FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 5 januari 2001

Voortvluchtige Boa Constrictor

Strax had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In winkelcentrum Boogerd in Wognum is sinds eind november een boa constrictor voortvluchtig. Waarschijnlijk heeft het 1,50 meter lange reptiel zich verschanst op een plek waar de winkeliers niet kunnen komen. "We denken dat de slang in de luifel ligt te slapen of dat hij al is overleden door de kou", aldus kapper B. Hoogzaad. Zijn kapsalon is in het winkelcentrum gevestigd.

De kapper trof onlangs een andere boa constrictor aan op de zolder van zijn kapsalon. Een medewerker van de dierenwinkel in Boogerd ving het serpent en bracht het terug naar de eigenaar die woont boven het winkelcentrum. De nog voortvluchtige boa is ook afkomstig uit zijn terrarium.

De winkeliers van het centrum hebben de ontsnapping van de boa constrictors een tijdlang geheim houden. Ze waren bang dat ze anders minder klanten tijdens de feestdagen zouden krijgen.

Volgens W. Getreuer van ReptielenZOO in Delft is een boa constrictor absoluut ongevaarlijk voor mensen. "Boa's van die lengte kunnen hooguit dieren zo groot als een volwassen rat of cavia wurgen. Groter kunnen ze ook niet opeten. Ze geven alleen een beet als ze in het nauw worden gedreven, maar dat is te vergelijken met de haal van een kat. Die beet is niet giftig."

Madonna aanbidt Britney Spears

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Superster Madonna praat in het vrouwenblad Elle over haar obsessie voor popprinsesje Britney Spears. Madonna zegt dat ze Britney aanbidt en dat ze T-shirts met daarop de foto van Spears aandoet in bed, zodat ze altijd dicht bij haar kan zijn. "Ik wil haar alleen maar steunen en loven... Ik bedoel, ze is achttien jaar. Schokkend. Ik wou dat ik zover had gestaan toen ik achttien was", zegt Madonna. "Ik zag er stom uit en voelde me onzeker. Ik had geen gebruinde huid. Ik wist niet hoe ik me moest kleden."

Britney spookt sinds vorig jaar dag en nacht door Madonna's hoofd. "We verschillen van elkaar. Appels en citroenen. Maar ik werd geobsedeerd door het dragen van Britney-T-shirts. Ik had het gevoel dat ze me geluk zouden brengen, en dat was ook zo. Britney werd mijn talisman." Over haar eigen carrière in de showbizz zegt Madonna: "Ik ben zoals een kakkerlak. Je geraakt niet van me af."

Het is niet te hopen dat Britney Spears óók zo'n kakkerlak is

Sesamstraat 25 jaar

Sesamstraat, het populaire kleuterprogramma van Nederland, bestond gisteren 25 jaar. Het begon in 1969 in de Verenigde Staten en was zo succesvol, dat uiteindelijk 140 landen de formule van spelenderwijs leren overnamen.

Dat Sesame Street in Amerika zo aansloeg, verbaasde niemand. Uit onderzoek was al gebleken dat kinderen tussen de drie en zes jaar het meest geboeid voor de televisie bleven zitten tijdens commercials. Daarom werden korte, snelle items gekozen als het uitgangspunt van het programma.

Het oorspronkelijke doel van het programma was om ghettokinderen van hun taalachterstand af te helpen, voordat ze naar de basisschool gingen. De NOS stuurde deskundige professor Dolf Kohnstamm, hoogleraar in de ontwikkelingspsychologie, naar Amerika om te bekijken of Sesame Street ook geschikt zou zijn voor een Nederlands publiek. In Nederland echter zitten alle kinderen al op de basisschool als ze vier zijn, dus het Amerikaanse doel was hier niet van toepassing. De NOS besluit dan ook het zwaartepunt te verplaatsen naar het ontwikkelen van emotionele ontwikkeling.

Spammers krijgen twee jaar cel

Twee mannen uit Los Angeles gaan voor meer dan twee jaar de gevangenis in voor hun aandeel in een grote spamzaak. De twee verstuurden in 1999 meer dan 50 miljoen e-mails waarin zij de ontvangers gouden bergen beloofden als ze 35 dollar (81 gulden) zouden opsturen naar een postbusadres. In totaal verdienden de twee Russische emigranten op deze manier 250.000 dollar (577.000 gulden). Ze ontwrichtten met hun acties de systemen van een aantal providers.

Een Amerikaanse rechter heeft Steve Shlovskiy en Yan Shtok nu veroordeeld tot 27 maanden gevangenisstraf en tot een boete van 104.000 dollar. Van het geld dat de twee 23-jarige mannen met hun spamactie hebben verdiend, is nog niks teruggevonden.

De twee spammers richtten zich met hun e-mailberichten op werkzoekenden. Die zouden vanuit huis op een eenvoudige manier geld kunnen verdienen met het versturen van brieven. Meer informatie zou volgen als de geïnteresseerden 35 dollar naar een postbus in Los Angeles zouden sturen.

