FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 19 november 2002

Michael Jackson zwaait met baby op balkon

-Blackbird- had ons via de newssubmit

Michael Jackson heeft vanmiddag voor opschudding gezorgd door een baby, met één hand vast, buiten een balkon op drie hoog aan het publiek te tonen.

Voor het oog van honderden fans liet Wacko Jacko, op het balkon van een hotel in de Duitse hoofdstad Berlijn, korte tijd de baby bungelen aan één hand. De zanger trok de baby vervolgens weer veilig het balkon op.

Volgens Duitse media heeft Jackson zijn kinderen, de vijfjarige Prince Michael en de vierjarige Paris, meegenomen naar Berlijn. Maar hij zou onlangs opnieuw vader zijn geworden. Het was dinsdagavond onduidelijk of Jackson met zijn eigen kind zwaaide of dat van een ander.

Uit een video die je op deze site kunt bekijken blijkt het hele voorval overigens nog geen seconde te hebben geduurd.

ID&T radio krijgt geen etherfrequentie

peter01 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

ID&T Radio kan uitzenden in de vrije ether voorlopig nog even op haar buik schrijven. Een rechter in Rotterdam besloot vandaag dat de zender niet de ether in mag. De dance-zender wilde een tijdelijke FM-frequentie totdat deze verdeeld worden door de overheid. Volgens de uitspraak kan het demissionaire kabinet niet verplicht worden om frequenties, in afwachting van een definitief politiek besluit, tijdelijk te verdelen.

Het vonnis van de rechtbank van Rotterdam is het eerste in het voordeel van de regering. Eerder vonniste de rechtbank dat de regering verplicht is de frequentieverdeling op één juni 2003 rond te hebben.

CD Review: Dr. Pepper Family - Taco & Red Beans

De hele familie zit in een slecht verlichtte, stoffige ruimte om een enorme tafel. Met grauwe gezichten kijken zij naar de flesjes Dr. Pepper die voor hun staan vergezeld van borden met Taco's en bonen. Als de jongste telg van de familie dan wat stevige rockmuziek opzet beginnen hun gezichten op te klaren, vol energie beginnen ze hun borden leeg te eten en flesjes leeg te drinken. Bulderend geboer is het gevolg.

Energieke rock van onze zuiderburen, weten deze nieuwkomers hun plaats te veroveren in het pantheon van de rock?
Lees snel verder...

De Haan ongelukkig bij Feyenoord

Feyenoord verdediger Ferry de Haan overweegt Feyenoord te verlaten. De Haan heeft dit jaar zijn basisplaats verloren aan Glen Loovens. Hij kwam dit jaar pas twee keer in actie.

De Haan zegt er zelf over:'Er is me wel duidelijk geworden dat er voor mij geen toekomst meer is bij Feyenoord.' De speler wil het liefst in Nederland blijven en hoopt in de winterstop een nieuwe club te krijgen.

L'Ami waarschijnlijk onder de lat tegen RKC

Eerder meldden we al dat Edwin Zoetebier voor langere tijd uitgeschakeld was en nu ook Lodewijks getroffen is door een blessure zal Carlo L'Ami waarschijnlijk onder de lat staan bij Feyenoord als ze RKC bezoeken.

Lodewijks speelde nog tegen PSV, toen met pijnstillers tegen zijn gekneusde ribben. Maar nu de geboren Eindhovenaar ook een hamstring blessure opgelopen heeft, durft de medische staf het niet aan om hem te laten spelen. Daarom zal waarschijnlijk derde doelman L'Ami aan de bak moeten.

L'Ami speelde zijn laatste wedstrijden in de Eredivisie in het seizoen 1995-1996. Daarna vertrok hij naar de eerste divisie. Dit seizoen kwam hij van Exelcior naar Feyenoord, alwaar hij nog niet aan spelen toen kwam. Zijn laatst gespeelde wedstrijd dateert van 18 september 2001. Toen werd er door Exelcior met 3-1 gewonnen van Stormvogels/Telstar.

Twee jaar cel na geweld in het verkeer

De Alkmaarse rechtbank heeft de 45-jarige R. O. uit Alkmaar wegens een poging tot doodslag tot twee jaar celstraf (waarvan acht maanden voorwaardelijk) veroordeeld.

O. pleegde op 16 juli van dit jaar een vorm van zinloos geweld. Hij werd woedend op een automobilist die een kleine aanrijding met zijn auto had veroorzaakt. De veroordeelde gaf die automobilist, samen met zijn zoon én zijn buurman die ook in de auto zaten, een enorm pak slaag.

Vier getuigen hebben gemeld dat de automobilist, die al op de grond lag en zich al lang niet meer verweerde, met kracht nog flink werd nageschopt door O. en zijn zoon. De ontkenningen van O. werden door de rechtbank dan ook totaal niet serieus genomen.

De ongelukkige autorijder moest zich na de mishandeling in het ziekenhuis laten behandelen aan gekneusde ribben, kaak- en nekletsel en een enorme bloeduitstorting rond zijn oog.

[Update2]Oefeninterland Duitsland- Nederland

Voor de oefeninterland tegen Duitsland van volgende week woensdag heeft bondscoach Dick Advocaat Rafael van der Vaart weer opgetrommeld. Na een knieblessure in het EK-Kwalificatiedeul met Wit-Rusland is hij weer terug.

