FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 23 februari 2001

Slownera en UPNEE

Slownera en UPNEE, zoals ik Soneraplaza en UPC tegenwoordig noem, beginnen inmiddels aardig het spreekwoordelijke bloed onder mijn nagels vandaan te halen. Reclamekreten als 'altijd online!', 'supersnel internet' en meer van dat soort kul blijken complete nonsens te zijn. In werkelijkheid valt de snelheid enorm tegen. Waar ik in Zwolle met @home snelheden haalde van dik in de 400Kb/sec, moet ik het nu stellen met een schamele 60Kb/sec, ALS ik geluk heb.

'Microsoft' site steekt draak met lamers

Microsoft is het doelwit geworden van een parodiesite die onwetende computeraars bekritiseert.

De site heeft het uiterlijk van de online Microsoft-handleidingen gekopieerd. Via e-mail werd donderdag in rap tempo de link naar de site verspreid. De site is getiteld 'HOWTO: Read the Fucking Manual' en richt zijn pijlen op mensen die voor de hand liggende vragen stellen over het gebruik van hun computer.

In de formulering van de maker van de fakesite is de handleiding bedoeld voor general lamers, ofwel sukkels, en zijn 'het vermogen te lezen' en 'de basis-hersenfuncties' vereist om de tekst te kunnen volgen.

Omdat de pagina de vormgeving van Microsoft heeft overgenomen en de URL begint met www.microsoft.com wordt de suggestie gewekt dat de site van Microsoft gehackt is, maar dat is niet het geval. De pagina komt van een ander domein. "De makers zijn ons netwerk niet binnengeweest", zo zei een woordvoerder van Microsoft. "De pagina staat niet eens op een van onze servers."

Hoewel het niet duidelijk is of de maker iets illegaals heeft gedaan met zijn pagina, is Microsoft wel een onderzoek begonnen om zijn identiteit te achterhalen.

Voor een half uurtje lachen kun je terecht op http://www.microsoft.com&item=q209354@www.hwnd.net/pub/mskb/Q209354.asp

Rails minder toegankelijk voor zelfdoders

Het Nederlandse spoorwegnet wordt op korte termijn minder toegankelijk gemaakt voor mensen met zelfmoordneigingen.

Langs risicovolle plekken - in de buurt van psychiatrische inrichtingen - worden hekken geplaatst. Spoorwegbeheerder Railned heeft dat vrijdag gezegd.

Railned wil door de maatregelen het aantal zelfdodingen op het spoor sterk verminderen. Per jaar springen ongeveer tweehonderd mensen voor de trein, doorgaans met dodelijke afloop. Door het toegenomen aantal treinen en reizigers op het net, hebben de zelfdodingen een steeds ingrijpender uitwerking op de dienstregeling.

De hekken worden in eerste instantie geplaatst bij de bekende risicoplekken. Dat zijn volgens Railned onder meer de plaatsen waar het spoor langs een inrichting loopt: Castricum, Den Dolder, Wolfheze, Ermelo en Overveen. De risicoplekken zijn aangemerkt na een onderzoek dat in 1999 werd uitgevoerd.

Hoe de nieuwe barrières er precies gaan uitzien, weet Railned nog niet. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Railinfrabeheer. De hekken moeten op dusdanige wijze worden gemaakt dat hulpdiensten in het geval van calamiteiten nog wel bij het spoor kunnen komen. Railned treft de maatregelen na aansporingen van het Rijk en de diverse vervoerders.

Film Review: Hannibal

Hannibal is het laatste deel uit de trilogie over kannibaal Dr. Hannibal Lecter. Volgens de vele recensies en berichten van de afgelopen weken is deze verreweg de bloedigste van de drie.

Ik ben op de premièreavond de bioscoop binnengestapt en heb zelf de bloederigheidsgraad maar 's gecontroleerd.

