FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 6 januari 2001

Geen sex maar computers

Anoniempje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wat we hier natuurlijk allemaal al lang weten, sinds de computer en de mobiel besteden we minder tijd aan sex en veel meer tijd aan al die leuke technospelletjes. The Register weet dit nu ook te melden na een onderzoek van playboy.. Tja als zelfs die er minder aan gaan denken!
Waar gaat het om:
And the products distracting their affections? Top of the list is the PC, followed by mobile phones, PDAs and DVDs. On average, men own seven CE devices.

Overstroming van de Maas

Deepad had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De hoge waterstanden als gevolg van hevige regenval in België leiden niet tot problemen in Nederland. Dat heeft Rijkswaterstaat zaterdag verklaard. Wel wordt het waterpeil in de Maas bij Borgharen (L) goed in de gaten gehouden.
De waterstand bij Borgharen is in een dag ruim 2 meter gestegen, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Het voorlopige hoogtepunt, 44,37 meter, ligt volgens hem nog 'een dikke anderhalve meter' onder het peil van 1995, toen er sprake was van grote wateroverlast. Hij verwacht dat het hoogste peil geweest is en dat het water alleen nog maar zal zakken.

Mysterieuze houthakker actief in Groningen

In de stad Groningen is een mysterieuze houthakker aan het werk. In de wijk Vinkhuizen zijn zonder enige aanleiding zeven bomen omgehakt. De gemeente en de politie hebben geen idee wie het op de bomen heeft voorzien.

De hakmaniak heeft kennelijk geen voorkeur voor een bepaalde soort, zegt de gemeente Groningen. Alles gaat om: berken, beuken en eiken. Wel valt de keus op steeds dikkere bomen. De gemeente wil buurtbewoners inschakelen om de vandaal op te sporen.

TROS verdiende 62 miljoen aan WOL

De TROS heeft 62 miljoen gulden verdiend met de verkoop van aandelen World Online. De publieke omroep verkocht de aandelen voordat het internetbedrijf de beurs opging. De TROS overlegt momenteel met de Raad van Bestuur van de NOS op welke manier dat extra geld moet worden besteed.

De wet schrijft voor dat de TROS het extra geld alleen mag besteden aan programma's. Die regeling is in het leven geroepen om te voorkomen dat omroepen zouden kunnen gaan speculeren met gemeenschapsgeld. Dat gebeurde twee jaar geleden in de Ceteco-affaire in de provincie Zuid-Holland.

Geld terug bij treinvertraging

Treinreizigers kunnen vanaf 15 februari geld terug krijgen van de Nederlandse Spoorwegen bij een vertraging van een half uur of langer. De NS komt daarmee afspraken na die met minister Netelenbos (Verkeer) zijn gemaakt. De compensatie geldt voor alle vertragingen op het door de NS bereden spoornet.

Bij een vertraging van 30 tot 59 minuten krijgen reizigers met een enkele reis de helft terug van de prijs van hun treinkaartje. Voor een retourkaartje is dat een kwart van de prijs. Bij vertragingen van meer dan een uur bedraagt de vergoeding respectievelijk 100 procent (enkeltje) en 50 procent (retour). Voor abonnementhouders (maand-, jaar-, ov jaar- en studentenkaart) geldt een aparte berekening naar kaartsoort.

Reizigers kunnen op het station een formulier ophalen waarmee ze het geld terug kunnen vragen. Over enige tijd is het formulier ook van internet te plukken. Na controle op de juistheid van de gegevens wordt binnen enkele weken het bedrag op giro- of bankrekening gestort. Alleen claims van meer dan vijf gulden komen voor vergoeding in aanmerking.

Met de compensatieregeling is de NS een van de weinige spoorbedrijven in Europa die klanten vergoedt bij vertragingen. Alleen enkele Britse branchegenoten kennen een soortgelijke regeling.

De ANWB vindt dat niet alleen de NS, maar ook Noordned, Syntus en busbedrijf Connexxion zouden reizigers een vergoeding moeten betalen bij vertragingen.

