Panorama moet Vanessa artikel rectificeren

Weekblad Panorama moet volgende week een rectificatie plaatsen van het artikel over de verjongingskliniek New Fill Center van Vanessa. Daarin moet staan dat in het nummer van 7 februari ten onrechte is vermeld dat de melkzuurmethode grenst aan criminaliteit.

Dit heeft de president van de rechtbank in Amsterdam donderdag bepaald in een kort geding. Hij bepaalde al eerder dat de bewuste Panorama met het artikel "Het gevaar Vanessa" niet uit de winkels hoefde te worden gehaald.

Een schadevergoeding van 500.000 gulden voor de verjongingskliniek en 25.000 gulden voor C. Breukhoven alias Vanessa wijst president R. Orobio de Castro van de hand.

In het artikel werd de methode van het New Fill Center, het inspuiten van melkzuur om het gezicht op te liften zonder operatie, bekritiseerd. Dit ging niet aan de klanten van de verjongingskliniek voorbij.
"In twee uur tijd hadden vrijdagochtend (na het verschijnen van de bewuste Panorama) twintig mensen hun afspraak afgezegd. Dan gaat het om 110.000 gulden", aldus Vanessa's advocaat.

Panorama wilde een kritisch geluid laten horen tegenover de juichende verhalen in andere media over het New Fill Center. Orobio de Castro stelt dat het artikel door de beugel kan, maar de opmerking dat 'haar melkzuurmethode grenst aan criminaliteit' te ver gaat. "Er is immers geen sprake van enig strafbaar feit of van enig justitieel onderzoek, laat staan dat in dit stadium enige aanwijzing aanwezig is van overtreding van de strafwet. De criminalisering van de methode en daarmee van eiseressen moet dan ook als louter grievend en zinloos worden aangemerkt", aldus de president.

Vanessa is blij met de rectificatie.
"De uitslag van dit kort geding is belangrijk, maar wat voor mij belangrijker is dat ik hierdoor duidelijk maak dat ik niet door iedereen alles over me laat zeggen".

Vanessa en het New-Fill Center beginnen wel een bodemprocedure om alsnog een schadevergoeding te krijgen. Ook overwegen de artsen van de verjongingskliniek de zaak voor de medische tuchtraad te dagen.

Pfff, Vanessa wil schijnbaar weer eens in de spotlights staan