Hoofdrollen:
Dr. Hannibal Lecter - Sir Anthony Hopkins
Clarice Starling - Julianne Moore
Mason Verger - Gary Oldman

Regie:
Ridley Scott
Speelduur:
130 minuten
Naar het boek van:
Thomas Harris


(ohja, deze review bevat geen schokkende beelden )

4 jaar cel voor moord in gevangenis

De rechtbank in Den Bosch heeft vrijdag de 37-jarige Brit C.W. veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf wegens het doodslaan en -schoppen van een medegedetineerde op de luchtplaats van de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.

Tegen W. was vijf jaar cel geëist. De rechtbank verwierp in navolging van de officier van justitie het beroep op noodweer van W.

De vechtpartij deed zich voor in september 1999. W. kreeg het aan de stok met meervoudig moordenaar G. Güclü (39), die als zeer agressief en onhandelbaar bekend stond. Op de luchtplaats schreeuwde en schold Güclü, zonder waarneembare aanleiding. Toen W. hem probeerde te kalmeren, viel Güclü hem aan. Na een paar rake klappen en schoppen van de kant van W. viel G. met zijn achterhoofd op de betonnen vloer. Hij overleed later in een ziekenhuis aan ernstig hersenletsel.

600 wilde kippen op straat in Alkmaar

4xPage had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gemeente Alkmaar gaat in het centrum van de stad de strijd aan met ruim zeshonderd wilde kippen. De dieren veroorzaken veel overlast. Daarom worden ze op korte termijn gevangen en geslacht.

De kippen zijn eigendom van een garagebedrijf. De eigenaar houdt ze al jaren als hobby op zijn terrein. De dieren fladderen al jaren door een deel van de binnenstad en op een aangrenzend industrieterrein. De kippen veroorzaken regelmatig ongelukken in de stad, doordat auto's met de dieren botsen.

"Dode kippen op straat is niet hygiënisch. Deze problemen worden alleen maar versterkt, omdat er steeds meer kippen bijkomen." zegt de verantwoordelijke wethouder. De gemeente heeft een bedrijf ingeschakeld dat de dieren nog voor het broedseizoen moet vangen.

Ach ja. Breek de dag, tik een eitje...

Hoge straffen in massa-verkrachtingen Foca

Het Joegoslavië-Tribunaal heeft donderdag celstraffen oplopend tot 28 jaar opgelegd voor massaverkrachting in Foca. Het is de eerste keer dat het VN-hof in Den Haag verkrachting heeft aangemerkt als misdaad tegen de mensheid. Bij het Rwanda-Tribunaal in Arusha was dat eerder al eens gebeurd.

De zwaarste straf, 28 jaar, kreeg de Bosnische Serviër Dragoljub Kunarac. Twee andere Bosnische Serviërs, Radomir Kovac en Zoran Vukovic, kregen respectievelijk 20 en 12 jaar. Hun slachtoffers waren moslimvrouwen en -meisjes uit de Oost-Bosnische stad Foca en omgeving. De feiten dateren uit 1992.

Voorzittend rechter Florence Mumba, die het vonnis voorlas, beschreef hoe de massale verkrachtingen onderdeel waren van 'etnische zuiveringen' met de bedoeling het leven voor moslims in Foca door terreur ondragelijk te maken. Die etnische zuiveringen waren succesvol.
"Zelfs de naam van de stad is gezuiverd. Foca is omgedoopt in Srbinje en ligt nu in het gebied van de Republika Srpska. Er zijn vandaag bijna geen moslims meer over in Srbinje", aldus Mumba.

Voor het eerst is in deze zaak een veroordeling uitgesproken wegens seksuele slavernij. Sommige vrouwen uit Foca werden maandenlang vastgehouden en regelmatig verkracht. Aanklaagster Peggy Kuo toonde zich achteraf tevreden met deze veroordeling: "Het toont aan dat slavernij niet alleen dwangarbeid betekent, maar ook seksueel kan zijn."

De stem van Mumba klonk even emotioneel toen zij verhaalde over de 12-jarige A.B., een hulpeloos klein meisje voor wie Kovac absoluut geen medelijden toonde. Kovac misbruikte haar seksueel en vervolgens "verkocht u haar als een object". Haar moeder, die in Den Haag kwam getuigen, heeft A.B. de afgelopen acht jaar niet meer teruggezien.

