Heimwee?

Daarlig ik dan. Acht uur 's avonds. Thuis, op 'mijn eigen' bed. Ver weg van huis. Een vreemd land. Mensen die ik nog geen drie maanden ken om me heen. M'n hoofd vol met ideen, gevoelens, verlangens.

Nog 9 dagen school en dan is dit semester voorbij. Nog elf dagen om 2 essays, 1 journal, 1 fotografisch zelfportret, 1 collage en drie schetsen te maken. In diezelfde tijd moet ik ook nog leren voor 1 quiz en vlak daarna 2 final exams. En toch lig ik hier te luieren op bed.

Half dromend hoe fijn het hier is, half dromend wat het soms toch handig zou zijn om gewoon in Nederland te zijn, niet te hoeven denken bij alles wat je zegt en leest, in staat zijn vrienden te ontmoeten en gezellig een biertje te drinken.Dit zijn van die momenten dat ik denk: 'Wat doe ik hier?'

M'n wekker tikt, op de achtergrond klinkt het geluid van een Chinese film (zij doet niet aan aanpassen). 'Wat doe ik hier?'

Ach, het is maar tijdelijk. Je maakt het zo erg als je zelf wilt. Het doet me goed om even weer aan thuis te denken, ze niet te vergeten. Hier gaat m'n leven verder en dus ik ook. Nog elf daten, ik kan maar beter aan de slag gaan.

Heimwee? 'Nee' dat is m'n antwoord. Ik mis ze wel, zou best wel weer eens thuis willen zijn, maar heimwee.... Neh, ik ben niet ziek, ik wil niet psychologisch in de knoop liggen. Ik kan best zonder ze, ik zal het laten zien.

Ach, misschien toch een beetje, maar dan toch weer niet. Alleen als ik het zelf wil heb ik heimwee.