Prijsstijgingen houden aan

bitburger had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hoewel de prijsstijging in Nederlandse winkels, en dan met name in de voedsel-sector, wel afvlakt, is er nog steeds sprake van een prijsstijging van gemiddeld 2,3 procent in de maand oktober, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Begin dit jaar werd nog een prijsstijging gemeten van gemiddeld zes procent.

Ondanks de economische teruggang, blijven Nederlanders kooplustig en zorgden zo voor een omzetstijging bij de supermarkten van acht procent, terwijl in deze sector de prijzen een stijging van slechts 1,8 procent vertoonden.

De invoering van de euro zorgt ook voor een prijsstijging van gemiddeld 5 procent op de kosten van een vakantie. Het grootste prijsverschil werd gemeten in Luxemburg: een stijging van negen procent. In ItaliŽ blijft het goed toeven met een stijging van slechts 1,2 procent. Wie op vakantie in ItaliŽ echter zijn boodschappen in de plaatstelijke supermarkt wil doen, kan wel eens voor een onaangename verassing komen te staan, daar stegen de prijzen met 4,6 procent, zo meldt de ANWB.