En die straffen zijn NOG veel te laag

Turkse gemeenschap tegen monument

- De Turkse gemeenschap neemt gerechtelijke stappen om de plaatsing van een Armeens monument in Assen tegen te houden. Het gemeentebestuur van Assen is voor de bestuursrechter gedaagd. De zaak dient dinsdag 20 maart in Assen.

De gemeente heeft onlangs toestemming verleend aan de Armeense gemeenschap voor het plaatsen van een gedenksteen bij begraafplaats De Boskamp. Het monument gedenkt omgekomen Armeniërs in de periode 1910-1920. Volgens de Armeniërs heeft Turkije zich destijds schuldig gemaakt aan volkerenmoord, waarbij anderhalf miljoen mensen zouden zijn omgebracht. De Turken spreken tegen dat het om volkerenmoord gaat. De kwestie ligt nog steeds erg gevoelig bij de Turkse gemeenschap in en buiten Nederland.

Duitse zenders geen WK voetbal?

De Duitse zenders ZDF en ARD hebben niet voldoende geld om de eindronde van het WK voetbal in 2002 te laten zien. De Kirch-Gruppe, die de rechten voor dit toernooi in handen heeft, zal moeten zoeken naar een andere oplossing. Andere mogelijke kanshebbers voor de wedstrijden in Japan en Korea zijn de commerciële zenders RTL en SAT 1.

Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Duitse televisie, dat een WK niet wordt uitgezonden op de publieken. Meer zenders hebben te kampen met te kleine budgetten voor de belachelijk dure tv-rechten. Ook in Zwitserland, Zweden, Finland en IJsland hebben zenders moeten afzien van de rechten voor het komende WK.

Gezamenlijk zijn de Europese zenders gedwongen bijna 2 miljard te betalen aan de Kirch-Gruppe voor de rechten van het WK 2002 en 2006.

Koeien luisteren naar Duran Duran

Op het Britse platteland schalt de muziek van Duran Duran door de stallen. Een onderzoek in Groot-Brittannië moet uitwijzen of de beweringen van Britse boeren broodje-aap-verhalen zijn of niet. Er doen al jaren verhalen de ronde over boeren die in hun stallen de radio aan hebben staan en bij hoog en laag beweren dat hun koeien daardoor meer melk geven. Een team van psychologen van de Universiteit van Leicester doet nu een studie naar de favoriete muziek van de Britse koeien.

Een lid van het onderzoeksteam verklapt alvast dat de dieren van alles te horen krijgen, waaronder een aantal Duran Duran-nummers. Of de koeien door de stem van Simon Le Bon nu juist meer of minder melk geven, wil hij nog niet zeggen.

Onderzoek verbod ongevraagde SMS-reclame

Telecomwaakhond Opta onderzoekt of ongevraagde reclame via SMS wettelijk kan worden verboden. Een woordvoerder heeft dit vrijdag gezegd. De boodschappen die ongevraagd op het scherm van mobiele telefoons verschijnen zijn velen een doorn in het oog.

Meestal zijn de afzenders exploitanten van sekslijnen. Niet iedereen heeft dat meteen door. Die komen er pas achter als ze terugbellen. Dat kost ze een rijksdaalder per minuut.

Eerder sprak de Reclame Code Commissie (RCC) de banvloek uit over deze vorm van reclame die ook bij minderjarigen terecht komt. De Opta onderzoekt nu of de post- en telecommunicatiewetgeving, waarin bepalingen over de privacy staan, een verbod mogelijk maakt. De toezichthouder

Massale aanval op controleurs

De trambestuurder en de -controleurs die in Rotterdam-West het slachtoffer werden van een massamishandeling, blijken op de vlucht geslagen met hun tram.

Ze konden op die manier ontkomen aan de moorddadige bedoelingen van dertig tot veertig jongelui, die de controleurs zonder reden op straat aanvielen. De controleurs waren enkele seconden eerder bij de halte door een drietal agressieve passagiers vierkant uit de tram gesmeten.

