FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 19 juli 2000

Franse bierbrouwers dreigen Heineken-fab

woudy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een aktiegroep van werknemers van de Heineken-bierbrouwerij Adelshoffen in Schiltigheim bij Straatsburg dreigt de fabriek op te blazen als de directie niet wil ouwehoeren over hun toekomst. De brouwerij met zeventig werknemers is eigendom van Heineken en zal eind dit jaar dicht moeten.

De bezetters in Schiltigheim doen de arbeiders van de textielfabriek Cellatex in Givet in de Franse Ardennen na, waar na sluiting 153 man op straat komen te staan. De werknemers daar dreigen ook hun bedrijf op te blazen als hun salaris niet voor twee jaar zal worden gegarandeerd. Maandagavond gooiden zij al 6 ton zwavelzuur in een zijriviertje van de Maas. Vorige week moest ookal een wijk rond de fabriek worden ontruimd, omdat er gedreigd werd om 46 ton uiterst ontplofbare chemicaliën op de blazen.

In Schiltigheim gijzelden arbeiders de directeur. De brouwers geven hem 24 uur de tijd om met concrete voorstellen te komen. Zo niet, dan draaien zij de gaskranen open. De directeur is vooralsnog niet van plan om onder dergelijke druk te praten.

Snelklaar recepten nu ook via WAP

Sylvia de Raat had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In deze drukke tijd werken de mensen steeds vaker samen. Sluitingstijden zijn er bijna niet meer. Dit in tegenstelling tot de files die enorm toenemen. Als je dan laat uit je werk thuiskomt zijn gelukkig de meeste winkels nog open. Maar wat ga je dan eten? Als je uitgeput bent heb je geen zin om uren in de keuken te staan. Met die gedachten voor ogen is www.snelklaar.nl ontstaan. Een privé website waar mensen vanaf hun kantoor een printje kunnen maken van een lekker recept. Nog even langs de supermarkt voor de ingrediënten. Een half uurtje in de keuken. Met als resultaat een zalige maaltijd.

Inmiddels is voor de mobiele internetters (WAP) er ook een versie: wap.snelklaar.nl Hiermee kan op eenvoudige wijze vanuit de supermarkt de ingrediënten van een maaltijd worden opgevraagd. Handig als je in al je drukte het papiertje met het recept (maar niet je GSM) vergeten bent. Verder kun je een top 5 van meest bekeken recepten zien. En het mooiste is de "verras mij" functie waarbij je een willekeurig recept te zien krijgt.

De site wordt dagelijks door een kleine duizend bezoekers bezocht. En de reacties in het gastenboek liegen er niet om. Per week sturen mensen tientallen recepten in, die per dag worden bijgehouden en verwerkt. Kortom elke dag is er wel iets nieuws te beleven.

Vierjarig meisje trouwt met hond

Een vierjarig meisje uit India is, strikt volgens de regels van het hindoeisme, in het huwelijk getreden met een zwerfhond.
Deze bizarre ceremonie vond plaats op aandringen van een astroloog. Deze had de vader van het meisje gezegd dat op deze wijze de slechte kwaliteiten van Saturnus zouden worden afgewenteld op de hond. "Het meisje, Anju, was al ernstig ziek geweest, had botten gebroken, was in vijvers gevallen en had haar hand gebrand in de keuken," aldus Subal Karmaker, de vader van het meisje.
"De astroloog zei dat het kwade aspect van Saturnus teniet kan worden gedaan door te trouwen met een hond," zei de vader.

Anju trouwde afgelopen maandag in het bijzijn van 150 dorpsbewoners terwijl Hindoeistische gebeden werden gezongen door de aanwezige priesters. De bewoners van het dorp, 60 km. ten noorden van Calcuttta, genoten van het feest maar maakten grapjes over de ceremonie.
"Hij is bijgelovig maar ik vind het best dat hij zijn geld weggooit aan een groot feest. De rijst en vlees en snoepjes waren heerlijk," zei Chand Durlab, de buurman van Karmakar.

De vader van Anju was overtuigd van zijn beslissing. "Ik deed het juiste voor mijn kind. Mijn grootvader trouwde eens een familielid met een hond en dat pakte goed uit, het ongeluk stopte." De dorpelingen zeiden vooral genoten te hebben van het door het meisje ritueel omhangen van de bloemkrans bij de hond. Omstanders assisteerden later de hond bij het omhangen van de krans bij het meisje.

