Vierjarig meisje trouwt met hond

Een vierjarig meisje uit India is, strikt volgens de regels van het hindoeisme, in het huwelijk getreden met een zwerfhond.
Deze bizarre ceremonie vond plaats op aandringen van een astroloog. Deze had de vader van het meisje gezegd dat op deze wijze de slechte kwaliteiten van Saturnus zouden worden afgewenteld op de hond. "Het meisje, Anju, was al ernstig ziek geweest, had botten gebroken, was in vijvers gevallen en had haar hand gebrand in de keuken," aldus Subal Karmaker, de vader van het meisje.
"De astroloog zei dat het kwade aspect van Saturnus teniet kan worden gedaan door te trouwen met een hond," zei de vader.

Anju trouwde afgelopen maandag in het bijzijn van 150 dorpsbewoners terwijl Hindoeistische gebeden werden gezongen door de aanwezige priesters. De bewoners van het dorp, 60 km. ten noorden van Calcuttta, genoten van het feest maar maakten grapjes over de ceremonie.
"Hij is bijgelovig maar ik vind het best dat hij zijn geld weggooit aan een groot feest. De rijst en vlees en snoepjes waren heerlijk," zei Chand Durlab, de buurman van Karmakar.

De vader van Anju was overtuigd van zijn beslissing. "Ik deed het juiste voor mijn kind. Mijn grootvader trouwde eens een familielid met een hond en dat pakte goed uit, het ongeluk stopte." De dorpelingen zeiden vooral genoten te hebben van het door het meisje ritueel omhangen van de bloemkrans bij de hond. Omstanders assisteerden later de hond bij het omhangen van de krans bij het meisje.

De plaatselijk politie meldde op de hoogte te zijn van de bruiloft maar er geen bezwaar tegen te hebben.