FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 13 december 2002

Erdogan kan toch Turks premier worden

In Turkije kan Recep Erdogan, de leider van de islamitische AK-partij die onlangs ruimschoots de verkiezingen won, toch premier worden.

Na de verkiezingen mocht Erdogan door een eerdere veroordeling wegens het aanzetten tot religieuze haat geen politieke functies meer vervullen. Nu heeft het parlement de grondwet echter zodanig veranderd dat dit wel mogelijk is.

Op dit moment is Erdogans stroman Gül de Turkse premier. Via een tussentijdse verkiezing in februari zal Erdogan waarschijnlijk een parlementszetel veroveren. Daarna kan Gül ten gunste van hem terugtreden.

Donner wil identificatieplicht vanaf 12 jaar

Michel van Bergen, wildhagen en PIM4EVER hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Iedere Nederlander die ouder is dan twaalf jaar moet zich ten alle tijde kunnen identificeren. Dat wil CDA-minister Donner van Justitie, die hier een wetsvoorstel voor heeft ingediend. Als het aan de minister ligt mag de politie in de toekomst iedereen vragen om een identificatiebewijs. Nu mag dit alleen wanneer iemand van een strafbaar feit wordt verdacht.

Ook zouden bepaalde ambtenaren om identificatie moeten kunnen vragen. Het gaat dan om ambtenaren die toezicht houden op het naleven van gemeentelijke of andere overheidsregels.

Daarbij moet er wel een redelijke aanleiding zijn voor een controle. Willekeurig mensen controleren mag dus volgens het voorstel ook in de nieuwe situatie niet. Met de nieuwe wet wil Donner de mogelijkheid voor uitvoering van andere wetten verbeteren.

Dubbele jackpot voor Amerikaans echtpaar

Een Amerikaans echtpaar heeft op één dag tweemaal de jackpot gewonnen. Het tweetal, Angelo en Maria Gallina, kocht beiden een lot voor verschillende loterijen. Daarmee haalden ze in totaal meer dan zeventien miljoen dollar binnen.

Het echtpaar houdt van gokken. Ze zouden al 124.000 dollar hebben uitgegeven aan loten. Die werden door de prijs van Maria al in één klap terugverdiend; zij won 126.000. Haar man deed daar nog een schepje bovenop met een slordige 17 miljoen dollar bij de Super Lotta Plus loterij.

Een hoogleraar statistiek heeft ook maar meteen berekend hoe groot de kans op een dergelijke gebeurtenis is. En dat stemt niet hoopvol. De kans dat je een dubbele jackpot in de wacht sleept is één op 23.575 miljard.

Met dank aan De5perado, Michel van Bergen en Hollie voor de submit.

Ratelband heeft genoeg handtekeningen

Emile Ratelband heeft met zijn medewerkers genoeg ondersteuningsverklaringen verzameld om mee te doen aan de Tweede-Kamerverkiezingen. De handtekeningen zijn vandaag geldig verklaard.

In elk van de negentien kiesdistricten moesten dertig verklaringen worden ingeleverd. Aanvankelijk had Ratelband vandaag nog te weinig stemmen in Leeuwarden en Middelburg. Partijleden gingen echter daar de straat op om mensen voor de partij te winnen.

De Lijst-Ratelband.nl is ontstaan nadat Ratelband het bij Leefbaar Nederland niet tot lijsttrekker wist te schoppen. Dinsdag presenteerde de goeroe van het positieve denken zijn kandidatenlijst. De lijst komt als nummer 16 op het stembiljet te staan.

Met dank aan Tony_Montana en HeinsPim voor de tip!

Moby ziekenhuis in geslagen

2Mini, -Frankie-, floyty en Mariandel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Moby, onder andere bekend van de hit 'Why does my heart feel so bad', is na een optreden door drie mannen in elkaar geslagen. De muzikant moest in een ziekenhuis worden behandeld aan zijn verwondingen.