Terwijl ze naast de tram opkrabbelden, werden ze onverhoeds besprongen door een groep allochtone jongeren, die ter hoogte van de halte op het trottoir rondhing, aan de overkant van de straat.

De weerloze controleurs werden van alle kanten geschopt, gestompt en geslagen. De slachtoffers hebben ook een klauwhamer gezien, waarmee de agressors probeerden hen op het hoofd te slaan. De hamer ging binnen de groep van hand tot hand, maar de slachtoffers konden de klappen van de hamer ontwijken.

Uiteindelijk zagen alle controleurs kans, bloedend hun tram weer in te komen. De bestuurder deed gauw alle deuren potdicht en sloeg met flinke snelheid rijdend op de vlucht voor het tomeloze geweld.

Ter hoogte van de Heemraadssingel kreeg de tram van lijn 7 escorte van de gealarmeerde politie en GGD. Daar werd het voertuig tot stilstand gebracht om de gewonden te kunnen verzorgen. Ze werden allen met ernstig bloedende wonden aan hoofd en lichaam afgevoerd naar het Sint-Franciscusziekenhuis. De hamer is nog niet gevonden, de daders ook niet.

"Zo erg als dit hebben we het nog nooit meegemaakt", zegt de manager van de afdeling toezicht en veiligheid van het Rotterdamse openbaarvervoerbedrijf RET, de heer E. van As. Hij is de chef van de gewonden. Hij heeft de toedracht van de gebeurtenissen vernomen uit de mond van alle vier slachtoffers. "We zijn heel wat gewend, maar dit is te gek voor woorden. Een van de controleurs werd bijna gewurgd. Hij heeft zeker een halve minuut geen adem gehad. Hij dacht echt, dat het met hem gebeurd was. En waarom allemaal? Er was geen enkele aanleiding voor zo'n heftige aanval op de tram en op onze mensen."

"Ik noem dit geen incident meer. Dit is gewoon een massale poging tot doodslag op mensen die gewoon hun werk doen. Dertig tot veertig man proberen je bewust dood te schoppen of dood te slaan met een hamer. Je zou het haast georganiseerde misdaad noemen. Ik vraag me af, wat hiervan op termijn de gevolgen zullen zijn voor de slachtoffers."

De heer Van As heeft wel een vermoeden: "Zover ik het kan beoordelen zijn ze alle vier in mentaal opzicht 'ver weg'. Ze liggen weliswaar niet meer in het ziekenhuis, maar het gaat gewoon slecht met ze. Ik moet nog zien, dat ze terugkomen...."

ZIEK

Omstreden Ajax-film gaat de verkoop in

De geruchtmakende documentaire Ajax, daar hoorden zij engelen zingen ligt vanaf maandag in de winkel. Dat heeft distributeur RCV Entertainment vrijdag bekendgemaakt.

Door dreigementen van verscheidene voetbalsupporters kon de film (soms tijdelijk) niet worden vertoond in diverse bioscopen in het land. Ze vonden dat een film over 'aartsrivaal' Ajax niet in het openbaar vertoond mocht worden. Onder meer Feyenoord-, Utrecht- en NAC-fans dachten er zo over. Het gevolg was dat bewaking werd ingesteld bij sommige theaters en dat andere de film niet durfden te draaien.

RCV denkt dat het uitbrengen op video niet tot hernieuwde emotionele taferelen zal leiden. ,,Wij hebben nog geen geluiden uit de markt gehad van winkeliers die de film niet in de schappen durven te zetten'', aldus een woordvoerster. De verkoop wordt niet ondersteund met etalageposters. ,,Dat is niet omdat we bang zijn voor het ingooien van ruiten, maar omdat daar geen budget voor is.''

De documentaire van regisseur Roel van Dalen toont het dramatische voetbalseizoen '99-2000 van de Amsterdamse voetbalclub en was de opening van het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA). Van Dalen volgde de verrichtingen van de toen honderdjarige club. Van de woede in de kleedkamers na een nieuwe nederlaag, tot de selecties op de Ajax-school in Ghana.

