Homojongerenblad: ''Homo's blijf ziek thuis''

Hollie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een jongerenblad voor homo's, Expreszo, vindt dat alle homojongeren in Nederland en Vlaanderen zich ziek moeten melden: ''Want homoseksualiteit is een ziekte, sterker nog: het is schadelijk voor de samenleving''. Dat beweerde althans imam El-Moumni, en volgens het Hof mag hij dat blijven roepen. Want de geestelijke is gisterenmiddag in hoger beroep vrijgesproken van discriminatie.

"Lekker onder de wol"

Expreszo roept alle homojongeren op zich ziek te melden. ''Niet naar school, niet werken en lekker onder de wol, want je geaardheid is besmettelijk'', zegt Merijn Henfling, hoofdredacteur van Expreszo. Hij is teleurgesteld in de uitspraak van het gerechtshof in Den Haag. ''Onder het mom van 'godsdienstvrijheid' mag je in Nederland zeggen dat homoseksualiteit een besmettelijke ziekte is. Ik vind dit een gevaarlijke ontwikkeling, omdat het een vrijbrief is om te kunnen roepen en te discrimineren wat je wilt.''

Henfling roept op tot een politiek debat over de Grondwet. "De vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van godsdienst wegen zwaarder dan het recht om niet gediscrimineerd te worden. Mensen die zich beroepen op hun geloof kunnen straffeloos homofobe uitlatingen doen. Dat vind ik pas ziek."