Moby liep over straat toen een man hem om een handtekening vroeg. Plotseling viel de man de muzikant aan en sloeg hem tegen zijn hoofd. Zijn bril werd vernield en hij liep diverse snijwonden op. Een andere man spoot een portier van een café pepperspray in het gezicht.

"Daar zat ik dan, bebloed en in elkaar geslagen, wachtend tot ik aangifte kon doen bij de politie. Ik vraag me af waarom deze mannen een gecoördineerde aanval op mij wilden plannen. Ik straal nu niet echt een bepaalde dreiging uit," aldus Moby op zijn website.

Veel jonge kinderen mogen alcohol drinken

De Stichting Alcoholpreventie (STAP), die het NIPO opdracht gaf onderzoek te doen naar alcoholgebruik onder kinderen, heeft vandaag een aantal resultaten geopenbaard:

- 11% van de 14-jarigen mogen van hun ouders altijd en overal alcohol drinken. Bij 15-jarigen is dat al opgelopen tot 30%.

- Van de 15-jarige kinderen zegt ruim 20% dat ze wel eens vijf of meer glazen per keer mogen drinken

- 40% van de ouders waarschuwt zijn kinderen regelmatig voor de gevolgen van alcoholgebruik. Andere ouders doen dat soms of nooit.

- Ouders in het noorden en oosten van het land zijn strenger dan ouders in het zuiden en westen. Bijna 60% van de kinderen uit het noorden en oosten mogen van hun ouders nog geen alcohol drinken. In het zuiden is dat bijna 40% en in het westen 28%.

De meeste kinderen geven overigens aan dat hun ouders weten dat ze drinken, maar dat ze niet weten hoeveel dat is.

LPF overspoelt Nederland met reclame

floyty had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De LPF komt in de weken voor de verkiezingen van 22 januari met een gigantische reclamecampagne zoals die in een verkiezingsstrijd nog nooit is vertoond. In de laatste twee weken zullen 1400 billboards de posters van de partij sieren, heel januari zal de reclame van de partij 400 maal op de televisie te vinden zijn.

Maarliefst twee miljoen euro zat er voor aanvang van de campagne in kas. Dat is veel meer dan andere partijen. Zo heeft de SP één miljoen euro te besteden, moet GroenLinks het doen met een half miljoen en heeft de VVD 600 duizend in kas.

Na de verkiezingen eerder dit jaar was de LPF nog zo goed als failliet. Maar Ed Maas betaalde de schulden af en is waarschijnlijk nu ook de grootste geldschieter.

In de vierentwintig uur voor de verkiezingen zal de reclame zelfs in elk reclameblok te vinden zijn. De partij zet verder 28 reclamevliegtuigjes in. 'Als je op 22 januari de LPF niet wilt zien, moet je echt de hele dag naar de grond kijken. Anders is er geen ontkomen aan,' aldus tweede man Joost Eerdmans.

Mogelijk toch café onder rampcafé Volendam

Er komt mogelijk toch een nieuw café onder het café de Hemel in Volendam, waar in de nieuwjaarsnacht van 2001 een grote brand uitbrak. Daarbij kwamen veertien jongeren om het leven en raakten meer dan tweehonderd mensen gewond. De gemeente Volendam wil niet zeggen of eigenaar Veerman erbij betrokken is, maar de kans daarop is groot.

Eerder had Veerman gezegd dat er geen nieuwe kroeg zou komen. De gemeente heeft hem al op die uitspraken gewezen en vindt het jammer dat de aanvraag zo net voor nieuwjaar binnen is gekomen. Het is niet zeker of een heropening van de Wir War Bar kan worden tegenhouden.

Inval in Amsterdamse disco Royalty

In Amsterdam is de politie vannacht met 45 man binnengevallen bij discotheek Royalty in de Korte Leidsedwarsstraat. Er waren verdenkingen over handel en gebruik van harddrugs in de disco.

De politie heeft drie mensen aangehouden, die 17 XTC-pillen en 7 wikkels cocaïne bij zich droegen. Op de vloer van de dansgelegenheid werd ook nog een hoeveelheid harddrugs gevonden die daar gedumpt was.