Op 3 april komt de film komt de film in de verhuur in de diverse videotheken. Ook van videotheekhouders heeft RCV nog niet gehoord dat ze uit angst voor problemen de film liever niet ontvangen.

Doodstraf voor twee lesbiënnes

Twee lesbische vrouwen uit Somalië zijn deze week door een islamitische rechtbank in het semi-autonome Puntland ter dood veroordeeld. Het is de eerste keer dat 'onnatuurlijk gedrag' aldus de rechtbank in het streng islamitische land op een dergelijke manier wordt bestraft.

De verhouding van de twee vrouwen kwam aan licht toen de ene vrouw haar partner, die een tijd in de Verenigde Staten woonde, aanklaagde omdat ze een geslachtsziekte aan haar zou hebben doorgegeven. Honderden toeschouwers in de rechtszaal in de stad Boosaaso juichten toen eerder deze week het doodvonnis over de twee werd uitgesproken.

Panorama moet Vanessa artikel rectificeren

Weekblad Panorama moet volgende week een rectificatie plaatsen van het artikel over de verjongingskliniek New Fill Center van Vanessa. Daarin moet staan dat in het nummer van 7 februari ten onrechte is vermeld dat de melkzuurmethode grenst aan criminaliteit.

Dit heeft de president van de rechtbank in Amsterdam donderdag bepaald in een kort geding. Hij bepaalde al eerder dat de bewuste Panorama met het artikel "Het gevaar Vanessa" niet uit de winkels hoefde te worden gehaald.

Een schadevergoeding van 500.000 gulden voor de verjongingskliniek en 25.000 gulden voor C. Breukhoven alias Vanessa wijst president R. Orobio de Castro van de hand.

In het artikel werd de methode van het New Fill Center, het inspuiten van melkzuur om het gezicht op te liften zonder operatie, bekritiseerd. Dit ging niet aan de klanten van de verjongingskliniek voorbij.
"In twee uur tijd hadden vrijdagochtend (na het verschijnen van de bewuste Panorama) twintig mensen hun afspraak afgezegd. Dan gaat het om 110.000 gulden", aldus Vanessa's advocaat.

Panorama wilde een kritisch geluid laten horen tegenover de juichende verhalen in andere media over het New Fill Center. Orobio de Castro stelt dat het artikel door de beugel kan, maar de opmerking dat 'haar melkzuurmethode grenst aan criminaliteit' te ver gaat. "Er is immers geen sprake van enig strafbaar feit of van enig justitieel onderzoek, laat staan dat in dit stadium enige aanwijzing aanwezig is van overtreding van de strafwet. De criminalisering van de methode en daarmee van eiseressen moet dan ook als louter grievend en zinloos worden aangemerkt", aldus de president.

Vanessa is blij met de rectificatie.
"De uitslag van dit kort geding is belangrijk, maar wat voor mij belangrijker is dat ik hierdoor duidelijk maak dat ik niet door iedereen alles over me laat zeggen".

Vanessa en het New-Fill Center beginnen wel een bodemprocedure om alsnog een schadevergoeding te krijgen. Ook overwegen de artsen van de verjongingskliniek de zaak voor de medische tuchtraad te dagen.

Pfff, Vanessa wil schijnbaar weer eens in de spotlights staan

Stephen King preview op internet

Fans van horrorauteur Stephen King kunnen binnenkort op internet gratis enkele Engelstalige fragmenten lezen van zijn nieuwe roman.
Het eerste van drie gedeeltes van Dreamcatcher staat vanaf 5 maart op de website van het Amerikaanse blad Time.