De bond is blij dat de regeling nu al ingaat en niet pas 1 juli 2001. Die laatste datum is afgesproken in het prestatiecontract tussen de NS en het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

TV-miljonair koos eigen vriendin

De Duitse miljonair Thomas Tepe moet onmiddellijk de volledig betaalde kennismakingsreis door Amerika afbreken, die hij maakt met zijn op de televisie uitgekozen bruid Gerti Friedrichs.

Wat afgelopen woensdagavond op de Duitstalige RTL nog liefde op het eerste gezicht leek, blijkt bedrog van het zuiverste water te zijn geweest.

Uit meer dan veertig kandidates koos de 47-jarige gescheiden Thomas de tien jaar jongere Gerti tot zijn bruid. Heel preuts deelde het stel aan het eind van de uitzending mee de nacht in hetzelfde hotel te zullen doorbrengen, maar in aparte slaapkamers.

De volgende morgen vertrok miljonair Thomas met zijn uitverkorene op kosten van de televisiezender naar Amerika om elkaar daar beter te leren kennen.

Ondertussen stond bij RTL de telefoon niet stil van mensen die beweerden dat Thomas en Gerti elkaar al goed kenden. Toen een inderhaast ingesteld onderzoek dit bevestigde werd het stel teruggeroepen.

Morgenavond zendt concurrent Sat.1 een soortgelijk programma uit. RTL poogde met haar uitzending van afgelopen woensdag de concurrent net een slag voor te zijn, maar werd hiervan zelf het slachtoffer.

Alles was mis met het cafe in Volendam

Het Volendamse rampcafé 't Hemeltje was al in april vorig jaar volledig afgekeurd door de brandpreventie-medewerker. Desondanks mocht het café gewoon open blijven, terwijl het zelfs niet beschikte over een geldige drank- en horecavergunning. De situatie in 't Hemeltje kon worden beschreven als een tijdbom. Maar van de gemeente Volendam hoefde de zaak niet dicht. Ondanks dit verwijtbare gedrag kan de gemeente niet worden vervolgd omdat ze immuun is.

Wel worden eigenaar Jan Veerman en zijn dochter Laura (24) door justitie strafrechtelijk vervolgd. Hun wordt dood door schuld en brand door schuld ten laste gelegd. De dochter wordt met name het ophangen van de levensgevaarlijke kerstversiering ten laste gelegd.

Justitie en politie laten geen spaan heel van de maatregelen die de gemeente Volendam heeft genomen nadat in april bekend werd dat 't Hemeltje niet aan de gestelde brandveiligheidseisen voldeed. Zo waren de toegangsdeuren van het complex te nauw, deugden de nooduitgangen niet en was het personeel niet geoefend in een evacuatieplan. Daarnaast ontving het college van B en W in diezelfde maand een brief van de Kamer van Koophandel van Alkmaar met de mededeling dat de drank- en horecavergunning voor 't Hemeltje was vervallen. Ook dit bleek voor de gemeente geen aanleiding de zaak dicht te timmeren.

Meisje krijgt grotere borsten cadeau

Johan / nummer9 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het vijftien jarige meisje Jenna Franklin uit het Engelse Warsop Vale weet nu al wat ze op 23 augustus voor haar 16 verjaardag krijgt. Haar ouders bieden haar dan een borstvergrotingsoperatie aan. Politici, medici en gedragswetenschappers spreken schande.

Jenna is blij met het aanstaande cadeau: "Toen ik twaalf was dacht ik er al aan, en dan nu wordt het werkelijkheid," aldus een opgetogen Jenna. Op dit moment 'moet Jenna het nog doen' met cup A. Ze wil dit laten vergroten tot een cup C.

Dat ze het van haar ouders krijgt is niet verwonderlijk. Haar moeder (40) heeft al een aantal operaties achter de rug. Zo heeft ze twee keer haar borsten laten vergroten, haar neus kleiner laten maken en hier en daar wat vet laten wegzuigen. En voor het komende jaar staan de ogen op het programma.

Haar vriend, waarmee ze inmiddels vier maanden een relatie heeft, staat volkomen achter het cadeautje.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.