Cyberbabe blijkt bejaarde met lijk in vriezer

Een eenzame Britse man heeft het gebruik van internet afgezworen nadat hij erachter kwam dat zijn internetgeliefde een bejaarde was met een lijk in haar koelkast. Dat schrijft het Britse boulevardblad The Sun vrijdag.

De 27-jarige Trevor Tasker was via het internet zo verliefd geworden dat hij ontslag nam en naar de Verenigde Staten vloog om zijn 'cyberbabe' in levende lijve te ontmoeten. Voorafgaand aan zijn bezoek hadden zij maandenlang romantische e-mails uitgewisseld. De 65-jarige vrouw stuurde zelfs pikante foto's van zichzelf. Maar die bleken achteraf 35 jaar oud te zijn. Tasker was geschokt toen hij erachter kwam dat zijn internetliefde geen jonge bloem was maar een bejaarde. Toch besloot hij niet direct rechtsomkeert te maken en nog een kleine vakantie te houden.

Daarmee haalde hij zich nog meer ellende op de hals. Een week later deed de politie een inval in het huis van de vrouw en vond het stoffelijk overschot van haar 70-jarige huisgenoot in de vriezer. De man bleek acht maanden daarvoor aan een natuurlijke dood te zijn gestorven. Ze bewaarde het lijk om geld van zijn rekening te kunnen halen zonder argwaan te wekken.

De vrouw is vorige week veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf wegens fraude en het illegaal verplaatsen van een lijk. Tasker liet aan The Sun weten dat hij nooit meer het internet opgaat. "Ik dacht de vrouw van mijn dromen te hebben ontmoet. Maar toen ik op het vliegveld aankwam, kreeg ik bijna een hartaanval", aldus Tasker.