerk de ontwikkeling van bedrijfsmatige teelt van cannabis in woonhuizen. Ook bekijkt hij of het optreden van politie en justitie effect heeft. Volgend jaar verschijnen de resultaten van het onderzoek in boekvorm.

Bovenkerk vindt dat elektriciteitsmaatschappijen, de belastingdienst, de sociale dienst en de woningbouwverenigingen moeten samenwerken om het kweken in (huur)woningen tegen te gaan. Een elektricteitsmaatschappij zou wat Bovenkerk betreft een hele wijk geen stroom meer moeten kunnen leveren als er daar massaal gekweekt wordt.

Dick Jol fluit zondag 400ste partij

Dick Jol fluit zondag aanstaande zijn vierhonderdste wedstrijd in het betaalde voetbal. De Haagse scheidsrechter bereikt die mijlpaal komend weekeinde gedurende de wedstrijd SC Heerenveen - FC Utrecht.

Begin 1991 maakte Jol zijn debuut in het betaald voetbal. De scheidsrechter had tot nu toe de leiding over 281 wedstrijden in de eredivisie, 52 in de eerste divisie, 26 in de nacompetitie en 39 bekerduels. Het zal zondag oud-gediende Jaap Uilenberg zijn die de jubilaris namens de KNVB in het zonnetje zal zetten.

Zestien partijen doen mee aan verkiezingen

Dit jaar doen er, als alle kandidatenlijsten goedgekeurd worden, zestien politieke partijen mee aan de verkiezingen van 22 januari voor de Tweede Kamer van de Staten-Generaal.

Hier is het lijstje:
1. CDA (Christen-Democratisch Appèl)
2. LPF (Lijst Pim Fortuyn)
3. VVD (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie)
4. PvdA (Partij van de Arbeid)
5. GroenLinks
6. SP (Socialistische Partij)
7. D66 (Democraten '66)
8. ChristenUnie
9. SGP (Staatkundig Gereformeerde Partij)
10. Leefbaar Nederland
11. Conservatieven.nl
12. NCPN (Nieuwe Communistische Partij Nederland)
13. Duurzaam Nederland
14. Partij van de Toekomst
15. Partij van de Dieren
16. (naamloos) (partij van Emile Ratelband)

Verder doen nog vier partijen mee die niet in het hele land (niet in alle negentien kiesdistricten) verkozen kunnen worden:
17. Vooruistrevende Integratie Partij (18 v.d. 19)
18. Lijst Alliantie, Vernieuwing en Democratie (16 v.d. 19)
19. O O Den Haag (12 v.d. 19)
20. Lijst Veldhoen (4 v.d. 19)

Vrijdag om 16:00 wordt beslist of de kandidatenlijsten van deze partijen geldig zijn.

Portemonnee na bijna 50 jaar terug

Ron Bauman uit Amerika kreeg van de week na bijna 50 jaar zijn verloren portemonnee weer terug. De vermiste portomonnee werd gevonden achter het plafond van een bedrijf door twee onderhouds medewerkers Rod Schimke en Al Zatarga. De twee vroegen zich meteen af of de eigenaar van de al bijna 50 jaar oude portomonnee die ze gevonden hadden nog zou leven en gingen op onderzoek uit.

Na wat onderzoek slaagden de twee erin het adres te achterhalen en belden ze de man op met het goede nieuws. De portomonnee zou verloren zijn in de zomer van 1955, en bevatte nog steeds zijn rijbewijs, foto's van zijn vriendin en een briefje van twee dollar. De man verklaarde dat zijn vriendin en hij twee dezelfde twee dollar briefjes droegen als blijk van hun liefde voor elkaar. De twee zijn nog steeds getrouwd en hij had nog steeds het briefje van haar. Het geld wordt nu ingelijst en aan de muur gehangen.

Rijkswaterstaat begint preventief strooien

Omdat er misschien ijzelbuien vanuit het zuiden gaan komen vandaag is Rijkswaterstaat begonnen met het strooien van zoutoplossingen om ervoor te zorgen dat grote wegen niet glad worden door de vrieskou.

Tot nu toe is er nog geen enkele melding van automobilisten over gladde wegen binnengekomen. "Het druppelt een beetje, maar de wegen zijn niet glad omdat we voldoende hebben gestrooid", aldus een woordvoerder van de afdeling van Rijkswaterstaat in Limburg.