De fragmenten zijn ongeveer 3000 woorden lang en zijn ook als audiobestand op te halen. De Amerikaanse acteur Jeffrey DeMunn leest de passages uit het boek voor.
Duitse fans kunnen al sinds 19 februari een Duitse vertaling van het eerste fragment lezen op de website van Weltbild.
Volgens een woordvoerder van uitgeverij Weltbild maken dagelijks 10.000 tot 15.000 internetters gebruik van deze mogelijkheid. Liefhebbers moeten wel een registratieformulier invullen. Vervolgens krijgen ze een persoonlijk wachtwoord, waarmee ze het tekstbestand kunnen ophalen van internet. Op de websites komen ongeveer zeventig van de vijfhonderd pagina's lange tekst gratis beschikbaar.
De roman verschijnt 20 maart in de Verenigde Staten en rond 26 maart in een Nederlandse vertaling. Ook van de Nederlandse vertaling verschijnt binnen nu en een week een kort fragment uit het boek Dromenvanger op de website van boekenwereld

Bart de Graaf sluit zich in in speelgoedwinkel

illco had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bart de Graaff, zijn cameraman en een geluidsman zijn woensdagavond door de politie aangehouden in een speelgoedwinkel in Tiel.

De presentator en BNN-directeur had zich met zijn medewerkers expres laten insluiten om in de winkel allerlei speelgoed uit te proberen, aldus de politie donderdagmiddag.

De Graaff en zijn medewerkers verborgen zich net voor sluitingstijd, zo is uit onderzoek gebleken. Toen de winkel eenmaal afgesloten was, speelde de BNN-directeur met allerlei speelgoed voor opnames van een televisieprogramma. Daarna belde het drietal zelf de politie om zich te laten bevrijden.

Bij de politie was ondertussen het inbraakalarm al afgegaan. Omdat de eigenaar van de winkel in eerste instantie aangifte wilde doen van huisvredebreuk, nam de politie De Graaff en de twee anderen mee naar het bureau. Daar besloot de speelgoedwinkelier het erbij te laten zitten. Er is wel proces-verbaal opgemaakt tegen de drie mannen. Justitie in Arnhem moet besluiten wat er met hen gaat gebeuren.

'T is en blijft ook een klein kind he ?

Zoon via rechter naar bruiloft vader

Konniekipke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mag de 13-jarige Eric uit IJsselmuiden wel of niet naar de bruiloft van zijn vader. Om een antwoord te krijgen op deze vraag werd zelfs de kortgedingrechter in Zwolle ingeschakeld, omdat zijn ruim tien jaar geleden gescheiden ouders er zelf niet uitkwamen.

Gisteren werd het vonnis geveld en werd afgesproken dat Eric alleen naar de huwelijksplechtigheid in het gemeentehuis zal gaan, en dat hij de fotosessie meemaakt. Bij de kerkelijke inzegening, het diner en het bruiloftsfeest zal de zoon niet aanwezig zijn, omdat daar muziek wordt gemaakt en wordt gedanst. Dat is de jongen, in verband met zijn geloofsovertuiging, niet gewend.

De vader heeft al tijden een nieuwe vriendin, met wie hij ook samenwoont. De moeder heeft het ouderlijk gezag over Eric en wil niet dat haar zoon naar de bruiloft van z'n vader (haar ex-man) gaat. Reden is dat de man eerst heeft samengewoond. Volgens haar geloofsovertuiging mag je niet in de kerk trouwen als je al hebt samengewoond. Ook heeft ze grote moeite met een feest waar gedronken wordt, een band speelt en gedanst wordt. Omdat Eric tijdens een verhoor op de rechtbank heeft aangegeven geen muziek gewend te zijn, is voor de tussenoplossing gekozen.

Dit is ziek

Bevroren modems door bug

JungleMan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door een bug bevriezen modemdrivers van laptops. Dat meldt The Wall Street Journal. Door de bug kan er met het modem niet meer ingebeld worden en dus geen internetverbinding tot stand komen.

Volgens een woordvoerder van ESS Technology, het bedrijf dat de modem driver heeft geproduceerd, heeft een twee jaar geleden geïnstalleerde patch voor een ander probleem de nieuwe bug veroorzaakt. Het probleem lijkt erg op een verlate variant van de millenniumbug. Het bedrijf tast in het duister over waarom de specifieke datum van 21 februari het probleem veroorzaakte.