Ook Paul Bosvelt, Andy van der Meyde, Kevin Hofland en Ruud van Nistelrooij zijn weer van de partij. De laatste moest het vorige trainingskamp met een hmastringblessure verlaten.

George Boateng, Wilfred Bouma en Pierre van Hooijdonk kregen geen telefoontje van Advocaat en zitten er deze keer niet bij. Zij waren nog wel in de Oranje-selectie tijdens de EK-Kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk.

De mannen van Advocaat zullen spelen in het al weken uitverkochte stadion van Schalke '04 in Gelsenkirchen.

18 November:
Na het uitvallen van Kevin Hofland en Mark van Bommel vanwege blessures heeft Advocaat Andre Ooijer en de net herstelde Giovanni van Bronckhorst opgetrommeld voor oranje.

Bij de Duitsers zijn Hamann en Ziege afgevallen vanwege blessures

19 November:
Ook Carsten Janker en Carsten Ramelow hebben zich afgemeld bij Rudi Völler. De Duitse Manschaftleider heeft Fredi Bobic en Hanno Balitsch aan zijn selectie toegevoegd.

Oranje gaat voor de winst

Ondanks dat Oranje pas vier keer op Duits grondgebied de Mannschaft wist te verslaan, gaan ze toch voor de winst. Onder Advocaat werd nog niet verloren en de nationale trots wil die goede reeks graag in stand houden.

Oranje speelde 24 keer eerder tegen de Duitsers. Daarvan werd slechts 9 keer gewonnen en 13 keer verloren. De laatste wedstrijd (2000) werd echter gewonnen. Oranje was toen veruit de betere ploeg en versloeg de Duitsers met 2-1.

Advocaat zal aan de wensen van de clubtrainers van Ajax en Barcelona tegemoet komen en hun mannen daarom maar een halve wedstrijd laten spelen.

Voor de Duitsers ziet het er iets minder rooskleurig uit. Ze tegen Bosnië Herzegovina er met moeite een gelijkspel uit te slepen en de winst tegen Faroer was ook verre van indrukwekkend. Coach Rudi Völler heeft daarnaast vier geblesseerde spelers het trainingskamp zien verlaten en kan vanwege een schorsing geen beroep doen op Christian Wörns. Verder is de Duitse aanvaller Miroslav Klose ,die op het WK nog zo goed presteerde, totaal uit vorm.

Het publiek toont echter vertrouwen in de Mannschaft. De 60.000 kaartjes voor deze wedstrijd waren binnen een mum van tijd verkocht.

Volledige selectie:

Keepers
Edwin van der Sar (Fulham)
Ronald Waterreus (PSV)

Verdedigers
Kevin Hofland (PSV)
André Ooijer (PSV)
Frank de Boer (FC Barcelona)
Michael Reiziger (FC Barcelona)
Jaap Stam (Lazio Roma)
Fernando Ricksen (Glasgow Rangers)

Middenvelders
Mark van Bommel (PSV)
Giovanni van Bronckhorst (Arsenal)
Philip Cocu (FC Barcelona)
Paul Bosvelt (Feyenoord)
Edgar Davids (Juventus)
Clarence Seedorf (AC Milan)
Ronald de Boer (Glasgow Rangers)
Boudewijn Zenden (Chelsea)
Rafael van der Vaart (Ajax)

Aanvallers
Patrick Kluivert (FC Barcelona)
Andy van der Meyde (Ajax)
Jimmy Hasselbaink(Chelsea)
Roy Makaay (Deportivo Coruña)
Ruud van Nistelrooij (Manchester United)

De Duitse selectie:

Keepers
Olivier Kahn (Bayern München)
Jens Lehman (Borussia Dortmund)

Verdedigers
Frank Baumann (Werder Bremen)
Sebastian Kehl (Borussia Dortmund)
Carsten Ramelow (Bayer Leverkusen)
Hanno Balitsch (Bayer Leverkusen)
Marko Rehmer (Hertha BSC)
Christian Ziege (Tottenham Hotspur)
Arne Friedrich (Hertha BSC)

Middenvelders
Michael Ballack (Bayern München)
Jörg Böhme (Schalke '04)
Torsten Frings (Borussia Dortmund)
Dietmar Hamann (Liverpool)
Jens Jeremies (Bayern München)
Lars Ricken (Borussia Dortmund)
Bern Schneider (Bayer Leverkusen)

Aanvallers
Gerald Asamoa (Schalke '04)
Carsten Jancker (Udinese)
Fredi Bobic (Hannover 96)
Miroslav Klose (FC Kaiserslautern)
Oliver Neuville (Bayer Leverkusen)
Slawo Freier (VfL Bochum)

Minister Nawijn niet weggestuurd

Demissionair minister Nawijn hoeft van de Tweede Kamer niet op te stappen. Wel uitte de Kamer in het spoeddebat zeer zware kritiek op Nawijn, na zijn uitlatingen over de doodstraf.

De minister had al gezegd zijn uitlatingen te betreuren, maar daar nam de Kamer niet zomaar genoegen mee. Zo zei D66-leider De Graaf dat een minister niet als privé persoon met de pers kan spreken: "Dan moet je geen minister worden". Maxime Verhagen (CDA-fractieleider) is dat met hem eens. Hij raadde Nawijn aan volgend jaar gewoon Kamerlid te worden. Namens de PvdA noemde Wouter Bos het optreden van Nawijn "onverantwoord". Zijn optreden gisterenavond in het tv-programma Nova, waar hij zei de uitlatingen niet te hebben gedaan, noemde Bos "een genante vertoning".

