Britse arts vermoordde mogelijk meer dan

bazza had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse huisarts en seriemoordenaar Harold Shipman heeft mogelijkerwijs 265 mensen omgebracht. Dat meldden Britse media vrijdag op basis van een nog te verschijnen politierapport.

Volgens The Times is een dossier met namen van 250 patiënten die onder verdachten omstandigheden het leven lieten, doorgespeeld aan het Openbaar Ministerie. Harold Shipman, ook wel bekend als 'Dr. Death', werd in februari vorig jaar al veroordeeld voor de moord op vijftien andere patiënten. Hij kreeg vijftien keer levenslang opgelegd.

Alle slachtoffers van de huisarts in Hyde bij Manchester waren vrouwen die tussen 1974 en 1988 omgebracht werden door dodelijke injecties. De zaak kwam in juni 1998 aan het rollen na de dood van de 91-jarige Kathleen Grundy. Haar dochter, een juriste, vertrouwde het niet. Haar moeder was hoogbejaard, maar in goede gezondheid. Na haar plotselinge overlijden bleek dat ze haar testament ten gunste van de huisarts had gewijzigd.

Shipman kreeg naast zijn levenslange gevangenisstraffen ook vier jaar cel voor het vervalsen van het testament van één van zijn slachtoffers om zo haar erfenis van ongeveer 1,3 miljoen gulden in handen te krijgen.