FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 20 juli 2000

Wie heeft schuld incident Roskilde???

Machielovic had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ik lees net dat de Deense politie het in hun hoofd heeft gehaald om de schuld van het dramatische incident in de schoenen van Pearl Jam te schuiven!|

Vind ik echt vreselijk laag van ze, het was wel zo overduidelijk dat Pearl Jam juist alles geprobeerd heeft om te zorgen dat het publiek rustig bleef en elkaar de ruimte gaf.

De politie schreef in een officieel raport aan het parlement dat Pearl Jam het publiek teveel opgeruid zou hebben terwijl algemeen bekend was dat het drassig en glad terein was.

Lasershields voortaan strafbaar

Het gebruik van lasershields in auto’s is strafbaar. Dat heeft de politierechter in Middelburg bepaald in een door justitie aangespannen proefproces. Een man die het apparaat in zijn auto gebruikte, moet 500 gulden boete betalen. Lasershields zijn apparaten die door de politie gebruikte snelheidsmeters, zogenaamde laserguns, storen. De lasershields verspreiden een wolk van infrarood licht voor het voertuig waardoor de laserguns niet meer de snelheid van de auto’s kunnen bepalen.

Lullig

Winnaar staatsloterij gevonden

De Staatsloterij heeft na een kleine week zoeken de winnaar van de jackpot van vorige maand gevonden. De eigenaar van het winnende lot had door een fout van de verkoper 25 gulden uitgekeerd gekregen in plaats van de 7,9 miljoen waarop hij recht had.

De fout werd vorige week donderdag op het hoofdkantoor van de Stichting Exploitatie Nederlandse Staatsloterij in Den Haag ontdekt bij het afboeken van de prijzen. Daarop heeft de SENS heeft het spoor van het lot naar de eigenaar terug gevolgd. Donderdagochtend is het onderzoek afgerond.

Het verkooppunt waar de fout is gemaakt, beschikte volgens een woordvoerder van de SENS niet over een terminal waarin de loten automatisch worden gelezen. Medewerkers waren aangewezen op een lijst met winnende getallen.
Met behulp van juristen, bedrijfsrecherche en een laboratorium is het spoor van het lot teruggevolgd naar de eigenaar. De kassagegevens van het verkooppunt speelden daarbij een doorslaggevende rol. Die werden vergeleken met een code en het tijdstip van verkoop op het winnende lot.

Volgens de woordvoerder van de SENS zijn na de trekking van juni bij het verkooppunt circa tien loten ingeleverd die 25 gulden opbrachten. De helft daarvan viel af omdat die loten het eindcijfer 3 hadden. De codes op de overige winnende loten, met het eindcijfer 7, waarop ook de jackpot viel, zijn vergeleken met de kassagegevens van het verkooppunt.
Volgens de woordvoerder van de SENS is de eigenaar van een lot verantwoordelijk voor wat ermee gebeurt. De verkoper die de fout heeft gemaakt is niet aansprakelijk.
Om de verkoper te beschermen geeft de SENS de verkoopplaats niet prijs. Als de zoektocht geen resultaat had gehad, was de jackpot van 7,9 miljoen teruggevloeid in de staatskas. Voor het eind van dit jaar krijgen alle verkooppunten van de Staatsloterij een terminal. Volgens de woordvoerder was dat al eerder besloten. De automatiseringsoperatie gaat ruim 50 miljoen gulden kosten.

Zou die verkoper niet gewoon ZELF die 7.899.975 piek in z'n zak hebben willen steken ?

Circusbaas stunt op golden gate bridge

De politie van San Francisco heeft op de beroemde Golden Gate Bridge in die plaats handenvol werk gehad een losgeslagen circusdirecteur in het gareel te brengen.