FBI zet banners in om criminelen op te sporen

De FBI gaat via de aloude 'Wanted' poster methode boeven proberen op te sporen, echter ditmaal via afbeeldingen op banners.

De FBI heeft een overeenkomst gesloten met Terra Lycos om via hun sites informatie over gezochte criminelen te verspreiden, zo meldt persbureau Associated Press. De FBI hoeft hiervoor geen geld te betalen.

Lycos had 37 miljoen unieke bezoekers in oktober.

Waarschuwing voor valse eBay

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Fraudeurs hebben een valse eBay website opgezet die sterk lijkt op het origineel. Via deze site proberen ze creditcardinformatie te stelen.

De bezoekers van de echte site wordt een e-mailtje gestuurd waarin gevraagd wordt www.ebayupdates.com te bezoeken om aldaar opnieuw de persoonlijke en creditcard gegevens in te voeren voor updatedoeleinden.

De nepsite is overigens sinds gisteren onbereikbaar.

Computer ligt acht uur plat bij politie

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door een storing om ongeveer drie uur 's middags in de meldkamer van het bureau aan de Briljantlaan in Utrecht waar agenten op straat contact houden met de leiding heeft het computersysteem van de politie regio Utrecht er gisteren acht uur lang uitgelegen wat ten gevolge had dat aangiften weer ouderwets met pen en papier werden opgenomen.

Een groter probleem was dat het gehele computersysteem op alle politiebureaus in de regio Utrecht en Amersfoort plat ging waardoor gegevens niet meer konden worden geraadpleegd aangezien tegenwoordig alle gegevens enkel in de computer opgeslagen worden.

Britse daklozen krijgen bontmantel

MrRinuxs had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De dierenbeschermingsorganisatie Peta deelt vandaag in Liverpool dertig bontjassen uit onder daklozen.

De organisatie heeft de jassen gekregen van mensen die wroeging hebben gekregen en de jassen niet meer willen dragen.

In de eerste instantie wilde Peta de jassen vernietigen, maar er werd besloten ze voor een goed doel te gebruiken, en daklozen ermee te warmen. Om te laten zien dat het om hergebruikte mantels gaat, worden ze voorzien van witte strepen.

"We kunnen de dieren niet terugbrengen, maar we kunnen wel een boodschap sturen dat alleen mensen die werkelijk vechten om te overleven een excuus hebben om bont te dragen", zegt de woordvoerster van Peta.

De organisatie protesteert er tegen dat miljoenen dieren afgeslacht worden voor hun warme pels.

Olietanker voor Litouwse kust gestrand

Ikke-ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Woensdagavond is een tanker met vijftigduizend ton ruwe olie aan de grond gelopen voor de Litouwse havenstad Klaipeda, aldus het Litouwse persbureau ELTA.

Mogelijk is het schip hierbij lek gestoten. Deskundigen onderzoeken of dit het geval is, en of er mogelijk lekken en breuken gaan ontstaan waaruit de olie de zee in kan stromen.

Minister van milieu afkomstig uit oerwoud

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Woensdag is bekend gemaakt, door de Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva, dat Marina Silva benoemd is tot minister van milieu. Silva leefde tot haar zestiende levensjaar in het oerwoud en was dan ook tot die tijd analfabeet.

Inmiddels is Silva 46 jaar oud. Ze heeft jaren in tuinen en huishoudens gewerkt om haar opleiding te kunnen betalen, nadat ze door haar vader was meegenomen uit het oerwoud naar Rio Branco. "Toen ik in Rio Branco aankwam, kon ik alleen een beetje rekenen."

Silva zei het volgende over haar benoeming: "Ik wil een nieuw beleid voeren en niet alleen door middel van verboden die het milieu beschermen. Het Amazonegebied vormt de grootste zoetwatervoorraad ter wereld, dus moet de verantwoordelijkheid ervoor door de hele wereld worden gedragen." Ze wil de internationale gemeenschap om hulp vragen om het Amazonegebied te behouden.

Schoenenwinkel Kalverstraat in brand [update]

Troel, Altern8, Boogey55, Pulsar en M. Spanjerberg hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Kalverstraat in een schoenenzaak is donderdagochtend een grote brand uitgebroken. De schoenenwinkel is gelegen dichtbij de Munt, naast de Free Record Shop en vlakbij de Kalvertoren.