De politie zal de gemeente verzoeken om Royalty te sluiten.

Turken niet blij met EU besluit

Over twee jaar, eind 2004, bekijkt Europese Unie of Turkije kan worden toegelaten tot de onderhandelingen voor toetreding tot de EU. Er zal dan bekeken worden of de Turken voldoen aan de Europese criteria, onder meer op het gebied van naleving van de mensenrechten.

De Turkse premier Gül vindt het onacceptabel dat er pas in december 2004 een beslissing valt. Hij meent dat zijn land wordt gediscrimineerd en dat president Chirac van Frankrijk daar achter zit.

Verder lijkt het hoogst onwaarschijnlijk dat Cyprus in zijn geheel EU-lid wordt. Daartoe zou voor 16:30 een akkoord tussen de Turks- en Grieks-Cyprioten gesloten moeten zijn. Komt er geen akkoord dat wordt alleen het Griekse deel EU-lid.

Paus: ''God heeft genoeg van de mensen''

PIM4EVER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

God is de meer dan vijf miljard mensen op aarde zat, daarom vertoont hij zich niet meer. Dat beweerde paus Johannes Paulus II tijdens zijn wekelijks openbare audiëntie, waarin hij zich tot de rooms-katholieke gelovigen richt.

Letterlijk zei de Paus: ''God vertoont zich niet meer, omdat Hij vervuld is van weerzin over het handelen van de mensheid''. Dat hij dit zegt in de tweede week van advent, de periode waarin de christenheid de naderende komst van Christus herdenkt, geeft er een extra zware lading aan.

De paus sprak een meditatie uit over een tekst uit het oud-testamentische bijbelboek Jeremia, de zwartgalligste der grote profeten. In die tekst dreigt God de ongerechtigheid in de wereld af te straffen met het zwaard, honger en pestilentiën. Dat zwaard van toen, zei de paus, is de oorlogsdreiging van nu. Over de honger kon, in een wereld waarin zo velen te weinig eten hebben, geen twijfel bestaan.

Zo te bezien heeft de Paus kennelijk alle hoop verloren.

Grote stroomstoring centrum Amsterdam

PenieVentie, Geejay en BeeMan hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een deel van het centrum van Amsterdam is vanmiddag getroffen door een stroomstoring. Dat heeft de politie bevestigd.

Hoe groot het getroffen gebied in de binnenstad is, is nog onduidelijk. Stoplichten in het centrum van de stad zijn uitgevallen. Trams rijden wel maar met vertraging omdat wissels handmatig moeten worden bediend.

Bij de Bijenkorf aan de Dam kon het winkelend publiek rond 13.30 uur niet naar binnen. Het warenhuis heeft geen elektriciteit.

Begin november werd Amsterdam ook al getroffen door een stroomstoring.

Aartsbisschop Boston weg na seksschandaal

Planethugo en ThunderCracker hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Im Amerika is kardinaal Bernard Law (71), de aartsbisschop van Boston, afgetreden. De kardinaal was in opspraak gekomen door grote seksschandalen in zijn bisdom.

Kardinaal Law, sinds 1984 aartsbisschop van Boston, heeft volgens velen priesters die minderjarigen seksueel misbruikten de hand boven het hoofd gehouden. Law biedt in een verklaring excuses aan de slachtoffers aan en vraagt hun om vergeving.

Onlangs drongen 58 priesters uit Boston op het vertrek van Law aan. Voor het beschermen van de pedo-priesters moet hij mogelijk nog voor een rechtbank verschijnen.

Eerder weigerde het bisdom in Boston onder leiding van Law al om slachtoffers schadevergoeding te geven. Daarvoor zou te weinig geld in kas zijn.

G. de Nooijer naar Feyenoord


Gérard de Nooijer gaat nog voor de winterstop van SC Heerenveen naar Feyenoord.