Het probleem is tot nu toe alleen gesignaleerd in enkele laptops van Hewlett-Packard en Gateway waarop de laatste versie van Windows is geïnstalleerd, ongeacht of het Me, 2000 en NT is.

ESS Technology werkt aan nieuwe drivers die het probleem moeten fiksen. De getroffen pc-producenten zullen die drivers vervolgens op hun site plaatsen. Om het probleem op te lossen, moeten bezitters van de bewuste laptop echter de datum op hun systeem terugzetten naar 20 februari. Na installatie van de nieuwe driver kan dan de juiste datum weer worden ingevoerd.

Letsbuyit niet verder in Nederland

JungleMan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De uitstel van betaling is opgeheven voor cobuying bedrijf Letsbuyit. Zeven landensites gaan de lucht uit en 200 man personeel komt op straat.

In eerste instantie gaan alleen de sites door in de landen Engeland, Duitsland, Zweden en Frankrijk. Het management van Letsbuyit verwacht de overige sites in het tweede kwartaal weer operationeel te maken.

Letsbuyit heeft eind vorig jaar uitstel van betaling aangevraagd nadat bleek dat er te weinig geld in kas was. Na een succesvolle financieringsronde die hierop volgde, haalde het bedrijf 52 miljoen euro op. Hoewel eerst de Duitse kapitaalbedrijf Kimvestor de reddende engel bleek met een injectie van 50 miljoen euro is deze deelname teruggebracht tot een slordige 2 miljoen euro. Wie de andere investeerders zijn in het bedrijf, is niet bekend gemaakt.

Als eerste worden de uitstaande schulden afbetaald die geschat zijn op zo'n 20 miljoen euro. De grootste schuldeiser is het Amerikaanse bedrijf Sykes, die als logistieke partner is aangesteld. Ook verschillende fabrikanten als Hewlett Packard en Braun staan op de lijst van crediteuren.

Programma PinkPop

peenhaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Programma Pinkpop bekend?

The Manic Street Preachers, Radiohead, Coldplay, The Offspring en Toploader zijn enkele namen die circuleren als het gaat om de grote acts van het Pinkpopfestival van dit jaar. Uit eigen land zouden onder meer Kane, Anouk, Postmen, Green Lizard en Krezip het affiche sieren. Bij bureau Pinkpop weten ze overigens nog van niets, daar wordt verwezen naar de persconferentie die op 6 maart wordt gehouden.

Het programma wordt op die dag officieel bekend gemaakt met een persconferentie vanuit Paradiso, die live via de radio wordt uitgezonden. Maar voor zover nu bekend, is het programma in grote delen al rond. Naast genoemde namen zou er opgetreden worden door The Living end, Queens of the Stone Age, Within Temptation, Ziggy Marley, Papa Roach, Zita Swoon, K' s Choice, Kosheen, Outkast, St. Germain, Orbital, David Gray, Three Doors Down, Basement Jaxx, Stereophonics, Tindersticks en Tool.

Voor de goede orde: dit programma is door de organisatie, bureau Pinkpop, niet bevestigd.

Cyberbabe blijkt bejaarde met lijk in vriezer

Een eenzame Britse man heeft het gebruik van internet afgezworen nadat hij erachter kwam dat zijn internetgeliefde een bejaarde was met een lijk in haar koelkast. Dat schrijft het Britse boulevardblad The Sun vrijdag.

De 27-jarige Trevor Tasker was via het internet zo verliefd geworden dat hij ontslag nam en naar de Verenigde Staten vloog om zijn 'cyberbabe' in levende lijve te ontmoeten. Voorafgaand aan zijn bezoek hadden zij maandenlang romantische e-mails uitgewisseld. De 65-jarige vrouw stuurde zelfs pikante foto's van zichzelf. Maar die bleken achteraf 35 jaar oud te zijn. Tasker was geschokt toen hij erachter kwam dat zijn internetliefde geen jonge bloem was maar een bejaarde. Toch besloot hij niet direct rechtsomkeert te maken en nog een kleine vakantie te houden.