Premier Balkenende zei geen onvoorwaardelijk vertrouwen meer in Nawijn te hebben. ,,Het vertrouwen heeft een deuk opgelopen, maar dat is niet volstrekt weggevallen''. De premier heeft Nawijn ook een ,,waarschuwing'' gegeven.

GroenLinks vond dat de minister nu aan een draadje bungelt; Halsema: ,,Nawijn bungelt aan een dunne draad. Hij zit in de zwakst denkbare positie. Daar heb ik niets meer aan toe te voegen''. Daar was de premier het niet mee eens, hij heeft minder, maar nog steeds genoeg vetrouwen in Nawijn.

Heimwee?

Daarlig ik dan. Acht uur 's avonds. Thuis, op 'mijn eigen' bed. Ver weg van huis. Een vreemd land. Mensen die ik nog geen drie maanden ken om me heen. M'n hoofd vol met ideen, gevoelens, verlangens.

Nog 9 dagen school en dan is dit semester voorbij. Nog elf dagen om 2 essays, 1 journal, 1 fotografisch zelfportret, 1 collage en drie schetsen te maken. In diezelfde tijd moet ik ook nog leren voor 1 quiz en vlak daarna 2 final exams. En toch lig ik hier te luieren op bed.

Half dromend hoe fijn het hier is, half dromend wat het soms toch handig zou zijn om gewoon in Nederland te zijn, niet te hoeven denken bij alles wat je zegt en leest, in staat zijn vrienden te ontmoeten en gezellig een biertje te drinken.Dit zijn van die momenten dat ik denk: 'Wat doe ik hier?'

M'n wekker tikt, op de achtergrond klinkt het geluid van een Chinese film (zij doet niet aan aanpassen). 'Wat doe ik hier?'

Ach, het is maar tijdelijk. Je maakt het zo erg als je zelf wilt. Het doet me goed om even weer aan thuis te denken, ze niet te vergeten. Hier gaat m'n leven verder en dus ik ook. Nog elf daten, ik kan maar beter aan de slag gaan.

Heimwee? 'Nee' dat is m'n antwoord. Ik mis ze wel, zou best wel weer eens thuis willen zijn, maar heimwee.... Neh, ik ben niet ziek, ik wil niet psychologisch in de knoop liggen. Ik kan best zonder ze, ik zal het laten zien.

Ach, misschien toch een beetje, maar dan toch weer niet. Alleen als ik het zelf wil heb ik heimwee.

VVD: Levenslang moet levenslang worden

qltel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

VVD-leider Gerrit Zalm heeft er vandaag, tijdens het spoeddebat over minister Nawijn, voor gepleit dat een levenslange gevangenisstraf voortaan ook echt levenslang is. Dus dat men niet na 20 jaar succesvol een gratieverzoek kan indienen.

Levenslang wordt in Nederland al zelden opgelegd, (het is de zwaarste straf na 20 jaar), maar gemiddeld komt een ''levenslanger'' na 20 jaar vrij. Iemand die tot 20 jaar veroordeeld wordt staat overigens na 2/3 van zijn straf weer buiten; na ruim 13 jaar dus.

Uit recente opiniepeilingen blijkt volgens Zalm dat de Nederlandse burgers strengere straffen willen. De VVD wil óók daders van een serie delicten harder aanpakken. Nu telt de herhaling maar gedeeltelijk mee in de strafmaat.

BB scheidt mannen en vrouwen

Voor de tweede keer in deze serie zijn de mannen en de vrouwen van elkaar gescheiden.
Het zat er al aan te komen, BB kon de bestraften niet al te lang in de Hel laten zitten, en vanmiddag was het dan zover: Een Confrontatie.

De Confrontatie onderzocht hoe prijsbewust de heren en dames waren tijdens het boodschappen doen. Zij moeten van 18 artikelen de prijs raden, en het team wat de totaalprijs het beste heeft geraden mag naar de Bungalow.

De vrouwen wonnen met glans, en mochten in de luxe Bungalow plaatsnemen. De heren moesten genoegen nemen met de Bunker.

Platgeslagen 20 cent is 1 euro waard

Zoefff had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Geef een flinke mep met bijvoorbeeld een hamer op een muntje van twintig eurocent en met een beetje geluk ziet een parkeerautomaat het muntstuk aan voor een euro.

Dagblad De Telegraaf ontving onlangs een tip dat dit mogelijk op waarheid berustte en besloot het eens te testen. En wat blijkt: niet alleen parkeerautomaten, maar ook condoom- en snoepautomaten zien het muntje voor een echte euro aan. De twintig-eurocent is overigens wel twee gram lichter dan een echte euro. Maar in de praktijk lijkt dat niet veel uit te maken.

De directeur van Taxameter Centrale BV, die door de krant om een reactie werd gevraagd, meldde dat hij niet wilde geloven dat ook zijn parkeerautomaten het valse muntje accepteerden.

The Scene stopt er mee

The Scene stopt ermee. De band die in 1978 werd opgericht door Amsterdammer Thé Lau (nu 50) heeft lang genoeg bestaan vindt Lau. The Scene maakte in 1980 al hun eerste grammofoonplaatje, maar het succes kwam pas in 1990 na een aantal bandwisselingen. In totaal verkocht de groep zo'n 500.000 cd's.

