Franse bierbrouwers dreigen Heineken-fab

woudy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een aktiegroep van werknemers van de Heineken-bierbrouwerij Adelshoffen in Schiltigheim bij Straatsburg dreigt de fabriek op te blazen als de directie niet wil ouwehoeren over hun toekomst. De brouwerij met zeventig werknemers is eigendom van Heineken en zal eind dit jaar dicht moeten.

De bezetters in Schiltigheim doen de arbeiders van de textielfabriek Cellatex in Givet in de Franse Ardennen na, waar na sluiting 153 man op straat komen te staan. De werknemers daar dreigen ook hun bedrijf op te blazen als hun salaris niet voor twee jaar zal worden gegarandeerd. Maandagavond gooiden zij al 6 ton zwavelzuur in een zijriviertje van de Maas. Vorige week moest ookal een wijk rond de fabriek worden ontruimd, omdat er gedreigd werd om 46 ton uiterst ontplofbare chemicaliën op de blazen.

In Schiltigheim gijzelden arbeiders de directeur. De brouwers geven hem 24 uur de tijd om met concrete voorstellen te komen. Zo niet, dan draaien zij de gaskranen open. De directeur is vooralsnog niet van plan om onder dergelijke druk te praten.