De plaatselijk politie meldde op de hoogte te zijn van de bruiloft maar er geen bezwaar tegen te hebben.

Pamela Anderson 'gered' door studenten

Pamela Anderson redde in Bay Watch ontelbare drenkelingen. Zelf werd ze gered van haar financiële ondergang door een groepje tieners uit New Jersey. Pam liet namelijk haar pinpas achter bij een pinautomaat in Malibu.
“Oh, wat heb ik nu weer gedaan,” zei de blonde stoot tegen de studenten, “Wat ben ik toch een oen.” Anderson was aan het winkelen in Malibu met een van haar zoons, Dylan. Toen Anderson wegliep van de pinautomaat kon studente Kristina Pentek haar ogen niet geloven. Ze probeerde haar eigen kaart in de automaat te stoppen, maar op dat moment kwam Pamela’s pinpas eruit.

“Ik kon het niet geloven toen ik de kaart zag van Pamela Sue Anderson,” zei Loretta Jaccoma, een van de begeleiders van het groepje studenten. De studenten gaven de kaart terug aan Pamela en kregen een royale beloning: ze mochten op de foto met Pam.

Joepie!

Endemol dwarsboomt BB site

De Nederlandse televisieproducent Endemol heeft een Amerikaanse internetsite over Big Brother gedwarsboomd. De pagina's toonden illegale opnames van de Amerikaanse editie van de realityshow.

De makers staakten de site na een brief van Endemol, meldt de Amerikaanse krant The New York Post dinsdag. De producent dreigde met gerechtelijke stappen.

De site, die de draak stak met het programma, verleende toegang tot twee camera's die 24 uur per dag beelden toonden uit het complex waarin zich de Big Brother-bewoners laten observeren. De opnames zijn niet te ontvangen op de officiële internetpagina's van CBS, de Amerikaanse omroep die Big Brother uitzendt.

Terminator III zonder James Cameron

Joe Gain had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is nu definitief. Het bloemetje is van haar blaadjes ontdaan, Terminator III gaat van start zonder de medewerking van haar verzinner/tekstschrijver/producer en natuurlijk regisseur.
Het feit dat zijn ex-vrouw Linda Hamilton niet mee zou werken als Jim mee zou doen was erg groot, dit is waarschijnlijk ook een van de redenen van afwezigheid.

Of de film nog doorgaat is hierdoor onduidelijk geworden omdat eerder Arnold Schwarzenegger al aangaf alleen aan een derde deel mee te werken als deze geregisseerd zou worden door James Cameron...

Internetcensuur in tweede kamer

De SP eist dat parlementariërs alle internetpagina's kunnen inzien die ze oproepen. Nu wordt er een zwarte lijst aangelegd van sites die Kamerleden niet mogen zien.

Het bestuur van de Tweede Kamer heeft namelijk een filter geïnstalleerd, waardoor de pagina's waarin de woorden 'seks' en 'drugs' voorkomen worden opgeslagen en een volgende keer niet meer worden doorgegeven.

Het SP-Kamerlid Kant ontstak in woede over de censuur toen bleek dat zij het onderzoeksproject Drugs en Democracy van het onderzoeksbureau Transnational Institute niet kon oproepen.

"Het is niet aan het presidium van de Tweede Kamer om te bepalen wat Kamerleden wel of niet zouden mogen lezen", aldus Kant, die vindt dat volksvertegenwoordigers vrije toegang moeten hebben tot alle informatie via het internet.

Persoonlijk vind ik: "Het is niet aan het presidium van de Tweede Kamer om te bepalen wat BURGERS wel of niet zouden mogen lezen", maar dat zal wel weer aan mij liggen....

België adverteert tegen mensensmokkel

De Belgische regering gaat advertenties tegen mensensmokkel plaatsen in lokale kranten in vroegere Sovjetrepublieken. Ze wil zo potentiële vluchtelingen ontmoedigen naar België te komen.

Volgens de Belgische regeringscommissaris Willockx ronselen mensensmokkelaars langs dezelfde weg mensen, waarbij ze België als het beloofde land afschilderen waar ze zomaar in en uit kunnen. Het gaat vooral om Tsjechen die via hun land en Oekraïne mensen uit Kazachstan, Oezbekistan en Kirgizië smokkelen.