Het laatste jaar was Lau bezig met een solo-project, en al doende kwam hij tot de conclusie dat hij niet meer met the Scene verder wil. Ondanks het feit dat zijn groep nog steeds succesvol is in het festivalcircuit (in 2001 zelfs de meest gevraagde band) geeft hij er de brui aan: ''Ik realiseer me dat dit alleen maar gefundeerd was op oude sucessen als Blauw, Iedereen is van de wereld en Open''. Lau: ''Als het alleen nog maar om de oude nummers draait, zie ik ons straks al als een Status Quo, die nog steeds 'Roll Over Lay Down' staan te doen, daar heb ik geen zin in''.

Lau is blij dat hij nu eindelijk kan hij doen waar hij zin in heeft. Bij the Scene zat hij de laatste jaren teveel vast en het beknelde hem in zijn muzikale ontwikkeling. ''Ik zit nu vol nieuwe plannen. Ik wil met een pianist naar Parijs, ik wil solo optreden in New York.''

Hij gelooft niet dat The Scene zonder hem nog toekomst heeft: ,,The Scene zonder mij is net zo triest als Queen zonder Freddy Mercury. Ik heb de hele band opgericht. De band kan niet zonder mij''.
Zonder werk komt hij voorlopig niet te zitten, zijn solo-agenda is al aardig volgeboekt. In december doet hij een duet met zangeres Sarah Bettens van K's Choice en tot en met maart toert hij langs Belgische en Nederlandse theaters. Tussendoor doet hij nog mee aan een eerbetoon aan Ramses Shaffy en daarna staan alweer de poppodia en zomerfestivals op het programma.

Scene-single 'the Beat' (1980), met de groep in de eerste bezetting



Website The Scene - Website Thé Lau.

Nieuwe Harry Potter al op DVD

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De nieuwe film van Harry Potter is nu al verkrijgbaar op illegale DVD-rom in China. "Harry Potter en de Geheime Kamer" is drie dagen geleden officieel uitgebracht in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië en nu is de DVD al te koop bij de illegale verkooppunten in Peking.

De 'originele' versie werd maandag verkocht voor 8 yuan (minder dan 1 euro). De film is voorzien van Chinese ondertitels en is van gemiddelde kwaliteit.

Ondanks dat de Chinese regering heeft beloofd een einde te maken aan de schending van de auteursrechten in de film- en muzieksector worden de illegale DVD's nog steeds in kraampjes op straat verkocht. De voorbije twee weken verliep de verkoop van buitenlandse illegale DVD's moeizaam vanwege de opgevoerde politiecontroles tijdens het congres van de Communistische Partij.

In China werden in 2001 zo'n 114 miljoen illegale CD's, DVD's en VCD's (Video Compact Discs) in beslag genomen.

Geen prijsverlaging na release P4 3,06GHz

Intel gaat de prijzen van zijn CPU's niet verlagen meldt The Inquirer. Normaliter gebeurt dit wel nadat er een snellere processor op de markt gebracht wordt.

Vorige week donderdag namelijk, bracht Intel de Pentium IV 3,06GHz (3.060 MHz) met Hyperthreading technologie op de markt.

De prijzen van de P4 CPU's zullen pas in februari volgend jaar verlaagd worden. Alle CPU's van 2,4GHz tot 3,06GHz zullen dan iets goedkoper worden.

Volgend jaar in het tweede kwartaal komt Intel met een 3,2GHz (3.200MHz) Hyperthreading CPU met een 533 en 800MHz systeembus. De 800MHz versie zal voor 637 dollar de deur uit gaan. De 2,4 GHz P4 met 800 MHz systeembus zal dan in de groothandel 173 dollar per stuk kosten. Dezelfde 3,2 GHz en 2,4 GHz chips met een 533 MHz systeembus, kosten dan respectievelijk 401 dollar en 163 dollar.

Quicksend verkoopt broncode spamsoftware

Het Nederlandse Quicksend is verkocht aan het Amerikaanse reclamebedrijf Broadcast Advertiser. Broadcast Advertiser heeft hiermee de broncode, het klantenbestand en de website in handen.

In Windows 2000 en Windows XP en Windows NT is het mogelijk een popup met een bericht te laten verschijnen.

Bijvoorbeeld met het commando NET SEND * "Hello World", waar * voor de netwerknaam kan staan verschijnt op het hele lokale netwerk op elk Windows 2K, XP of NT systeem het bericht "Hello World" in een popup venster.

Quicksend is dusdanig ontworpen dat het deze mogelijkheid als spammethode kan gebruiken, en van buiten het netwerk deze popup kan laten verschijnen.

Quicksend zegt echter berouw van zijn daden te hebben. "Wij zullen en willen er verder niks meer mee te maken hebben." aldus Johan van Quicksend. Het overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt. "Dat is ook niet noemenswaardig", meent Johan. Met het overnamebedrag zouden de ontwikkelkosten zijn gedekt.

Veel Marokkaanse jongeren starten bedrijf

blup had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Veel Marokkaanse jongeren starten een eigen bedrijf. Dit blijkt uit het Ondernemersprofiel 2002, een onderzoek van de Kamer van Koophandel. Van de Nederlandse Marokkanen die een eigen bedrijf starten is 45% onder de 30 jaar. Bij een vergelijkbare groep, Turkse Nederlanders, is dat 34%.