Als de werkzoekenden een reply stuurden, ontdekten ze dat het e-mailadres van de spammers bij bigbear.net niet geldig was. De provider ontving meer dan 100.000 klachten en moest drie mensen inhuren om die allemaal af te handelen. Ook grote providers, zoals America Online, ontvingen talloze klachten van abonnees.

Via het IP-adres van de spammailtjes achterhaalde de politie de daders. In november 1999 werden vier spammers gearresteerd. De twee anderen werden in juli vorig jaar al veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijk.

Als de boete geïnd wordt, zal in eerste instantie de provider bigbear.net schadeloos worden gesteld. Het bedrag dat overblijft, zal gaan naar de slachtoffers van de fraude, voorzover die bekend zijn.

R Kelly ondervraagd vanwege zedendelict

R’n’B-zanger R Kelly is naar verluidt gehoord door de politie vanwege een aanklacht betreffende het hebben van sexuele contacten met een minderjarige.
Plaatselijke media berichten dat een 17-jarig meisje een aanvankelijke aanklacht weer ingetrokken zou hebben, maar dat het onderzoek naar wat er gebeurd is nog voortgezet wordt.

Het zou de tweede keer binnen twaalf maanden zijn dat de politie een zedendelicht onderzoekt waarbij de zanger betrokken zou zijn. In 1995 was er al sprake van R.Kelly’s contact met minderjarigen.

A Yogi Haughton (zangeres Aaliyah) zou nog maar vijftien jaar zijn toen zij en Kelly in het huwelijksbootje stapten. Dit werd toendertijd bekendgemaakt door het magazine Vibe, dat de huwelijkspapieren afdrukte.

Er werden echter geen stappen ondernomen en de zanger heeft over de publicatie nooit uitspraken gedaan.

Voorzitter commissie Volendam bekend

Commissaris van de koningin Alders van Groningen wordt voorzitter van de commissie die onderzoek gaat doen naar de cafébrand in Volendam. Dat schrijft staatssecretaris G. de Vries (Binnenlandse Zaken) donderdag aan de Tweede Kamer.

De commissie zal in haar rapportage ingaan op de conclusies uit de onderzoeken die de rijksinspecties nu uitvoeren. Maandag kondigde de bewindsman al aan dat er een onafhankelijk onderzoek zou komen naar de toedracht en afhandeling van de brand in de oudejaarsnacht.

De inspectie Brandweer en Rampenbestrijding en de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Keuringsdienst van Waren nemen het feitelijk onderzoek voor hun rekening. De commissie krijgt verder hulp van de Technische Universiteit Delft en het Openbaar Ministerie.

Naast het onderzoek naar de ramp, zal de commissie-Alders zich ook bezighouden met het gemeentelijke vergunningenbeleid brandveiligheid.

Wie nog meer zitting zullen nemen in de commissie is nog niet bekend. De Vries wil daar de komende dagen over praten met Alders, die ook voorzitter is van het Landelijk Beraad Rampenbestrijding. Ook is het nog niet duidelijk hoeveel tijd de commissie nodig zal hebben voor haar onderzoek.

Verkrachter snijdt penis af

Een veroordeelde verkrachter in Brazilië heeft zijn eigen penis afgesneden en door het toilet gespoeld. Hij zou daardoor naar eigen zeggen dichter bij God komen te staan. Dat beweerden bewakers donderdag van het detentiecentrum waar de man wordt vastgehouden.
Het gevangenispersoneel trof donderdag de 23-jarige Flavio dos Santos Cruz schreeuwend en hevig bloedend aan in zijn cel nadat hij zijn geslachtsdeel had geamputeerd met een scheermes.

De veroordeelde zegt te zijn geïnspireerd door de Bijbel. "Het staat geschreven in de Bijbel dat als een deel van je lichaam zich afkeert van God en je een zonde laat begaan, het afgesneden moet worden", aldus Santos Cruz tegen het lokale persbureau Agencio Estado.

De man is overgebracht naar een ziekenhuis in Andradina, zo'n 660 kilometer ten zuiden van Sao Paulo, waar hij een operatie onderging. "Hij leeft maar omdat zijn penis mist zal hij door een buis moeten urineren", aldus de uroloog die hem behandelde.

Amerikaanse drugsgebruik-jaarcijfers

bazza had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse bevolking heeft afgelopen jaar voor 62,4 miljard dollar aan illegale drugs gekocht. Dat heeft de scheidend federale drugsbestrijder Barry McCaffrey in Washington bekendgemaakt.

Amerikanen gebruikten voor een bedrag van 36,1 miljard dollar aan cocaïne, 11,9 miljard aan heroïne en 10,4 aan marihuana. Voor amfetaminen werd 1,6 miljard dollar neergeteld.