De verdediger, die na hersteld te zijn van een blessure op de reservebank beland is bij de club uit Friesland, tekende een contract voor de rest van het seizoen met een optie voor nog 1 jaar. De Nooijer(33) vertrok in juli '98 tesamen met zijn broer Dennis van Sparta naar Heerenveen. 19 september was zijn laatste wedstrijd voor Heerenveen, dat was in het UEFA Cup-duel tegen National Boekarest.

N-Korea wil kernwapenprogramma hervatten

poohbeer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Noord-Korea wil weer van start met zijn kernwapenprogramma. Het land heeft het Internationaal Atoomagentschap (AIEA) gevraagd om de bewakingscamera's bij zijn nucleaire installaties weg te halen. Dat zegt het AIEA.

Het programma is in 1994 stilgelegd na een akkoord met de Verenigde Staten. Het voornemen om deze overeenkomst op te zeggen is in de gehele wereld met ongerustheid ontvangen. De directeur van het Atoomagentschap heeft Noord-Korea opgeroepen niet zelf de aanwezigheid van de camera's te verhinderen.

Man overleden na brand in raffinaderij

MrRinuxs had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij de brand die gisteren woedde in een olieraffinaderij in Rotterdam is een 38-jarige man omgekomen. Het slachtoffer was bij de brand samen met een 25-jarige man zwaargewond geraakt. Hij overleed vanochtend aan zijn verwondingen. Het andere slachtoffer ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De brand ontstond in een van de ontzwavelingsinstallaties van de raffinaderij. Vermoedelijk is de brand en de voorgaande explosie ontstaan door een lekkage. Het vuur kon na twee uur worden geblust. Gevaarlijke stoffen kwamen niet vrij.

Later op de dag kwam er wel een hoeveelheid butagas vrij. Doordat de gaswolk richting de snelweg dreef heeft de politie een deel van de omgeving afgezet. Buren werden gewaarschuwd.

Boete voor raadslid ChristenUnie

MrRinuxs had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een raadslid van de ChristenUnie in Oudewater is veroordeeld wegens het ronselen van stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 6 maart. Hij kreeg een geldboete opgelegd van 450 euro.

Bij de verkiezingen haalde de partij met één stem verschil een extra zetel. Dat kwam volgens de rechter doordat het raadslid stemkaarten heeft opgehaald bij de kiezers thuis. Hij maakte een algemeen praatje, ging over op de verkiezingen en bood aan voor de mensen te stemmen. En dat is volgens de Kieswet verboden.

Op de kaarten vulden de kiezers geen naam van de gemachtigde in, maar zetten zij wel hun handtekening. Hierdoor kon het raadslid de machtigingen uitdelen onder familieleden in Oudewater. Eén familielid kwam zelfs met vijf volmachten bij het stembureau.

Het raadslid zelf was zich naar eigen zeggen van geen kwaad bewust. "Het zijn allemaal mensen van wie ik zeker weet dat ze op mij zouden stemmen. ik heb het gedaan uit de goedheid van mijn hart." Hij heeft echter geluk gehad; door de officier van justitie was er 2500 euro boete geëist.

NAM spreekt reserves aan

Voor het eerst in de geschiedenis heeft de NAM gebruik moeten maken van de ondergrondse gas reserves. Deze zijn 1.3 miljard kubieke meter groot en bevinden zich bij Langelo.

Door het koude weer van de afgelopen dagen was de vraag in de vroege ochtenduren en rond etenstijd zo groot dat de natuurlijke gasbellen de vraag niet aankunnen. De vraag van 400 miljoen kubieke meter kan de productie, Slochteren 300 miljoen en overige velden 80 miljoen kubieke meter, niet aan.

"Veel snoerenchaos bij bedrijven"

De Nederlandse bedrijven zijn veel te veel met de kabels op hun bureau bezig. Elk jaar gaan er 69 miljoen werkuren verloren door de kluwen snoer. Dit blijkt volgens de fabrikant van computeraccesoires Logitech uit een eigen onderzoek.