De Marokkaanse jongeren zijn wel bezig met een forse inhaalslag. In het algemeen geldt dat voor mensen die in Nederland zijn geboren 90 op de 1.000 ondernemers zijn; bij Marokkanen is dat nu nog maar 31 op de 1.000.

KPN wil prepaid voor vaste telefoons aanbieden

Naar het schijnt zegt telefoonmaatschappij KPN dat ze volgend jaar een zelfde soort systeem als Hi-prepay willen invoeren voor vaste telefoons. Dit betekent dat er geen abonnementskosten voor de telefoonaansluiting betaald hoeft te worden, maar je een beltegoed kunt kopen. De kosten voor het bellen liggen in dit geval beduidend hoger dan met abonnement.

KPN wilde de dienst meteen op grote schaal aanbieden, maar de Opta heeft dit verboden om concurrenten een kans te geven ook een dergelijke dienst te kunnen bieden, aldus Oudshoorn, van Webwereld. Een proef werd wel toegestaan volgens Oudshoorn, maar hij is echter niet helemaal zeker van zijn zaak.

Spoeddebat over doodstraf uitlatingen Nawijn

_-Bazzer-_ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Tweede Kamer vindt vanmiddag een spoeddebat over de uitlatingen van minister Nawijn inzake de doodstraf plaats. Op verzoek van PvdA, D66 en GroenLinks wordt er over deze kwestie gedebateerd.

PvdA-lijsttrekker Bos sprak gisteren al over "een stap terug in de beschaving. De doodstraf zal ons land niet veiliger maken.'' D66-fractieleider De Graaf zei dat ''respect voor het leven het fundament is van onze beschaving. Daaraan moeten we niet tornen''. Beoogd GroenLinks-lijsttrekker Femke Halsema noemde de uitlatingen ''verschrikkelijk en onbeschaafd''.

Nawijn zelf zegt spijt van te hebben dat hij het onderwerp heeft aangeroerd. Hij betreurt zijn uitlatingen in de Nieuwe Revu. In een officiele verklaring benadrukt Nawijn dat hij niet als lid van het kabinet heeft gesproken en ook niet als LPF-kandidaat-lijsttrekker.

Nawijn betreurt verder dat de indruk is ontstaan dat hij zich met lopende rechtszaken wil bemoeien. Hij wilde alleen maar "een bijdrage leveren aan de politieke discussie over de hoogte van straffen".

De LPF had gisteren bij monde van fractievoorzitter Herben al laten weten dat de LPF Tweede Kamerfractie de mening van Nawijn niet deelt.

GroenLinks pleit voor open-source

dEUS had ons via de newssubmit het volgende te melden:

GroenLinks wil de publieke sector verplichten vanaf 2006 alleen nog in zee te gaan met leveranciers van software die afnemers mogen aanpassen en verbeteren. "De publieke sector leunt te zwaar op de producten van enkele leveranciers," stelt kamerlid Kees Vendrik.

Dat geldt zowel voor softwaregiganten als Microsoft, maar ook voor producenten van gespecialiseerde medische software. "Zij verkopen je alleen het recht de software te gebruiken. Verbeteringen aanbrengen mag niet of is onmogelijk omdat producenten geheim houden hoe hun programma's in elkaar steken," aldus Vendrik. Een open-source alternatief voor Microsoft Windows is bijvoorbeeld Linux. Veel versies daarvan zijn gratis of goedkoop te krijgen.

Daarnaast wil Vendrik ook de software die de overheid zelf ontwikkelt in het publieke domein plaatsen. "Dan kunnen verschillende diensten van elkaars werk profiteren."

Familie blij met rijverbod voor opa

De politie uit Boekel heeft een 80-jarige man verboden om nog achter het stuur van zijn auto te kruipen. Maandagavond werd de man gegrepen toen agenten hem naast zijn auto vonden. De man was compleet de weg kwijt en was even daarvoor tegen een boom gereden. Controle door de polite leerde dat het rijbewijs van de man al drie jaar was verlopen.

De familie van de man zal nu opgelucht adem halen. Zij maakten namelijk al verschillende keren de auto van hun bejaarde familielid onklaar. Het lukte de man echter elke keer weer om zijn wagen aan de praat te krijgen, aldus de politie maandag.

Autodief in gestolen auto naar rechtbank

Sabrinaaah, Batsies, Peter_Jones en wolterlovetineke hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door de politie is een man aangehouden die een auto had gestolen om naar de rechtbank te rijden. Hij moest voor de rechter verschijnen om zich te verantwoorden voor meerdere autodiefstallen.

De 24-jarige man uit Arnhem werd in de nacht van maandag op dinsdag tijdens een grote verkeerscontrole in Duiven (Gelderland) gearresteerd, nadat kort daarvoor een autodiefstal in Arnhem was gepleegd. Tegenover de politie legde de man een verklaring af dat hij het voertuig had gestolen omdat hij de volgende dag voor de rechter moest verschijnen en vervoer nodig had. De man is ingesloten en voorgeleid.

