Homo's en het geschreven woord.

Hoeveel waarde hecht jij aan het geschreven woord? Niet veel, zou een rationeel antwoord zijn. "Ik bepaal zelf wel wat ik denk!" Toch zijn er veel mensen die hun mening uit een boek halen, ook al zijn die meningen soms in strijd met de grondwet, normen en waarden.

Vandaag gaat het over homo's. Homoseksualiteit zou een van de geaccepteerde culturen zijn van ons zogenaamd tolerante kikkerlandje. Althans, als ik Marcel van Dam moet geloven, die tegen de voorzitter van de Federatie COC Nederland Henk Beerten claimde dat de homo-emancipatiestrijd allang gewonnen is. Nou kan dat volgens de wet wel zo zijn, maar in de praktijk gaat het er dikwijls anders aan toe. Tenminste, als ik de reacties op homo-onderwerpen in menig internetfora lees.

Ik hou dit onderwerp al enige maanden in de gaten, en toen ik door de reacties bladerde van het bericht dat homo's ziek thuis moesten blijven, knapte er iets. De reacties zijn erg verschillend uiteraard: beschuldigingen van kortzichtigheid, reacties die kortzichtigheid uitlokken en reacties die bol staan van kortzichtigheid. Nou zijn het maar een handjevol mensen die iets té negatief zijn tegenover homo's, maar was het ook niet maar één man die de trekker overhaalde en de 'democratie genadeloos omlegde'?
Net zoals één man die namens de Koran zegt dat homoseksualiteit een besmettelijke ziekte is. Nu kan een moraalridder deze opmerking natuurlijk op 1001 manieren opvatten, maar het lijkt mij in ieder geval duidelijk dat die opmerking niet erg positief is bedoeld.
Persoonlijk claim ik niet dat homoseksualiteit een ziekte is, maar biologisch gezien vind ik homoseksualiteit een foutje van de natuur. Dat betekent niet dat ik iets tegen homo's heb, of dat ik homo's misvormd of freaks of nature vind, maar het klopt niet helemaal. Enfin, ze kunnen er niks aan doen en homo's zijn net zo leuke of soms zelfs leukere mensen dan hetero's. Je seksuele geaardheid is nou niet erg bepalend voor je karakter neem ik aan.

Niet alleen de Islam keurt homoseksualiteit af, maar het Christendom ook. Vooral als ik sommige reacties op dergelijke homoberichten lees, zijn er mensen die uit het oog van de Bijbel vinden dat er iets goed mis is met homoseksualiteit. Nou ja, zij vinden het niet echt zelf want het stond immers voorgekauwd en wel in een boek. Lekker makkelijk toch? Een boek dat eeuwen geleden na mondelinge overgave geschreven is door een handjevol mensen. Het argument: "het staat in de Bijbel DUS is het waar" hoor ik jammer genoeg maar al te vaak. Het gevaarlijke is namelijk dat mensen dergelijke (extreem verouderde) teksten op hun eigen manier interpreteren. En dan loop je 50% kans dat je hem fout interpreteert.

Ik geloof niet in een Schepper. Ik vind het dan ook moeilijk om te beseffen dat een God een volk schept naar eigen beeld, Alleswetend is en dus van tevoren al kon weten dat alles in de soep zou lopen, een homo creëert en vervolgens claimt dat je niet homo mag zijn. En het grappige is nog dat er een hele stoet kuddedieren zijn die braaf Amen knikken en het er mee eens zijn.

Wat is er nou mis met homoseksualiteit? Wat hebben homo's misdaan waardoor zij hun plekje in de maatschappij niet verdienen? Helemaal niks! Misschien is homoseksualiteit wel God's manier om bevolkinggroei te beperken? Of de Natuur zijn manier, als je net als ik atheïst bent. Want ja, het gaat wat moeilijk voor homo's om voor te planten. Maar is dat zo'n ramp? Kunnen homo's ook niet gewoon kennis doorgeven in plaats van zaad? Of baseer je je intolerante antihomo gedrag op uiterlijk? Vind je zo'n kortgeschoren pot maar lelijk? Of kan je je lachen niet inhouden als homo Piet weer als een wijf rent met gym?

Ik vind ook dat het Hof een heel dubieuze uitspraak heeft gedaan betreffende de zaak El Moumni. Zijn uitspraken zijn duidelijk discriminerend. En vooral in zijn positie, die een voorbeeldfunctie vervult voor vele moslims, zijn zulke uitspraken compleet onacceptabel. Voor mij is vrijheid van godsdienst en vrijheid van meningsuiting een recht dat je hebt mits je niet discrimineert. En dat is nou precies waar onze bebaarde vriend zich niet aan heeft gehouden.

Ik moet altijd wel lachen als ik vreemde beslissingen waarneem die de Amerikaanse overheid soms neemt, maar het lachen vergaat mij snel als ik besef dat hier in Nederland soms precies het zelfde het geval is...