De brandweer denkt dat de brand is begonnen op de begane grond. Er zijn al een aantal panden in de omgeving van de schoenenwinkel ontruimd. Ook is een gedeelte van de Kalverstraat, het Muntplein en de gehele Kalvertoren afgesloten voor het publiek.

Bij de brand zijn, zover bekend, geen gewonden gevallen.

Update 16.19 uur
De brand is uitgebroken op de begane grond van AXI-schoenen discount.

In totaal drie mensen hebben last gehad van de rook, waarvan er eentje met lichte rookvergiftiging is opgenomen in het ziekenhuis.

In de Free Record Shop naast de schoenenwinkel is de gehele inventaris door de hitte gesmolten. De brandweer heeft de restanten uit het pand gehaald.

Het verkeer rond de Vijzelstraat en Muntplein is stilgelegd.

Foto's kunt u hier vinden: 112 FotoMuseum en Telegraaf

Man bijt krokodil in zijn neus

sintisidorus Ikke-ik, MrRinuxs, RobbieRob, the_bbk hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een zakenman in Malawi is ternauwernood aan de kaken van een krokodil ontsnapt doordat hij het beest hard in zijn neus beet. De man beet in zijn doodsangst zo hard dat de verbouwereerde krokodil zijn prooi los liet.

De 43-jarige man was aan het zwemmen in een meer in het district Nkata Bay toen hij werd aangevallen door een krokodil. "Zijn beide armen bevonden zich al tussen de kaken van de krokodil en het beest trok hem dieper onder water toen hij besloot terug te vechten", aldus een politiewoordvoerder.

Met zijn armen in de muil waren zijn tanden zijn enige wapen, aldus de zegsman. Hij beet het dier in een van de weinige zachte plekken die het heeft, zijn neus. Ondanks zijn verwondingen slaagde de man erin weer naar de kant de zwemmen.

BB bereidt geheimzinnige exit voor

Vanavond is het zover: Daniela, Jeanette of Margriet zal het huis moeten verlaten.
Althans, dat is de informatie die wij hebben. De dames zelf zijn gisteravond naar de Dagboekkamer geroepen en hebben hier informatie gekregen over de naderende exit. Zij mogen hier echter in het huis met geen woord over reppen, en dus kunnen ook wij alleen maar gissen naar de inhoud van deze informatie. Jeanette laat alleen los dat het in ieder geval niet leuk is.

Judith suggereert dat er misschien wel 2 dames moeten vertrekken. Of dit echt zo is zullen we vanavond zien.

In de polls staat Margriet er steevast het beste voor, gevolgd door Jeanette en onderaan staat Daniela.

BB Confrontatie afgelast door harde wind

Big Brother had het zo mooi verzonnen: Elke dag zou er een Confrontatie plaatsvinden.
Zagen we maandag een "hoe goed kennen de bewoners elkaar" proef en dinsdag een "welke kleur zit het meest in de vlag van Portugal" raadsel, woensdag moesten de bewoners met waxinelichtjes in de weer.

Maar liefst 245 kaarsjes moeten ze per team aansteken...buiten. Misschien had BB even gemist dat Nederland al een tijdje geplaagd wordt door een koude, harde wind? De Confrontatie blijkt onuitvoerbaar te zijn, elk kaarsje wat aangaat gaat ook even hard weer uit.

En zo blijven de teams lekker zitten waar zij zitten en hoeft er op woensdag in ieder geval niemand te verhuizen.

BSA waarschuwt ouders

Boogey55 en MrRinuxs hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Business Software Alliance (BSA) heeft tips opgesteld om ouders te helpen hun kinderen te controleren op het illegaal kopiëren van auteursrechtelijk beschermde software. Het Internet Onderzoeksteam van de BSA bracht drie gevallen aan het licht waarbij kinderen betrokken waren bij ,,het ontplooien van illegale praktijken via internet." Het team spreekt van een ,,zorgwekkende ontwikkeling." Volgens vicepresident Beth Scott van de Europese tak van de organisatie ging het in deze gevallen om ,,duizenden euro's aan illegale software".

De BSA waarschuwt dat sofwarepiraterij niet alleen een wetsovertreding inhoudt, maar ook zou kunnen leiden tot verdere criminele activiteiten omdat ,,veel illegale websites banden hebben met de porno-industrie en de wereld van het online gokken." Daarom moeten ouders kinderen bewust maken van het feit dat het downloaden of verkopen van illegale software diefstal is, en dus strafbaar.