Domino D-day 2003

Eindelijk. Het is voorbij. Naar weken vol spanning voor de TV te hebben gezeten om niets te missen van de tussentijdse journaals van s' lands meest incompetente televisiepresentator, (het uitschot van de TOTOdivisie) die ons praktisch dagelijks op de hoogte hield van de gebeurtenissen in de belangrijkste jaarbeurs van het land, is het over. De steentjes zijn gevallen. Samen met 40 miljoen andere kijkers (Dat was in ieder geval de score van vorig jaar) heb ik uren aan oeverloze lol kunnen beleven aan de hele show om 'Domino D-day 2003.' De videoband van dit spektakel staat inmiddels naast alle voorgaande banden, keurig op een rijtje op de schoorsteenmantel. Iets voor het nageslacht. Om na mijn vertrek naar de eeuwige jachtvelden ruzie's tussen mijn toekomstig kroost te voorkomen, heb ik van elke band alvast een paar kopietjes laten maken. Om ruzie te voorkomen, snapje?

Net als de rest van Nederland had ik me goed voorbereid op de avondvullende show die SBS6 ons voorschotelde... Ik had natuurlijk de volgende dag de herhaling op NET5 kunnen bekijken, of de week erna dezelfde herhaling op V8, maar geef toe: Je wil toch altijd zo snel mogelijk de overvloed aan nuttige informatie die deze vuilnis-zender je aanbied, opzuigen?

Dus met 3 zakken chips en 5 liter cola bij de hand, nestelde ik mij in mijn televisie-stoel, zette de televisie aan en zapte naar SBS6. De voorbesprekingen waren al begonnen. ik heb me uren kunnen vermaken met boeiende interviews met notarissen, en trekkingen van loterij-partijen. Na een aantal uren aan non-stop Wendy van dijk-geëmmer aan gehoord te hebben begon ik toch enigszins gepikeerd te raken, gedachten als 'Waar blijven de steentjes' spookten door mijn hoofd. Ik moet toegeven dat die galbak, ene Jeroen, met zijn trieste belspelletjes die het nodig vond zijn hoofd op willekeurige plaatsen in de uitzending in beeld te gooien me na een paar minuten al een aantal hectometers uit de strot begon te komen. Ook de spetterende optredens van internationale grootheden als Westlive, Nick Carter en Sita wisten me niet te boeien. Ene lulhannes 'Crabbe' die maar met een of ander triest vriendje de hele tijd begon te emmeren over zijn 'postcodeloterij' maakte een einde aan mijn geduld voor de commerciële zijk-instelling van de zender. Na 15 minuten bij de Domino-d-day infolijn in de wacht te hebben gehangen om een klacht in te dienen over dit afschuwelijke wanbeleid van hun kant, was het dan eindelijk tijd om de eerste steen een letterlijk 'zetje in de rug' te geven.

Nadat Nick Carter, superster in hart en nieren, het eerste steentje omgooide voelde ik het nut van mijn intensieve voorbereidingen. Enkele druppels hadden door de immense spanning de weg uit mijn plasbuis reeds gevonden, maar werden, jammer voor hun, al vlot geabsorbeerd door de extra dikke laag Tena lady die ik rondom mijn billetjes had aangebracht. Ha. 'Eat your heart out, spanningen!' Het feest was begonnen. 4 miljoen steentjes stonden gereed om allemaal om te vallen. Dankzij mijn recent aangeschafte Dolby setje had ik zelfs de mogelijkheid om alle steentjes om me heen te horen vallen. Wat een weelde, wat een pracht. Dat het allemaal mogelijk is in deze moderne maatschappij.

Urenlang heb ik me kunnen vermaken met 4 miljoen steentjes, waarvan er uiteindelijk 3.847.295 van gevallen zijn.... En dit is allemaal te danken aan Robin Paul Wijers, organisator van dit alles. Morgen schijf ik een brief naar de paus of deze hem heilig wil verklaren.

En toen was het over. Afgelopen. Poef. Weg. SBS6 maakte nog wel een paar lame pogingen om de sfeer er in te houden, door beelden van feestende dominobouwers uit te zenden, maar voor mij was het een grote anticlimax. Ik had wat meer verwacht. steeds grotere steentjes ofzo, en dat ze dan langzaamaan naar buiten bewogen en gingen dominoën met de skyline van Leeuwarden. Lachen toch? Maar toch zal ik morgen meteen proberen de DVD van dit spektakel te bemachtigen, zodat ik de vele steentjes ook in slow motion kan zien vallen....

Ik vraag me echter nog steeds af wat men van plan is te gaan doen met de 4 miljoen steentjes. Wie heeft er belang bij 4 miljoen platte, rechthoekige stukjes plastic? Worden ze in dozen naar Polen gestuurd? Iets voor de weeskindjes? Of worden ze voor het goede doel geveild? Ik moet eerlijk toegeven dat ik op zijn minst wel een maandloon over heb voor een van de steentjes die deel uit heeftgemaakt van het immense bouwwerk waar honderd bouwers maanden aan hebben moeten werken.

Niet alles is voor Bassie

ronhui had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De rechter in Rotterdam heeft Bassie (Bas van Toor) veroordeeld tot het betalen van een boete van 24.000 euro. Hij moet bovendien nog een navordering van 50.000 euro betalen aan omzetbelasting.

Volgens de politierechter ging het om het opzettelijk langdurig en stelselmatig frauderen met belastingen in de periode '94-'97. De administratie deugde ook niet. "Er waren geen kwitanties, veelal ging alles handje contantje en is de provisie niet verantwoord," aldus de rechter.