Gemiddeld heeft de zakelijke gebruiker twee en een halve meter snoer op zijn bureau. En dat levert volgens Logitech vaak ongelukken op. Bekers koffie vallen bijvoorbeeld om doordat een snoer wordt strakgetrokken. Of men struikelt over de kabels.

Het onderzoek vond plaats in zestien landen. Duitsers blijken over de meest opgeruimde werkplekken te beschikken, Portugezen zijn het slordigst. Van de Nederlanders zegt vijftig procent zich te schamen voor zijn rommelige werkplek.

Met dank aan MrRinuxs en Boogey55 voor de tip!

Traagheid kost ambtenaar terecht baan

Podroznik en Michel van Bergen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het ontslag van een ambtenaar van de gemeente Meppel wegens chronische traagheid, is door de rechbank in Assen terecht bevonden. "Hij werkte als een slak door zijn stapels werk heen", zo vertelde een woordvoerder van de gemeente tijdens de zitting. De ontslagen werknemer zei dat de oorzaak van zijn traagheid lag in het feit dat hij zijn taken zorgvuldig wilde uitvoeren. Voor de rechter was het echter zonneklaar dat de man zijn werk niet snel genoeg deed. De gemeente werd in het gelijk gesteld.

Ontslag wegens sexmails onterecht

Deliberator had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens de rechtbank is een medewerker van de Britse zakenbank Lehman Brothers onterecht ontslagen na een dienstverband van 10 jaar, wegens het versturen van pornografische mailtjes vanaf zijn werk. Dit omdat de leiding zich wel eens amuseerde met striptease-dames. Door het oordeel van de rechtbank heeft de ontslagen medewerker mogelijk recht op duizenden ponden schadevergoeding van zijn ex-werkgever.

De rechter oordeelde dat het binnenhalen van strippers in de periode tussen 1993 en 1997 ten onrechte bij de verdachte de indruk wekte "dat zijn ontoelaatbare gebruik van internet binnen het bedrijf getolereerd werd". De Londense bank overweegt in hoger beroep te gaan.

Nieuwe partydrug eigenlijk slankproduct

Pulsar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er is een nieuwe drug gesignaleerd in het uitgaanscircuit: Stack2. Dit middel, dat verkrijgbaar is bij sportcentra en vitamineshops, is eigenlijk op de markt gebracht als afslankproduct. Door zijn werking als vetverbrander zouden gebruikers razendsnel afvallen. Daarnaast wordt je er, volgens gebruikers, ook high van door het ingrediënt ephedra.

Volgens producent en verkoper Marco Verhoek, is het middel bedoeld voor sporters die snel de laatste kilootjes kwijt willen. Dit jaar is echter, dankzij de populariteit van het product in het uitgaansleven, de verkoop van Stack2 ten opzichte van vorig jaar met enkele honderden procenten gestegen.

Gewoon een stukje

Wat was mijn bedje lekker warm vanmorgen, ik werd al om zeven uur wakker gemaakt, maar kwam er met mijn slaperige hoofd pas om negen uur uit. Vandaag zou een mooie dag worden, althans dat hoopte ik. Om tien uur kroop ik achter het stuur van een rode les auto die, die morgen voor mijn deur stopte. Het was, ik meen, de elfde les en vandaag mocht ik maarliefst anderhalf uur rijden. Eerst de andere jongen wegbrengen, we gingen daarom uit Leidschendam richting Den Haag Centraal Station. Het was de tweede keer dat we zo reden en het ging wel lekker. Uiteraard stukje op de snelweg gereden om vervolgens het Erasmusplein onveilig te maken. De tijd ging langzaam, maar we moesten maar is terug naar ons dorpje te gaan.