Van de totale bevolking gebruikte eind 1999 6,7 procent of 14,8 miljoen personen verboden middelen. Naar schatting vijf miljoen jongeren zijn verslaafd. Twee miljoen mensen zitten gevangen wegens drugsgerelateerde misdrijven.

Britse arts vermoordde mogelijk meer dan

bazza had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse huisarts en seriemoordenaar Harold Shipman heeft mogelijkerwijs 265 mensen omgebracht. Dat meldden Britse media vrijdag op basis van een nog te verschijnen politierapport.

Volgens The Times is een dossier met namen van 250 patiënten die onder verdachten omstandigheden het leven lieten, doorgespeeld aan het Openbaar Ministerie. Harold Shipman, ook wel bekend als 'Dr. Death', werd in februari vorig jaar al veroordeeld voor de moord op vijftien andere patiënten. Hij kreeg vijftien keer levenslang opgelegd.

Alle slachtoffers van de huisarts in Hyde bij Manchester waren vrouwen die tussen 1974 en 1988 omgebracht werden door dodelijke injecties. De zaak kwam in juni 1998 aan het rollen na de dood van de 91-jarige Kathleen Grundy. Haar dochter, een juriste, vertrouwde het niet. Haar moeder was hoogbejaard, maar in goede gezondheid. Na haar plotselinge overlijden bleek dat ze haar testament ten gunste van de huisarts had gewijzigd.

Shipman kreeg naast zijn levenslange gevangenisstraffen ook vier jaar cel voor het vervalsen van het testament van één van zijn slachtoffers om zo haar erfenis van ongeveer 1,3 miljoen gulden in handen te krijgen.

Lage stem zorgt voor sexappeal

Ali Salami had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mannen die zich zorgen maken om hun sexappeal zouden kunnen proberen een octaaf lager te gaan praten. Uit een onderzoek aan de universiteit van Nottingham blijkt dat vrouwen denken dat mannen met lage stemmen aantrekkelijker, sterker en langer zijn dan hun seksegenoten met een hoger stemgeluid.

De Britse onderzoekers lieten 54 vrouwen luisteren naar de opgenomen stemmen van 34 mannen tussen de 18 en 30 jaar. Vrijwel alle vrouwen vonden de mannen met een lager stemgeluid niet alleen aantrekkelijker, maar dachten ook dat ze iets ouder en zwaarder waren. Een meerderheid van het testpanel was het er bovendien over eens dat de types met stemmen à la popzanger Barry White meer haar op hun borst hadden.

In werkelijkheid was er geen verband tussen de hoogte van de stem en de hoeveelheid lichaamshaar, spieren of lengte. Wel hadden vrouwen een juiste schatting gemaakt van het gewicht van de mannen: zwaardere personen hadden over het algemeen een lagere stem.

Dat wordt dus maar weer een toontje lager praten of een handdoek voor de hoorn tijdens het telefoneren

Handleiding voor vangst monster

Ali Salami had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Britse overheidsorganisatie heeft regels opgesteld voor het geval het monster van Loch Ness wordt gevangen. Dat meldt de Britse zender BBC donderdag.

Een Zweedse monsterjager had de regering om toestemming gevraagd een net te spannen in het meer om Nessie te vangen. In een reactie op de aanvraag heeft het Schotse agentschap voor natuurbescherming de handleiding opgesteld om de flora en fauna van het Schotse meer te beschermen tijdens wetenschappelijk onderzoek.

In het regelement staat dat alle diersoorten die gevangen worden op het Loch weer moeten worden teruggezet nadat de nodige DNA-monsters zijn genomen. Een woordvoerder van het agentschap liet weten dat ze openstaan voor de mogelijkheid dat Nessie in de netten van onderzoekers verstrikt raakt. "Het agentschap zou het monster beschouwen als een belangrijk deel van de Schotse biodiversiteit en we zouden willen handelen in het belang van het dier", aldus een woordvoerder.

Man wint miljoen bij Weekend Miljonairs

RJ van Waveren had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag heeft een deelnemer bij de opnames van Lotto Weekend Miljonairs een miljoen gewonnen. Dit is voor de eerste keer dat er echt een deelnemer tot de hoogste prijs komt. Een quote van een Fok!ker die bij de opname aanwezig was:

"Ik was vandaag bij de opnames voor de uitzendingen van as. zaterdag en volgende week zaterdag. Aanstaande zaterdag zal de uitzending uitgezonden worden, de opnames waren in studio 22 in het Mediapark in Hilversum. Ik weet alleen nog maar de voornaam van de man: Hans (de achternaam was hetzelfde als de vrouw die een tijd geleden bij fl.500.000 was gestopt, geen familie overgens). Hij is vertaler. De paar laatste vragen waren erg spannend, voor de vraag voor fl.500.000 gebruikte hij zijn laatste hulplijn, hij belde een vriend. De laatste vraag wist hij niet zeker, na heel lang aarzelen nam hij de gok en won 1 miljoen gulden."
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1266
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
©FOK.nl e.a.