De advocaat van Bassie erkende dat de acteur "een betere artiest is dan boekhouder en dat de administratieve verantwoording van de omzet niet de schoonheidsprijs verdient". Hij beweerde dan ook dat de clown zijn belastingovertredingen niet opzettelijk pleegde en pleitte dan ook voor vrijpleiting.

De advocaat zegt daarnaast ook dat de publiciteit rondom de belastingfraude Bassie's bedrijf een ton aan inkomsten per jaar heeft gekost. Het gaat dan onder andere om merchandising.

BB straft bewoners

Enkele bewoners lopen een sanctie op en moeten naar de gevreesde "Hel"
De reden hiervoor is dat zij geschreeuwd hebben naar mensen buiten de hekken. Die mensen, leden van de internet site van Mediawatchers, waren naar Almere gegaan om Margriet een hart onder de riem te steken.

Dit deed Margriet zichtbaar goed, alleen de gevolgen waren wat minder leuk. Omdat zij terugschreeuwde, moest zij voor onbepaalde tijd naar de Hel vertrekken. Ook Judith, Ting en Stefan, die zich aan dezelfde overtreding schuldig maakten, kregen deze sanctie opgelegd. De overige bewoners mochten naar de Bungalow.

Tanker voor kust Spanje is gebroken [update]

De olietanker 'Prestige', die afgelopen woensdag voor de noordwestkust van Spanje gestrand was, is niet lang na 9 uur vanochtend in tweeën gebroken.

Het schip was gestrand nadat het is beschadigd door hoge golven in een storm. 77 duizend ton olie dreigt nu in de zee terecht te komen. Niet alleen het milieu, maar ook de economie zal hieronder te lijden hebben: krabben- en mosselvissers vrezen voor hun toekomst. Er bestaat nu al een visverbod voor een groot gebied vanwege de olie die al is aangespoeld. Waarschijnlijk wordt dit verbod nu uitgebreid. Op sommige plaatsen op zee drijven nu al grote olievlekken met een dikte van veertig centimeter.

Het Nederlandse bergingsbedrijf Smit, dat de boot had willen wegslepen met een zware sleepboot, heeft niks kunnen doen omdat geen enkel land toestond dat de tanker er zou aanmeren.

Update
De tanker zinkt op het moment langzaam. Schroef en boeg steken naar boven. Men hoopt dat het grootste deel van de lading meezinkt en door de grote druk op de zeebodem blijft liggen.

(met dank aan Planet voor de achtergrondinformatie)

LPF-campagnebus richt schade aan

Peer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De nieuwe verkiezingen komen eraan, en natuurlijk ook de LPF, die zwaar zou verliezen bij de volgende verkiezingen, probeert kiezers voor zich te winnen.

De campagnebus van de politieke partij die ooit opgericht werd door Pim Fortuyn heeft echter in Oss schade aangericht. De bus vernielde de luifel van een bakkerij, een verkeersbord en een geparkeerde auto.

De partij was wel netjes en liet 'volgens de fatsoensregels' hun gegevens achter om de schade te kunnen vergoeden.

Homojongerenblad: ''Homo's blijf ziek thuis''

Hollie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een jongerenblad voor homo's, Expreszo, vindt dat alle homojongeren in Nederland en Vlaanderen zich ziek moeten melden: ''Want homoseksualiteit is een ziekte, sterker nog: het is schadelijk voor de samenleving''. Dat beweerde althans imam El-Moumni, en volgens het Hof mag hij dat blijven roepen. Want de geestelijke is gisterenmiddag in hoger beroep vrijgesproken van discriminatie.

"Lekker onder de wol"

Expreszo roept alle homojongeren op zich ziek te melden. ''Niet naar school, niet werken en lekker onder de wol, want je geaardheid is besmettelijk'', zegt Merijn Henfling, hoofdredacteur van Expreszo. Hij is teleurgesteld in de uitspraak van het gerechtshof in Den Haag. ''Onder het mom van 'godsdienstvrijheid' mag je in Nederland zeggen dat homoseksualiteit een besmettelijke ziekte is. Ik vind dit een gevaarlijke ontwikkeling, omdat het een vrijbrief is om te kunnen roepen en te discrimineren wat je wilt.''

Henfling roept op tot een politiek debat over de Grondwet. "De vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van godsdienst wegen zwaarder dan het recht om niet gediscrimineerd te worden. Mensen die zich beroepen op hun geloof kunnen straffeloos homofobe uitlatingen doen. Dat vind ik pas ziek."

Stage

Het moest omstreeks kwart voor zeven zijn, ik kwam aan bij de bushalte en na ongeveer vijf minuten kwam er een gozertje aan, middelbare school, kon je gelijk zien. Vlak daarna kwam een meid van een jaar achttien of negentien aan met een sigaret in haar bakkes. Je zult het niet geloven, maar dat ventje veranderde van het ene op het andere moment in een LAMA, ja een Lama. Hij begon me toch een partij op de grond te roggelen. Ik dacht altijd al dat meeroken vreemde gevolgen voor de omgeving zou hebben, maar dit sloeg echt alles.
Die morgen was ik nog in de illusie dat, omdat ik iemand leuk vond, zij mij ook wel wat zou vinden. En keek dus wat minder rond in de bus dan normaal.
Voor de verandering had de bus is vertraging en had ik precies een aansluiting met de vertraagde trein richting Dordrecht. Vanaf spoor één op Den Haag Centraal vervolgde ik mijn reis richting Delft waar ik nog redelijk blij uit kwam. Om ongeveer negen uur kwam ik aan bij het gebouw van de TU Delft, natuurlijk met de varkens expres er heen, maar dat moge duidelijk zijn in de spits.