Nadat ik thuis was gebracht ging ik mijzelf maar is voorbereiden op een dagje Rotterdam. Ik had een gesprek met onze lieve (m'n fans willen graag dat ik lieve schrijf) studentenbegeleidster. Daarmee moest ik wat praten, omdat het tussen mij en een docent wat bot, stroef, etc. gaat. Uiteraard was ik wat te vroeg, dus stiekem een lokaal in geslopen.
Op een gegeven moment zag ik in een van mijn ooghoeken een jongen zitten. Niet zo verwonderlijk want we hebben weinig vrouwen op de opleiding. Ik vraag aan diegene naast me: "Is dit Informatica of Grafimedia?", "Grafimedia". Het kon niet waar zijn! Dat moest Breuls zijn! Ik heb m'n kaken stijf op elkaar gehouden, strak voor uitgekeken en snel verder geprogrammeerd. Hij zal me toch niet herkend hebben?!

Nadat ik snel het lokaal was uitgeslopen ging ik naar onze lieve studentbegeleidster, waarmee ik een erg serieus, erg gezellig en een erg informatief gesprek had. Om wat tijd te doden ging ik even een lokaal met Whizzkids in. Vervolgens ben ik op de metro gestapt richting Kralingse Zoom, moet zo'n halfvijf geweest zijn toen ik de weg vroeg naar de HES. Wist ik veel waar de heipalen van dat gebouw in de grond stonden. Na een eindje gelopen te hebben kwam er wat inzicht. Na de eerste tien minuten erg alleen gezeten te hebben kwamen er langzamerhand steeds meer mensen naar binnen voor de Borrel en het gezamenlijk eten, om de goede afloop van de studiebeurs te vieren.

M'n fans vragen ook altijd of ik in het stukje dat ik schrijf nog wat leuke dingen wil stoppen waardoor ze me kunnen uitlachen. Dat doe ik met plezier.

Natuurlijk waren er ook vrouwen aanwezig, mijn ogen waren gevallen op een niet rokende, blonde schone, en ja jongens, ook van voren was ze meer dan in orde. Normaal laat ik mijn ogen niet lang naar een plek kijken maar deze meid leek toch verdacht veel op ene Christa die mijn leven op de middelbare school soms een vreemde wending gaf. Ik had ook haar "Geheime vraag" van hotmail niet in moeten vullen, maar dat ter zijde.
Ondertussen had ik al opgevangen dat deze blondine naar de naam Kim luisterde, Pabo studeerde en achttien lentes jong was, dat maakte haar natuurlijk niet minder aantrekkelijk. Uiteraard heb ik in een groepsgesprek wat woordjes met haar gewisseld, praten kun je het niet echt noemen, helaas gingen na een tijdje zij en haar vriendinnen weer op stad aan, en ik zat weer omgeven met een ander type gesprekspartners die alles wisten over de meest oudste computerspelletjes.

De laatste tijd lees ik ook wel eens Relaties & Psychologie op het forum, en had dus gelezen dat als een meisje aan je vraagde of je iets met computers deed daar negatief op moest antwoorden. Uiteraard deed ik tijdens m'n woorden wisseling ook niets met computers, maar of dat nu een beter beeld van mij gaf, het valt te betwijfelen.
Omdat ik juist wel wat met computers doe, en niet weinig ook. Hoor ik waarschijnlijk tot de categorie mensen die op het sociale vlak wat minder ervaring hebben dan andere, die zich naast hun verpletterende studentenleven evengoed bezig zouden met Cafés bezoeken, Borrelen en Socializen.

Grote brand bij Kuweit Petroleum in Rotterdam

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een brand in olieraffinaderij Kuweit Petroleum in Rotterdam zijn donderdagmiddag twee personen ernstig gewond geraakt. De slachtoffers hebben brandwonden opgelopen en zijn naar het brandwondencentrum in de stad gebracht.

De brand brak rond drie uur uit na een ontploffing in de gasolieontzwavelingsfabriek. Deze zou veroorzaakt zijn door een kleine lekkage. Bij de brand kwam veel rook vrij en er waren metershoge vlammen te zien. Binnen twee uur had de brandweer de brand geblust. Er zijn geen schadelijke stoffen vrijgekomen.

De recherche van de Rotterdamse Zeehavenpolitie en de Arbeidsinspectie stellen een onderzoek naar de brand in.