Minderjarige autodief aangehouden

Een groepje minderjarige Arnhemse jongeren heeft er de laatste maanden een sport van gemaakt om Opel Kadetts te stelen (tssk, da's nauwelijks een uitdaging ) en daarmee te gaan joyriden in de bossen bij Rozendaal.
Een 16-jarige jongen is vorige week op heterdaad betrapt. De politie zoekt de andere jongeren nog. Een Arnhemmer zag vorige week zijn gestolen auto in Arnhem rijden met drie jongens erin. Hij achtervolgde de wagen en zag kans de jongeren klem te rijden. Die gingen ervandoor, maar de 16-jarige werd even later aangehouden.
Het groepje heeft volgens die verdachte sinds maart zeker twaalf Opel Kadetts gestolen in Arnhem. Ze gebruikten de wagens om te crossen en lieten ze daarna ergens achter. De Arnhemmer heeft bovendien brandstichting en een inbraak bekend.

Mitsubishi roept half miljoen auto's terug

Autofabrikant Mitsubishi roept meer dan een half miljoen auto's terug in Japan. De operatie kost de producent vermoedelijk zo'n f 110 miljoen, wat neerkomt op een kwart van de totale brutowinst over vorig jaar. De auto's rijden alleen in Japan.
Deze maand kwamen bij een onderzoek van het Japanse ministerie van Transport op het hoofdkantoor van Mitsubishi talloze klachten van consumenten binnen. De klachten hadden betrekking op defecten aan motoren, remmen, benzinetanks en andere onderdelen. Voor zover bekend hebben zich geen ongelukken voorgedaan, maar voor de zekerheid haalt de fabrikant alle personen- en bedrijfsauto's van de betreffende types van de markt.
De koers van het aandeel Mitsubishi dook direct na het nieuws meer dan 13 procent omlaag.

Pijnlijk...

Geen verbod op online gokken

Afgelopen maandag is er door een Republikeins lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigen een wetsvoorstel over online gokken ingediend. Het wetsvoorstel was bedoeld om het online gokken tegen te gaan. Voor vooral de Republikeinen is het gokken op internet een doorn in het oog. Het gokken op internet neemt fors toe. Afgelopen jaar was er een omzet van meer dan 1 miljard dollar, in 2002 wordt dat geschat op 3 miljard dollar.

De wet is niet aangenomen ondanks dat er 245 stemmen voor en 159 stemmen tegen waren. Om de wet, de zogeheten Gambling Bill, te veranderen, was er een tweederde meerderheid vereist. Voor de regering Clinton, die fel tegen de nieuwe wet is, is dit een overwinning. Ook hoeft de online gokindustrie zich geen zorgen meer te maken.

Het wetsvoorstel zou Amerikaanse providers moeten dwingen om toegang tot goksites te blokkeren. Mocht een internetprovider toch de wet overtreden dan zou er een boete van 20.000 dollar en een gevangenisstraf van maximaal vier jaar tegenover staan.

Iraanse schoolmeisjes in vrolijker uniform

Uniformen voor Iraanse schoolmeisjes hoeven niet meer in gedekte kleuren, maar mogen voortaan ook roze, heldergroen of lichtblauw zijn. Dat heeft het staatspersbureau IRNA dinsdag bekendgemaakt.

In een circulaire stelt het ministerie van onderwijs dat het toestaan van vrolijker kleuren voor uniformen op de basisscholen bedoeld is om ,,frisheid, vreugde en hoop'' uit te stralen en de ,,geestelijke gezondheid'' van meisjes te beschermen. Onduidelijk is of de nieuwe richtlijn ook geldt voor meisjes in het voortgezet onderwijs.

Meisjes moeten naar school de uniformen - bestaande uit een overjas, een losse kiel en een hoofddoek - over hun gewone kleren heen aantrekken om aan de islamitische kledingvoorschriften te voldoen. De hervormingsgezinde president Mohammad Khatami probeert het sombere imago van Iran sinds de islamitische revolutie van 1979 af te schudden. Zelf droeg de president bij zijn recente staatsbezoek aan Duitsland een roomkleurig in plaats van een donker gewaad.

Word 't tòch nog gezellig

Baasje wurgt vechthond

DiEr had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 32-jarige Oostenrijker heeft zijn eigen Staffordshire terriër gewurgd, toen het dier hem aanviel. Over de toedracht van het voorval lopen de verhalen uiteen.
Een ooggetuige vertelde de politie dat er van een andere hond geen sprake was maar dat de hondeneigenaar vreselijk tegen de Staffordshire terriër te keer ging en hem ook met de riem sarde. Het baasje raakte zwaargewond, maar is na een operatie buiten levensgevaar.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.