Daarmee haalde hij zich nog meer ellende op de hals. Een week later deed de politie een inval in het huis van de vrouw en vond het stoffelijk overschot van haar 70-jarige huisgenoot in de vriezer. De man bleek acht maanden daarvoor aan een natuurlijke dood te zijn gestorven. Ze bewaarde het lijk om geld van zijn rekening te kunnen halen zonder argwaan te wekken.

De vrouw is vorige week veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf wegens fraude en het illegaal verplaatsen van een lijk. Tasker liet aan The Sun weten dat hij nooit meer het internet opgaat. "Ik dacht de vrouw van mijn dromen te hebben ontmoet. Maar toen ik op het vliegveld aankwam, kreeg ik bijna een hartaanval", aldus Tasker.

'Slimme' bommen misten doel

Meer dan de helft van de zogenoemde 'slimme bommen' die de Amerikanen vorige week vrijdag afwierpen boven Bagdad heeft zijn doel gemist. Die pijnlijke constatering heeft een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Defensie gisteren bevestigd.

Het is niet voor het eerst dat er getwijfeld wordt aan de effectiviteit van de 'slimme bommen'. Bij de NAVO-luchtaanvallen op Kosovo trof 60 procent geen doel. Bij de aanval op radarinstallaties rond de Iraakse hoofdstad werd echter gebruik gemaakt van een nieuw type bommen. Deze worden niet meer door een laser, maar door de satelliet gestuurd. Behalve dat ze daardoor nauwkeuriger zouden moeten zijn, kunnen de projectielen nu ook in elk weertype worden afgevuurd.

Het Pentagon denkt dat problemen met de software de oorzaak van het geringe succes zijn.

Zeker het Anna Kournikova-virus binnengehaald...

Chinese muur 500 km. langer

De Chinese Muur is 500 kilometer langer dan men tot nog toe dacht, heeft het Chinese staatspersbureau Nieuw China gisteren gemeld. Het nieuw ontdekte gedeelte loopt tot in de provincie Xinjiang en versterkt daarmee de aanspraak van Peking op de onrustige regio.

De muur, die uit gele aarde, zakken en stenen bestaat, loopt voorbij een afgelegen vesting in de provincie Gansu, die voorheen als het einde werd beschouwd, tot aan de Lop Nor-woestijn in de westelijke provincie Xinjiang. Door het extra gedeelte is de muur nu in totaal 7200 kilometer lang, volgens het persbureau. Uitkijktorens tot aan de zuidwestelijke uithoek van de provincie wijzen erop dat de muur zelfs nog langer zou kunnen zijn, aldus een expert.

Ongeveer 2000 jaar geleden werd de muur gebouwd om ongewenste vijanden buiten Chinees grondgebied te houden. Opvolgende dynastieën verlengden en renoveerden de muur, het meest beroemde monument in China en een symbool van de nationale trots.

Tickets om einde MIR te zien

lzandman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Liefhebbers van ruimteavonturen kunnen bij het Amerikaanse internetbedrijf mirreentry.com kaartjes kopen voor een vlucht met uitzicht op het einde van het Russische ruimtestation Mir.

Een ticket kost ongeveer 15.000 gulden. Voor dat geld krijgen de belangstellenden een plaats in een vliegtuig. Dan is te zien hoe het ruimtestation gecontroleerd in de Stille Oceaan stort.

Volgens deskundigen zal er een grote fonkelende massa te bewonderen zijn, met kleine glimmende objecten die van het ruimtestation afvliegen. De Russische autoriteiten denken dat de operatie in de tweede week van maart plaatsvindt, meldt de Britse omroep BBC.

De tocht wordt georganiseerd door twee ruimtedeskundigen die nog circa 120 onderzoekers en andere geïnteresseerden mee willen nemen. Onder hen zij ook vier voormalige Mir-astronauten en een ontwerper van het ruimtestation.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.