Jongetje overlijdt aan meningokokken

Big_M had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Academisch Ziekenhuis in Maastricht is dinsdag een tienjarige jongen overleden aan de gevolgen van besmetting met de meningokokkenbacterie.

Thijs Verhorevoort uit Mierlo was besmet de met zogeheten B-variant. In het Helmondse Elkerliek ziekenhuis is woensdag een tweede besmetting met deze variant geconstateerd bij een zesjarig kind uit Gemert. Volgens de GGD maakt de zesjarige het, naar omstandigheden, goed.

Eerder dit jaar werd op grote schaal tegen meningokokken gevaccineerd, maar tegen de B-variant van de bacterie dat het gevreesde "nekkramp" veroorzaakt, bestaat nog geen vaccinatie.

Prijsstijgingen houden aan

bitburger had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hoewel de prijsstijging in Nederlandse winkels, en dan met name in de voedsel-sector, wel afvlakt, is er nog steeds sprake van een prijsstijging van gemiddeld 2,3 procent in de maand oktober, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Begin dit jaar werd nog een prijsstijging gemeten van gemiddeld zes procent.

Ondanks de economische teruggang, blijven Nederlanders kooplustig en zorgden zo voor een omzetstijging bij de supermarkten van acht procent, terwijl in deze sector de prijzen een stijging van slechts 1,8 procent vertoonden.

De invoering van de euro zorgt ook voor een prijsstijging van gemiddeld 5 procent op de kosten van een vakantie. Het grootste prijsverschil werd gemeten in Luxemburg: een stijging van negen procent. In Italië blijft het goed toeven met een stijging van slechts 1,2 procent. Wie op vakantie in Italië echter zijn boodschappen in de plaatstelijke supermarkt wil doen, kan wel eens voor een onaangename verassing komen te staan, daar stegen de prijzen met 4,6 procent, zo meldt de ANWB.

Lichaam vermiste gevonden door helderziende

Een Australische helderziende heeft geholpen om het lichaam van een man die meer dan een jaar geleden verdween op te sporen.

Thomas Braun, 36, verdween op 17 november 2001 toen hij wegliep van het huis van zijn vriendin in Honeymoon Gap, Australië.

Na aanwijzingen van de helderziende vonden ze het lichamelijk overschot van de man in minder dan twee uur op de top van de berg nabij Larapinta Drive.

De helderziende zegt dat ze contact heeft met een Aboriginal "geestesvrouw" die haar gevraagd had Mr. Braun te vinden.

Duitsland: Een lesbisch vakantieparadijs

Lesbo's kunnen naar Duitsland refereren als het "moederland", aldus resultaten van een door FHM Magazine gehouden onderzoek.

66 procent van Duitse vrouwen hebben seks gehad met een andere vrouw, maar slechts 16 procent hebben een triootje gehad.

Echter Duitse vrouwen zijn niet de enige die zich seksueel aangetrokken voelen tot andere vrouwen. 38 procent van de Braziliaanse vrouwen hebben triootjes gehad met twee andere vrouwen.

Andere kinky statistieken zijn:

- 25 procent van de Japanse vrouwen bezitten seksspeeltjes van meer dan 25 cm of langer.
- 12 procent van de Braziliaanse vrouwen heeft seks gehad met dieren
- 33 procent van de Italiaanse vrouwen hebben betaald voor seks
- 54 procent van de Zweedse vrouwen zeggen dat ze een onbekende bevredigen niet als cheaten beschouwen.

"Two Towers" verovert Nederland

floyty had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanaf volgende woensdag draait de tweede Lord of the Rings film "The Two Towers" in de bioscopen. Het is het tweede verfilmde boek uit de beroemde Lord of the Rings-trilogie van auteur J.R.R. Tolkien.

De nieuwe film heeft een recordaantal van 148 kopieen voor bioscopen, en daarmee is dat een recordaantal voor een film die enkel in het Engels wordt getoond in Nederland.

Een woordvoerder van de distributeur zegt: "Sommige scènes zijn echter vrij gewelddadig. Daarom heeft de film een keuring van 12 jaar en ouder gekregen. We gaan er toch van uit dat iedereen van die leeftijd de ondertiteling kan lezen."

Negentig bioscopen houden dinsdag- en woensdagnacht een marathon waarin beide delen achter elkaar worden gedraaid. De meeste vertoningen in het eerste weekeinde en rond de kerstdagen zijn inmiddels uitverkocht.

