'Microsoft' site steekt draak met lamers

Microsoft is het doelwit geworden van een parodiesite die onwetende computeraars bekritiseert.

De site heeft het uiterlijk van de online Microsoft-handleidingen gekopieerd. Via e-mail werd donderdag in rap tempo de link naar de site verspreid. De site is getiteld 'HOWTO: Read the Fucking Manual' en richt zijn pijlen op mensen die voor de hand liggende vragen stellen over het gebruik van hun computer.

In de formulering van de maker van de fakesite is de handleiding bedoeld voor general lamers, ofwel sukkels, en zijn 'het vermogen te lezen' en 'de basis-hersenfuncties' vereist om de tekst te kunnen volgen.

Omdat de pagina de vormgeving van Microsoft heeft overgenomen en de URL begint met www.microsoft.com wordt de suggestie gewekt dat de site van Microsoft gehackt is, maar dat is niet het geval. De pagina komt van een ander domein. "De makers zijn ons netwerk niet binnengeweest", zo zei een woordvoerder van Microsoft. "De pagina staat niet eens op een van onze servers."

Hoewel het niet duidelijk is of de maker iets illegaals heeft gedaan met zijn pagina, is Microsoft wel een onderzoek begonnen om zijn identiteit te achterhalen.

Voor een half uurtje lachen kun je terecht op http://www.microsoft.com&item=q209354@www.hwnd.net/pub/mskb/Q209354.asp