Ratelband lijkt race te hebben gewonnen

Emile Ratelband lijkt met zijn nieuwe politieke partij LijstRatelband.nl de race tegen de klok te hebben gewonnen.

Ratelband moest voor vandaag 13.00 uur 570 ondersteuningsverklaringen uit de negentien kiesdistricten inleveren bij de kiesraad. In de provincie Zeeland bleken nog geen vereiste dertig verklaringen binnen te zijn gekomen.

In een oproep op haar website www.ratelband.nl gaf de partij donderdagmiddag nog aan dat er 2 medewerkers naar het kiesdisctrict zouden gaan om de benodigde steun te vergaren.

Inmiddels is de volgende verklaring te lezen:

Beste lezers

Bij deze willen wij iedereen van harte bedanken voor de enorme inzet en medewerking om deze unieke gebeurtenis mede vorm te geven.

Nederland wij zijn trots op u.


Met dank aan Eilanden die ons op de verklaring van gistermiddag wees.

Iran bouwt in het geheim kernfabrieken

De Verenigde Staten (VS) heeft bewijs dat Iran in het geheim nucleaire fabrieken heeft gebouwd. Op commerciële satellietfoto's, die in september zijn genomen, zijn twee fabrieken te zien. Volgens de VS kunnen de fabrieken voor het ontwikkelen van atoomwapens worden gebruikt.

Iraanse dissidenten hebben vaak beweerd dat Iran aan nucleaire fabrieken werkt, maar tastbaar bewijs werd daarvoor nog nooit gevonden.

Vooral de fabriek bij de stad Arak verontrust experts. Op de foto's is een 'zwaar water' fabriek te zien. Zwaar water is water met een zwaar atoomgewicht en wordt gebruikt in kerncentrales bij afkoeling.


Eén van de satellietfoto's. Bron:CNN


De International Atomic Energy Agency heeft contact gezocht met Iran, maar het land heeft tot nu toe de boot afgehouden. Iraanse authoriteiten zeggen dat een bezoek van het IAEA in februari te verwachten is. De organisatie wil dan zeker de beide fabrieken aandoen.

Iran, door de Amerikaanse president Bush 'as van het kwaad' genoemd, zegt slechts één nucleair programma te hebben voor elektriciteit. Volgens Iraanse authoriteiten kunnen de Verenigde Staten niet worden vertrouwd.

Met dank aan -Frankie- voor de tip.

Uitslagen UEFA-Cup

De derde ronde is voorbij en het is gedaan met de Nederlanders.

Vitesse heeft ook in Liverpool niet weten te winnen en gingen wederom met 1-0 onderuit. En wederom was het Owen die het doelpunt maakte.

Uitslagen:

10 December
FC Schalke 04-Wisla Kraków1-4(1-1)2-5
12 December
Panathinaikos-Slovan Liberec1-0(1-0)3-2
Olympique Lyon -Denizlispor0-1(0-1)0-1
Fulham-Hertha BSC0-0(0-0)1-2
Dinamo Kiev-Besiktas0-0(0-0)1-3
AJ Auxerre-Betis Sevilla2-0(1-0)2-1
VfB Stuttgart-Club Brugge1-0(0-0)3-1
Anderlecht-Girondins Bordeaux 2-2(1-0)4-2
Slavia Praag-PAOK Saloniki4-0(1-0)4-1
Maccabi Haifa-AEK Athene1-4(1-0)1-8
Lazio Roma-Sturm Graz0-1(0-0)3-2
Liverpool-Vitesse1-0(1-0)2-0
Leeds United-Málaga CF1-2(1-1)1-2
Celta de Vigo-Celtic2-1(1-1)2-2*
RC Lens-FC Porto1-0(1-0)1-3
Boavista-Paris Saint-Germain1-0(0-0)2-2**

De laatst genoemde uitslag is de cumulatieve uitslag, die bepaalt wie er door gaat naar de volgende ronde.
*Celtic gaat door omdat zij meer uitdoelpunten hebben gescoord.
**Boavista gaat door omdat zij meer uitdoelpunten hebben gescoord.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1254
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.