18 jaar geëist tegen granaatgooier

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Openbaar ministerie heeft opnieuw achttien jaar cel geëist tegen de 44-jarige R.K. uit Arnhem.

Vorig jaar augustus gooide hij een handgranaat in een Arnhemse woning. Hierbij werden twee mensen gedood en raakten drie personen gewond.

De man is een drugsdealer. Hij had een verhouding met een vrouw, waarbij haar kinderen zagen dat ze wegzakte in het drugsmilieu. Op 2 augustus vorig jaar werd K. door vrienden van de vrouw bedreigd en mishandeld. Hierop vluchtte hij en gooide een handgranaat in de woning.

Op 10 juli werd hij al veroordeeld tot achttien jaar cel, echter hij ging daartegen in beroep, omdat hij zegt uit noodweer te hebben gehandeld. K. beweert dat hij alleen maar zijn achtervolgers heeft willen afschrikken met een 'nepgranaat'.

Volgens aanklager advocaat-generaal L. van der Laan heeft de verdachte bewust met een scherpe granaat gegooid en heeft de man zich dus schuldiggemaakt aan twee moorden en drie pogingen daartoe.

Politie Amsterdam doet grote drugsvangst

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eind november heeft de politie in Amsterdam in een woning in de wijk Oud West een grote drugsvangst gedaan.

Er werden ongeveer 84.000 XTC-pillen, 12 kilo amfetamine, 1 kilo MDMA (grondstof voor XTC), 5 kilo cocaïne, 12 kilo versnijdingsmiddel en ruim 1 kilo softdrugs aangetroffen, aldus de politie woensdag.

De 60-jarige vrouw en haar 32-jarige zoon zijn aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. De vrouw is inmiddels op vrije voeten, de man zit nog vast.

NS stopt met Railtender

shameete had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Iedereen kent ze, de vrolijke NS-medewerkers die tijdens de treinrit heerlijke versnaperingen aanbieden.

De railtender in de trein is echter niet winstgevend, daarom heeft de NS besloten in het begin van volgend jaar de railtender geleidelijk uit de trein te verbannen.

In plaats daarvan komen er zogenaamde lunchpakketjes die gekocht kunnen worden in de stationskiosk.

Geen "heeft u ook gevulde koeken?" meer dus.

Karen Mulder in coma

yolande en hoefkoek hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Nederlandse supermodel Karen Mulder ligt in coma in het ziekenhuis. Dit gebeurde nadat ze een overdosis heroine had ingespoten.

De 34-jarige schone werd door haar ex Jean-Yves Le Fur bewusteloos gevonden in de Parijse flat van een vriend. Hierop werd ze zo snel mogelijk naar het ziekenhuis gebracht.

Ze gaf al eerder aan dat ze aan depressies leed, en feitelijk ongelukkig was.

Het bureau Premier Model Managment vindt het diep triest.Karen Mulder

Vliegende auto vanaf 2005 in de showroom

Akker had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Komend jaar beginnen de eerste proefvluchten van de vliegende auto 'Helios'. Vanaf 2005 komt hij in de showrooms te staan, waarna de serieproductie begint. De futuristische auto kan rijden en vliegen.

Initiatiefnemer is ondernemer John Bakker uit Ridderkerk. De ontwikkelingskosten van tien miljoen euro zijn voor ruim 40 procent ondergebracht bij investeerders, waaronder een multinational. Daarnaast moet er geld binnenkomen uit subsidies van Economische Zaken. Voor een kwart van het bedrag worden nog investeerders gezocht.

Om de Helios te mogen besturen is een combinatie nodig van een rijbewijs en een vliegbrevet. De toestellen kunnen opstijgen vanaf kleine veldjes, voor landen is maar vijf meter ruimte nodig.

De auto gaat tachtigduizend euro kosten.

In Griekenland regent het vissen

Boogey55, Bushmaster, Penie en floyty, hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Thessalonica, Griekenland, regende het dinsdag visjes. De Thessalonicensen stonden met open mond te kijken. "We konden onze ogen niet geloven. Op de velden en in het bos waar we normaal paddestoelen zochten, lagen nu overal kleine visjes", aldus een inwoner.

Volgens metereologen zijn de visjes door een wervelwind uit de zee opgezogen en 15km verder neergeregend.
Laatste reviews en specials
review
AO Tennis 2
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
©FOK.nl e.a.