Geen verbod op online gokken

Afgelopen maandag is er door een Republikeins lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigen een wetsvoorstel over online gokken ingediend. Het wetsvoorstel was bedoeld om het online gokken tegen te gaan. Voor vooral de Republikeinen is het gokken op internet een doorn in het oog. Het gokken op internet neemt fors toe. Afgelopen jaar was er een omzet van meer dan 1 miljard dollar, in 2002 wordt dat geschat op 3 miljard dollar.

De wet is niet aangenomen ondanks dat er 245 stemmen voor en 159 stemmen tegen waren. Om de wet, de zogeheten Gambling Bill, te veranderen, was er een tweederde meerderheid vereist. Voor de regering Clinton, die fel tegen de nieuwe wet is, is dit een overwinning. Ook hoeft de online gokindustrie zich geen zorgen meer te maken.

Het wetsvoorstel zou Amerikaanse providers moeten dwingen om toegang tot goksites te blokkeren. Mocht een internetprovider toch de wet overtreden dan zou er een boete van 20.000 dollar en een gevangenisstraf van maximaal vier jaar tegenover staan.