De man, die vergezeld was van een ezel en een hond, liet de dieren circustrucs doen op het voetpad van de brug. Passerende automobilisten waarschuwden de politie, die de man naar een verklaring vroegen. Een politiewoordvoerder kon desgevraagd melden dat hij zei dat uit Florida te komen en op weg te zijn naar Carmel, California, alwaar hij de plaatselijke burgemeester Clint Eastwood met een bezoekje wilde vereren. Na enig aandringen wisten de ordehandhavers de verwarde man ervan te overtuigen zijn voetreis, met het oog op de verkeersveiligheid, voort te zetten.

Eastwood is overigens al jaren geen burgemeester meer van het pittoreske plaatsje

Stijging zware misdrijven in Nederland

Het aantal zeer zware misdrijven waarmee het Openbaar Ministerie te maken krijgt is vorig jaar met 6 procent gestegen tot ongeveer 16.000 gevallen. Het jaar daarvoor nam justitie nog 15.100 zware delicten in behandeling.
Vooral het aantal bedreigingen, mishandelingen, aanrandingen en verkrachtingen en gewelddadige berovingen nam in 1999 fors toe.

Misschien een tip voor politie om minder te letten op foutparkeerders en meer op ECHTE misdadigers ?

Nederlandse XTC in de VS

De Amerikaanse politie en douane hebben woensdag zeker twintig arrestaties verricht bij het opdoeken van een internationale drugsorganiatie. Die zou sinds januari 1998 meer dan 800.000 xtc-pillen ter waarde van bijna 50 miljoen gulden uit Nederland hebben geïmporteerd.
De organisatie onder leiding van de 34-jarige Frank Furino en de 28-jarige Alex Zelyakovsky kocht de pilletjes van een populaire dj uit Amsterdam. De Nederlandse autoriteiten hebben aan het onderzoek meegewerkt dat al anderhalf jaar liep, aldus een woordvoerder van de Amerikaanse douane.
De organisatie, die de autoriteiten nu als opgerold beschouwen, hield zich, behalve met de import van drugs, ook bezig met fraude met credit cards en verzekeringen, prostitutie, witwassen van geld en illegale handel in vuurwapens.
Tijdens de arrestaties heeft de politie meer dan een half miljoen gulden in contanten, tientallen vuurwapens, kunstwerken, juwelen en vier auto's in beslag genomen.

Da's een flinke pluk ze aktie

Vleesetende robot

De robot Chew Chew hoeft niet te worden opgeladen. Hij voorziet in zijn eigen energievoorziening door vlees te eten. Het vlees wordt door de robot verteerd en omgezet in elektrische energie.
Een speciale cel breekt het voedsel af en slaat de vrijgekomen energie op. De zogenaamde bacteriologische brandstofcel werkt op basis van enzymen, die de koolhydraten afbreken. Vlees is de geschiktste brandstof om energie uit te winnen. Uit plantaardig voedsel komt lang niet zo veel energie vrij als dierlijk voedsel.
Tegenstanders vinden echter dat dergelijke robots een gevaar voor de mensheid kunnen vormen. Voorlopig lijkt dit nog onschuldig. In de toekomst zal veelvuldig onderzoek worden gedaan naar apparaten die zelfstandig kunnen bestaan.

Hmm, voor je 't weet vreet je magnetron je maaltijd op ?!

Gratis castratie aangeboden aan ambtenaren

Stichting Wakker Dier heeft in Den Haag gedemonstreerd tegen de verplichte castratie van biggen. In Nederland worden jaarlijks tien miljoen biggen zonder verdoving ontmand. Volgens Wakker Dier is dit voor de beesten een traumatische ervaring. De stichting had bij het ministerie van Landbouw een hospitaaltent opgeslagen. Daar werd de ambtenaren gratis een castratie zonder verdoving aangeboden

De biggen schreeuwen bij de castratie zo luid dat boeren door de arbeidsinspectie geadviseerd worden om gehoorbeschermers op te zetten. De ingreep is verplicht omdat vlees van ongecastreerde varkens erg kan stinken. De stichting is van mening dat er andere manieren bestaan om dit te bestrijden.

