Bevroren modems door bug

JungleMan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door een bug bevriezen modemdrivers van laptops. Dat meldt The Wall Street Journal. Door de bug kan er met het modem niet meer ingebeld worden en dus geen internetverbinding tot stand komen.

Volgens een woordvoerder van ESS Technology, het bedrijf dat de modem driver heeft geproduceerd, heeft een twee jaar geleden geïnstalleerde patch voor een ander probleem de nieuwe bug veroorzaakt. Het probleem lijkt erg op een verlate variant van de millenniumbug. Het bedrijf tast in het duister over waarom de specifieke datum van 21 februari het probleem veroorzaakte.

Het probleem is tot nu toe alleen gesignaleerd in enkele laptops van Hewlett-Packard en Gateway waarop de laatste versie van Windows is geïnstalleerd, ongeacht of het Me, 2000 en NT is.

ESS Technology werkt aan nieuwe drivers die het probleem moeten fiksen. De getroffen pc-producenten zullen die drivers vervolgens op hun site plaatsen. Om het probleem op te lossen, moeten bezitters van de bewuste laptop echter de datum op hun systeem terugzetten naar 20 februari. Na installatie van de nieuwe driver kan dan de juiste datum weer worden ingevoerd.