Het feest kon beginnen, de stage was begonnen en uiteraard moest ik voor dit instituut ook weer papieren regelen. Na een diepgaand gesprek met mijn begeleider werd mijn uiteindelijke doel de implementatie van een kunstmatige intelligentie die emoties (smileys) bij een gesprek (chat) kan bedenken. Het was gelukkig geen vliegtuigbot geworden, ik had gegronde redenen om me iets meer van dat onderwerp af te houden en misschien iets meer in mijn richting te gaan maken.

Soms vraag je, je wel is af als je dan een opdracht hebt of je misschien ook een computer kan regelen, de normaalste zaak bij de opleiding waar ik afkomstig van was. Ik had echter vandaag te maken met het prototype paranoïde systeembeheerder van de derde oplage.

(Voor de verduidelijking: de eerste serie bestaat uit conciërges/secretaresses, de tweede uit mbo'ers, en de laatste uit volledig opgeleide ingenieurs. En ja mensen er is niveau verschil!)

Deze jongeman had zijn roeping duidelijke (te) serieus opgenomen, en admin rechten of zoals wij *ux gebruikers rootrechten op een van de machines was geen optie. En nee, het was zeker geen mogelijkheid om zelf een computer mee te nemen.

Ja hoor dat had ik weer, zoals jullie misschien begrijpen ben ik geen datatypiste die alleen Word gebruikt. Als prototype voor de volgende generatie studenten, dient er hard nagedacht en hard gecodeerd te worden, "In a Free way of thinking". Deze vrijheden werden dus ernstig gelimiteerd. Ik mocht het doen met een Solaris/Unix account en met een deel van zijn MP3 collectie, die ik natuurlijk alleen kon bekijken als ik via het TU netwerk werkte.

Nou de rest van de tijd met een leuke meid gepraat, over van alles en nog wat, van het verbod op moskeeën in Nederland tot zelfmoordacties vanuit Delftse kerktorens. Met een beetje het gevoel "Wat moet je anders?" Dus tot zo'n vijf uur doorgegaan en de bus die natuurlijk te laat was naar huis genomen. Eenmaal weer terug op het mooie station Delft had de trein richting Den Haag CS een vertraging van +/- 5 minuten, na tien minuten kwam er een gele trein aan zetten. Het bleek om de NS variant van de varkens expres te gaan, uiteraard met bijpassende vierkante wielen. "Nee ik wacht nog wel even dan". Dus ik liep een rondje om te kijken of er toevallig ook bussen naar "die mooie stad achter de duinen" gingen, helaas niet. Ik liep weer naar binnen, bekeek het mededelingen bord, zo zuur had ik ze vandaag nog niet gegeten: blauw scherm (NS kleur ) Kernel stack fatal exception in Windows 2000 blablabla. Serieus ik moest er gewoon van huilen, kan dat CMG dat nu Logica is dan echt helemaal NIETS?! Dat was na de NS website affaire wel bewezen. Ik liep maar door, er stond immers een trein. Nou de afweging om door te gaan naar Leiden CS of naar Den Haag HS diende nader bepaald te worden. Maar eenmaal op Den Haag HS aangekomen te zijn bleek die varkens stoptrein achter mijn sneltrein aan te komen, en liep een beetje leeg, zodat ik er bij kon en vervolgens op Den Haag Centraal maar is te kijken of er een bus voor mij stond.

Als of het een overdraagbare ziekte op het Y-chromosoom was, er was weer een schuwe jongen gemuteerd tot een Lama. Z'n bus kwam er aan, dus het enigste wat overbleef voor de wachtende mensen waren hoopjes spuug.
De buschauffeur kwam dus we konden eindelijk weg, nadat de bus een stoepje had meegepakt, had ik het niet meer. Ik was moe, dood moe! En ik wilde naar huis Toen ik eenmaal neer kwakte op de bank kwam er een bord met Paella voor mijn neus, die schoof ik verder naar een familielid die wel trek had.

Het was inmiddels ruim tien over zeven toen ik wandelend richting Rijbewijs Theorie ging, uiteraard kon ik ook deze keer bij het oefenen weer een voldoende halen. Eenmaal terug toch maar is op MSN wat vragen stellen aan een bepaald persoon van het andere geslacht, na lang nadenken bleek ze mij wel te mogen, maar meer... nee.
En daar zit je dan, na te denken over hoe je MSN het beste het raam uit kan flikkeren, je frustraties af kan reageren op de in en in trieste mensen die maar al te graag jouw advies over de zaken willen hebben. Ik zeg netjes dat ik eigenlijk niet in de stemming ben, maar ze wel positief te woord wil staan, dat is meestal voldoende om toch alles wat ze willen weten toch aan mij te vragen en ondankbaar als ze zijn, gewoon het MSN window weg te klikken.

Vanavond vallende sterren, zou er voor mij nog eentje naar beneden vallen? Ik heb veel te wensen!

Morgen mag ik weer het hele land door, van Leidschendam naar Voorburg, van Voorburg naar Utrecht, van Utrecht naar Hilversum, van Hilversum maar Utrecht, van Utrecht naar Rotterdam en van Rotterdam naar Leidschendam.
Er zal vast wel genoeg te zien zijn, je moet positief blijven!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.