Zoon via rechter naar bruiloft vader

Konniekipke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mag de 13-jarige Eric uit IJsselmuiden wel of niet naar de bruiloft van zijn vader. Om een antwoord te krijgen op deze vraag werd zelfs de kortgedingrechter in Zwolle ingeschakeld, omdat zijn ruim tien jaar geleden gescheiden ouders er zelf niet uitkwamen.

Gisteren werd het vonnis geveld en werd afgesproken dat Eric alleen naar de huwelijksplechtigheid in het gemeentehuis zal gaan, en dat hij de fotosessie meemaakt. Bij de kerkelijke inzegening, het diner en het bruiloftsfeest zal de zoon niet aanwezig zijn, omdat daar muziek wordt gemaakt en wordt gedanst. Dat is de jongen, in verband met zijn geloofsovertuiging, niet gewend.

De vader heeft al tijden een nieuwe vriendin, met wie hij ook samenwoont. De moeder heeft het ouderlijk gezag over Eric en wil niet dat haar zoon naar de bruiloft van z'n vader (haar ex-man) gaat. Reden is dat de man eerst heeft samengewoond. Volgens haar geloofsovertuiging mag je niet in de kerk trouwen als je al hebt samengewoond. Ook heeft ze grote moeite met een feest waar gedronken wordt, een band speelt en gedanst wordt. Omdat Eric tijdens een verhoor op de rechtbank heeft aangegeven geen muziek gewend te zijn, is voor de tussenoplossing gekozen.

Dit is ziek