Als het aan minister Brinkhorst en de boeren ligt, kan met de castratie worden gestopt. Hoofdimporteur van Nederlands varkensvlees Duitsland weigert echter vlees van ongecastreerde varkens.

Kinderen wachten te lang op rechtzaak

Twee kinderen uit Gouda die vorig jaar de vriend van hun moeder hebben omgebracht, moeten veel te lang op hun berechting wachten vinden de twee hoogleraren jeugdrecht P. Vlaardingerbroek en J. Doek.
Het is al tien maanden geleden dat de jongen Dominique (12) en het meisje Cheryl (15) hun moeder te hulp schoten toen die door haar vriend werd afgetuigd. De kinderen brachten de man met een mes om het leven. Zij zaten voor korte tijd vast en zijn nu weer thuis.

Omdat het delict zo ernstig is, achten de hoogleraren een snelle berechting van het grootste belang. Er is volgens de beide hoogleraren, die in Rotterdam en Den Haag als kinderrechter werken, geen enkele reden om langer te wachten. De kinderen hebben bekend en ze zijn psychologisch onderzocht. Zij hebben verklaard uit angst voor hun eigen leven en dat van hun moeder te hebben gehandeld. De man had de moeder al vaker mishandeld en had al twee keer wegens gewelddelicten gezeten.

Volgens Vlaardingerbroek maakt de rechtszitting en een eventuele straf deel uit van de verwerking van de traumatische gebeurtenis. "Nu hangt de kinderen al maanden een zwaard van Damocles boven het hoofd", aldus de kinderrechter.

De vertraging verkleint overigens de kans op celstraf. De praktijk wijst uit dat kinderrechters rekening houden met de verstreken tijd tussen delict en rechtszaak. Het OM zegt dat de lange wachttijd het gevolg is van de zorgvuldigheid die de zaaksofficier in deze affaire betracht.

Celstraf ?!? Die kids verdienen een lintje !

Scheiding mannen en vrouwen Maleisië

Kappers in de Maleisische deelstaat Terengganu moeten zich gaan specialiseren, nu het door de fundamentalistische moslimpartij PAS gedomineerde deelstaatparlement woensdag heeft besloten dat kappers niet langer zowel vrouwen als heren mogen knippen. Voor het eind van het jaar moeten de kappers besluiten of ze een dames- dan wel een herensalon zullen openen, meldde het staatspersbureau Bernama.

Eerder al stelde PAS het dragen van hoofddoekjes verplicht voor islamitische vrouwen. In de supermarkt zijn aparte rijen voor mannen en vrouwen ingevoerd.

Da's een flinke stap terug dacht ik...

politiebureau 5 maanden zonder telefoon

woudy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gemeente Bellingwedde beklaagt zich bij KPN Telecom omdat het plaatselijke politiebureau al vijf maanden zonder telefoon zit .
Burgemeester E. Drenth spreekt van een volstrekt krankzinnige situatie waaraan zo snel mogelijk een einde moet komen.

De politieagenten uit het dorp zitten al maanden noodgedwongen in een kantoor in Winschoten. Voor sommige mensen betekent dit dat ze 15 kilometer moeten rijden voor een bezoek aan de politie.
De politie wilde vijf maanden geleden een ruimte in het gemeentehuis als bureau in gebruik nemen. Hiervoor moest de wethouder naar een andere kamer verhuizen. Het dak van het oude onderkomen lekte door achterstallig onderhoud.

De agenten kunnen het nieuwe onderkomen nog niet betrekken, omdat het volgens de gemeente KPN Telecom nog steeds niet is gelukt een computer en de telefoon op het telefoonnet aan te sluiten.
Drenth geeft het telecombedrijf nog één kans. Daarna stapt de gemeente over op een andere aanbieder.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.